Добро утро.
Аз отново ще търся съвет, тъй като Джафи милия нищо не прави като хората. То вината най-вероятно е наша, но не виждам какво не правим правилно.
Конкретният проблем е, че от около месец два Джафи започна да лае хората и най-вече децата. Когато го водя на кучешката поляна е супер дружелюбен и ходи при всички хора да им се радва и да им се лигави. По принцип много обича хора-като дойде някой у нас умира от радост. Но когато го извеждаме около блока е ужас-във входа като се разминаваме с хора лае ужасно, някой да мине близо пак лае. ако пък тръгне дете да се приближава направо откача. Според мен го е страх от децата и затова лае. Мислех че само като е на каишка лае, но вчера го водихме на плаж и до нас имаше семейство с куче и с малко дете. Джафи тръгна покрай кучето, но и детето тичаше и Джафи го подгони с лай. Не хапе и не напада но гони и лае. Много е неприятно това, особено защото е най-вече към деца. Пробвала съм най-спокойно да приближа Джафи до едно детенце съседче-то детото стои мирно подава ръка, но Джафи откача тотално и нищо не мога да направя, т.е. не мога постепенно да му премахна този страх от деца. Лае и възрастни де, не само деца.
Дали някой има подобен проблем и какво може да се направи.
Благодаря.