Джак Ръсел териер
Публикувано: 04 December 2007 - 09:57 AM
Здравийте, приятели!!! След хубавите слънчеви почивни дни надявам се да сте се налудували като ние направихме, защото сега се изсипва един дъжд...
Troy, как е сладура, ходихте ли в клиниката и въобще как се развиват нещата?
Пожелавам на всички приятна седмица и до писане ;)
Troy, как е сладура, ходихте ли в клиниката и въобще как се развиват нещата?
Пожелавам на всички приятна седмица и до писане ;)
Публикувано: 04 December 2007 - 11:25 AM
Мортиша, а как става заразяването с този кърлеж? Аз за първи път чувам за подобно нещо. Потресена съм от снимките. Добре, че твоя кучо е успял да се справи. Горкото 3 месеца да се мъчи. А това петънце на муцунката какво е било за да знам ако видя подобно нещо да го разпозная.
Публикувано: 04 December 2007 - 12:02 PM
Цитат
Мортиша, а как става заразяването с този кърлеж? Аз за първи път чувам за подобно нещо. Потресена съм от снимките. Добре, че твоя кучо е успял да се справи. Горкото 3 месеца да се мъчи. А това петънце на муцунката какво е било за да знам ако видя подобно нещо да го разпозная.
Здравей ! Заразяването става от майката към малките кученца- поне така ми казаха специалистите, т.е те се раждат с него , но не винаги се отключва.Обикновенно между 3 до 12 месеца се отключва /пролетно време или при смяна на сезоните/ и засяга предимно муцунката -започва с зачервяване по козината, което често се бърка с гъбички и други екземи.После червеното става на раничка, след това опада козината по тази раничка стават гнойни рани и започва да дълбае навътре.Разпространява бързо по главата, предни и задни лапи и впоследствие навсякъде. Всъщност този кърлеж не може да се хване от други кучета или от външни фактори.Надявам се с това което съм проучила за този ужасен кърлеж да бъда полезна.Не съм правила повече снимки на Тери защото беше ужасна - само тази която е публикувана
Надявам се, че съм те успокоила и съм била полезна.
Приятен ден :blink:
Публикувано: 04 December 2007 - 02:37 PM
Здравейте!
Мортиша, в Син Кръст са потвърдили диагнозата (аз лично не присъствах). Сега се лекуваме с лекарство орално, дозирано за всеки ден според килограмите и в събота пак сме там. Ще пиша след прегледа. Иначе се чувства супер и само гледа някоя беля да направи :blink:
Мортиша, в Син Кръст са потвърдили диагнозата (аз лично не присъствах). Сега се лекуваме с лекарство орално, дозирано за всеки ден според килограмите и в събота пак сме там. Ще пиша след прегледа. Иначе се чувства супер и само гледа някоя беля да направи :blink:
Публикувано: 09 December 2007 - 12:44 PM
Здравейте приятели,как са вашите сладури? Troy какво става с твоя мъник? Може да не пиша често,но следя темата.Ние сме добре,всеки ден измисля някоя нова лудория,която да направи ;D поздрави за вас и прегръдки и целувки за малките диваци!!!А ти distan къде се изгуби? Как си ти и твоите сладури??
Публикувано: 07 January 2008 - 08:11 PM
Здравейте Джак Ръсел-фенове!!! Скоро/ако не ни мине котка път/ и ние ще си имаме едно сладко женско Джаки. Очаровани сме от породата и от нрава и най-вече, та въпроса ни е дали е нормално по телцето да няма цветни петна, а само на главичката и изобщо трябва ли да има едно Джаки задължително петна по тялото...с една дума, кажете повече за това. Поздрави на всички от нас!!!
Публикувано: 08 January 2008 - 07:39 AM
Цитат
Здравейте Джак Ръсел-фенове!!! Скоро/ако не ни мине котка път/ и ние ще си имаме едно сладко женско Джаки. Очаровани сме от породата и от нрава и най-вече, та въпроса ни е дали е нормално по телцето да няма цветни петна, а само на главичката и изобщо трябва ли да има едно Джаки задължително петна по тялото...с една дума, кажете повече за това. Поздрави на всички от нас!!!
Публикувано: 08 January 2008 - 12:08 PM
Аз лично винаги се обърквам когато се спомене думата "родословие за куче", защото незнам какво точно се влага във нея и какво тя изисква в реалноста. Дали е това,животинката да има документ със прародителите или дали си е точно тази порода. Относно второто, да истинско Джаки си е и родителите са такива/до първо коляно/ :blink:. Дали в кръвта на кученцето има нещо друго освен Джак Ръселско ДНК, това и Всевишния неможе да каже... :->) Веднага ще пратя снимки щом малката е при нас, както вече споменах /ако не ни мине котка път/. Нямаме търпение да я гушкаме и да и се радваме :klati:
Публикувано: 09 January 2008 - 02:31 PM
Цитат
Здравейте приятели, с голяма радост искам да ви съобщя, че малката е вече при нас :kuchence:
Здравей, queen !!! Честито :yahoo: за малката палавница. Пожелавам Ви да е здрава и много да Ви радва, защото породата е уникална ;D и ти ще се убедиш в това . Чакаме с нетърпение снимки !!!