Ina Gencheva, в 10 November 2010 - 07:02 AM, написа:
djafka, в 09 November 2010 - 11:23 AM, написа:
Моята се разгони и от няколко дена цапа навсякъде :)))
Кляка да пикае постоянно, много странна е.
Мъжкарите направо почват да треперят когато я подушат, става голям смях на поляната.
Здравейте! Докато кученцето е разгонено, не е добре да го водите на поляната с кучета/парка, т.н. Да, това са около 20 дни, в които кучето ще е ограничено от към разходки в известна степен и ще е на каишка, но нека го наречем "неписан етичен кодекс на кучкаря". Не става дума да не стане белята с вашето куче (не че е изключено), но не винаги, повярвайте, на стопаните на "мъжкарите" им е само до смях. Това е една от най-честите причини за загубване на мъжко куче: инстинкт, нагон... и кучето се юрва да търси женската (вие може да не сте там, а да сте минали преди часове).
Съгласна съм напълно! Аз лично вече два пъти съм изпадала в подобна ситуация! Ужасно е, защото тогава мъжкото куче става абсолютно неконтролируемо! Кошмарът е пълен ... Слава Богу, и двата пъти той се върна самичък ... Между другото, това е и една от причините да внимавам много къде пускам Джими без повод и винаги се оглеждам на хиляди посоки... Ако женската е домашна, все пак има някаква възможност да бъде хванат от собственика на женската, но като драсне по някоя улична мома (и двата пъти това ни се случи)...
Между другото, преди две седмици на мен ми се наложи да пътувам извън страната и Джими беше при едно приятелско семейство! Детенцето им направо го обожава и Джими също, защото почти целодневно са навън.Та, на една от разходките, моят хубостник надушил някаква разгонена женска и, естествено, се лепнал на задницата й. Детето хукнало да го прибере, но, представете си ужаса, който е изпитал, когато видял, че собственика на момата си и сложил повода и забързал крачка в някаква посока ... А Джими, естествено, по тях. Детето се опитало да ги приближи, но човекът, като че ли нарочно, забързвал крачка, все едно се опитвал да избяга. Мтого гнусна ситуация! Не знам как и след колко време е успял да ги настигне и да прибере блудния син, но малкия се е прибрал разтреперен и разплакан! Значи, то тази случка малко излезе от контекста на поста, но пък може да е полезна за тези от вас, които си разхождат кучетата в Южен парк (там се случва цялата тази история).