Джак Ръсел териер
Публикувано: 22 February 2011 - 08:04 PM
остана ми една прекрасна сладурана от кучилото, но никой не иска да я купе

Малката е невероятна със свойте игри и закачки, ваксинирана е, обезпаразитена и с паспорт.
Немога да разбера какво става и защо тази невероятна порода не се популяризира в обществото!!!
Публикувано: 22 February 2011 - 08:12 PM
Инъче аз храня в момента с Апплаус (английска), може да пробвате Арден Гранде. Вижте темата"Коя е най добрата храна" там има много мнения по въпроса.
Публикувано: 22 February 2011 - 11:21 PM
rolipoli, в 22 February 2011 - 07:09 PM, написа:
остана ми една прекрасна сладурана от кучилото, но никой не иска да я купе

Малката е невероятна със свойте игри и закачки, ваксинирана е, обезпаразитена и с паспорт.
Немога да разбера какво става и защо тази невероятна порода не се популяризира в обществото!!!
За съжаление много Джакове се завъдиха, а пък те не са кучета за всеки както знаете надявам се. Имам приятели които ги подаряват и пак няма на кого голям зор, 3-4 месеца не могат да ги подарят. Освен това е криза. Ако продадат по 1-2 и то почти без пари. Така че мислете за кастрация ако не желаете повече кученца.
Публикувано: 23 February 2011 - 04:26 AM

Публикувано: 23 February 2011 - 05:19 AM
Ози!, в 23 February 2011 - 03:31 AM, написа:

Ужас... дано скоро си се прибере вкъщи :((((((
Да не е имало разгонена женска наоколо, по която да е отпрашил?
Стискам палци да ни зарадвате с добрата вест че се е завърнал невредим...
Публикувано: 23 February 2011 - 04:06 PM
Ама с тия разгонени женски, по това време направо е ужас! Чак скимти нашия като подуши нещо такова, а за пускане - изобщо не си и помислям. Всъщност не се знае - дано тази да е причината, а не друго...
Стискам палци скоро да си го намерите!

Публикувано: 23 February 2011 - 04:31 PM
Успех дано го намерите. поблкувайте снимки и в другите теми на форума.
Публикувано: 23 February 2011 - 08:35 PM
Разбира се имам и малко въпроси :
1. Очакваме да пристигне мъжки Йоркшир , с който Кая ще съжителства , разбирам , че трябва да са разделени докато е разгонена , но ще се радвам , някой да каже за други особености при отглеждане на 2 кучета от различни полове ;)
2. Опашката й е дълга , а ми се струва , че повечето Джакове са с рязана - някакви мнения ...
3. Ами сигурно ще изникнат още въпроси :)
Публикувано: 23 February 2011 - 09:22 PM
Кая, по принцип в стандарта на породата пише, че опашките се купират, но българското законодателство го забранява. Все още има ветеринари, които биха купирали опашката на кучето Ви, но, замислете си дали си струва, още повече, че тя е на възраст, при която купирането би протекло с повече усложнения. Много от джаковете (все повече и повече) не са с купирани опашлета, а, до колкото ми е известно, това е забранено не само в Бг, но и в ЕС и на изложби дисквалифицират животни заради отрязани опашки или уши. Моят съвет е да не мъчите любимеца си, но решението все пак си е Ваше.
Желая Ви мнооого, много, много радостни мигове и преживявания с малката красавица. Постнете малко снимки, за да й се полюбуваме и ние!

Публикувано: 23 February 2011 - 09:35 PM
Публикувано: 23 February 2011 - 09:45 PM
Kaya-akula, в 23 February 2011 - 07:40 PM, написа:
Разбира се имам и малко въпроси :
1. Очакваме да пристигне мъжки Йоркшир , с който Кая ще съжителства , разбирам , че трябва да са разделени докато е разгонена , но ще се радвам , някой да каже за други особености при отглеждане на 2 кучета от различни полове ;)
2. Опашката й е дълга , а ми се струва , че повечето Джакове са с рязана - някакви мнения ...
3. Ами сигурно ще изникнат още въпроси :)
1/късно е за рязане на опашката - до 2 седмица максимум се режи до 4 прешлен, но и в БГ е забранено. Рязането на опашка е всъшност рязане на прешлени от гр.стълб-което води до отслабване на имунитета впоследствие.
2/ може да я кастрирате към 6 месец и няма да има никакви проблеми с мъжа.
3/ с напикаването- трябва да игно рирате радоста и ,чак като се успокои и седне тогава може да и се радвате и награждавате.
Публикувано: 23 February 2011 - 09:45 PM
За воденето на кучето на повод - да, по принцип е препоръчително (не знам дали прочетохте един от по-горните постове, но вече имаме съфорумец, който издирва кученцето си), но аз лично мисля, че е по-добре да свикне без повод и да я научите безпрекословно да се подчинява на командата "Тук". Така и вие и кученцето ще сте спокойни - тя в игрите си, вие, че няма да я изгубите. Пък и имах една позната, която имаше два джак-а и казваше, че това са кучета, които, ако веднъж свикнат на повод, после никога няма да реагират на командата "Тук". Съдейки по моя дзвер, сигурно има право

Публикувано: 23 February 2011 - 09:50 PM
Kaya-akula, в 23 February 2011 - 08:40 PM, написа:
Задължително на каишка и на повод в парка. Има всякакви хора и не всички харесват кучета. И второ може да отиде да се порадва на някое зло куче,което може да го убие(бил съм свидетел на подобни случки).трето по всяко време може да драсне след някоя котка, катерица,кола ,колело и т.н.
Публикувано: 24 February 2011 - 12:10 AM
charlie2008, в 23 February 2011 - 08:55 PM, написа:
Kaya-akula, в 23 February 2011 - 08:40 PM, написа:
Задължително на каишка и на повод в парка. Има всякакви хора и не всички харесват кучета. И второ може да отиде да се порадва на някое зло куче,което може да го убие(бил съм свидетел на подобни случки).трето по всяко време може да драсне след някоя котка, катерица,кола ,колело и т.н.
Моето мнение е че на местата за игра и всекидневна разходка да е без повод, за да се приучи от малка без повод така и ще свикне от малка да не гони котки,катерици ,коли и др.КОГАТО СЕ ПРИБЛИЖАВА към непознато куче или друго място след като е научена на команди си я спираш и връщаш,разходка на куче само и постоянно на повод и без възможност , да си играе или души тук там си е мъчение за кучето, губи се удоволствието да си разхождаш кучето поне лично за мен си е така . Повода си е задължителен на определени места там където не е място за игра по оживени улици и др.
Публикувано: 24 February 2011 - 02:08 AM