Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4681 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 August 2012 - 08:48 PM

Показване на мнениетоanili88, в 08 August 2012 - 04:03 PM, написа:

Здравейте, имам малко кученце на 45 дни от тази порода и искам да попитам на колко време трябва да се къпят???

Нашия вет ни е казал: кучетата се къпят много, ама много рядко, ако се налага и то с кучешки шампоан. Нашия сме го изплаквали под чучура след плаж на морето или след разходка само лапите. На почти 5 месеца е и не сме го къпали с шампоан. Потърси по форума или питай вета.
User's Signature

Качена снимка

#4682 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2012 - 08:55 PM

elmo 5 ние лично на Джаки в началото й бяхме взели нагръдник, а нашийник й сложихме на 5 месеца някъде като започнахме да я разхождаме с нашийник на 7 месеца. Иначе ние имаме автоматичен повод на flexi като този http://www.zoomagazi...a-tsherven-5284
anili88 относно къпането ние преди да почнем да излизаме я къпахме с такъв сух шампоан на пудра, а за по-късно е желателно кучето да се къпе най-често веднъж в месеца (е разбира се ако се овъргаля в нещо може да го изкъпеш )
User's Signature

Качена снимка

#4683 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2012 - 09:53 PM

Показване на мнениетоdoglover13, в 08 August 2012 - 08:55 PM, написа:

elmo 5 ние лично на Джаки в началото й бяхме взели нагръдник, а нашийник й сложихме на 5 месеца някъде като започнахме да я разхождаме с нашийник на 7 месеца. Иначе ние имаме автоматичен повод на flexi като този http://www.zoomagazi...a-tsherven-5284
anili88 относно къпането ние преди да почнем да излизаме я къпахме с такъв сух шампоан на пудра, а за по-късно е желателно кучето да се къпе най-често веднъж в месеца (е разбира се ако се овъргаля в нещо може да го изкъпеш )

ние също сме на този на флекси. взехме го от зоомагазин. лекичък и удобен е. ползваме нагръдник, но щи го сменяме, че кучо бая си поточи зъбките по него :-):-):-):-)
User's Signature

Качена снимка

#4684 Потребителят е офлайн   anili88 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2012 - 01:18 AM

Мерси за отговора. Форумът е много хубав, доста полезни неща научих докато разглеждах страниците! Аз бях питала вета и ми каза на 3-4 месеца да го къпя, но ми се стори много време за куче. Няма да го къпя тогава, той е още малък:))) Исках да попитам и дали има някой който гледа заедно с кучето си и котка, защото аз имам и котка отдавна. От много време исках точно такова кученце , но заради нея все не си взимах. Сега го взех на 40 дни кученцето за да е съвсем мъничко и да могат да свикнат...Вече седмица се срещат за по малко като винаги съм там и напредък има , но ме е страх да ги оставя спокойно да се заиграят или да са сами двамата. Ако има някой в моето положение ще съм много благодарна да пише!!!

#4685 Потребителят е офлайн   elmo5 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 August 2012 - 01:57 PM

Писала съм нашийник, но исках да напиша нагръдник. Извинете ме за грешката, но вчера цял ден само това гледах в интернет и.....
Всъщност съм категорична, че няма да използваме нашийник за Неро. Не знам вашето мнение какво е, но на мен ми изглежда жестоко да го дърпам така. Разбира се това е моето лично мнение и не искам да засегна никой с него. Чудя с обаче повода за колко килограма да е, защото съм сигурна, че дивака ще се дърпа много и ми се иска просто да издържи повече този повод. Вашите за колко килограмови кучета са??
:) :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4686 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 09 August 2012 - 02:25 PM

Показване на мнениетоelmo5, в 09 August 2012 - 01:57 PM, написа:

Писала съм нашийник, но исках да напиша нагръдник. Извинете ме за грешката, но вчера цял ден само това гледах в интернет и.....
Всъщност съм категорична, че няма да използваме нашийник за Неро. Не знам вашето мнение какво е, но на мен ми изглежда жестоко да го дърпам така. Разбира се това е моето лично мнение и не искам да засегна никой с него. Чудя с обаче повода за колко килограма да е, защото съм сигурна, че дивака ще се дърпа много и ми се иска просто да издържи повече този повод. Вашите за колко килограмови кучета са??

Когато е на повод разходката трябва да протича със спокойни движения независимо с (нашийник,нагръдник) не трябва да се дърпа така го учете от малко защото като порасне си е истинско теглене и няма да ви е приятно нито интерeсно да го разхождате по скоро то ще ви разхожда(развява) по улиците.Като е малко е сладко и миличко едно такова безобидно,без защитно НО КАТО ПОРАСНЕ БЕЗ ВЪЗПИТАНИЕ КОЕТО СЕ УЧИ ОЩЕ ОТ МАЛКО СТАВАТ СТРАХОТНИ ДИВОТИИ .

#4687 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2012 - 02:25 PM

Показване на мнениетоelmo5, в 09 August 2012 - 01:57 PM, написа:

Когато е на повод разходката трябва да протича със спокойни движения независимо с (нашийник,нагръдник) не трябва да се дърпа така го учете от малко защото като порасне си е истинско теглене и няма да ви е приятно нито интерeсно да го разхождате по скоро то ще ви разхожда(развява) по улиците.Като е малко е сладко и миличко едно такова безобидно,без защитно НО КАТО ПОРАСНЕ БЕЗ ВЪЗПИТАНИЕ КОЕТО СЕ УЧИ ОЩЕ ОТ МАЛКО СТАВАТ СТРАХОТНИ ДИВОТИИ .

#4688 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2012 - 09:18 PM

Наистина обучението е много важен момент, а относно килограмите нашият повод е за кучета до 12 кг., което си е почти двойно на тяхните кила :)
User's Signature

Качена снимка

#4689 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2012 - 10:05 PM

Нашия герой е на 5 месеца и не подбира на храна. Вечно гладен е. Ходи с един гладен поглед из къщи. На обяд отказва да яде и ние прибираме купата, не е гладен и не яде гранулите . Но извадим ли друга храна............ Хладилника ни се притесни. То не беше гледане, хипноза и скимтене. То не бяха зеле, моркови, грозде, диня, чушки, успа да открадна и люта чушка даже. Подпали му се корема и дупето.Спи си и някой влиза в кухнята. Като просяк е, скача и тича. Храним го както си му е редно, с гранули. Вашите такива лакомии ли са?
User's Signature

Качена снимка

#4690 Потребителят е офлайн   nenibg98 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2012 - 01:39 PM

Здравейте, и аз вече от близо 2 месеца сам горд собственик на тази чудесна порода. Ето ни и нас http://a7.sphotos.ak...783533192_o.jpg вече сме на 3 месеца и половина :))

#4691 Потребителят е офлайн   nenibg98 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2012 - 02:07 PM

Показване на мнениетоEvaneska, в 24 July 2012 - 08:24 AM, написа:

MEi :)

Здравейте :) Качена снимка Прикачена снимка

#4692 Потребителят е офлайн   Borgo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 03:18 PM

Здравейте нов съм а и още нямям ДжРТ ще ми кажете ли кой от къде си го е взел, че в Бг няма развъници, и май нещата отиват на частна обява... :) иначе всички са ви мн мн готинки ;)

#4693 Потребителят е офлайн   nenibg98 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2012 - 04:23 PM

Показване на мнениетоBorgo, в 14 August 2012 - 03:18 PM, написа:

Здравейте нов съм а и още нямям ДжРТ ще ми кажете ли кой от къде си го е взел, че в Бг няма развъници, и май нещата отиват на частна обява... :) иначе всички са ви мн мн готинки ;)

Здравей, моята принцеса ;д ми я донесоха смисъл отидох при един ветеринар и му каазах че си тарся куче и тои ми предложи дрт и аз се съгласих и веднага се обади и ми я донесоха.. :)

#4694 Потребителят е офлайн   Borgo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 06:43 PM

Здравей, моята принцеса ;д ми я донесоха смисъл отидох при един ветеринар и му каазах че си тарся куче и тои ми предложи дрт и аз се съгласих и веднага се обади и ми я донесоха.. :)

Че това си е късмет :D

#4695 Потребителят е офлайн   nenibg98 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2012 - 08:40 PM

Показване на мнениетоBorgo, в 14 August 2012 - 06:43 PM, написа:

да наистина , а и също тя е била едно единствено кученце хихи..
а и искам да попитам ушичките и се пречъпиха не са клепнали както на снимката опитвах с мачкане около седмица не помогна с лепене и то не помогна искам да попитам някакав друг начин ако знае някои ще съм му много благодарна...Мерси предварително :)) http://a6.sphotos.ak...927269296_o.jpg тук мисля че се виждат добре :)

#4696 Потребителят е офлайн   Borgo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 11:13 AM

Показване на мнениетоnenibg98, в 14 August 2012 - 08:40 PM, написа:

а и искам да попитам ушичките и се пречъпиха не са клепнали както на снимката опитвах с мачкане около седмица не помогна с лепене и то не помогна искам да попитам някакав друг начин ако знае някои ще съм му много благодарна...Мерси предварително :)) http://a6.sphotos.ak...927269296_o.jpg тук мисля че се виждат добре :)

повчето хора пишат че мачкането на ушетата работи, а и те пак не са прави като на немска овчарка, но дори да останат така съм сигурен, че ще си я обичаш =:)

#4697 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 05:41 PM

Показване на мнениетоBorgo, в 15 August 2012 - 11:13 AM, написа:

Показване на мнениетоnenibg98, в 14 August 2012 - 08:40 PM, написа:

повчето хора пишат че мачкането на ушетата работи, а и те пак не са прави като на немска овчарка, но дори да останат така съм сигурен, че ще си я обичаш =:)

нещо не разбирам за какво стана ? .

#4698 Потребителят е офлайн   Caro Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Jack Russell Terier

Публикувано: 15 August 2012 - 05:49 PM

Показване на мнениетоBorgo, в 14 August 2012 - 03:18 PM, написа:

Имате л.с.

#4699 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 August 2012 - 12:02 AM

Здравейте :)
Има ли развъдник за джакове в Бг или няма?Хич не съм запозната с тази порода,но ме помолиха да потърся родословно бебе и затова искам направо да питам.Ако няма в Бг къде най-близко има развъдници?
Благодаря :)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4700 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2012 - 08:49 AM

Добро утро.
Аз отново ще търся съвет, тъй като Джафи милия нищо не прави като хората. То вината най-вероятно е наша, но не виждам какво не правим правилно.
Конкретният проблем е, че от около месец два Джафи започна да лае хората и най-вече децата. Когато го водя на кучешката поляна е супер дружелюбен и ходи при всички хора да им се радва и да им се лигави. По принцип много обича хора-като дойде някой у нас умира от радост. Но когато го извеждаме около блока е ужас-във входа като се разминаваме с хора лае ужасно, някой да мине близо пак лае. ако пък тръгне дете да се приближава направо откача. Според мен го е страх от децата и затова лае. Мислех че само като е на каишка лае, но вчера го водихме на плаж и до нас имаше семейство с куче и с малко дете. Джафи тръгна покрай кучето, но и детето тичаше и Джафи го подгони с лай. Не хапе и не напада но гони и лае. Много е неприятно това, особено защото е най-вече към деца. Пробвала съм най-спокойно да приближа Джафи до едно детенце съседче-то детото стои мирно подава ръка, но Джафи откача тотално и нищо не мога да направя, т.е. не мога постепенно да му премахна този страх от деца. Лае и възрастни де, не само деца.
Дали някой има подобен проблем и какво може да се направи.
Благодаря.
Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »