Кученцето е на 3,5 месеца . За хигиенните навици - пишаме на вестника в банята и с пишането проблем няма ,нямаме грешка . Другото е проблем всеки път ака в коридора до банята ,има случай когато си ака и в банята ,но това е голяма рядкост , но задължително всеки път ака в коридора на едно и също място . Всеки път го измивам в препарат , пръскам го с парфюми за дане усеща миризмата ,ноооооо
Куших някакъв спреи ( 12 лв италиански) който ,като напръскаш мястото и повече не ходели там кучетата . Ефект никакъв , продължава да си ходи там. Дайте съвет с какво да напръскам там ,че да не ходи там
Гледам да я следя и да я хвана на "местопрестъплението" ,но рядко става това :(
По времето, когато Сконси беше малка не се занимавах с нищо друго, освен с нея. Такива грижи хвърлих да я науча да не пика и ака вкъщи, или ако го прави да е в банята, но ... уви. Тя мразеше банята, а не можеше да стиска достатъчно и си маркираше където си поиска. Мога да кажа, че окончателно се разделихме с тези проблеми, когато стана на година. Така че фактът, че мъникът пишка в банята и понякога дори ака там, а е само на 3.5 месеца, за мен е голямо постижение. Не мисля, че имаш повод за притеснение, защото кучетата са устроени така, че не желаят да пикат там, където живеят. А колкото повече растат, толкова повече този техен житейски кръг се разширява. Първо ще започне в банята, само и само да е по-далече от леглото му, а после като започне да стиска няма да го прави вкъщи изобщо. Според мен някои неща идват с времето. Това е моето мнение.