Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4581 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 June 2012 - 03:56 PM

Здравейте :) На нас ни предстои първото излизане и днес купих някаква пипета против кърлежи и бълхи - "Advantix" na Bayer .... Някой от вас ползвал ли е такава ?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4582 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2012 - 04:12 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 18 June 2012 - 03:56 PM, написа:

Здравейте :) На нас ни предстои първото излизане и днес купих някаква пипета против кърлежи и бълхи - "Advantix" na Bayer .... Някой от вас ползвал ли е такава ?

Здравей. Първо да ви пожелая весела първа разходка. Да, ние я ползвахме тази пипета. Преди нея бяхме на фронтлайн, но много кърлежи завъждаше. Преди около две-три седмици сложихме Адвантикс и от няколко дни постоянно пощим бълхи от Джафи. Преди три дни отново му взехме Фронтлайн с надеждата да измрат наличните бълхи, но за жалост няма успех. Моля ви посъветвайте ме с какво да ги премахнем. смятаме да го изкъпем с противопаразитен шампоан и после пак да сложим пипета, но ще изчакам още ден два да видим хептен ли няма да помогне фронлайна. Уж трябва да предпазват, а при нас няма никаква файда.
Исках да попитам и за смяната на козинката. Колко време продължава? От около 20 дни Джафи се скубе ужасно. Всяка сутрин като го извеждам буквално го скубя, падат снопове козина. Но това не дава никакъв ефект. Дали проблемът не е в храната. Има ли някакви добавки, които да му давам да не му пада така козинката?
User's Signature

#4583 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 08:48 PM

Оффф, да се оплачем ние!... Днес бяхме пак нападнати от куче :dh_188: ... Сега Джуджката е като кучешкия вариант на Франкенщайн - целия наджвакан, надупчен и даааже с един шев на врата ... Ужасно преживяване ... не го пожелавам на никого ..., че направо го виждах моя убавец как си отива ... А най-отвратителното е, че не мога да си обясня защо другото куче реагира така ... Разхождаме си се ние мирно и спокойно, а аз съм се попревила, че страдах от ужасен коремобол. И както малкия се беше нагъзондрил да си върши "голямата" работа до един варел, видях "нападателя" - без звук, без ръмжене, без лаене, без нищо ... Започна да се промъква към нас буквално в гръб ... И друг път се е случвало, но винаги сме успявали да се измъкнем ... Този път обаче не ни стигнаха няколко метра ... Като видях, че вече ще ни нападне, си вдигнах кучето и го взех в ръцете си, за да го предпазя ... По същия начин, без звук, без гък, "нападателят" се хвърли ... скочи по мен, изподра ми ръцете и директно захапа Джими за врата ... Директно ... а ние с нищо не сме го предизвикали ... Започнах да го удрям и да го ритам, но то беше голямо и здраво куче .... държеше врата на Джими в зъбите си, дърпаше го към себе си с усукване на врата ... И тогава направих единственото, което можеш ... започнах да пищя (ама какво пищене му дръпнах, даже и аз не знаех, че имам такъв глас) ... Това се оказа най-успешната стратегия ... Хазяинът, който си копаше в двора ме е чул ... както и приятелят ми ... но на всеки от тях им е отнело по няколко секунди да асимилират какво се случва, защото никой не е допускал, че това ще стане ... А аз пищя и се боря с "нападателя", за да спася живота на кучето си ... Хазяинът прескочи оградата с една дъска в ръката, "нападателят" я срещна челно и се отказа ... И ни остави на мира ... Междувременно и моят приятел беше успял да дотича до долу ... Прибра си ни в апартамента и не знаеше миличкият кого да реанимира първо - мен или кучо ... Та така ... след като го изкъпахме, видяхме, че има три по-сериозни рани, една от които беше зашита ... Добре, че хванахме ветеринарят на вратата, точно преди да си тръгне, че тук, където сме в момента, няма денонощна ветеринарна грижа ...
Та така ... оцеляхме и днес ... Но мен започва все повече да ме е страх да излизаме сами ...
User's Signature

Качена снимка

#4584 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 June 2012 - 08:56 PM

Не разбрах само кучето домашно ли е?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4585 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 09:12 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 18 June 2012 - 06:56 PM, написа:

Не разбрах само кучето домашно ли е?

Първо, само да уточня, че събитието не се развива в България (има места на Балканите, където с в пъти по-зле от нас) ... И, честно казано, и аз не знам какво е кучето ... Често го разхождат едни деца ... А и когато е само, то се мота с един дълъг повод след себе си ... Но, честно казано тук, в Косово е адът за кучетата (не преувеличавам никак, най-голямото наказание за едно куче е да се роди или озове в Косово при местни собственици) ... И много разлика между улични и домашни кучета няма ...
User's Signature

Качена снимка

#4586 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2012 - 09:28 PM

Съчувствам Ви! :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4587 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 19 June 2012 - 05:59 AM

[/quote]

Здравей. Първо да ви пожелая весела първа разходка. Да, ние я ползвахме тази пипета. Преди нея бяхме на фронтлайн, но много кърлежи завъждаше. Преди около две-три седмици сложихме Адвантикс и от няколко дни постоянно пощим бълхи от Джафи. Преди три дни отново му взехме Фронтлайн с надеждата да измрат наличните бълхи, но за жалост няма успех. Моля ви посъветвайте ме с какво да ги премахнем. смятаме да го изкъпем с противопаразитен шампоан и после пак да сложим пипета, но ще изчакам още ден два да видим хептен ли няма да помогне фронлайна. Уж трябва да предпазват, а при нас няма никаква файда.
Исках да попитам и за смяната на козинката. Колко време продължава? От около 20 дни Джафи се скубе ужасно. Всяка сутрин като го извеждам буквално го скубя, падат снопове козина. Но това не дава никакъв ефект. Дали проблемът не е в храната. Има ли някакви добавки, които да му давам да не му пада така козинката?
[/quote]

Относнок обилното падане на козината ще си продължи още седмица и после ще си намалее до нормалното има капки който подобряват козината но храненето с качествена храна дава по добър резултат .относно бълхите и кърлежите бърз и положителен ефект ще постигнеш с шпрей на фронтлайн .

katetol много лош късмет е имал джимчо добрече се отървал без по сериозни наранявания , дано се оправи бързо и без усложнения

Шона вчера си хареса но в мъж и малко снимки на ситуацията

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#4588 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 07:16 AM

katetol, ужасно преживяване, съчувствам ви и на двамата! Да ви кажа мен си ме е страх от уличните и гледам да ги заобикаляме, но пък мъжа ми като го разхожда нашия, местните две кучки на спринт идват при тях и се започва игра. Ама са женски и явно няма противоречия някакви. Така като вас ни е нападало домашно мъжко куче, но слава богу без последствия - стопанина дотича и го дръпна навреме.
Айде дано всичко да е наред с раните и да се оправите и двамата след случката.
User's Signature

Качена снимка

#4589 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 08:11 AM

Много ви благодаря ... Това, което ме тормози най-много е, че не мога да си обясня защо другото куче ни нападна така ... То щеше да убие Джими (буквално изтръпвам, като се сетя)... Това поведение (да се промъкнеш безшумно и директно да нападнеш) е типично за шарпланинеца, с който са омешани повечето бездомници тук, но то се случва само когато са си в двора и си пазят територията ...
Важното е, че сега сме добре ... Даже Джимката е по-добре отколкото аз ... Тормозим го с някакъв син спрей, а той се опитва да се преобрази в чао-чао - като си пооближе спрея и му посинява езикът. Иначе ми изглежда поошашкан, но по мое лично мнение той се стресна повече от моите истерични писъци, отколкото от нападението ...
User's Signature

