Здравейте, момчета и момичета.
Аз получих като подарък куче от тази порода.Когато го взех беше почти на 2 години. Бях доста шокирана от качествата на тази порода,тъй като досега съм гледала предимно големи кучета. За да е ясно в картинката,подчертавам,че съм любител-стопанин,не се занимавам с развъдническа дейност.
Прочетох доста за породата,а се запознах и с много стопани на такива кучета, с които обсъждахме + и - ,те ми даваха съвети и те такиви кучкарски работи.
Вече имам Килър от 2-3 месеца и съм много привързана към него. Водя го на дълги преходи в планината,играя с него....абе общо взето всеки ден му взимам тока.
Забелязах една тенденция при него. Всеки път когато види друго куче,без значение мъжко или женско,голямо или малко,се качва отгоре му и прави опити за сношение...
Така,едни ми казваха,че това е начин да покаже превъзходство и доминация,други ми казваха,че има нужда от задоволяване на тази си физическа потребност.
Снощи ви писах с директна молба,но явно това не е позволено. Така сега ви пиша отново с молба,но този път тя е за компетентно мнение.
Ще се радвам да загърбите споровете помежду си и да ми отговорите от позицията на стопанин на куче. Все пак това е форум за породи кучета,а не дискусионен драма клуб.