Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2461 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2010 - 10:54 AM

Показване на мнениетоRambo3, в 05 November 2010 - 04:46 PM, написа:

Рамбо3, вашият също е голям красавец. Имам един въпрос - случайно да го возите на мотор?

Каввали сме го, но все още не се е возил. Трябва да го пробваме.

Питам, защото преди време приятелят ми беше срещнал и снимал един човек на мотор, а пред него достолепно се беше настанил един джак ръсел, накипрен с мотористки очила и невероятно приличащ на вашия хубавец! Ако изнамеря снимката, ще я кача! :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#2462 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 06 November 2010 - 01:39 PM

Radusha:Джаспър явно си е с добър апетит и си похапва повечко но игрите с Айра може да му се отразят положително ше израдходва повечко енергия, а след около 4 месеца когато се разгони Айра ще отслабне от любовна мъка:wc_055:

#2463 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2010 - 08:45 PM

Днес се разходихме до вилата ни в Родопите .. беше тежък ден за малчуганите.. в момента спят като заклани след дългата разходка :dog: Много бяха интересни в снега.. мислиха, че е нещо за ядене, ровика, търкаляха се ш него и бягаха докато се изтощиха съвсем :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2464 Потребителят е офлайн   П.Първанов Икона

Публикувано: 06 November 2010 - 08:53 PM

Здравейте ! Моя кучок е на 3 месеца и 5-6 дена и расте с всяка минутка. Храня го с Royal Canin mini junior и дневната му доза е 50 грама, но ми се струва че не е достатъчно защото след всяко ядене тя търси още и още. Вие какво мислите ? Трябва ли да увелича дозата ?!

#2465 Потребителят е офлайн   Rambo3 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 08:56 PM

Показване на мнениетоradusha, в 05 November 2010 - 11:53 PM, написа:

Всички кученца тук са страхотни :wub: Не мога да им се нарадвам на снимките..
Радвам се, че Айра ви харесва.. тя е наистина едно малко послушно ангелче, от което баткото Джаспър има много да учи по отношение на дисциплината :ab_041:
vani6366 не можеш да си представиш, трябва нагледно да дойдеш да видиш когато са във вихара си за какво става дума :ab_041: Вчера съдраха един мой стар суичър, който и без това бях прежалила вече.. единия дърпа от едната страна, другия не отстъпва от другата, ръмжене, пъшкане.. и така докато не го направиха на конци :wub: :dog:
kapanec и на мен сладура на rambo3 много ми прилича на Джаспър, особено в цвета на главичката, но май е малко по-дребен от нас.. тази сутрин Джаспър удари точно 7 кг. на кантара..

Rambo e 7,600 v rabotna forma stava 7,300 - 7,400 tova ni e tegloto :)

#2466 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2010 - 12:10 AM

Показване на мнениетоП.Първанов, в 06 November 2010 - 07:58 PM, написа:

Здравейте ! Моя кучок е на 3 месеца и 5-6 дена и расте с всяка минутка. Храня го с Royal Canin mini junior и дневната му доза е 50 грама, но ми се струва че не е достатъчно защото след всяко ядене тя търси още и още. Вие какво мислите ? Трябва ли да увелича дозата ?!

Как 50 гр. дневна дажба!? Това е по-малко от половината по скалата на фирмата производител... Трябва да му давате по 120 - 130 гр. разпеределно на поне 3 пъти на ден.
Ето и табличката на Роял Канин - ние нашите дивачета ги храним със същата храна.

kapanec, Джаспър според мен си е даже злояд, гранулите не ги поглежда ако не са смесени с консерва за да ги овкуси и почти винаги ядеше без апетит, но изглежда просто си е глезанче :))) А между другото до каква възраст растат кученцата от тази порода?
rambo3, явно снимките не дават съвсем реална представа :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2467 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2010 - 11:13 AM

Много се радвам че броя на джак-четата в България се увеличава :mg_062:

Почти всеки ден сме на поляните зад Хилтън и София Сити Център и редовно се засичаме с още 2-3 джак-чета там.

Качвам малко снимки от разходките там :dog:

Маша се социализира много добре и никога не сме имали проблеми с другите кучовци - независимо от порода, пол и възраст.
Определено няма страх от другите кучета. Преди 2 седмици си игра с една огромна турска кангал-ка и малко бях на "тръни", но пък тя е едно от най-бързите кучета на поляната и разчитам че винаги може да избяга :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2468 Потребителят е офлайн   П.Първанов Икона

Публикувано: 07 November 2010 - 07:45 PM

Показване на мнениетоradusha, в 06 November 2010 - 11:15 PM, написа:

Как 50 гр. дневна дажба!? Това е по-малко от половината по скалата на фирмата производител... Трябва да му давате по 120 - 130 гр. разпеределно на поне 3 пъти на ден.
Ето и табличката на Роял Канин - ние нашите дивачета ги храним със същата храна.

Упс, съжалявам нещо съм се оплел със скалите и грамовете защото чашката за дозиране е 8/8 а аз му давам 12/8 и незнам защо ми остана в главата че е 50 грама но както и да е тя пак си е лакома :-)

P.S. благодаря за поправката и за бързия отговор!

#2469 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 10:50 AM

Показване на мнениетоRambo3, в 07 November 2010 - 10:04 PM, написа:

Ето няколко актуални снимки (от днес са), и така и не можем да намерим булка от пловдив! Притеснени сме да не остане стар ерген :)

Спокойно :md_064:
Може да няма булки в "подходящо" състояние във вашия район в момента.
Рамбо е хубавец и ще намери правилната девойка, сигурен съм :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#2470 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2010 - 12:05 PM

Показване на мнениетоRambo3, в 05 November 2010 - 07:54 PM, написа:

Показване на мнениетоRalente, в 05 November 2010 - 04:41 PM, написа:

Всичките ви джаковци са прекрасни :smile:
След две седмици и аз ще сдобия с такова съкровище (нямам търпение за което) и отсега съм се замислила с какво да го храня. Изчетох доста неща и съвсем се обърках. Искам да го храня с висококачествена храна, обаче в нея имало много калций и ушите му щели щръкнат :(
Дайте ми идея, с коя хубава храна да го храня докато е малко без да му се изправят ушите?

За изправянето на ушите, това си е гинетично. Не можеш да го промениш.
А за храната ти препоръчвам Royal Canin mimi junior или Eukanuba за джак ръсел териери. Нашият Джаки го храним с Royal Canin и сме много доволни. Е от време на време си похапва и кюфтенца, мръвчици, плодове, зеленчуци - сурови, просто си ги краде. Като сложа торбичката на земята и докато се обърна е захапал я някоя чушка или ябълка и яде. Много е бърз.

И ние храним нашия Джоджо с Royal Canin mini junior / до 1 годинка/ след това продължаваме на mini adult. Освен това му даваме всеки ден по половин таблетка калции и нямаме проблем с ушите. И аз много се притеснявах, че ще му се изправят ушите от калция, но трябваше да му даваме, защото иначе яде мазилка от стената в коридора.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2471 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2010 - 12:27 PM

Показване на мнениетоradusha, в 06 November 2010 - 08:50 PM, написа:

Днес се разходихме до вилата ни в Родопите .. беше тежък ден за малчуганите.. в момента спят като заклани след дългата разходка :dog: Много бяха интересни в снега.. мислиха, че е нещо за ядене, ровика, търкаляха се ш него и бягаха докато се изтощиха съвсем :ab_041:

Невероятни са. Да са ви живи и здрави и послушни доколкото е възможно :)
User's Signature

Качена снимка

#2472 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Спорт и йога.

Публикувано: 09 November 2010 - 12:18 PM

Здравейте форумци,

всички последни снимки са невероятни - супер са ви джаковете.

Моята се разгони и от няколко дена цапа навсякъде :)))
Кляка да пикае постоянно, много странна е.
Мъжкарите направо почват да треперят когато я подушат, става голям смях на поляната.

Имаше няколко въпроса с храненето, ето и моят опит досега: храня я с Роял Канин и с Педигри Джуниър /този го предпочита/, обаче честно да ви кажа в топ листата на храните според мен са тези от магазините ДМ - Дайне Бесте или нещо подобно. Както и бисквитките за кучета ДМ.

Продължава да не иска да си играе с големи кучета, а само да свива ушите и да скача да ги хапе по врата.

За зимният период се чудя дали да и слагам дрешки - моля който има опит с това да каже!

Поздрави

#2473 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2010 - 12:29 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 08 November 2010 - 11:32 AM, написа:

Благодаря ти.. твоя красавец ДжоДжо също :)))

djafka за пръв път чувам за тази храна от ДМ - не знаех, че там има и храна за кучета.. а Педигри е мн нисък клас в сравнение с Роял Канин - очудва ме, че кученцето ти я предпочита.

Аз също мислих за дрешки, но ми се струва, че с тях ще разнежим излишно Джакчетата ни.. все пак породата е селектирана да издържа на почти всякакви климатични условия и студа не би трябвало да им е голям проблем, но ако все пак мислиш, че на кученцето ти му е наистина много студено си го облечи :ba_025:

#2474 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2010 - 03:21 PM

Показване на мнениетоdjafka, в 09 November 2010 - 12:23 PM, написа:

Здравейте форумци,

всички последни снимки са невероятни - супер са ви джаковете.

Мъжкарите направо почват да треперят когато я подушат, става голям смях на поляната.

Имаше няколко въпроса с храненето, ето и моят опит досега: храня я с Роял Канин и с Педигри Джуниър /този го предпочита/, обаче честно да ви кажа в топ листата на храните според мен са тези от магазините ДМ - Дайне Бесте или нещо подобно. Както и бисквитките за кучета ДМ.

Продължава да не иска да си играе с големи кучета, а само да свива ушите и да скача да ги хапе по врата.

За зимният период се чудя дали да и слагам дрешки - моля който има опит с това да каже!

Поздрави

Ние на Джоджо му обличаме дрешка, когато е мокро и кално навън, защото много си цапа коремчето и гърдите, ако е без. Така му мием само лапите след разходка, а иначе трябва да го къпем, защото си мята кал чак по гърба, когато е без дрешка. Имаме един шушлеков дъждобран за дъждовните дни, а наскоро му взехме подобна само че с подплата отвътре, за да му топли в снега :)
User's Signature

Качена снимка

#2475 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 09:23 AM

Показване на мнението^JOJO^, в 09 November 2010 - 12:26 PM, написа:

Ние на Джоджо му обличаме дрешка, когато е мокро и кално навън, защото много си цапа коремчето и гърдите, ако е без. Така му мием само лапите след разходка, а иначе трябва да го къпем, защото си мята кал чак по гърба, когато е без дрешка. Имаме един шушлеков дъждобран за дъждовните дни, а наскоро му взехме подобна само че с подплата отвътре, за да му топли в снега :)

И аз се замислям за дрешка, обаче си мисля че нашия няма да изтърпи такова нещо на гърба си и на втората минута ще е раздърпана, свалена, и т. н. Освен това и аз мисля че имат достатъчно защитни сили и няма нужда да се топлят допълнително. А и ние "дългокраките" най-много коремчето да накаляме освен лапите, така че май ще пропуснем момента с дрешката :smile:

Много са хубави всичките сладурковци от снимките, направо не мога да спра да си ги разглеждам :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2476 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 November 2010 - 09:57 AM

Показване на мнениетоdjafka, в 09 November 2010 - 11:23 AM, написа:

Здравейте! Докато кученцето е разгонено, не е добре да го водите на поляната с кучета/парка, т.н. Да, това са около 20 дни, в които кучето ще е ограничено от към разходки в известна степен и ще е на каишка, но нека го наречем "неписан етичен кодекс на кучкаря". Не става дума да не стане белята с вашето куче (не че е изключено), но не винаги, повярвайте, на стопаните на "мъжкарите" им е само до смях. Това е една от най-честите причини за загубване на мъжко куче: инстинкт, нагон... и кучето се юрва да търси женската (вие може да не сте там, а да сте минали преди часове).

#2477 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 11:06 AM

Показване на мнениетоIna Gencheva, в 10 November 2010 - 07:02 AM, написа:

Показване на мнениетоdjafka, в 09 November 2010 - 11:23 AM, написа:

Здравейте! Докато кученцето е разгонено, не е добре да го водите на поляната с кучета/парка, т.н. Да, това са около 20 дни, в които кучето ще е ограничено от към разходки в известна степен и ще е на каишка, но нека го наречем "неписан етичен кодекс на кучкаря". Не става дума да не стане белята с вашето куче (не че е изключено), но не винаги, повярвайте, на стопаните на "мъжкарите" им е само до смях. Това е една от най-честите причини за загубване на мъжко куче: инстинкт, нагон... и кучето се юрва да търси женската (вие може да не сте там, а да сте минали преди часове).

Съгласна съм напълно! Аз лично вече два пъти съм изпадала в подобна ситуация! Ужасно е, защото тогава мъжкото куче става абсолютно неконтролируемо! Кошмарът е пълен ... Слава Богу, и двата пъти той се върна самичък ... Между другото, това е и една от причините да внимавам много къде пускам Джими без повод и винаги се оглеждам на хиляди посоки... Ако женската е домашна, все пак има някаква възможност да бъде хванат от собственика на женската, но като драсне по някоя улична мома (и двата пъти това ни се случи)...
Между другото, преди две седмици на мен ми се наложи да пътувам извън страната и Джими беше при едно приятелско семейство! Детенцето им направо го обожава и Джими също, защото почти целодневно са навън.Та, на една от разходките, моят хубостник надушил някаква разгонена женска и, естествено, се лепнал на задницата й. Детето хукнало да го прибере, но, представете си ужаса, който е изпитал, когато видял, че собственика на момата си и сложил повода и забързал крачка в някаква посока ... А Джими, естествено, по тях. Детето се опитало да ги приближи, но човекът, като че ли нарочно, забързвал крачка, все едно се опитвал да избяга. Мтого гнусна ситуация! Не знам как и след колко време е успял да ги настигне и да прибере блудния син, но малкия се е прибрал разтреперен и разплакан! Значи, то тази случка малко излезе от контекста на поста, но пък може да е полезна за тези от вас, които си разхождат кучетата в Южен парк (там се случва цялата тази история).
User's Signature

Качена снимка

#2478 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 11:59 AM

Благодаря за съветите във връзка с разгонването. Водил съм я само два пъти на поляната, но сте абсолютно прави, ще се постарая да не я водя.
Досега не се е случвало куче да я преследва, тя си е бебинце все още ;))

За дрешките вече взех решение: няма да я изнежвам, нека да свиква и на студ и на топло, така ще е по - приятно и за нея и за мен!

Обаче никой не дава съвет какво да правя с големите кучета и как да я накарам да не се страхува ;)))0

#2479 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 12:03 PM

Показване на мнениетоradusha, в 09 November 2010 - 11:34 AM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 08 November 2010 - 11:32 AM, написа:

Благодаря ти.. твоя красавец ДжоДжо също :)))

djafka за пръв път чувам за тази храна от ДМ - не знаех, че там има и храна за кучета.. а Педигри е мн нисък клас в сравнение с Роял Канин - очудва ме, че кученцето ти я предпочита.

Аз също мислих за дрешки, но ми се струва, че с тях ще разнежим излишно Джакчетата ни.. все пак породата е селектирана да издържа на почти всякакви климатични условия и студа не би трябвало да им е голям проблем, но ако все пак мислиш, че на кученцето ти му е наистина много студено си го облечи :ba_025:

До скоро беше предимно на Ропл Канин /имам един голям син чувал за котрета/, обаче и се ослади и Педигри затова го споменах. Роял Канин го яде по принуда - не го харесва много. Тези храни Даин Бесте на ДМ са супер, пробвайте ги!

Поздрави

#2480 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 01:22 PM

Показване на мнениетоradusha, в 09 November 2010 - 12:34 PM, написа:

Кученцата не знаят коя храна колко струва или пък колко висок клас е,така че това няма значение.Примерно на моята и давам Фрискис,защото не иска да погледне нищо друго.Даже и към него има известни прерасъдъци,но поне го яде.Тук малко и аз съм виновен че съм я поразглезил с домашно приготвени вкуснотий и някое саламче от време на време,но сега вече гледам да внимавам.

М/у другото имам едно питане.Как научихте кученцата си да ги пускате без повод.Ние вече сме на годинка,но мен още ме е страх да я пусна от каишката по време на разходка.Повода и е дълъг и тя има възможност да тича малко,но усещам че и е недостатъчно.Проблема е че вниманието и се отвлича от всяко нещо което мърда около нея и ме е страх че ако я пусна едно че ще се втурне нанякъде и няма да стои наблизо около мен,а и незнам как ще дойде обратно ако я повикам,понеже хич не ме слуша когато сме навън.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема