Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3461 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2011 - 10:32 AM

Милата Сконси.. още малко й остава до щастливото събитие... Ние сме леко несериозни с нашата среща с нея.. извинявам се закоето!
Много работа имам последните дни и все не остава време.
Да ви се оплача ние си имахме кофти преживяване - нападнаха ни 2 немски овчарки, по чудо сме невредими и тримата :ud_009: кофтито е обаче, че мен ме хвана шубето и съм като гърмян заек вече по време на разходка :( Мисля вариянти за предпазване от нападение, но универсален май-няма!

#3462 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 11:23 AM

Показване на мнениетоradusha, в 20 July 2011 - 10:32 AM, написа:

Милата Сконси.. още малко й остава до щастливото събитие... Ние сме леко несериозни с нашата среща с нея.. извинявам се закоето!
Да ви се оплача ние си имахме кофти преживяване - нападнаха ни 2 немски овчарки, по чудо сме невредими и тримата :ud_009: кофтито е обаче, че мен ме хвана шубето и съм като гърмян заек вече по време на разходка :( Мисля вариянти за предпазване от нападение, но универсален май-няма!

Аз стигнах до извода, че ми трябва електрошок с по - нисък волтаж, за да не убия нечие животно. Това се случи след като едно свободно пуснато Дого Аржентино ми изкара ума. А бях с детето и кучето. За 5 минути краката ми бяха кашкавалени. Нито детето си мога да опазя, нито Пипин. Това животно беше по - тежко и голямо от мен. Сега си търся подходящ.
radusha, извадили сте късмет с овчарките. Остават много дълбоки рани след тях заради зъбите.

#3463 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 11:41 AM

Показване на мнениетоradusha, в 20 July 2011 - 08:32 AM, написа:

Страшно много съчувствам и идеално разбирам какви са притесненията и ужасът ти ... Ние днес сутринта също, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ в нашия мил квартал, бяхме атакувани от куче, което е нито бездомно, нито домашно - охранява един строеж. Кучето беше доста грамадно и атакува Джимчо, ама и той нали е голяма душа в малко тяло - спуска се и той ... Вдигнах го в ръцете си, за да не пострада, защото кучето беше доста злобно и виждах как челюстите му щракат като кастанети ... Преследва ни около 150 метра, а аз стискам кучето и се опитвам да се разбера с охраната (дядка някакъв) на обекта - естествено, без резултат! Та, така ... първо бях изплашена само за кучо, а, като се прибрах, се ужасих и за себе си ...
Радуша, аз също съм мислила какво мога да използвам за предпазване от нападение и стигнах до извода, че един спрей би трябвало да е от помощ ... Само трябва да се натуткам да отида в оръжеен магазин, последно бях ги гледала по 5 лева... Лошото е, че с него може да си обгазя и моето куче, но, ако това се случи, вет-а ни е наблизо! По-добре напръскан със спрей, отколкото наръфан ... А във вашия случай би трябвало да можете да пуснете жалба - НОК са кучета от едра порода и следва да се разхождат с намордници. Аз принципно не съм съгласна с това условие, но, ако знам, че кучето ми е агресивно, или не бих го пускала свободно (което, между другото, също е абсолютно забранено) или поне бих сложила намордник ... Иначе тези кучета сигурно ще нападнат пак ... Много е гадно ...
User's Signature

Качена снимка

#3464 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 11:53 AM

Показване на мнениетоsesana, в 20 July 2011 - 11:23 AM, написа:

Аз стигнах до извода, че ми трябва електрошок с по - нисък волтаж, за да не убия нечие животно. Това се случи след като едно свободно пуснато Дого Аржентино ми изкара ума. А бях с детето и кучето. За 5 минути краката ми бяха кашкавалени. Нито детето си мога да опазя, нито Пипин. Това животно беше по - тежко и голямо от мен. Сега си търся подходящ.
radusha, извадили сте късмет с овчарките. Остават много дълбоки рани след тях заради зъбите.

Четох и за електрошока, обаче са противоречиви мненията.. било възможно да озлоби още повече агресивното куче :(

Ако не беше приятеля ми със сигурност нямаше да се разминем леко.. След случилото се вече почвам да вярвам в някаква висша сила, защото той ни настигна минута преди да стане екшъна!

Вървим си ние, нашите и двете кучета на повод в близост до един стадион и на разстояние 50 м. oт нас виждаме един тип на скутер + дете на скутера при него и 2те пуснати свободно немски овчарки без поводи. Приятеля ми му извика да си ги върже, защото и ние сме с 2 кучета, да не стане нещо, а онзи само каза, че те не били лоши и си продължи, при което овчарките се втурнаха с ръмжене към мъниците ни, без те да са провокирали каквато и да е агресия, едното захапа Джаспър за гърба и почна да го разклаща, Айра се отскубна от повода необяснимо за мен как и започна да лае другото, бутнаха ме и мен на земята и почнаха да ми дърпат суичъра (добре че захванаха него, а не месо) приятеля ми през това време хващаше за гърба и хвърляше ту едното, ту другото, но те се връщаха, а стопанина им просто си би шута и ни заряза да се спасяваме сами :ud_009:
Незнам колко време продължи всичко и не помня как ни оставиха, но още съм в стрес, който вероятно предавам и на кучетата.. от удоволствие разходките се превърнаха в нещо за което мисля през целия ден и си отдъхвам като се приберем живи и здрави :dh_188:

#3465 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 12:03 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 20 July 2011 - 11:41 AM, написа:

Страшно много съчувствам и идеално разбирам какви са притесненията и ужасът ти ... Ние днес сутринта също, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ в нашия мил квартал, бяхме атакувани от куче, което е нито бездомно, нито домашно - охранява един строеж. Кучето беше доста грамадно и атакува Джимчо, ама и той нали е голяма душа в малко тяло - спуска се и той ... Вдигнах го в ръцете си, за да не пострада, защото кучето беше доста злобно и виждах как челюстите му щракат като кастанети ... Преследва ни около 150 метра, а аз стискам кучето и се опитвам да се разбера с охраната (дядка някакъв) на обекта - естествено, без резултат! Та, така ... първо бях изплашена само за кучо, а, като се прибрах, се ужасих и за себе си ...
Радуша, аз също съм мислила какво мога да използвам за предпазване от нападение и стигнах до извода, че един спрей би трябвало да е от помощ ... Само трябва да се натуткам да отида в оръжеен магазин, последно бях ги гледала по 5 лева... Лошото е, че с него може да си обгазя и моето куче, но, ако това се случи, вет-а ни е наблизо! По-добре напръскан със спрей, отколкото наръфан ... А във вашия случай би трябвало да можете да пуснете жалба - НОК са кучета от едра порода и следва да се разхождат с намордници. Аз принципно не съм съгласна с това условие, но, ако знам, че кучето ми е агресивно, или не бих го пускала свободно (което, между другото, също е абсолютно забранено) или поне бих сложила намордник ... Иначе тези кучета сигурно ще нападнат пак ... Много е гадно ...

Ужас :( добре че сте се разминали и вие..
Колкото до спрея, гаджето ми ми купи още на следващия ден малък газов пистолет, който да нося с мен, обаче първо че както и спрея и пистолета става неефективен при вятър, второ че всичко се случва за секунди и едва ли ще мога да реагирам, трето че ако вече сме нападнати както предния път риска да се обгазим и ние е голям... Остава вариянта да стрелям по всяко затичало се към нас куче, което не смятам че е редно... Блъскам си главата какво да правим вече няколко дни, но нищо не ми идва на ум освен да качвам кучетата в колата и да ги водя на няколко километра навътре в гората над нас, където шанса някой с куче да е отишъл се свежда до минимум... но пак си е страшно, защото пък там нападне ли ни нещо няма кой да ме спаси :dh_188:

#3466 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2011 - 12:13 PM

Показване на мнениетоradusha, в 20 July 2011 - 09:53 AM, написа:

Показване на мнениетоsesana, в 20 July 2011 - 11:23 AM, написа:

Четох и за електрошока, обаче са противоречиви мненията.. било възможно да озлоби още повече агресивното куче :(

Ако не беше приятеля ми със сигурност нямаше да се разминем леко.. След случилото се вече почвам да вярвам в някаква висша сила, защото той ни настигна минута преди да стане екшъна!

Вървим си ние, нашите и двете кучета на повод в близост до един стадион и на разстояние 50 м. oт нас виждаме един тип на скутер + дете на скутера при него и 2те пуснати свободно немски овчарки без поводи. Приятеля ми му извика да си ги върже, защото и ние сме с 2 кучета, да не стане нещо, а онзи само каза, че те не били лоши и си продължи, при което овчарките се втурнаха с ръмжене към мъниците ни, без те да са провокирали каквато и да е агресия, едното захапа Джаспър за гърба и почна да го разклаща, Айра се отскубна от повода необяснимо за мен как и започна да лае другото, бутнаха ме и мен на земята и почнаха да ми дърпат суичъра (добре че захванаха него, а не месо) приятеля ми през това време хващаше за гърба и хвърляше ту едното, ту другото, но те се връщаха, а стопанина им просто си би шута и ни заряза да се спасяваме сами :ud_009:
Незнам колко време продължи всичко и не помня как ни оставиха, но още съм в стрес, който вероятно предавам и на кучетата.. от удоволствие разходките се превърнаха в нещо за което мисля през целия ден и си отдъхвам като се приберем живи и здрави :dh_188:

Ужас, как няма да си в шок след това което ви е минало през главата :eg_033:Добре, че не си била сама
User's Signature

Качена снимка

#3467 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 02:20 PM

radusha, зависи от волтажа на електрошока. Ако е достатъчен ще остави кучето на земята. Няма живо същество, което да получи една доза ток и да остане на крака. Пък и електрошока ти дава време да се ометеш, нищо повече. Има ги и като палки, телефони...Палката е супер, но за мен е голяма. Няма къде да я нося.

Преживели сте голям ужас. Само като си го представя и ми настръхва косъма.

#3468 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 02:27 PM

Радуша , съжалявам да прочета това.
Оправяйте се бързо.

#3469 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 02:39 PM

Показване на мнениетоChriss, в 19 July 2011 - 06:21 PM, написа:

Ето ни и нас. :re_037: Сконси яката е надула корема. Наддали сме цял килограм. :be_107: Остават ни броени дни и вече само спи и въздиша .. личи си, че й тежи тумбака. Въпреки, че не знам как изобщо заспива - бебетата вътре мърдикат здравата. :dog:

Крис, дано всичко мине наред, ще стискаме палци с Маша. Тя явно скоро ще си има нови братчета и сестричета.
Дано някое се падне лудо като нея :ab_041:
Кой е щастливия татко?
User's Signature

Качена снимка

#3470 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 04:12 PM

Радуша, вашата случка е доста по-ужасяваща ... Направо ... не ми се мисли! И, наистина, най-гадното в ситуацията е безсилието - какво да се направи, как да се предпазите от повторно подобно нападение ... И безотговорните стопани, чиито кучета никога не са "такива"!!! А дори и да пуснете жалба и да се установи собственикът ... не знам какво, освен глоба и предупредителен протокол може да му се направи!
Хора, сериозно, всички тук ни обединява обичта към кучетата и в нашия частен случай - към породата! Дайте да се обединим, всеки да изкаже някакво мнение по ужасяващи случки като тази, та белким стигнем до някакво решение, от което всички да можем да се ползваме! Никой не е застрахован от нападение ... А очевидно нападат и домашни и бездомни ... Колко жалко само ...
User's Signature

Качена снимка

#3471 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 05:20 PM

Крис, дано всичко мине наред, ще стискаме палци с Маша. Тя явно скоро ще си има нови братчета и сестричета.
Дано някое се падне лудо като нея :ab_041:
Кой е щастливия татко?
[/quote]

Благодаря! Маша беше страшна бомбичка :)
Таткото се казва Джаки, голям красавец е и идва от Канада. Двамата много си приличат, ето и снимка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3472 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 08:08 PM

Показване на мнениетоChriss, в 20 July 2011 - 05:20 PM, написа:

Благодаря! Маша беше страшна бомбичка :)
Таткото се казва Джаки, голям красавец е и идва от Канада. Двамата много си приличат, ето и снимка.

Страхотен хубавец е, и той с начупен косъм като Сконси :ba_025:
Кутретата ще са невероятни :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#3473 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 20 July 2011 - 09:40 PM

radusha много кофти случка то направо си е било екшън :ud_009:.Тоя с немските овчарки заслужава приятелят ти да го поразхвърля здравата и него та да си вземе поука иначе ще си я кара все така .

#3474 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 10:50 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 20 July 2011 - 08:40 PM, написа:

radusha много кофти случка то направо си е било екшън :ud_009:.Тоя с немските овчарки заслужава приятелят ти да го поразхвърля здравата и него та да си вземе поука иначе ще си я кара все така .

Виж, с това и аз съм съгласна :ab_041:

#3475 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2011 - 12:48 AM

Леле, глътнах си граматиката след като прочетох историята с овчарките :ud_009: Надявам се всичко да е наред и възможно най-скоро да се отърсите от случката, доколкото е възможно...
Ние засега не сме имали подобни случки и като цяло не сме попадали на безотговорни стопани. Разхождаме се в един и същи район, има доста кучета, но всички агресивни са на повод и с наморници... Познавам един стопанин, който е военен, и се разхожда с пистолет, постоянно. Разказвал ми е как на няколко пъти е спасявал себе си и кучето си от глутници бездомни кучета със стреляне във въздуха. Смятайте за какво става дума, пистолети, за да се спасяваме докато си разхождаме кучето :dry:
Иначе шокчето ми е идея от доста време, не само заради агресивни кучета, а и заради агресивни хора, обаче така и не съм се навила да си взема... Въпреки, че историята на radusha пак ме хвърли в размисли...

#3476 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 02:21 PM

Привет.Аз ще кажа пък вие давайте съвети.
От няколко дни сутрешните ни / най- дълги и обикновено весели / разходки протичат по следния начин: Майло зобил нос в земята/НАПРАВО Я ОРЕ/ върти се и души и диша тежко и като намери каквото явно той си търси ближе на поразия.Това така докато не го вържа и поведа на някъде.
Женски ли има разгонени?Той и така не е първо послушание , а тези дни направо нещо му трие паметта.

#3477 Потребителят е офлайн   Sergio Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 06:56 PM

На малката Тара и остават още три седмици до първата разходка навънка. Кажете каква каишка трябва да и вземем: такава тип през гърдите или нормална праз врата на кучо :)

#3478 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 09:38 PM

Дора, не, че нещо, ама и при нас е така. Само дето не е на една от разходките, а по всяко време, когато е навън! Захласва се по места, където са пишкали ... вероятно разгонени женски ... И, като го дръпна от там, долната джука му трепери ... Нали са мъже ... Мен доста ми е притеснено от това, защото той се впуска и в щателно облизване, но не съм сигурна, че това може да се коригира, т.к. според моето скромно мнение си им е инстинкт ... Като да се отъркалят в най-гнусната смрад, която открият. Ако съм в грешка, и аз ще съм благодарна на съвети за отучване от този УЖАСЕН навик ...

Sergio, зависи с какъв повод ще свикнете малката кукла от малка. Аз лично си водя кучето с нагръдник, а и гледам, че май повечето от съфорумците ползват такива. От друга страна каишката през врата от рано ще я свикне да не се опъва, а е и по-лесно за корекции при възпитание (поне така съм чела). Така че - въпрос на избор от Ваша страна. Моят съвет е от сега да започнете да я привиквате на командата "ЕЛА". Така за три седмици ще привикне да идва при вас и ще Ви е по-лесно ... даже и без каишка ...
Успех в избора и дайте снимки на малката сладурка! Ние всички обичаме снимчици!
User's Signature

Качена снимка

#3479 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2011 - 09:02 AM

С Пипин направих следното: За първите разходки взех къс/учебен/ повод и нашийник. Чрез тях бързо свикна да не се опъва и да върви в крак. Сега вече, след близо месец разходки има нагръдник и повод - 5м. Рядко се налага корекция, но моментно застопоряване на повода върши чудеса. Никога не ме е теглил в определена посока. Едно леко дръпване му стига, за да тръгне в желаната от мен посока.
Като грешка си отчитам: Беше ме страх да го пускам да играе свободно и го направих късно. Като първите пъти се страхувах. Той усети това и спря да изпълнява част от командите ми. Сега се връщаме към обичаен ритъм, но една седмица ме прави на маймуна.
Айде да излиза мацката. Само да ви прибараме някъде каква игра ще пада. Sergio, вие къде живеете в Бургас?
В допълнение: Пипин е послушен Джак Ръсел. Не лае въобще. Не скимти. Не ръба. Когато е в колата си заспива на седалката. Спи по цяла нощ.

#3480 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2011 - 11:09 AM

И ние сме така, голям сънливец. а това с облизването, заличават женските секрети за да не ги открие конкуренцията и после маркират мястото.И затова само на повод и под контрол в парка. А в гората може и
без повод.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема