Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4721 Потребителят е офлайн   mechotigar Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 25 August 2012 - 10:50 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 25 August 2012 - 01:52 AM, написа:

Показване на мнениетоkapanec, в 24 August 2012 - 04:44 AM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 23 August 2012 - 10:51 PM, написа:

Сега остава и тел за контакти да оставите ,че и цената даже...... :eg_033: Не сте прави с това тъничко заобикаляне на правилата на форумът !!!

Аз мойте контакти не съм ги крил виждат се в профила ми така че контакт може да се осъщесви без проблемно .Дали ги продавам или са продадени по снимките няма как да прецените.Има хора които постоянно питат от къде да си купят малки JRT. Това че някой ще си хареса и ще бъде доволен в крайна сметка е добро дело.Присъствието ми в форума е постоянно не вземам участие само когато имам някакви комерсиални цели , но и да не е постояно не е и задължително.лично съм виждал в тоя сайт но за друга порода обява( Продавам ? броя на цена? )и нямаше подобни коментари като вашия от привържениците на породата .Нека да не сме такива зависливи сноби и да гледаме по позитивно от участието ни в форума

Завистливи сноби ?Не виждам на кое точно трябва да завидя.....Именно,защото сте от дълго време във форумът би трябвало да сте наясно с правилата му.Това е един от малкото подфоруми без модератор и не за първи път се публикуват и обявават новородени.Като гледам повечето сте толкова загрижени за хората които искат ДРТ.Ами внесете двойка и развъждайте ,не плодете.Другият и той-умряли веднъж ,да повтори да види дали е било просто лош късмет или ще се окаже някакъв проблем.Иначе после се обяснява на потребителите,как и да не му станат ушичките както трябва,няма нищо.Сега ще очакваме изникването на новите потребители сдобили се с джакче.Дано поне водите статистика и предупреждавате кои са брат и сестра,да не се намерят след година за поредното кучило.
Дано скоро сложат модератор,че тук има крещяща нужда.

Що не си гледаш работатаКачена снимка,че ставаш досаднаКачена снимка ,седнала ми тя съдник да става Качена снимка

#4722 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2012 - 12:53 PM

Гледам си я аз,не се притеснявай за моята работа.Като съм ти досадна-в Далавера ще те приемат с отворени обятия и няма да ти досаждат :db_046:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4723 Потребителят е офлайн   RebelForLife Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 25 August 2012 - 01:19 PM

Тъй като и аз преди 10 месеца търсих откъде да си взема джак, мога да споделя личен опит. След доста четене, търсене(свързах се с много развъдници в цяла Европа и дори се бях разбрал да взема от единия гръцки развъдник) и разпитване попаднах при човек от София, който от много време се занимава с развъждане на кучета от тази порода. От него взех моя Булет, който може да видите тук: Булет. Много съм доволен и мога само да препоръчам на всеки, който си търси джак да провери първо там. Информация и контакти може да намерите тук: Джак Ръсел Териер - България.

#4724 Потребителят е офлайн   cheshirecat Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2012 - 03:38 PM

Здравейте!
Много хубава и полезна тема. Много се чудех, но реших тук да питам за това, което ме притеснява. Моят Джак Ръсел е мъжки на 4 месеца ( роден е на 19 април ). За голяма радост е сравнително послушен. Нито яде мебели, нито прави пакости вкъщи. Вече общо взето се научихме на хигиенните навици. Знае и някои команди - седни, долу, дай лапа, горе, ела, стои. Вкъщи изпълнява всичко, но проблемът е, че на вън ( водя го на едно място за кучета, където играе ) много не ме слуша. Хората ми казват, че е нормално, защото той е малък и се вълнува и разсейва. Единият ми въпрос е дали като поотрасне ще ме слуша повече навън и дали от време на време да го викам при мен, за да свиква да ме слуша? Другият по - важен въпрос е свързан с половата зрялост. Доколкото знам при мъжките кучета настъпва около 7 - 8 месец. Моят е на 4 месеца и е единственият от всички кучета на неговата възраст, който се качва на женски и прави неща, които не би трябвало да прави и може на тази възраст. Съветваха ме да го заведа на ветеринар, но първо реших да попитам тук - дали това е странно? Интересното е, че се качва само на женски голдъни или лабрадори и на един мъжки голдън, с който са големи приятели. По едно време започнах да се съмнявам дали наистина е на 4, защото е и доста голяма за възрастта си - тежи 5 килограма. Но все пак сега си сменя зъбите - значи трябва да е на толкова.
Ето го и него: Прикачена снимка Тук е още първия ден, когато го взехме. И е на 2 месеца и половина. И има по нетипична окраска.
User's Signature

Качена снимка

#4725 Потребителят е офлайн   Caro Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Jack Russell Terier

Публикувано: 25 August 2012 - 08:35 PM

Показване на мнениетоRebelForLife, в 25 August 2012 - 01:19 PM, написа:

Тъй като и аз преди 10 месеца търсих откъде да си взема джак, мога да споделя личен опит. След доста четене, търсене(свързах се с много развъдници в цяла Европа и дори се бях разбрал да взема от единия гръцки развъдник) и разпитване попаднах при човек от София, който от много време се занимава с развъждане на кучета от тази порода. От него взех моя Булет, който може да видите тук: Булет. Много съм доволен и мога само да препоръчам на всеки, който си търси джак да провери първо там. Информация и контакти може да намерите тук: Джак Ръсел Териер - България.

От линка който сте дал:Възрастните са с височина 26-31см и 5-6,9кг. Минуси: по високи от 31см.
Колега това не са пинчери!

#4726 Потребителят е офлайн   RebelForLife Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 25 August 2012 - 11:06 PM

Колега, ето един линк да се информирате за стандарта на породата : Official UKC Breed Standard : Jack Russell Terrier

#4727 Потребителят е офлайн   JRT-7 Икона

Публикувано: 26 August 2012 - 07:58 AM

Здравейте на всички,днес се регистрирах и първото нещо,което искам да кажа,че в България или няма или аз не мога да намеря-дългокосмест Джак Ръсел,търся от доста време и нищо.Някакво съдействие,много искам да си взема един,но не мога да намеря точното.Търся такова като на снимката,много са мили и сладки.

#4728 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 26 August 2012 - 08:31 AM

Показване на мнениетоRebelForLife, в 25 August 2012 - 11:06 PM, написа:

Колега, ето един линк да се информирате за стандарта на породата : Official UKC Breed Standard : Jack Russell Terrier

Ето още един линк:http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=bg&prev=/search%3Fq%3Dparsons%2Bterrier%26hl%3Dbg%26biw%3D1366%26bih%3D599%26prmd%3Dimvns&rurl=translate.google.bg&sl=en&u=http://www.therealjackrussell.com/breed/difference.php&usg=ALkJrhg45hbnzTzXzB-Am2d5zsePqD1fnw

всеки да си решава какво да бъде кученцето късо крако дълго крако късо косместо дълго косместо важното е че всички са JRTи да имат характера на JRT

#4729 Потребителят е офлайн   mechotigar Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 August 2012 - 06:37 PM

Поздравления ,кученцето е прекрасно да ти е живо и здраво

#4730 Потребителят е офлайн   RebelForLife Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 26 August 2012 - 10:05 PM

Благодаря, подобно!

#4731 Потребителят е офлайн   RebelForLife Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 27 August 2012 - 05:42 PM

Ето го и стандарта на породата на FCI (The Fédération Cynologique Internationale is the World Canine Organisation) - Стандарт на Световната Киноложка Организация

Поздрави!

#4732 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 10:06 AM

Показване на мнениетоCaro, в 25 August 2012 - 07:35 PM, написа:

От линка който сте дал:Възрастните са с височина 26-31см и 5-6,9кг. Минуси: по високи от 31см.
Колега това не са пинчери!

Прав е, според М/унардоната федерация над 30см са парсъни (женски до 33см, мъжки до 36см). Нагоре вече не се вписват в стандарт.

#4733 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 10:16 AM

Получавате предупруждение.
Кучилата се представят по определени правила.
Мод.

#4734 Потребителят е офлайн   Raly.lovesJR Икона

• Interests:Music, tattoos, piercings, drawing <3

Публикувано: 28 August 2012 - 03:38 PM

Здравейте искам да ви попитам 1 въпрос. Моята Лара е на 3 месеца и неиска да яде от купичката си, а само от ръка.. въобще хубаво ли е да и давам каквото и да е от моята ръка (когато се храня или не) ??

#4735 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 07:41 PM

Показване на мнениетоRaly.lovesJR, в 28 August 2012 - 03:38 PM, написа:

Здравейте искам да ви попитам 1 въпрос. Моята Лара е на 3 месеца и неиска да яде от купичката си, а само от ръка.. въобще хубаво ли е да и давам каквото и да е от моята ръка (когато се храня или не) ??

Не. Основното хранене само от купичката а наградите за поощрение от ръка

#4736 Потребителят е офлайн   ugly betty Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 04:10 PM

Здравейте, имам Джак Ръсел на около 2-3 месеца от 4 дена. Извеждаме я (казва се Грозната Бети ) по 4 пъти на ден: сутрин веднага след събуждане, преди да изляза на работа, веднага след като се прибера и късно вечер преди лягане. Въпреки това тя доста често се изпишква на всевъзможни места вкъщи. Тъй като е много малка не очаквам че ще успее да стиска цял ден и за това й купих капки за приучаване на малки кученца къде да пишкат. Слагам ги на къс домакинска хартия в банята (за да почиствам по-лесно), но тя категорично отказва да пишка там. Вие ползвали ли сте ги тези капки? Имахте ли ефект? И горе-долу кога можем да очакваме да се научи да не прави такива бели... :eg_033: Благодарна съм за всякакви съвети.

П.П. кученцето ни го подариха преди 4 дни и до сега е живяла навън... Сега тепърва започваме да слагаме ваксини (вече я обезпаразитих вътрешно и външно) и се надявам всичко да е ок. Може ли заради досегашния начин на живот да не ни разбира че не й даваме да пишка навсякъде... :dh_188:

#4737 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 07:02 PM

Показване на мнениетоugly betty, в 30 August 2012 - 04:10 PM, написа:

Здравейте, имам Джак Ръсел на около 2-3 месеца от 4 дена. Извеждаме я (казва се Грозната Бети ) по 4 пъти на ден: сутрин веднага след събуждане, преди да изляза на работа, веднага след като се прибера и късно вечер преди лягане. Въпреки това тя доста често се изпишква на всевъзможни места вкъщи. Тъй като е много малка не очаквам че ще успее да стиска цял ден и за това й купих капки за приучаване на малки кученца къде да пишкат. Слагам ги на къс домакинска хартия в банята (за да почиствам по-лесно), но тя категорично отказва да пишка там. Вие ползвали ли сте ги тези капки? Имахте ли ефект? И горе-долу кога можем да очакваме да се научи да не прави такива бели... :eg_033: Благодарна съм за всякакви съвети.

П.П. кученцето ни го подариха преди 4 дни и до сега е живяла навън... Сега тепърва започваме да слагаме ваксини (вече я обезпаразитих вътрешно и външно) и се надявам всичко да е ок. Може ли заради досегашния начин на живот да не ни разбира че не й даваме да пишка навсякъде... :dh_188:

Без ваксини не я изкарвайте защото няма изграден имунитет .

#4738 Потребителят е офлайн   ugly betty Икона

Публикувано: 31 August 2012 - 09:33 AM

да, вече не я извеждаме. Мислехме че след като е толкова голяма вече няма нужда от ваксини, но вчера вет. лекар ни каза че не е така. Чакаме да минат 3 дни от хапчето за въртешно обезпаразитяване и в неделя сме на ваксина.
Лошото е че просто нз как да я накарам да пишка където трябва. Абсолютно отказва да пишка в банята, а тези капки май въобще не действат...

#4739 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 01:02 PM

Показване на мнениетоugly betty, в 31 August 2012 - 07:33 AM, написа:

да, вече не я извеждаме. Мислехме че след като е толкова голяма вече няма нужда от ваксини, но вчера вет. лекар ни каза че не е така. Чакаме да минат 3 дни от хапчето за въртешно обезпаразитяване и в неделя сме на ваксина.
Лошото е че просто нз как да я накарам да пишка където трябва. Абсолютно отказва да пишка в банята, а тези капки май въобще не действат...

Кучетата са умни животни, смятам, че няма да отнеме много време, докато я приучите къде да пишка. В интерес на истината за капките съм чувала доста противоречиви мнения - от пълно отричане /в смисъл - не вършат никаква работа/, до сътворяването на чудеса /от първия път кучето си започва да пишка на съответното място/. Прочетете, колкото можете от темата тук:
http://forum.dog.bg/...%B8%D1%86%D0%B8

Дано да ви е от полза!
Стискаме палци...
User's Signature

Качена снимка

#4740 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 09:54 AM

Малко летни, морски забавления от Шабла

http://www.youtube.c...4&feature=share