Качена снимка

#4590 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2012 - 03:34 PM

katetol, напълно ви съчувствам, изтръпвам и настръхвам като си представя какво ви се е случило. Преди месец Чара я нападна една немска овчарка, но явно сме се разминали леко - одраскване по бутчето и голям уплах. Милата цяла нощ плака, да ти се скъса сърцето. И тъкмо беше взела да се поотпуска и миналия уикенд бяхме на една вила и вечерта собствениците без да кажат си пуснали кучето да се разхожда из двора - отново немска овчарка. Та Чара излиза в двора с приятеля ми и в един момент я чувам как пищи - овчарката я погнала - успяхме да я измъкнем без да я нарани, за разлика от нас. Но милата сега като види куче, което е по - неспокойно, дори да е за игра подвива опашка и бяга.
User's Signature

#4591 Потребителят е офлайн   galli4ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2012 - 08:42 PM

здравейте, нека да ви запозная с Лео:) може да ви се стори малко странен (заради цвета) но си джак ръсел. лео е на 1 и половина, и това което ме притеснява в него е агресията която изпитва към други кучета- обича да си играе с дакели, пинчери, други джакчета и фокс териери, но към всички останали породи проявява агресия особенно ако са по големи от него- впуска се в битка - а иначе е много мило и игриво куче и обожава хората. не знам как да го социализирам и дали не е вече твърде късно...как ми се иска Сиизар Милан да беше тук :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4592 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 02:30 PM

Показване на мнениетоgalli4ka, в 20 June 2012 - 08:42 PM, написа:

здравейте, нека да ви запозная с Лео:) може да ви се стори малко странен (заради цвета) но си джак ръсел. лео е на 1 и половина, и това което ме притеснява в него е агресията която изпитва към други кучета- обича да си играе с дакели, пинчери, други джакчета и фокс териери, но към всички останали породи проявява агресия особенно ако са по големи от него- впуска се в битка - а иначе е много мило и игриво куче и обожава хората. не знам как да го социализирам и дали не е вече твърде късно...как ми се иска Сиизар Милан да беше тук :)

Лелеее, че ти е хубав. За първи път виждам такава разцветка. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4593 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 02:32 PM

Да не би да е имал някакво приключение с големи кучове и да ги помни?
Арчи като види по-високо от него куче, ляга по гръб и чака да види какво ще стане. Сядоха го така един - два пъти.
User's Signature

Качена снимка

#4594 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 11:42 PM

Този цвят май го няма по стандарт?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4595 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 11:59 PM

май е имало заигравка с дакел.Сладурчо :)
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4596 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2012 - 12:00 AM

но пък има палавия поглед на джак :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4597 Потребителят е офлайн   yoster Икона

Публикувано: 22 June 2012 - 03:39 PM

Здравейте,
Има ли някой,които да подарява джак ?
Имам огромно желание да гледам такова куче,но нямам възможност да си го купя!
Благодаря!

#4598 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2012 - 02:23 PM

Здравейте! Разбрах, че в България няма регистрирани развъдници за джак ръсел териер, а имам приятел, който много иска да си вземе такова куче за детето. Имал е преди години джак, но са му го откраднали. Сега иска да зарадва малката си принцеса и да я научи да живее и обича животните. Въпроса ми е - от обяви ли да търсим (казвам обяви, защото като гледах цените на развъдниците в Европа, лощо ми стана) или някой от вас, ако има малки, може да ми пише на лични. Става на въпрос за Варна. Благодаря предварително. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#4599 Потребителят е офлайн   galli4ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2012 - 02:46 PM

Показване на мнениетоmilah, в 21 June 2012 - 02:32 PM, написа:

Да не би да е имал някакво приключение с големи кучове и да ги помни?
Арчи като види по-високо от него куче, ляга по гръб и чака да види какво ще стане. Сядоха го така един - два пъти.

ами честно казано не си спомням, той като беше по -малък играееше с тях, така че нищо чудно някое да го уплашило...и да е запомнил :))

#4600 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 04:38 PM

Здравейтееееее :) :) Как сте ?
Ние вече излизаме навън и сме много щастливи ,искаме да изядем всичко по пътя си , но пък ни е многооооо хубаво :dog: :dog: :dog:
Голям смях беше първата среща с един пинчер , който явно не го хареса много и започна да му ръмжи :ab_041: :ab_041: Скипър умря от страх , сърчицето щеше да му изкочи на мишлето :ab_041: Ето и една снимчица от голямият ден :) :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Последна »