Джак Ръсел териер
Публикувано: 18 June 2012 - 04:12 PM
Ady :), в 18 June 2012 - 03:56 PM, написа:
Здравей. Първо да ви пожелая весела първа разходка. Да, ние я ползвахме тази пипета. Преди нея бяхме на фронтлайн, но много кърлежи завъждаше. Преди около две-три седмици сложихме Адвантикс и от няколко дни постоянно пощим бълхи от Джафи. Преди три дни отново му взехме Фронтлайн с надеждата да измрат наличните бълхи, но за жалост няма успех. Моля ви посъветвайте ме с какво да ги премахнем. смятаме да го изкъпем с противопаразитен шампоан и после пак да сложим пипета, но ще изчакам още ден два да видим хептен ли няма да помогне фронлайна. Уж трябва да предпазват, а при нас няма никаква файда.
Исках да попитам и за смяната на козинката. Колко време продължава? От около 20 дни Джафи се скубе ужасно. Всяка сутрин като го извеждам буквално го скубя, падат снопове козина. Но това не дава никакъв ефект. Дали проблемът не е в храната. Има ли някакви добавки, които да му давам да не му пада така козинката?
Публикувано: 18 June 2012 - 08:48 PM

Та така ... оцеляхме и днес ... Но мен започва все повече да ме е страх да излизаме сами ...
Публикувано: 18 June 2012 - 08:56 PM
Публикувано: 18 June 2012 - 09:12 PM
ShiBumi_GirL, в 18 June 2012 - 06:56 PM, написа:
Първо, само да уточня, че събитието не се развива в България (има места на Балканите, където с в пъти по-зле от нас) ... И, честно казано, и аз не знам какво е кучето ... Често го разхождат едни деца ... А и когато е само, то се мота с един дълъг повод след себе си ... Но, честно казано тук, в Косово е адът за кучетата (не преувеличавам никак, най-голямото наказание за едно куче е да се роди или озове в Косово при местни собственици) ... И много разлика между улични и домашни кучета няма ...
Публикувано: 18 June 2012 - 09:28 PM

Публикувано: 19 June 2012 - 05:59 AM
Здравей. Първо да ви пожелая весела първа разходка. Да, ние я ползвахме тази пипета. Преди нея бяхме на фронтлайн, но много кърлежи завъждаше. Преди около две-три седмици сложихме Адвантикс и от няколко дни постоянно пощим бълхи от Джафи. Преди три дни отново му взехме Фронтлайн с надеждата да измрат наличните бълхи, но за жалост няма успех. Моля ви посъветвайте ме с какво да ги премахнем. смятаме да го изкъпем с противопаразитен шампоан и после пак да сложим пипета, но ще изчакам още ден два да видим хептен ли няма да помогне фронлайна. Уж трябва да предпазват, а при нас няма никаква файда.
Исках да попитам и за смяната на козинката. Колко време продължава? От около 20 дни Джафи се скубе ужасно. Всяка сутрин като го извеждам буквално го скубя, падат снопове козина. Но това не дава никакъв ефект. Дали проблемът не е в храната. Има ли някакви добавки, които да му давам да не му пада така козинката?
[/quote]
Относнок обилното падане на козината ще си продължи още седмица и после ще си намалее до нормалното има капки който подобряват козината но храненето с качествена храна дава по добър резултат .относно бълхите и кърлежите бърз и положителен ефект ще постигнеш с шпрей на фронтлайн .
katetol много лош късмет е имал джимчо добрече се отървал без по сериозни наранявания , дано се оправи бързо и без усложнения
Шона вчера си хареса но в мъж и малко снимки на ситуацията

Публикувано: 19 June 2012 - 07:16 AM
Айде дано всичко да е наред с раните и да се оправите и двамата след случката.

Публикувано: 19 June 2012 - 08:11 AM
Важното е, че сега сме добре ... Даже Джимката е по-добре отколкото аз ... Тормозим го с някакъв син спрей, а той се опитва да се преобрази в чао-чао - като си пооближе спрея и му посинява езикът. Иначе ми изглежда поошашкан, но по мое лично мнение той се стресна повече от моите истерични писъци, отколкото от нападението ...
Публикувано: 20 June 2012 - 03:34 PM
Публикувано: 20 June 2012 - 08:42 PM
Публикувано: 21 June 2012 - 02:30 PM
galli4ka, в 20 June 2012 - 08:42 PM, написа:
Лелеее, че ти е хубав. За първи път виждам такава разцветка.

Публикувано: 21 June 2012 - 02:32 PM
Да не би да е имал някакво приключение с големи кучове и да ги помни?
Арчи като види по-високо от него куче, ляга по гръб и чака да види какво ще стане. Сядоха го така един - два пъти.

Публикувано: 21 June 2012 - 11:42 PM
Публикувано: 22 June 2012 - 12:00 AM

Публикувано: 29 June 2012 - 02:23 PM

Публикувано: 29 June 2012 - 02:46 PM
milah, в 21 June 2012 - 02:32 PM, написа:
Да не би да е имал някакво приключение с големи кучове и да ги помни?
Арчи като види по-високо от него куче, ляга по гръб и чака да види какво ще стане. Сядоха го така един - два пъти.
ами честно казано не си спомням, той като беше по -малък играееше с тях, така че нищо чудно някое да го уплашило...и да е запомнил :))
Публикувано: 30 June 2012 - 04:38 PM
Ние вече излизаме навън и сме много щастливи ,искаме да изядем всичко по пътя си , но пък ни е многооооо хубаво

Голям смях беше първата среща с един пинчер , който явно не го хареса много и започна да му ръмжи