Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4561 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 June 2012 - 08:15 PM

:)много е сладък. И моята красавица е пост с мене, няма отърване от нея... ;)))Колкото до извеждането, аз започнах 3 дни след третата ваксина, но внимавах къде да я пускам, без да я срещам с не ваксинирани кучета и без мръсни полянки и т.н., така каза вета. Другите си ги извеждат и след втората ваксина, но за малко и на чистичко/доколкото е възможно/ за да свикват навън, аз също щях да направя така ама не знаех, че може. Карина нямаше проблем, с първото извеждане си свикна, ама понякога малко я е страх и се тътри по дупе:))) ама ще свикне, онзи ден за първи път свършихме голямата работа навън:)))))) моята гордост:)) :af_089:ама е като прахосмукачка както вкъщи така и вънка всичко се лапа...Днес ме нямаше цял ден и в момента е откачила.... голям купон:))) :af_089:

#4562 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2012 - 09:55 AM

Показване на мнениетоAdy :), в 31 May 2012 - 01:24 PM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 31 May 2012 - 01:08 PM, написа:

Показване на мнениетоAdy :), в 31 May 2012 - 12:30 PM, написа:

Аз съм твърдо ПРОТИВ купирането на опашки или каквото и да е било .. :) Доколкото знам се е прави от естетична гледна точка , но моето мнение е че няма как да го направиш по-красиво като отрежеш някоя част от тялото му .
bizzardy - Така е . Още е мъничак моя Скипър , но съм сигурна че нищо не съм видяла :ab_041: Но някакси тайничко се надявам да е бяс предимно навън :beer: Скипър също много си гони опашката и ми е много смешен , в момента който я хване , спира да се върти и около 5 минути я дъвче :wc_055:

И аз се надявах Джафи да е кротък у нас, но уви...нямам късмет що се касае послушание. Но общо взето проблема не е в него, а в нас че ни няма по цел ден /докато сме на работа от 9 до 18/
За опашките-Джафи има много яка опашка и не мога да си го представя без нея. И аз съм твърдо против.

Аз се опитвам да му покажа кое е правилно и кое не,защото се притеснявам дали навън ще ме слуша .. За момента , без голям успех ...Понаучил се е на "НЕ" но само когато той си иска ,то си знае неговото , голям инат е още от мъник .. Като цяло се стараем да не го оставяме за много дълго време сам , аз работя 2 на 2 ( два дни работя , два почивам ) .. и съм от 13 , което на този етап ме устройва идеално , майка ми се прибира към 6 от работа и за момента удържаме положението :md_064: Но като съм вкъщи ми е като опашка , навсякъде е с мен , постоянно :ab_041: Не ме изпуска от поглед .. :ab_041: Днес го водих на втора ваксина и като чели много емоции му се насъбраха и от 1 час насам спинка :r_181: Колко време след третата васина започнахте да го извеждате ? И как се държи навън ? Без повода ли го рахождате или .. ? :dog:

Здравей :)
Ние Джафи започнахме да го извеждаме малко след втората ваксина, беше някъде на 2 месеца и половина. Но го водихме само около блока по полянките, колкото да се научи да си върши нещата навън. Първите две разходки не беше куче е прахосмукачка, после обаче спря. Естествено, защото много му се карахме като пипа от земята. Още сигурно към третата разходка почна да си пиша и ака навън. Много бързо го научи това. За жалост обаче, въпреки че го научи, все още не може да стиска и докато сме на работа се изпишква веднъж и у нас. Понякога и сутрин като стана пак е пишал, което е странно, защото към 12 вечерта го извеждаме, а аз ставам за работа в 7, и при това вечер не му оставяме много вода. За повода-за мен е задължителен из града-просто е щурчо и не мога да разчитам, че ще седи плътно до мен, а си е пълно с коли и т.н. В морската го пускам само ако няма много хора, защото той по принцип иска да се радва на всички. На кушеката поляна вече си е пуснат и си тича на воля. Странно ми е нещо-когато е пуснат скача и ходи при всички хора, а когато го разхождам на повод и някой се приближи да го милва, Джафи го хваща страх и почва да дава заден ход и да лае. Малко бъзльо е понякога-незнам защо. :)))
Приятна събота
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4563 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2012 - 03:10 PM

Да не би да те пази? Някои кучета, когато са на повод имат чуство за собственост и приближаването на други хора за тях е нещо като опасност.
User's Signature

Качена снимка

#4564 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2012 - 11:58 AM

Здравейте! Ние отскоро имаме нови проблеми- този път с агресията, и не знам как бих могла да я потуша :) Нашия Джазз откача като види повечето мъжки кучета, налита на бой без причина, все по-трудно ни става разхождането, а приятелят ми даже го разхожда без повод и ме е страх, че някой път ще му се случи нещо лошо- я някое по-голямо куче ще го схруска, я ще се спусне да пресича докато лае и ръмжи...:( Някой има ли идея как може да действаме в този случай? С бой и каране също не става- пробвали сме, но той е прекалено голям инат...

А по някои хора също лае- не напада, но доста стряска, ей така, пак без причина- просто като види определен човек и почва с лая, странна работа...

#4565 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 07:34 AM

Добро утро. Искам да ви споделя какво ми се случи вчера, в случай, че на някой му се случе -да знае. Изведах Джафчо навън към 00ч., всичко нормално си ходи и си души из окосената трева и в един момент като почна да киха.....ама яко кихане. И така 30 мин без да спира-над 200 кихания сигурно. Започна и при всяко кихане да хвърля капки кръв от нова. Ужасно се стреснах. Залъгвам го с лакомства, играчки..нищо не помага. Киха ужасно. Добре че имаме денонощна клиника и звъннахме. Случих на много любезно момиче, което ми обясни, че няма за какво да се притеснявам. Най-вероятно докато душел бил смръкнал осилче, което е запецнало в нослето. Каза, че в 100% от случайте това осилче по някое време се придвижва към гърлото и кученцето го гълта. Посъветва ни да капнем зехтин в носа и така и направихме. Оставихме го да си заспива. Чух го че покиха още, на сутринта към 5ч. пак го чух, че кихна 5-6 пъти, но сега вече е добре. Кихна пак няколко пъти, но иначе е спокоен.
Така де-исках да ви споделя, в случай, че се случи на някой да не се притеснява. Минава си по естествен път.
Милия Джафчо-вратът сигурно много го боли от толкова кихота.
User's Signature

#4566 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 01:01 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 07 June 2012 - 07:34 AM, написа:

Добро утро. Искам да ви споделя какво ми се случи вчера, в случай, че на някой му се случе -да знае. Изведах Джафчо навън към 00ч., всичко нормално си ходи и си души из окосената трева и в един момент като почна да киха.....ама яко кихане. И така 30 мин без да спира-над 200 кихания сигурно. Започна и при всяко кихане да хвърля капки кръв от нова. Ужасно се стреснах. Залъгвам го с лакомства, играчки..нищо не помага. Киха ужасно. Добре че имаме денонощна клиника и звъннахме. Случих на много любезно момиче, което ми обясни, че няма за какво да се притеснявам. Най-вероятно докато душел бил смръкнал осилче, което е запецнало в нослето. Каза, че в 100% от случайте това осилче по някое време се придвижва към гърлото и кученцето го гълта. Посъветва ни да капнем зехтин в носа и така и направихме. Оставихме го да си заспива. Чух го че покиха още, на сутринта към 5ч. пак го чух, че кихна 5-6 пъти, но сега вече е добре. Кихна пак няколко пъти, но иначе е спокоен.
Така де-исках да ви споделя, в случай, че се случи на някой да не се притеснява. Минава си по естествен път.

Милия Джафи .. Аз също щях да си изкарам акъла със сигурност , важното е че всичко е наред :) :be_107: Аз пък вчера със Скипър също имах приключение .. Играхме си и всичко си е наред и аз реших да седна на компютъра , но съм изпуснала от поглед че Скипи ми е хванал джапанката и усърдно я дъвче , по едно време когато поглеждам виждам че е откъснал едно доста голямо парче и го дъвче и докато реагирам да му го извадя от устата, го беше глътнал , поизплаших се защото до сега не се беше случвало и незнаех дали няма да има някакви последици .А и някъде бях чела из форума за някакво кученце което се натравя от парче гума .. Обадих се на вета и той ми каза че ако почне да повръща да го заведа ... През целия ден коремчето му беше като балон , и чак днес сутринта видях че беше изакал парчето , та сега съм спокойна :tb_195:
User's Signature

#4567 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 01:23 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 07 June 2012 - 01:01 PM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 07 June 2012 - 07:34 AM, написа:

Милия Джафи .. Аз също щях да си изкарам акъла със сигурност , важното е че всичко е наред :) :be_107: Аз пък вчера със Скипър също имах приключение .. Играхме си и всичко си е наред и аз реших да седна на компютъра , но съм изпуснала от поглед че Скипи ми е хванал джапанката и усърдно я дъвче , по едно време когато поглеждам виждам че е откъснал едно доста голямо парче и го дъвче и докато реагирам да му го извадя от устата, го беше глътнал , поизплаших се защото до сега не се беше случвало и незнаех дали няма да има някакви последици .А и някъде бях чела из форума за някакво кученце което се натравя от парче гума .. Обадих се на вета и той ми каза че ако почне да повръща да го заведа ... През целия ден коремчето му беше като балон , и чак днес сутринта видях че беше изакал парчето , та сега съм спокойна :tb_195:

Джафи е ял всякакви материи..от играчките си: пухове, плат, гума, пластмаса...всичко поглъща. Ама в един момент спрях да се притеснявам. Няма как да го следя постоянно. Славо богу всичко си излиза по естествен път бързичко :)))
User's Signature

#4568 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 04:01 PM

Лелеее, големи приключения сте имали. Качена снимка Качена снимка Аз щях да откача ако ми се случи това с осила. На Арчи още му се стряскам като яде нещо, след като изяде кабела на телевизията. Ака 2 дни жълти, зелени и червени жички. Качена снимка Сутринта беше докопал един бръмбар на балкона и като си го е заджвакал - няма пускане. Като ме видя да се приближавам - дим да го няма. Много е смешен като си открадне нещо. Тича, все едно го гонят стадо вълци. Прилепил ушите - като пушка е. Качена снимка Качена снимка Качена снимка
Онзи ден повърна, но вета каза че е от обезпаразитяващото понякога ставало. Малко го оставихме на лека диета, да не претоварим коремчето, но сега всичко е ок. В събота е първа разходка. Нямам търпение. Качена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4569 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 09:11 PM

ужас, горкия Джафчо.. Ние пък днеска на разходката се спукахме да играем с всякакъв калибър кучета, голям смях:)) Карина през 80%от времето е по гръб в опит да се защити:)) Иначе за яденето пост се ядат всякакви неща.... веднъж изака апликатор за грим, пухчетата пост си ги вади от играчките ,вече не могат да се шият, в момента разфасова един кожен кокал,сутринта отхапа парче от чаршафа, после надупчи чехъла, след което открадна една гъба за чинии и я расфасова и като открадне нещо/което се случва през 5мин/ бяга .. наистина все едно я гони не знам какво... много весело :db_046: :af_089:

#4570 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2012 - 07:48 AM

Показване на мнениетоplamka8711, в 07 June 2012 - 09:11 PM, написа:

ужас, горкия Джафчо.. Ние пък днеска на разходката се спукахме да играем с всякакъв калибър кучета, голям смях:)) Карина през 80%от времето е по гръб в опит да се защити:)) Иначе за яденето пост се ядат всякакви неща.... веднъж изака апликатор за грим, пухчетата пост си ги вади от играчките ,вече не могат да се шият, в момента разфасова един кожен кокал,сутринта отхапа парче от чаршафа, после надупчи чехъла, след което открадна една гъба за чинии и я расфасова и като открадне нещо/което се случва през 5мин/ бяга .. наистина все едно я гони не знам какво... много весело :db_046: :af_089:

Хахахах все едно аз съм го писала всичко това. Като знам колко е мъничка Карина, а какви бели успява да сътвори. същите ги върши и Джафи, но нали е сигурно 5 пъти по-голям от нея, следователно и щетите са 5 пъти по-големи.
Днес съм в отпуска и смятаме да го заведем на първият му плаж. Само дето не се сещам къде наоколо има така по безлюден плаж /Плами помагай с идеи/. Ще направя и снимки и ще кача-дано да се престраши да влезе във водата.
User's Signature

#4571 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2012 - 04:51 PM

:)аз онзи ден я заведох на пясъка точно където е Борисовата воденица, ама беше към 7 вечерта голям кеф за нея:) А вчера ходих пак там и аз и приятлеката ми бяхме единствените:))) е после дойдоха и разни откачени.... ама общо взето няма много хора, по нататък от борисовата като тръгнеш към аквариума след буната има едно малко плажче там онзи ден имаше едно кученце дето си плуваше много яко:) там също може да го пуснете Джафчо да щурее:) Голям купон ще е 100%, много се кефят и на пясъка и на водата:) Ще чакаме снимки, сигурна съм че ще си изкарате неповторимо:)

#4572 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2012 - 05:03 PM

Показване на мнениетоplamka8711, в 08 June 2012 - 04:51 PM, написа:

:)аз онзи ден я заведох на пясъка точно където е Борисовата воденица, ама беше към 7 вечерта голям кеф за нея:) А вчера ходих пак там и аз и приятлеката ми бяхме единствените:))) е после дойдоха и разни откачени.... ама общо взето няма много хора, по нататък от борисовата като тръгнеш към аквариума след буната има едно малко плажче там онзи ден имаше едно кученце дето си плуваше много яко:) там също може да го пуснете Джафчо да щурее:) Голям купон ще е 100%, много се кефят и на пясъка и на водата:) Ще чакаме снимки, сигурна съм че ще си изкарате неповторимо:)

Ние отидахме на шкорпиловци. Голям и пуст плаж-екстра. Голяма игра падна на плажа-само примъкваше различни дървеса. Събра за цял огън. Само че нещо е голям бъзльо. Влязахме във водата и го викаме ама той страх голям. Влиза до колене ама повече не иска. Стои лае и се нерви. По едно време влезе де-доплува до нас и айде обратно. И повече не влезе. Уж трябва да е смел пък той егати бързльото. Моля някой да сподели дали е така в началото или щом сега го е страх така и ще си остане. Уж дбак ръселите смели пък Джафчо май е доста бързлив. Не знам на какво се дължи това. Ох и с пътуването в кола-супер е послушен и си спи, но за 30 мин. път по два пъти повръща :(((
Утре ще кача и няколко снимки.
User's Signature

#4573 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2012 - 12:32 PM

Онзи ден като ходихме с една приятелка до владиславово да я регистрирам и повърна Каринка, а за страха аз лично не мога да те посъветвам, защото сме много малки и не мога да преценя все още. Вчера играхме с мнооого кучета на полянката, голям купон стана :be_107: :af_089: ,ама понякога я е страх от другите, но то си е и нормално де... все пак е бебе :af_089: Те големите кучета я размотават катоо прани гащи :af_089: :dog: :dog: :dog: Но предполагам, че ще свикне спец с водата.

#4574 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2012 - 02:56 PM

На Арчи в събота му беше "промоцията" за навън. И решихме да го хвърлим в дълбокото. Заведохме го на вилата, която има голям, заграден двор. Много се притесних, че ще си счупи носа. То не беше душене, обикаляне, ровене. Завря се и в най - дълбокото кътче. Цял ден не легна, горкия. Качена снимка Детето не го остави на мира. То не бяха топки и играчки, разнася го като кукла. Качена снимка
Заведохме го привечер и на кучешката полянка, близо до нас. Там попаднахме на едни големи кучовци, които го приеха много добронамерено. Нашичкия 2 часа лежа основно по гръб. Беше нацелуван, облизан, няколко пъти настъпен от една много любвеобилна лабрадорка. Качена снимка Качена снимка Качена снимка Много смешен е как ситни след тях, за да си играе. Добре, че се появи една болонка да му е по калибар. От толкова игра, естествено нищо не свърши навън. устиска си го за в къщи. Но аз и не съм очаквала да е от първия ден.
Вечерта като се прибрахме, заспа в крачка посредата на хола. Дори не стигна до легълцето си.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4575 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2012 - 09:23 PM

Здравейте :) Попаднах на нещо интересно..поне за мен, и го пускам -може на някой друг също да му хареса. Надявам се да не нарушавам някое правило, като пускам линк от друг сайт.

http://www.truffles....1%82%D0%B0.html

:)
User's Signature

#4576 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 10:33 AM

Здравейте :) Имам едно въпросче ... Прави ми впечатление че Скипър много хапе , като си играем .. Дали това ще отшуми ?
User's Signature

#4577 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2012 - 11:32 AM

Показване на мнениетоAdy :), в 12 June 2012 - 10:33 AM, написа:

Здравейте :) Имам едно въпросче ... Прави ми впечатление че Скипър много хапе , като си играем .. Дали това ще отшуми ?

:))) Да, не се безпокой. Към 4-ти месец ще намалее много, а и след като смени зъбките /Джафи на 4 месеца смени всичко/ новите зъбки са съвсем различни и не дращят. а и наистина спира хапането. Е, остава си в нормално количество:))))
User's Signature

#4578 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2012 - 12:29 PM

Здравейте:) На Карина и падна едно зъбче, а ушите се изправиха изцяло... като овчарка е :)) мачкам ги, ама те си стоят така, та въпросът ми е ако изобщо клюмнат пак .. кога ще се случи това? После ще кача и снимки:))) :dog:

#4579 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 01:35 PM

Показване на мнениетоplamka8711, в 18 June 2012 - 10:29 AM, написа:

Здравейте:) На Карина и падна едно зъбче, а ушите се изправиха изцяло... като овчарка е :)) мачкам ги, ама те си стоят така, та въпросът ми е ако изобщо клюмнат пак .. кога ще се случи това? После ще кача и снимки:))) :dog:

Привет!
Ако клюмването на ушетата се случи изобщо, то ще бъде след като си смени зъбките!
Но, при положение, че ги е изправила двете, каквото и да правите - мачкате, лепите и т.н., те ще си останат в това изправено положение.
Готини са и с изправение уши ... просто не са в стандарта (но да не забравяме, че на повечето от нас кучовците са породоподобни).
Обичайте си я каквото и да стане с ушенцата й, гарантирам (от първа ръка), че характерът им е също като на ДРТ с клепнали уши (разбирайте със съчма в главата :ab_041: )
User's Signature

Качена снимка

#4580 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2012 - 03:42 PM

xaxax да това ми е ясно, за характера няма спор....:))) просто много ми беше сладка с клепнали, не че държа да е като по стандарт:))ами здраве да е :))) Благодаря за отговора и късмет с твоята сачмичка :db_046:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни