Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2781 Потребителят е офлайн   IPO Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2011 - 10:01 AM

Леле колко е хубав Джоджо!

#2782 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2011 - 11:05 AM

Показване на мнениетоIPO, в 22 February 2011 - 09:06 AM, написа:

Леле колко е хубав Джоджо!

Мерси за комплиментите.
Чакаме още снимки на вашия сладурко.
User's Signature

Качена снимка

#2783 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Джак Ръсел Териер

Публикувано: 22 February 2011 - 08:04 PM

Моля помагайте,
остана ми една прекрасна сладурана от кучилото, но никой не иска да я купе :dh_188: :dh_188: :dh_188:
Малката е невероятна със свойте игри и закачки, ваксинирана е, обезпаразитена и с паспорт.
Немога да разбера какво става и защо тази невероятна порода не се популяризира в обществото!!!

#2784 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2011 - 08:12 PM

ИПО Интересно вета какво каза по въпроса с обрива. Щото нашия 2 години беше на Ориен и акана и нямаше проблем. По вероятно е от зърнените храни да си докара алергия, но пък това е обрив.
Инъче аз храня в момента с Апплаус (английска), може да пробвате Арден Гранде. Вижте темата"Коя е най добрата храна" там има много мнения по въпроса.

#2785 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2011 - 11:21 PM

Показване на мнениетоrolipoli, в 22 February 2011 - 07:09 PM, написа:

Моля помагайте,
остана ми една прекрасна сладурана от кучилото, но никой не иска да я купе Качена снимка Качена снимка Качена снимка
Малката е невероятна със свойте игри и закачки, ваксинирана е, обезпаразитена и с паспорт.
Немога да разбера какво става и защо тази невероятна порода не се популяризира в обществото!!!

За съжаление много Джакове се завъдиха, а пък те не са кучета за всеки както знаете надявам се. Имам приятели които ги подаряват и пак няма на кого голям зор, 3-4 месеца не могат да ги подарят. Освен това е криза. Ако продадат по 1-2 и то почти без пари. Така че мислете за кастрация ако не желаете повече кученца.

#2786 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 04:26 AM

Здравейте, отдвна не сме писали, но вярвам, че по-старите потребители във форума ни познават. Вчера през ноща Ози изчезна пред блока в кв. Сухата Река. Имам подозрение, че някой го е взел, защото иначе щеше да се е прибрал. Моля ви, ако го видите и познаете или чуете че някой е намерил мъжки джак ръсел, обадете се: 0887258433Прикачена снимка

#2787 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 04:33 AM

P.S. Ози има много специфична муцуна, защото горната челюст минава много над долната и заради това нослето му стърчи.

#2788 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 05:19 AM

Показване на мнениетоОзи!, в 23 February 2011 - 03:31 AM, написа:

Здравейте, отдвна не сме писали, но вярвам, че по-старите потребители във форума ни познават. Вчера през ноща Ози изчезна пред блока в кв. Сухата Река. Имам подозрение, че някой го е взел, защото иначе щеше да се е прибрал. Моля ви, ако го видите и познаете или чуете че някой е намерил мъжки джак ръсел, обадете се: 0887258433Прикачен файл 10022010335.jpg

Ужас... дано скоро си се прибере вкъщи :((((((
Да не е имало разгонена женска наоколо, по която да е отпрашил?
Стискам палци да ни зарадвате с добрата вест че се е завърнал невредим...

#2789 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 12:34 PM

Пуснах снимката на Ози във Фейса си, дано някой може да помогне! Ако има нещо, което заедно можем да направим, кажете, това е най-големия кошмар - да ти изчезне любимото същество! Стискам палци!
User's Signature

Качена снимка

#2790 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 04:06 PM

Ужас! Миличкия Ози - според мен обикаляйте около мястото където сте били последно заедно. Дано се намери скоро!
Ама с тия разгонени женски, по това време направо е ужас! Чак скимти нашия като подуши нещо такова, а за пускане - изобщо не си и помислям. Всъщност не се знае - дано тази да е причината, а не друго...
Стискам палци скоро да си го намерите!
User's Signature

Качена снимка

#2791 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 04:31 PM

Обикновено се пребират, но наистина трябва да го търсите на мястото където е избягал. За съжаление това е една от неприятните черти на тази порода-може да да е тих и кротък и да не се отделя от вас на 1 метър в продължение на 3 години и изведнъж да драсне в някоя посока и да не го видите повече. Затова постояно на повод а ако е пуснат не го испускайте от поглед за секунда 6тото те могат да бягат със скороста на светлината.
Успех дано го намерите. поблкувайте снимки и в другите теми на форума.

#2792 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Джак Ръсел Териер

Публикувано: 23 February 2011 - 04:34 PM

Благодаря на Чарли за отговора,
абсолютно съм съгласна с Вас, че това не са кучета за всеки. За другото ще си имам едно на ум. :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#2793 Потребителят е офлайн   Kaya-akula Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 08:35 PM

Здравейте , от 2 седмици сме щастливи собственици на Кая!!! Тя е чудесна и много умна и схватлива ! Взех я от зоомагазин , с паспорт и ваксини на 3 месеца и малко готова за разходки. Вече разбира от команди СТОЙ , ТУК ,СЕДНИ , СТОЙ-ЯЖ , ЛЕГНИ (в период на обучение) . Много е послушна и разбира когато и се казва , че прави нещо нередно (това разбира се не я спира да опита да направи поразията) Имам проблем с напикаването най-вече от радост , а акането някак си го преодоляхме . Кая расте като гъба и ви поздравява!

Разбира се имам и малко въпроси :

1. Очакваме да пристигне мъжки Йоркшир , с който Кая ще съжителства , разбирам , че трябва да са разделени докато е разгонена , но ще се радвам , някой да каже за други особености при отглеждане на 2 кучета от различни полове ;)
2. Опашката й е дълга , а ми се струва , че повечето Джакове са с рязана - някакви мнения ...
3. Ами сигурно ще изникнат още въпроси :)
User's Signature

Качена снимка

#2794 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 09:22 PM

Наистина стискам палци Ози да се намери. Ако се е изгубил и е в район, който познава, вероятно ще се върне сам, но, ако някой го е взел ... просто не ми се мисли. Ако е чипиран, дайте номера на чипа, та да го дадем и него на вет-овете ни и, ако някой някъде го засече, да се знае, че кучето се издирва.

Кая, по принцип в стандарта на породата пише, че опашките се купират, но българското законодателство го забранява. Все още има ветеринари, които биха купирали опашката на кучето Ви, но, замислете си дали си струва, още повече, че тя е на възраст, при която купирането би протекло с повече усложнения. Много от джаковете (все повече и повече) не са с купирани опашлета, а, до колкото ми е известно, това е забранено не само в Бг, но и в ЕС и на изложби дисквалифицират животни заради отрязани опашки или уши. Моят съвет е да не мъчите любимеца си, но решението все пак си е Ваше.
Желая Ви мнооого, много, много радостни мигове и преживявания с малката красавица. Постнете малко снимки, за да й се полюбуваме и ние! :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#2795 Потребителят е офлайн   Kaya-akula Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 09:35 PM

О, и още нещо , тя е на 4 месеца и вече доста се увлича по висенето дърпайки някоя играчка , до каква възраст трябва да я ограничавам , защото съм чувал , че малките кученца са с "мека челюст" ? Другото е , че я разхождам без каишка и доста лелки "дългогодишни кучкари" ми мрънкат , че трябва на каишка ... аз лично не съм привържаник на каишката, но кажете и вашите мнения...
User's Signature

Качена снимка

#2796 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 09:45 PM

Показване на мнениетоKaya-akula, в 23 February 2011 - 07:40 PM, написа:

Здравейте , от 2 седмици сме щастливи собственици на Кая!!! Тя е чудесна и много умна и схватлива ! Взех я от зоомагазин , с паспорт и ваксини на 3 месеца и малко готова за разходки. Вече разбира от команди СТОЙ , ТУК ,СЕДНИ , СТОЙ-ЯЖ , ЛЕГНИ (в период на обучение) . Много е послушна и разбира когато и се казва , че прави нещо нередно (това разбира се не я спира да опита да направи поразията) Имам проблем с напикаването най-вече от радост , а акането някак си го преодоляхме . Кая расте като гъба и ви поздравява!

Разбира се имам и малко въпроси :

1. Очакваме да пристигне мъжки Йоркшир , с който Кая ще съжителства , разбирам , че трябва да са разделени докато е разгонена , но ще се радвам , някой да каже за други особености при отглеждане на 2 кучета от различни полове ;)
2. Опашката й е дълга , а ми се струва , че повечето Джакове са с рязана - някакви мнения ...
3. Ами сигурно ще изникнат още въпроси :)

1/късно е за рязане на опашката - до 2 седмица максимум се режи до 4 прешлен, но и в БГ е забранено. Рязането на опашка е всъшност рязане на прешлени от гр.стълб-което води до отслабване на имунитета впоследствие.
2/ може да я кастрирате към 6 месец и няма да има никакви проблеми с мъжа.
3/ с напикаването- трябва да игно рирате радоста и ,чак като се успокои и седне тогава може да и се радвате и награждавате.

#2797 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 09:45 PM

За "меката челюст", честно казано, не съм чувала, но пък и аз не съм експерт, така че за това не мога нищо да кажа. Джими си играеше по всевъзможни начини, докато беше бебе, но нямам спомен от каква възраст точно започва да провисва по играчките.
За воденето на кучето на повод - да, по принцип е препоръчително (не знам дали прочетохте един от по-горните постове, но вече имаме съфорумец, който издирва кученцето си), но аз лично мисля, че е по-добре да свикне без повод и да я научите безпрекословно да се подчинява на командата "Тук". Така и вие и кученцето ще сте спокойни - тя в игрите си, вие, че няма да я изгубите. Пък и имах една позната, която имаше два джак-а и казваше, че това са кучета, които, ако веднъж свикнат на повод, после никога няма да реагират на командата "Тук". Съдейки по моя дзвер, сигурно има право :mg_062: .
User's Signature

Качена снимка

#2798 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 09:50 PM

Показване на мнениетоKaya-akula, в 23 February 2011 - 08:40 PM, написа:

О, и още нещо , тя е на 4 месеца и вече доста се увлича по висенето дърпайки някоя играчка , до каква възраст трябва да я ограничавам , защото съм чувал , че малките кученца са с "мека челюст" ? Другото е , че я разхождам без каишка и доста лелки "дългогодишни кучкари" ми мрънкат , че трябва на каишка ... аз лично не съм привържаник на каишката, но кажете и вашите мнения...

Задължително на каишка и на повод в парка. Има всякакви хора и не всички харесват кучета. И второ може да отиде да се порадва на някое зло куче,което може да го убие(бил съм свидетел на подобни случки).трето по всяко време може да драсне след някоя котка, катерица,кола ,колело и т.н.

#2799 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 24 February 2011 - 12:10 AM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 23 February 2011 - 08:55 PM, написа:

Показване на мнениетоKaya-akula, в 23 February 2011 - 08:40 PM, написа:

Задължително на каишка и на повод в парка. Има всякакви хора и не всички харесват кучета. И второ може да отиде да се порадва на някое зло куче,което може да го убие(бил съм свидетел на подобни случки).трето по всяко време може да драсне след някоя котка, катерица,кола ,колело и т.н.

Моето мнение е че на местата за игра и всекидневна разходка да е без повод, за да се приучи от малка без повод така и ще свикне от малка да не гони котки,катерици ,коли и др.КОГАТО СЕ ПРИБЛИЖАВА към непознато куче или друго място след като е научена на команди си я спираш и връщаш,разходка на куче само и постоянно на повод и без възможност , да си играе или души тук там си е мъчение за кучето, губи се удоволствието да си разхождаш кучето поне лично за мен си е така . Повода си е задължителен на определени места там където не е място за игра по оживени улици и др.

#2800 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 02:08 AM

Напълно подкрепям kapanec. Джак-Ръсел териерите по принцип не са декоративна порода, а по-скоро работни ловни кучета - селектирани са като такива. Те са препълнени с енергия, като пружинки с резервни батерии. За да живее добре домашният ви любимец, има нужда от много и активни упражнения, в това число и много тичане. Ако непрекъснато го водите само на повод, качеството му на живот няма да е на нужната висота, защото няма да може да изразходва енергията си. Освен това кучетата от тази порода са адски интелигентни и хитри и, бидейки водено предимно на повод, когато го пуснете, съвсем няма да изпълнява командата, с която да го върнете при себе си. Тъжно и жалко е, че в Бг все още няма обособени места за разхождане на кучета ...
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема