Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4601 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2012 - 06:57 PM

Това е новото лошо поколение:md_064:
User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#4602 Потребителят е офлайн   Evaneska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2012 - 07:24 AM

Zdraveite na vsi4ki v grupata :) iskam da te predstavq moqta malka MEi koqto e samo na 4 meseca, tq e mnogo ne poslu6na v nas i stra6no poslu6na navun :) OBi4a vsqkakvi obuvki, doma6ni 4ehlii , durvenata ni masa su6to mnogo q obi4a i kato malko klo6ar4e da rovi v kofata ni :) Opitvame se da izdulbaem dupka v kilima i v terekota prepikvame navsqkade ot radost bilo to poda ili postelkite na legloto , vseki den kogato vseki po otdelno se vurne v nas tolkova puti trqbva da se hodi s parcala podir neq. OBi4ame da laem hladilnika i masata za6toto znaem 4e ima hrana , qdem vsi4ko kato po4nem ot meso , hlab , granuli i stignem do plodove i zelen4uci :D

#4603 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 11:35 AM

Показване на мнениетоEvaneska, в 04 July 2012 - 05:24 AM, написа:

Zdraveite na vsi4ki v grupata :) iskam da te predstavq moqta malka MEi koqto e samo na 4 meseca, tq e mnogo ne poslu6na v nas i stra6no poslu6na navun :) OBi4a vsqkakvi obuvki, doma6ni 4ehlii , durvenata ni masa su6to mnogo q obi4a i kato malko klo6ar4e da rovi v kofata ni :) Opitvame se da izdulbaem dupka v kilima i v terekota prepikvame navsqkade ot radost bilo to poda ili postelkite na legloto , vseki den kogato vseki po otdelno se vurne v nas tolkova puti trqbva da se hodi s parcala podir neq. OBi4ame da laem hladilnika i masata za6toto znaem 4e ima hrana , qdem vsi4ko kato po4nem ot meso , hlab , granuli i stignem do plodove i zelen4uci :D

Здраейте и честита радост.
Страхотно е, че се забавлявате така с малкото торнадо. Все пак имайте впредвид, че тя ще порастне и това, което сега ви изглежда адски сладко, след една година ще Ви се струва кошмар. Това, че препиква винаги, когато някой се прибере, следва да се коригира и да не се допуска, тъй като е много вероятно да остане като лош навик /това поведение всъщност е свързано със състоянието на превъзбуда, в което очевидно тя се намира всеки път, когато Вие се прибирате/.
Налагайте й ограничения, показвайте й кое е позволено и кое не /в смисъл, това, което ще й бъде забранено когато вече е възрастно куче, трябва да й се забрани от сега, в противен случай ще срещнете доста трудности на по-късен етап/.
Желаем ви много прекрасни мигове и радост с малката фурия. Ще се уверите, че с ДРТ няма скука :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#4604 Потребителят е офлайн   Evaneska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2012 - 01:27 PM

blagodarq za suveta 6te go imam v predvid malko q po6lqpvam za6toto mi e mn jal ama mai trqbva pove4e :) :D

#4605 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 01:59 PM

Показване на мнениетоEvaneska, в 04 July 2012 - 11:27 AM, написа:

blagodarq za suveta 6te go imam v predvid malko q po6lqpvam za6toto mi e mn jal ama mai trqbva pove4e :) :D

Всъщност пошляпването не е най-точния метод, макар че знам, понякога мже да Ви се прииска даже и повече :md_064: .
Ето тук http://forum.dog.bg/...83%d1%87%d0%b5/ , а и в цялата подсекция Възпитание, обучение, спорт, можете да намерите наистина добри съвети как да направите от тази щура хала послушно куче. :ba_025:
Успех /някои не успяхме :dry: /
User's Signature

Качена снимка

#4606 Потребителят е офлайн   Evaneska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2012 - 04:20 PM

blagodarq mnogo i az se nadqvam da stane po poslu6na :ab_041: :mg_062:

#4607 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:26 PM

Показване на мнениетоEvaneska, в 04 July 2012 - 07:24 AM, написа:

Честито и добре дошли във форума!
Може би не сте имали време да се запознаете с правилата му, но едно от тях е използването на кирилица.
User's Signature

Качена снимка

#4608 Потребителят е офлайн   Evaneska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2012 - 09:07 PM

хахахах извинявам се нямам навика да пиша на кирилица :smile:

#4609 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2012 - 01:26 PM

Здравейте :)
Времето е многоооооо топличко и дойде време за моренце .. и ето го и моето питане .. Кога за първи път водихте кучовците на море ? Ние сме на три месеца и обмислям да го водя август на морето , чудя се дали не е много малък и да не би да не се чувства комфортно заради жегите ... Моля споделете опита си :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4610 Потребителят е офлайн   Evaneska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2012 - 09:25 PM

аз имам един въпрос : хората от които взех кученцето ми казаха че трябва да му слагам залепена стотинка на ухото защото се вдигало от повечето калций (храната ) . Трябва ли да е с клепнали уши или с щръкнали?

#4611 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2012 - 10:37 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 06 July 2012 - 01:26 PM, написа:

Времето е многоооооо топличко и дойде време за моренце .. и ето го и моето питане .. Кога за първи път водихте кучовците на море ? Ние сме на три месеца и обмислям да го водя август на морето , чудя се дали не е много малък и да не би да не се чувства комфортно заради жегите ... Моля споделете опита си :)

Здравей,
Нашия Арчи е на 3 месеца и малко. Преди 2-3 дни се върнахме от Созопол. Определено съм очарована от поведението на калпазанина. Спеше по цял дент на плажа. От време на време се разхождаше( под наш контрол естествено), да си потърси някой пръчка или да се изпишка. Според мен му хареса. Хората много му се радваха и даже по едно време направо го пазехме от туристи. Само се чуваше по плажа Майло Майло...:ab_041:
Носехме вода и непрекъснато му я предлагахме, но пък отказа да яде през деня от жегата. Във водата влезе няколко пъти и то когато ние бяхме там. Но пък и ние не сме го инасилвали. Имам предвид, че виждах хора които си мъкнеха кучето във водата само и само да плува с тях. Голямо копане падаше. Сутрин отивахме на плажа и двамата с детето си изкопаваха една дупка да легне на мокър пясък. Морска вода не е пил - не прояви интерес. Но виж към водораслите определено прояви. Вечер си беше с нас по ресторантите. Спеше или в мен или на земята. Но пък каква прахосмукачка е самооооо :rc_036: По Хърманите се минаваше ужасно бавно. Наложи се да го носим. Спираше се пред всяко заведение, за да проучи кухнята им.:eg_033:
Нашия Вет ни предупреди за някакви мушички по морето дето ги кацали и ни даде Адвантикс за външо обезпаразитяване. Имало нещо в повече си от фронтлайна.
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4612 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2012 - 09:40 AM

Показване на мнениетоEvaneska, в 06 July 2012 - 07:25 PM, написа:

аз имам един въпрос : хората от които взех кученцето ми казаха че трябва да му слагам залепена стотинка на ухото защото се вдигало от повечето калций (храната ) . Трябва ли да е с клепнали уши или с щръкнали?

Из стандарта за ДРТ: "Уши. Неголеми, във формата на латинската буква V, краищата са насочени напред, мястото на пречупването им трябва да бъде разположено не по-високо от линията на черепа." ... А ето и самия линк: http://bestfellows.c...%D0%B5%D1%80-2/
И на мен в началото ми обясняваха, че ушите се изправяли от предозиране на калции, но това е само мит (справка - лекуващия ни вет). До толкова до колкото кучовците ни не са с доказано родословие, което е единствено условие за доказване на принадлежност към порода, отклонения от стандарта са нещо съвсем естествено! Обичайте си го без значение с какви уши е ... то ще ви отвърне безрезервно със същото :md_064:
Но мисля, че това лепене на стотинки, мачкане на уши, залепване на уши и т.н. си е безмислено тормозене на животинчето ...
User's Signature

Качена снимка

#4613 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2012 - 02:01 PM

Показване на мнениетоmilah, в 06 July 2012 - 10:37 PM, написа:

Показване на мнениетоAdy :), в 06 July 2012 - 01:26 PM, написа:

Здравей,
Нашия Арчи е на 3 месеца и малко. Преди 2-3 дни се върнахме от Созопол. Определено съм очарована от поведението на калпазанина. Спеше по цял дент на плажа. От време на време се разхождаше( под наш контрол естествено), да си потърси някой пръчка или да се изпишка. Според мен му хареса. Хората много му се радваха и даже по едно време направо го пазехме от туристи. Само се чуваше по плажа Майло Майло...:ab_041:
Носехме вода и непрекъснато му я предлагахме, но пък отказа да яде през деня от жегата. Във водата влезе няколко пъти и то когато ние бяхме там. Но пък и ние не сме го инасилвали. Имам предвид, че виждах хора които си мъкнеха кучето във водата само и само да плува с тях. Голямо копане падаше. Сутрин отивахме на плажа и двамата с детето си изкопаваха една дупка да легне на мокър пясък. Морска вода не е пил - не прояви интерес. Но виж към водораслите определено прояви. Вечер си беше с нас по ресторантите. Спеше или в мен или на земята. Но пък каква прахосмукачка е самооооо :rc_036: По Хърманите се минаваше ужасно бавно. Наложи се да го носим. Спираше се пред всяко заведение, за да проучи кухнята им.:eg_033:
Нашия Вет ни предупреди за някакви мушички по морето дето ги кацали и ни даде Адвантикс за външо обезпаразитяване. Имало нещо в повече си от фронтлайна.
Прикачен файл IMG_1394.JPGПрикачен файл IMG_1505.JPGПрикачен файл IMG_1788.JPGПрикачен файл IMG_1805.JPGПрикачен файл IMG_1874.JPGПрикачен файл IMG_1937.JPGПрикачен файл IMG_1981.JPG

Много благодаря за отговора :) Аз днес говорих и с вета и той също потвърди ,че няма никакъв проблем да го заведем , каза само да се стараем до колкото е възможно да не пие от морската вода :ab_041: :ab_041: което мисля че ще е трудно , но ще видим :) :)
Желая на всички едно страхотно лято изпълнено само с положителни емоции :) :) :dog: :beer: :beer: :dog:
User's Signature

#4614 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2012 - 08:26 AM

Добро утро :)
Аз пак ще се оплаквам, но вече не знам какво да правя. Нямам куче, а жив дявол направо. Ясно ми е, че са енергични, но Джафи е мега унищожителен. Не можете да си представите колко е креативен. Тъкмо си помисля, че вече няма какво да съсипе и той измисля нещо ново. От няколко дни е на вълна сваляне на всичко от стени и хладилник. От стената свали календар и го направи на меле, а от хладилника почна да сваля магнити и снимки. Доста са на високо-идея си нямам как ги стига. Хванахме го два пъти на местопрестъплението в действие и много му се карахме, обаче докато затворим вратата и отново започва да скача. Не знам-нещо ние ли правим грешно....Утре става на 9 месеца, а белите не само не намаляват, а се и увеличават. Честно казано така не може да се живее :( Ходи на по 4 разходки на ден-две сутрин и две вечер, играем постоянно с него, затрупан е от играчки, топки, кокали...какво ли не. Обаче няма файда. Вече се изчерпахме от идеи какво да правим.
Много пъти сте ми давали съвети, така че е излишно да питам отново, но все пак ако някой има също такъв "дявол" моля да сподели дали нещо действа.
Приятен ден :)))
User's Signature

#4615 Потребителят е офлайн   Cu4i Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 09:56 AM

Показване на мнениетоbizzardy, в 09 July 2012 - 08:26 AM, написа:

Аз пак ще се оплаквам, но вече не знам какво да правя. Нямам куче, а жив дявол направо. Ясно ми е, че са енергични, но Джафи е мега унищожителен. Не можете да си представите колко е креативен. Тъкмо си помисля, че вече няма какво да съсипе и той измисля нещо ново. От няколко дни е на вълна сваляне на всичко от стени и хладилник. От стената свали календар и го направи на меле, а от хладилника почна да сваля магнити и снимки. Доста са на високо-идея си нямам как ги стига. Хванахме го два пъти на местопрестъплението в действие и много му се карахме, обаче докато затворим вратата и отново започва да скача. Не знам-нещо ние ли правим грешно....Утре става на 9 месеца, а белите не само не намаляват, а се и увеличават. Честно казано така не може да се живее :( Ходи на по 4 разходки на ден-две сутрин и две вечер, играем постоянно с него, затрупан е от играчки, топки, кокали...какво ли не. Обаче няма файда. Вече се изчерпахме от идеи какво да правим.
Много пъти сте ми давали съвети, така че е излишно да питам отново, но все пак ако някой има също такъв "дявол" моля да сподели дали нещо действа.

Здравей,
Нова съм във форума и не знам дали отговарям правилно. Защо не му осигурите занимания с учител. Може да се окажат полезни. Ние сме с учител откакто бяхме на два месеца и е много послушна нашата маймуна вкъщи. По цял ден спи докато ни няма.

#4616 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2012 - 10:07 AM

Показване на мнениетоCu4i, в 09 July 2012 - 09:56 AM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 09 July 2012 - 08:26 AM, написа:

Здравей,
Нова съм във форума и не знам дали отговарям правилно. Защо не му осигурите занимания с учител. Може да се окажат полезни. Ние сме с учител откакто бяхме на два месеца и е много послушна нашата маймуна вкъщи. По цял ден спи докато ни няма.

ами не знам. Той е вече на 9 месеца, а и не знам във Варна дали има. ако някой знае да пише. Благодаря
User's Signature

#4617 Потребителят е офлайн   Cu4i Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 10:57 AM

Май не трябва да давам телефони и имена във форума, така че мога да ви пусна лично съобщение с името и телефона на нашата учителка. Аз също съм от Варна.

#4618 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2012 - 11:09 AM

Показване на мнениетоCu4i, в 09 July 2012 - 10:57 AM, написа:

Май не трябва да давам телефони и имена във форума, така че мога да ви пусна лично съобщение с името и телефона на нашата учителка. Аз също съм от Варна.

Супер. Благодаря
User's Signature

#4619 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 07:10 PM

bizzardy аз моята Джаки я научих да не прави бели като всеки път като излизах й казвах дадено нещо в случая:"Чао, Джаки бъди добро куче".Когато се прибирах и не беше правила бели й се радвах страшно много и й давах специална наградка, но ако беше правила бели й казвах строго "Лошо куче" и й обръщах гръб без да й обръщам внимание за около 5-10 минути.В началото времето, беше по-малко, но вече може да седи сама по 7 часа без да прави бели.Ако искаш пробвайте, но най-важното е да не се отказвате :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#4620 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2012 - 09:06 PM

Показване на мнениетоdoglover13, в 11 July 2012 - 07:10 PM, написа:

bizzardy аз моята Джаки я научих да не прави бели като всеки път като излизах й казвах дадено нещо в случая:"Чао, Джаки бъди добро куче".Когато се прибирах и не беше правила бели й се радвах страшно много и й давах специална наградка, но ако беше правила бели й казвах строго "Лошо куче" и й обръщах гръб без да й обръщам внимание за около 5-10 минути.В началото времето, беше по-малко, но вече може да седи сама по 7 часа без да прави бели.Ако искаш пробвайте, но най-важното е да не се отказвате :ba_025:

Цял професор е Джаки, щом се разбирате с една дума:))))) Естествено, че няма да се отказваме. Нямаме избор :). При Джафи странното е че е на вълни-примерно няколко дни всеки ден прави много поразии, след това няколко дни нищо не пипва. Само че не намирам зависимост между тези дни и причина да се държи по конкретния начин. Така, че просто ще чакаме. По принцип и аз ако не е правил бели му се радвам, а ако е правил му казвам, че е лош и не му обръщам внимание. Не мисля, че вдява нещо:) Просто сме попаднали на най-големия щурчо от всички щурчовци. Може би и от там дойде прякорът му-Кракен :)))
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема