Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4801 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2012 - 09:29 PM

За кое не разбрах -че Ги гледаш до 4 месеца или ...?
Каква е разликата между отглеждане на бебе куче от която и да била порода и трябва ли да имам ДРТ,за да знам елементарни неща за кучетата?
За Ръсел-ако взимаше пример от него сега нямаше да си в графата на квартален размножител.Да не го намесваме тук :beer:
Това с червеното,дописаното от Модератора ли е,че нещо....

Това мнение е редактирано от desi79: 16 September 2012 - 09:33 PM

User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4802 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 05:39 AM

Деси много работи не разбираш даже и елементарните неща за кучетата. НО пак ти казвам първо ЧЕТИ:tb_195:,ПРОВЕРИ и тогава си пиши елементарно компетентните мнения .Относно ето твоите не компетентни ИЗКАЗВАНИЯ като (ПЛАСИРАТЕ , квартален раз множител) НЯМАТ място във форума ни.
Престани да разваляш добрия облик на форума защото след твоята намеса винаги се усеща едно неприятно и негативно отношение

Потребителя е с бан за двойна регистрация и неспазване на правилата на форума.
Мод.

#4803 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2012 - 09:15 AM

Че какво хубаво има в това да вземеш куче на 4 месеца? Най-много да си спестиш малко чистене, но нищо друго. Това е все едно чужди хора да ми гледат детето до 7-мата година. Според мен колкото по-рано се вземе кутрето, толкова по-добре (след като е самостоятелно и захранено, разбира се). Първо, че след първия месец вече започва да разбира, тогава запомня глас, интонация, схваща кога си добронамерен и кога се караш. После, това е моментът, когато трябва да свикне с името си. Започва възпитанието за това какво може да пипа и какво не, до кои места в къщата има достъп и до кои не, кои вещи са негови и кои са забранени ... въобще всичко свързано с възпитанието и с връзката, която се изгражда със стопанина. То трябва да свикне и с енергията на дома и на човека, който ще го отглежда. Освен това, кученца останали в кучилото при майка си вземат участие в глутницата и е възможно характерът им да бъде пречупен от по-силни и по-висши в глутницата, начело с майката, която създава правилата и винаги е най-отгоре в йерархията. Ако искате да видите истинския хъс на джак ръсела, според мен не е добре кученцето да е живяло по правилата на майката в най-важния си период. Освен това, на 4 месеца, при една смяна на дом и на правила, кученцето ще е съвсем дезориентирано в това кое е правилно и кое грешно и тепърва ще започне да маркира територия на новото място, така че дори да е научено на елементарни навици - всичко отива на вятъра.
Така че голяма файда от това да ти го гледат като малко, за мен лично - няма.

P.S. Не мислите ли, че това с паспорта е голяма глупост? Във всички обяви се цитира, че кученцето е с паспорт - всеки домашен любимец е с паспорт .. това не е някаква скъпа екстра, от която бъдещите собственици се възползват, а е напълно естествено и нормално. Би следвало да се упомене, в случай, че НЯМА ваксини или паспорт, а не, когато има такива ...

#4804 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2012 - 04:12 PM

Показване на мнениетоShona JRT, в 17 September 2012 - 04:39 AM, написа:

Деси много работи не разбираш даже и елементарните неща за кучетата. НО пак ти казвам първо ЧЕТИ:tb_195:,ПРОВЕРИ и тогава си пиши елементарно компетентните мнения .Относно ето твоите не компетентни ИЗКАЗВАНИЯ като (ПЛАСИРАТЕ , квартален раз множител) НЯМАТ място във форума ни.
Престани да разваляш добрия облик на форума защото след твоята намеса винаги се усеща едно неприятно и негативно отношение

Виж сега,за последно отделям от времето си да отговарям на твоите провокативни постове и да занимавам аудиторията със взаимната ни неприязън породена от това,че обяви тук кучило търсейки му стопани изтрито от модератор след като дадох линк към твоят пост.
Чела съм,проверявала съм и давам мнение,с което не задължавам никого.Това от мен относно коментара ми за отглеждането на бебе през зимата на вън от късокосместа порода,а защо не и всяко едно бебе.
Относно това,защо гледам на теб така и съответно отново не задължавам никой да го приеме:
Ако толкова държиш на породата,до сега да си минал експертни оценки и да си направил необходимото след като си толкова сигурен в това ,за което се бориш със всяко кучило.
След като не си го направил,за мен си оставаш квартален размножител-дали ти харесва мнението ми или не, не ме интересува.И за да не си помислиш ,че съм от тези,които смятат кучетата без доказан произход за нещо различно ,по-долно и незаслужаващо стопани,грижа и обич-имам такова,обичам и се грижа ,но не размножавам.Уважавам породата ,развъждането с цел,а не докарването на някой лев.
Участвала съм в този подфорум и преди.Негативно и неприятно отношение усещат само разпозналите се.
Приятен ден.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4805 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 09:01 PM

Здравейте .Много интересен форум

#4806 Потребителят е офлайн   wildpoppy Икона

Публикувано: 18 September 2012 - 11:22 AM

Здравейте, момчета и момичета.
Аз получих като подарък куче от тази порода.Когато го взех беше почти на 2 години. Бях доста шокирана от качествата на тази порода,тъй като досега съм гледала предимно големи кучета. За да е ясно в картинката,подчертавам,че съм любител-стопанин,не се занимавам с развъдническа дейност.
Прочетох доста за породата,а се запознах и с много стопани на такива кучета, с които обсъждахме + и - ,те ми даваха съвети и те такиви кучкарски работи.
Вече имам Килър от 2-3 месеца и съм много привързана към него. Водя го на дълги преходи в планината,играя с него....абе общо взето всеки ден му взимам тока.
Забелязах една тенденция при него. Всеки път когато види друго куче,без значение мъжко или женско,голямо или малко,се качва отгоре му и прави опити за сношение...
Така,едни ми казваха,че това е начин да покаже превъзходство и доминация,други ми казваха,че има нужда от задоволяване на тази си физическа потребност.
Снощи ви писах с директна молба,но явно това не е позволено. Така сега ви пиша отново с молба,но този път тя е за компетентно мнение.
Ще се радвам да загърбите споровете помежду си и да ми отговорите от позицията на стопанин на куче. Все пак това е форум за породи кучета,а не дискусионен драма клуб. Прикачена снимка

#4807 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2012 - 08:51 PM

Прочетох цялата тема и забелязах че хора който са давали добрия облик на форума отдавна не вземат участие няма да ги изреждам по именно всички за да не пропусна някой ще спомена бегло ( ,ДИСТАН ,МИЛЕН ,ИЗИДРА,СЕСАНА ,ЧАРЛИЕ 2008 ,РАДУША,КАПАНЕЦ ,ТОДОРАК, Chriss И ДР.) предполагам(досещам се) каква е причината тя не от вчера. не търсете под "вола теле" не спорете не се докладвайте :ea_103: извличайте максимум от всяко мнение,снимка и опитът на хора който отдавна имат не само теоретичен но и практичен опит.

Установих че кученца родени в България от родословни родители остават без родословие и документ за породност . забелязах животни с шампионски потенциал на който поколението което също е или ще се роди в България, не ги прави квартални или махленски Джак Ръсел Териери .бъдете честни и коректни и си върнете хубавия форум

Това ви е третия акаунт, първите два (Shona JRT, kapanec) са с бан.

С третия какво ще правим?
Мод.

#4808 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 05:54 AM

МОД.сам си преценете ако исках да бъда анонимен нямаше да се регистрирам със имеил близък до първия ми ник или от същия компютър не съм се крил . Нека се изкаже Деси79. тя ги разбира тия работи кой какво пише и ме докладва успешно .Първия ми ник kapanec благодарение на нейните провокации е спрян за това че съм си пуснал снимки на малките кученца започна да гадае че съм ги обявил за продан нека се успокой и да не ни провокира хубавия форум .За толкова години с първия си ник не съм нарушавал правилата на форума но не издържах на самодоволно и провокативното и държание .Но това са минали работи нека не се ровим назад в миналото а както се изразих в по горното си мнение да гледаме по позитивно.

Деси не ви е докладвала, има си тема "За администрацията и мода", където всеки може да публикува линк към нередни, според него, неща.
Първия ви акаунт беше спрян за няколко дни почивка. Знаете, че тук не се толерират неродословни кучила, затова ще ви помоля да не ги качвате.
Мод.

#4809 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Джак Ръсел Териер

Публикувано: 20 September 2012 - 02:17 PM

Здравейте,
имам един въпрос и се надявам да ми отговорите - проблем ли е ако ушите на Джак Ръсел Териера са прави? По стандарт чета, че са V-образни, а виждам много и с изправени?

#4810 Потребителят е офлайн   wildpoppy Икона

Публикувано: 20 September 2012 - 09:23 PM

фОРУМА ВИ Е СТРАХОТЕН !
АЗ ПИША,ЗА ДА ПОЛУЧА ИНФО,А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ СЪС ДИСКУСИИТЕ ,КОИТО ЗАСЯГАТ ВАШАТА НЕПРИАЗЪН ЕДИН КЪМ ДРУГ! МОДЕРАТОРА МОЖЕ ДА МЕ БАННЕ,АКО НЕ МУ Е ПРИЯТНО. АЗ ПОВЕЧЕ ТУКА НЯМА ДА ВЛЕЗНА. НЕ СЛУЧАЙНО НЯМА КЛУБ НА ДЖАК РЪСЕЛ В БЕ ГЕ,ЗАЩОТО ВИЕ СИ МЕРИТЕ ПИШКИТЕ !!!!

#4811 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 09:27 PM

Показване на мнениетоrolipoli, в 20 September 2012 - 12:17 PM, написа:

Здравейте,
имам един въпрос и се надявам да ми отговорите - проблем ли е ако ушите на Джак Ръсел Териера са прави? По стандарт чета, че са V-образни, а виждам много и с изправени?

Зависи какво имате предвид, използвайки думата "проблем". Изправените уши не са проблем кучето ви да е най-преданото същество в живота ви - онова, което ще ви обича безрезервно, което ще ви целува от радост до полуда и ще си счупва дупето да си върти опашлето от радост, че просто сте се прибрали .... Без значение в какво настроение, след колко тежък ден ... А още по-малко накъде Ви сочат ушите... То ще ви обожава, ще ви търси, ще си проси внимание и игри ... Ще оближе сълзите ви, когато сте тъжни и ще скача от радост с Вас... От тази гледна точка няма никакво значение какви са му ушите...
От гледна точка на стандарта да, има ... Това е отклонение от стандарта, но, какъв стандарт гоним ние ... Обичта и привързаността нямат стандарти... А само едно куче може да ги направи и без граници ...
User's Signature

Качена снимка

#4812 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2012 - 09:38 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 20 September 2012 - 09:27 PM, написа:

Показване на мнениетоrolipoli, в 20 September 2012 - 12:17 PM, написа:

Здравейте,

Зависи какво имате предвид, използвайки думата "проблем". Изправените уши не са проблем кучето ви да е най-преданото същество в живота ви - онова, което ще ви обича безрезервно, което ще ви целува от радост до полуда и ще си счупва дупето да си върти опашлето от радост, че просто сте се прибрали .... Без значение в какво настроение, след колко тежък ден ... А още по-малко накъде Ви сочат ушите... То ще ви обожава, ще ви търси, ще си проси внимание и игри ... Ще оближе сълзите ви, когато сте тъжни и ще скача от радост с Вас... От тази гледна точка няма никакво значение какви са му ушите...
От гледна точка на стандарта да, има ... Това е отклонение от стандарта, но, какъв стандарт гоним ние ... Обичта и привързаността нямат стандарти... А само едно куче може да ги направи и без граници ...

:ba_025:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4813 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 09:59 PM

Показване на мнениетоrolipoli, в 20 September 2012 - 02:17 PM, написа:

Здравейте,

rolipoli Качена снимка ви като ветеринарен лекар знаете че проблем за кучето няма,проблем има за стандарта

#4814 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2012 - 08:18 AM

Уникален отговор от katetol :ba_025: :ba_025: :ba_025: Благодаря Ви :mg_062:

#4815 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2012 - 08:20 AM

Показване на мнениетоДжон Ръсел, в 20 September 2012 - 09:59 PM, написа:

Здравейте,

rolipoli Качена снимка ви като ветеринарен лекар знаете че проблем за кучето няма,проблем има за стандарта

Знам, че няма проблем за кучето и за стопанина, но може ли да се използва за развъдна и изложбена дейност се чудех :x_194:

#4816 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2012 - 05:15 PM

Показване на мнениетоrolipoli, в 21 September 2012 - 08:20 AM, написа:

Здравейте,

Знам, че няма проблем за кучето и за стопанина, но може ли да се използва за развъдна и изложбена дейност се чудех :x_194:

http://en.wikipedia....iki/Rat_Terrier

Плъх териер (Rat terrier)
Ето за тая порода е разрешено. двете породи са със много малко разлика и една от тях е именно изправените уши

#4817 Потребителят е офлайн   Cvetelina Cetkova Икона

Публикувано: 22 September 2012 - 12:54 AM

Здравейте! Нашето малко дяволче се кава Снукър, на 5 месеца е,безкрайно любвеобвилен и енергичен.Вече проявява нагон към собственото си легълце(незнам дали е нормално на тази възраст),но проблемът ни е с пишкането(още не е вдигнал крачето),с акането свикнахме навън,Четох в същия форум съвети,но моля ако някой е имал този проблем да ни разясни как стоят нещата. Предварително благодаря :)

#4818 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2012 - 03:11 PM

Показване на мнениетоCvetelina Cetkova, в 22 September 2012 - 12:54 AM, написа:

Здравейте! Нашето малко дяволче се кава Снукър, на 5 месеца е,безкрайно любвеобвилен и енергичен.Вече проявява нагон към собственото си легълце(незнам дали е нормално на тази възраст),но проблемът ни е с пишкането(още не е вдигнал крачето),с акането свикнахме навън,Четох в същия форум съвети,но моля ако някой е имал този проблем да ни разясни как стоят нещата. Предварително благодаря :)

Не виждам какво може да направите за това, че не дига крачето. Според мен му е рано. Нашия е на 6 месеца и сам си започна. никой не му е показвал. :-):-):-):-).
Сам ще си реши кога му е времето.
User's Signature

Качена снимка

#4819 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2012 - 11:55 AM

Показване на мнениетоДжон Ръсел, в 21 September 2012 - 05:15 PM, написа:

Показване на мнениетоrolipoli, в 21 September 2012 - 08:20 AM, написа:

Здравейте,

http://en.wikipedia....iki/Rat_Terrier

Плъх териер (Rat terrier)
Ето за тая порода е разрешено. двете породи са със много малко разлика и една от тях е именно изправените уши

Благодаря :mg_062:

#4820 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2012 - 06:14 PM

Да питам Има ли във форума джак на име Скипър около 3 месеца и нещо от София - Павлово, Бъкстон? Собственика си е изгубил нещо в района на едно училище.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема