Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3601 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 August 2011 - 02:54 PM

katetol, не се притеснявай. Дай малко време на момчето. Гъбите са упорити и то много. За седмица няма да стане.
Не вярвам само от влажни крачета да става. Пипнали сте ги от някъде. Но не ги припирай. Иска си време.
Ако ставаше само от влажно....половината свят щеше да е гъбясал.
След разходка си го миеш и сушиш. И толкова.
За 1 час в локвите най - много да удавите гъбите :ab_041: /шега/
Ей като се сетя що гъбни борби сме водили с Ванката.... В устата на детето живеят до пълен мор към 7-10 дни, за крачетата на кучо си остави поне 15.

#3602 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 03:26 PM

Да ви се похваля - бях поръчала Фуруминатор / след поредния поглед върху дивана не издържах /, вчера пристигна и веднага го използвах. Вече ми е любимия уред!!!! Доста козина падна, а и ми беше много приятно да си я мачкотя Чаричка и тя да кротува. Та резултат има.

Сега да питам за друго - има ли съфорумци, които са си кастрирали кучето? Особено за момичета ме интересува...., че си мисля да го направим ли, да не го ли направим. Четох тук и там, а и по принцип съм чувала, че кастрацията предодвратява в голям процент образуването на тумори, особено ако е преди първо разгонване... Ама се чудя колко реална е тази статистика? Кой я е водил? Не е ли възможно да е използвана тази статистика на Запад за справяне на проблема с популацията и запазването на породите / някакъв огромен таен заговор/... То така или иначе съм решила, че Чара няма да има бебета и ще си я пазя, така че проблема не ми е относно "нежелани" кученца, а по - скоро за нейното здраве - ако тя би била по - здраво куче, което ще си живеее по - дълго след кастрацията - ОК, правим я, ама ако не.... няма смисъл да я мъча с упойки и операции.
Имате ли опит и мнение по въпроса? Изчетох страниците по темата във форума, но искам да знам и вашето отношение. :re_037:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3603 Потребителят е офлайн   ikka_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2011 - 03:56 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 11 August 2011 - 03:26 PM, написа:

Да ви се похваля - бях поръчала Фуруминатор / след поредния поглед върху дивана не издържах /, вчера пристигна и веднага го използвах. Вече ми е любимия уред!!!! Доста козина падна, а и ми беше много приятно да си я мачкотя Чаричка и тя да кротува. Та резултат има.

Сега да питам за друго - има ли съфорумци, които са си кастрирали кучето? Особено за момичета ме интересува...., че си мисля да го направим ли, да не го ли направим. Четох тук и там, а и по принцип съм чувала, че кастрацията предодвратява в голям процент образуването на тумори, особено ако е преди първо разгонване... Ама се чудя колко реална е тази статистика? Кой я е водил? Не е ли възможно да е използвана тази статистика на Запад за справяне на проблема с популацията и запазването на породите / някакъв огромен таен заговор/... То така или иначе съм решила, че Чара няма да има бебета и ще си я пазя, така че проблема не ми е относно "нежелани" кученца, а по - скоро за нейното здраве - ако тя би била по - здраво куче, което ще си живеее по - дълго след кастрацията - ОК, правим я, ама ако не.... няма смисъл да я мъча с упойки и операции.
Имате ли опит и мнение по въпроса? Изчетох страниците по темата във форума, но искам да знам и вашето отношение. :re_037:

И аз като Merry_ny, се чудя за тази кастрация, до колко наистана са верни писанията и статистикиге, нека някой сподели .... за удължаване на живота незнам :dh_188: .... то ако е така дай и нас да ни кастрират да няма кисти, ракови образования и т.н .... да не дава господ никумо де.. .... сложна дилема...

#3604 Потребителят е офлайн   ikka_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2011 - 04:22 PM

Има ли още джакчета близо до Западния парк, да направим събота или/и неделя бясна разходка :ae_085: .......

#3605 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 05:54 PM

Здравейте и от мен,
мина време и вече Джеси кара 11-ти месец.Продължаваме да не стискаме и да пикаем на килима.
Разхождаме се два пъти днесвно(нямам възможност за повече), но тя прави и нарочно ..Изхожда се не един и два пъти на леглото.
Гризем всичко във вкъщи и просто се питам кога ще спре всичко това..

#3606 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 08:07 PM

Някой от Вас борил ли се е с ушна инфекция? Какво Ви помогна? Хванали сме някаква много упорита.

#3607 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 08:59 PM

Показване на мнениетоChriss, в 11 August 2011 - 08:07 PM, написа:

Някой от Вас борил ли се е с ушна инфекция? Какво Ви помогна? Хванали сме някаква много упорита.

Сега с Пипин борим инфекция. Но само на дясно ухо. Почисвам веднъж дневно и едни капки, които са си за хигиена. Вече 4 ден. Секрета намаля, избистря се и няма вече миризма. Първите дни имахме и миризма. Мисля, че бях питала даже тук за ушангите.
При предното ми куче се случваха често/клепнало ухо, че и с косми/. Но пак с почистване минавахме.
Ако секрета не се задържа е добре. Виж ако е агресивен нападателя, почистването не важи. Но винаги сме пробвали първо с чистене и ако няма никакъв резултат или влоши след 3 дни - изследваме секрет.
merry_ny, пак гледахме снимките на Чара. Този път с детето. Той като я видя на снимката с момченцето и изпадна в луд смях. Питах защо: Ми Чара е кунг фу куче.
Загледах се и що да видя....адска поза :ab_041:

#3608 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 09:25 PM

Показване на мнениетоsesana, в 11 August 2011 - 07:59 PM, написа:

Сега с Пипин борим инфекция. Но само на дясно ухо. Почисвам веднъж дневно и едни капки, които са си за хигиена. Вече 4 ден. Секрета намаля, избистря се и няма вече миризма. Първите дни имахме и миризма. Мисля, че бях питала даже тук за ушангите.
При предното ми куче се случваха често/клепнало ухо, че и с косми/. Но пак с почистване минавахме.
Ако секрета не се задържа е добре. Виж ако е агресивен нападателя, почистването не важи. Но винаги сме пробвали първо с чистене и ако няма никакъв резултат или влоши след 3 дни - изследваме секрет.

И ние имахме секрет с миризма. Изследвахме - нищо не било. Сега й го почиствам, вече го няма този секрет, както и миризмата. Само че все още има малко зачервяване и усещам, че я дразни - мрънка, тръска си главата и го чеше. Не постоянно, де .. но все пак. Колко време отнема борбата с такова нещо?

#3609 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 11:29 PM

Ето какъв приятел намерихме днес - Спот, голям сладур и малко мързеливичък :af_089: . Доста ни позабавляваха, ама докато се сети човек да снима...

http://vbox7.com/play:f5f3fa84dc

Sesana, този малкия е сина на една приятелка и задминава всеки Джак Ръсел по пакости :ab_041: , а нашата Чара си е истинска Кунг -фу панда :dog:
User's Signature

#3610 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2011 - 07:23 AM

Маша имаше преди година ушна инфекция. Преборихме я с антибиотик - Амоксиклав 156/5 мл на суспензия.
Дозировката е 40 милиграма на кг тегло разделена на два приема (през 12 часа).
Например ако Сконси е 7 кг х 40 мг /2 = 140 мг еднократен прием или това са около 5 мл от суспензията.
Пи го една седмица но още на третия ден вече се беше оправила.
Отитите са много упорити и трудно минават без антибиотик, но все пак се консултирай с лекар преди това Крис.
User's Signature

Качена снимка

#3611 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 08:27 AM

Маша имаше преди година ушна инфекция. Преборихме я с антибиотик - Амоксиклав 156/5 мл на суспензия.
Дозировката е 40 милиграма на кг тегло разделена на два приема (през 12 часа).
Например ако Сконси е 7 кг х 40 мг /2 = 140 мг еднократен прием или това са около 5 мл от суспензията.
Пи го една седмица но още на третия ден вече се беше оправила.
Отитите са много упорити и трудно минават без антибиотик, но все пак се консултирай с лекар преди това Крис.
[/quote]

Много ти благодаря .. следобеда ще мина през Вет-а. Тази нощ много мрънкаше .. и двете не сме спали, заради тва ушенце ...

#3612 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 09:08 AM

Крис, щом я дразни толкова значи не е лека работа. А и явно не минава само с чистене. Вета ще прецени какво и трябва.
Ние имаме краен срок до Понеделник за пълно изчистване на ушето. Секрета ни е минимален, не е червено, няма миризма, но ще ни преглеждат пак.
Дори когато оставаме само с чистене, винаги си ходим в Понеделник и Петък да ни гледат.
Ах тези кучешки уши. Ферман мога да изпиша. Първо с колито, после с бишон фризе. Но при тях беше още по улаво. Трябваше и да подстригвам и чистя. Та сега с ДРТ ми се вижда песничка. Подстригването на ухо беше кошмар. :dh_188:
merry_ny, явно са били невероятно добра комбинация. Моята стихия са калпазаните. Най - хубавото нещо, което може да се случи. Много калпазани на едно място. Врява, бягане, бели...Обичам това.
За кастрацията и аз се чудя. Но не съм взела конкретно решение още. Сега съм се заровила в анализи и статистики на автори, които са неутрални. Статии от рода на кастрирайте за здраве ми идват в повече. Все пак хормоните са нещо много важно. Липсата а тестостерон при подрастващо куче не е шега работа. Както и женските хормони. Та е голяма главоблъсканица.

#3613 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 11:10 AM

Показване на мнениетоikka_6, в 11 August 2011 - 03:56 PM, написа:

Показване на мнениетоmerry_ny, в 11 August 2011 - 03:26 PM, написа:

Имате ли опит и мнение по въпроса? Изчетох страниците по темата във форума, но искам да знам и вашето отношение. Качена снимка

И аз като Merry_ny, се чудя за тази кастрация, до колко наистана са верни писанията и статистикиге, нека някой сподели .... за удължаване на живота незнам Качена снимка .... то ако е така дай и нас да ни кастрират да няма кисти, ракови образования и т.н .... да не дава господ никумо де.. .... сложна дилема...

Кастрирайте не се бойте. Колкото по рано толкова по добре. преди първото разгонване във всеки случай. Кученцата си остават по детски игриви за чял живот! няма мензиси и безброй песове пред вратата ви. Около 40лв е кастрацията и по нищо не си личи. Няма полова агресия всички други поведения се запазват.

#3614 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 11:33 AM

В голяма чуденка съм, но ще го измисля. С Кити/дама/ след кастрация имахме проблеми с пишкането. Не можеше да се стиска. Напишваше се дори докато спи. При дамите операцията /защото си е/ е по - тежичка. Но пък ги пази от доста видове женски злокачествени заболявания. Доказано е и при хора, че колкото повече си в детеродна активност /с цикъл/, толкова е по - голям риска от т.н. женски рак. Това го четох и в доста материали на английски.
Сега с Пипин е чуденката. Но сигурно ще го изчакам да поотрасне още малко. Ако намеря нещо интересно из анализите и проучванията ще го напиша.

#3615 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2011 - 12:26 PM

Я да се включа пак и аз, че гледам, пак се разисква тема, която ми е като мазол и на мен. Аз от почти три години /общо взето от няколко месеца след като си взех офлюва/, обмислям кастрацията. До скоро ми беше лесно, защото мойто мило /не кучо, човешкото ми мило/ беше категорично против лишаването на животиняка от мъжество! Но, след като няколко пъти ни се налага да си го гоним да го приберем, щото драсва или по разгонена кучка, или по миризмата на такава, той кандиса да кастрираме ... А на мен хем ми се иска, хем ми е жал ... Докторът във Варна каза нещо за някакви хапчета, чието действие било ... айде да не казвам, че да не се излагам, ама били алтернатива на кастрацията, ама, като не запомних :dh_188: ... Четох доста и съм почти убедена, че трябва да му резна израстаците ... Ама пък, пусто, колко ми е жал ...
User's Signature

Качена снимка

#3616 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 12:43 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 12 August 2011 - 12:26 PM, написа:

Я да се включа пак и аз, че гледам, пак се разисква тема, която ми е като мазол и на мен. Аз от почти три години /общо взето от няколко месеца след като си взех офлюва/, обмислям кастрацията. До скоро ми беше лесно, защото мойто мило /не кучо, човешкото ми мило/ беше категорично против лишаването на животиняка от мъжество! Но, след като няколко пъти ни се налага да си го гоним да го приберем, щото драсва или по разгонена кучка, или по миризмата на такава, той кандиса да кастрираме ... А на мен хем ми се иска, хем ми е жал ... Докторът във Варна каза нещо за някакви хапчета, чието действие било ... айде да не казвам, че да не се излагам, ама били алтернатива на кастрацията, ама, като не запомних :dh_188: ... Четох доста и съм почти убедена, че трябва да му резна израстаците ... Ама пък, пусто, колко ми е жал ...

Тези хапчета са на хормонална основа - т.е. тъпчеш си кучето с хормони, което според мен /а и не само/ не е полезно /меко казано/.http://www.novetbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=3&lang=
Ако имах мъжко /поне така си мисля/, нямаше да се замислям. Но при момичето ми операцията е по - сложна....Не знам, притеснява ме и докторите да не объркат нещо :dh_188:
User's Signature

#3617 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 02:25 PM

Ако ви е интересно за мъжки кучета: източник1, източник2
Сега ще го преведа на бг, но от интервю на един от лекарите участвал в проучването:
Данните са събрани от Ветеринарни болници в северните щати. Засягат кастрирани мъжки животни.
1. Кастрацията на мъжки кучета увеличава 3 пъти риска от появата на някой видове злокачествени заболявания на простатата. Например аденокарцинома.
2. Кастрацията повишава риска от най - честия тип рак на пикочния мехур с 8 пъти.

източник 2:
При кастрирани животни и от двата пола се повишава риска от развитие на остеосаркома.
Проучване на кардио туморите при кучетата показва 5 пъти по - голям риск от хемангиосаркома(едно от трите най - чести ракови заболявания) при женски и 2,4 пъти при мъжки.
Кастрираните кучета от двата пола показват с 27% до 38% повишен риск за реакция към ваксина /при некастрирани е0.32%./
Понякога се появява хормонално зависима алопеция.
За женски кучета не съм ровила, но при тях поне се намалява риска от някой видове рак.
Интересно е, че в повечето статии се препоръчва кастриране на мъжки и се набляга на задължително кастриране на женски.
За сега оставам пас. До вчера си мислех, че е по - добре, но имам време. Интересно е защо не ни запознават и с тези неща? Как пък не се сетиха да ги напишат в перо до ползите?
Добавям още един линк, ако ви се чете.
Описаното от мен е дадено подбробно и обяснено. Все пак направих бърз превод.

#3618 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 03:23 PM

Показване на мнениетоsesana, в 12 August 2011 - 02:25 PM, написа:

. Интересно е защо не ни запознават и с тези неща? Как пък не се сетиха да ги напишат в перо до ползите?

И на мен това ми е интересно - затова говоря за "конспирация". И защо тази информация е толкова трудно достъпна - все се изтъкват добрата страна, а останалото "забравят" да споменат. Нали трябва да вземем информирано решение???
User's Signature

#3619 Потребителят е офлайн   ikka_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2011 - 03:28 PM

Показване на мнениетоsesana, в 12 August 2011 - 02:25 PM, написа:

Ако ви е интересно за мъжки кучета: източник1, източник2
Сега ще го преведа на бг, но от интервю на един от лекарите участвал в проучването:
Данните са събрани от Ветеринарни болници в северните щати. Засягат кастрирани мъжки животни.
1. Кастрацията на мъжки кучета увеличава 3 пъти риска от появата на някой видове злокачествени заболявания на простатата. Например аденокарцинома.
2. Кастрацията повишава риска от най - честия тип рак на пикочния мехур с 8 пъти.

източник 2:
При кастрирани животни и от двата пола се повишава риска от развитие на остеосаркома.
Проучване на кардио туморите при кучетата показва 5 пъти по - голям риск от хемангиосаркома(едно от трите най - чести ракови заболявания) при женски и 2,4 пъти при мъжки.
Кастрираните кучета от двата пола показват с 27% до 38% повишен риск за реакция към ваксина /при некастрирани е0.32%./
Понякога се появява хормонално зависима алопеция.
За женски кучета не съм ровила, но при тях поне се намалява риска от някой видове рак.
Интересно е, че в повечето статии се препоръчва кастриране на мъжки и се набляга на задължително кастриране на женски.
За сега оставам пас. До вчера си мислех, че е по - добре, но имам време. Интересно е защо не ни запознават и с тези неща? Как пък не се сетиха да ги напишат в перо до ползите?

Голама дилема става в главата ми съвсем.... Интересно...И защо наистина не казват и това вет.докторотие, това все пак влиза в статистиката, както положителна така и отрицателната страна има ....

#3620 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 12 August 2011 - 05:37 PM

Относно кастрацията като пример ще посоча че на един приятел който е вет.доктор едното му куче(мелез от дребните породи) си живя кастрирано 17г и нямаше никакви странични последствия, другото му което каракачанка и също е кастрирано вече е на 5г и е в отлична форма с две думи аз съм за кастрация но всеки да си решава и преценява самКачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни