Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4061 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 November 2011 - 06:53 PM

Показване на мнениетоdora, в 26 November 2011 - 06:39 PM, написа:

Прекрасна снимка на красиво куче.
Аз да ви се оплача от нашето диване отново - днес за пореден път ме уплаши .Подгони една котка , хвана я и докато не я уби не спря.Зная ,че сигурно е инстинкт ,но ми стана страховито и направо се разтреперих.Толкова мила душица е , от устата можеш да му вземеш храната , децата го мачкотят като играчка , а ....
Какво мислите?

Без да искам да ви обидя, Дора, мисля че нямате контрол над кучето си - преди няколко дни сте го изгубили, сега сте допуснали да убие котка. Работете с кучето според възможностите си, за да имате контрол над него, не го пускайте без повод, водете го по паркове или гори да тича, когато имате възможност. Едно невинно животно е умряло днес и не намирам вината в кучето.... Инстинкт...инстинкт е ловна порода да гони котки, катерици, инстинкт е мъжкото да хукне по дирята на разгонена женска, ами тук е ролята и отговорността на стопанина...

#4062 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2011 - 09:14 AM

Присъединявам се към Ина Генчева.
Убитата котка също може да си има стопани на които сега да им е мъчно за нея. Но дори и да е бездомна това ни най-малко не омаловажава случката.
Освен това Дора, ти как би се почуствала ако някое дого или ротвайлер ти убие кучето и стопанина му просто ти каже "ми инстинкта му е такъв".
Джак ръсела не е порода за всеки :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#4063 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 November 2011 - 09:22 AM

Показване на мнениетоdora, в 26 November 2011 - 04:39 PM, написа:

Какво мислите?

Започнете да работите с кучето.Ако не знаете как потърсете специалист.Вие какво правихте докато кучето Ви убиваше котката стояхте и гледахте треперейки отстрани?Защо кучето Ви е без повод при положение,че е забранено разхождането на кучета без повод освен на определените затова места?
Днес кучето Ви е наранило/убило друго животно-ако утре нападне на някое дете пинчерчето?А ако се спусне да се бие с голямо куче-пак ли ще го наречете инстикт?Редовно имам неприятнио срещи от стопани като Вас с малки породи,които не контролират малките си кучета,те редовно са пуснати и непредставляващи заплаха уж за никой.Преди дни имах такава случка в парка ,точно джак се спусна да се бие с моят ротвайлер,а стопанина крещи от 100м"Не върни се" и стои там.После ротовете били агресивни и опасни.Но аз си владея кучето за разлика от някой комплексар.Другия път да не плачете във форума"вече нямам ДРТ-инстикт!!!
Не приемайте поста ми като заяждане,а го приемете като градивна критика!!!Днес сте била един безотговорен стопанин!Бъдете отговорни спрямо вашето животно и спрямо другите хора и животни.
Успех и дано наистина започнете да работите за послушанието на вашето куче!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4064 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 09:51 AM

Стана ми много неприятно от това което прочетох.
Зная ,че сте прави и затова няма да кажа повече нищо.
Много бързо обаче ме осъдихте , а дори и не знаете детайлите.
Така или иначе аз си направих своите изводи / като за комплексарка с куче/.
Дано всички вие сте по-добри стопани на вашите кучовци от мен.

#4065 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2011 - 10:44 AM

Каквито и да са детайлите едно невинно същество е умряло заради вашата безотговорност.Или като е бездомно какво една гад по-малко?Не сте ме разбрали правилно.Под някой комплексар има впредвид някой с голямо куче,който няма да го спре,а ще го остави да изяде ДРТ-то Ви,което ако е без повод и се спусне да се драка с по-голямо куче ще пострада и то сериозно.
Няма безгрешни хора всички се учим от грешките си и се стараем да не ги повтаряме.
Започнете да работите с вашето куче и щом не сте сигурна в него-то не го пускайте без повод,контролирайте го!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4066 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 06:50 PM

Показване на мнениетоdora, в 28 November 2011 - 09:51 AM, написа:

Дора, ти сама поиска нашето мнение като ни попита какво мислим.
Написаното от нас не е много приятно, но то е защото самата случка е много неприятна.
Никой тук не те мисли за "комплексарка с куче", за мене си стопанка с проблемно куче.
Също така никой не те съди, просто трябва да вземеш мерки за да не ескалират нещата в още по-неприятни случки.
Нашите кучета също така не са идеални. Когато си стопанин на куче, особено на джак ръсел трябва непрекъснато да полагаш усилия ти да си "водача на глутницата"!
Кучовците освен много радост и приятни емоции са и голяма отговорност. Много работа се иска с тях за да е приятно съжителството ни.
User's Signature

Качена снимка

#4067 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 08:52 PM

...здравейте!И аз съм горд съжител с прекрасния джак ръсел териер...нашият Нерон е на 4-месеца и е уникално диване...и пич...Дора....ще си позволя да обясня без претенции за компетентност на всички,които си дадоха мнението за случая с беззащитната котка....всъщност аз и за това се регистрирах тук...Джак ръсел териерът е куче с темперамент на велик ловец...за него ккотката,която е убита е ловна цел и най-вероятно джуджето е очаквало награда за добрия лов...аз примерно мисля Неро да го науча на беззащитни лисици и глигани...за каквото всъщност е създаден...искам да попитам как бихте постъпили ако в къщата ви влезне плъх например????Във всеки случай то е безобидно мишле...,но...какво се случва с мишлето????Смърт!!! От всички нас се очаква това...или котката ви ще свърши тази работа...нали?И нея задължително ще поощрите...така че това действие е въпрос на интерпретация...Браво на щенок...явно ловните качества на породата все още са живи...Ако изчезнат изчезва и породата....Поздрави на всички и късмет,ирадост с приятелите ви!!!

#4068 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2011 - 09:19 PM

nercata, ще ме извините много,но примерът Ви няма нищо общо със случаят. Ако всички тръгнем да си използваме и поощряваме кучетата за това което са създадени,,,,до къде ще стигнем? Трябва да си контролираме кучетата.Това се опитват да кажат всички изказали се! Или искате малките кучета да гонят котките като плячка,а големите кучета да гонят малките като такава? Всяко куче има истинкт да гони котки.Но зучена команда Не върши работа. А ако историята беше кучо подгони котка и го сгази кола? Щяхте ли да поздравите щенок и стопанката му за съхранените ловни истинкти?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4069 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2011 - 09:41 PM

Показване на мнениетоnerkata, в 28 November 2011 - 06:52 PM, написа:

...здравейте!И аз съм горд съжител с прекрасния джак ръсел териер...нашият Нерон е на 4-месеца и е уникално диване...и пич...Дора....ще си позволя да обясня без претенции за компетентност на всички,които си дадоха мнението за случая с беззащитната котка....всъщност аз и за това се регистрирах тук...Джак ръсел териерът е куче с темперамент на велик ловец...за него ккотката,която е убита е ловна цел и най-вероятно джуджето е очаквало награда за добрия лов...аз примерно мисля Неро да го науча на беззащитни лисици и глигани...за каквото всъщност е създаден...искам да попитам как бихте постъпили ако в къщата ви влезне плъх например????Във всеки случай то е безобидно мишле...,но...какво се случва с мишлето????Смърт!!! От всички нас се очаква това...или котката ви ще свърши тази работа...нали?И нея задължително ще поощрите...така че това действие е въпрос на интерпретация...Браво на щенок...явно ловните качества на породата все още са живи...Ако изчезнат изчезва и породата....Поздрави на всички и късмет,ирадост с приятелите ви!!!

Боже такива откровенни глупости отдавна не бях чела :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4070 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 09:56 PM

Боже такива откровенни глупости отдавна не бях чела :zz_020:
[/quote]
...не ме засягате с Вашето мнение...според мен обаче никъде не споменах,че Вие говорите глупости...само от уважение към тук пишещите...без значение дали съм си го помислил...изказах мнение като ловец и ценител на чистопородните кучета...и пак казвам въпрос на интерпретация...бих Ви препоръчал да запазим добрия тон на общуване и приемате мнение различно от Вашето...Поздрави и късмет!

#4071 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 10:10 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 28 November 2011 - 09:19 PM, написа:

nercata, ще ме извините много,но примерът Ви няма нищо общо със случаят. Ако всички тръгнем да си използваме и поощряваме кучетата за това което са създадени,,,,до къде ще стигнем? Трябва да си контролираме кучетата.Това се опитват да кажат всички изказали се! Или искате малките кучета да гонят котките като плячка,а големите кучета да гонят малките като такава? Всяко куче има истинкт да гони котки.Но зучена команда Не върши работа. А ако историята беше кучо подгони котка и го сгази кола? Щяхте ли да поздравите щенок и стопанката му за съхранените ловни истинкти?

...здравейте...имате право за контрола,но тази последоваделност водеща към пътен инцидент,няма общо със ситуацията...много често лисици,язовци и др.убиват териери,което е жалко разбира се,но това е природа и понякога тя е по-силна от всичко...сигурен съм,че дамата се е уплашила и не е могла да реагира...и съм сигурен още,че много добре знае какво трябва да прави кучето и...но се е случило и и е неприятно и затова го е споделила с нас...в очакване да разберем как се чувства тя,а не котката и доколкото разбирам кучо не е поощряван...лошо стечение на обстоятелствата...възгледите ни са различни и не искам да натрапвам мнение....поздрави на Вас и късмет!

#4072 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 10:49 PM

Наблюдавам и нашия ДРТ и се възхищавам на ловните му инстинкти.Това обаче маалко ме и плаши,защото ще живее в домашни условия. От малък съм живял с над 10-на кучета -различни породи и повечето съм ги възпитавал,но двумесечен бебок с такива рефлекси не бях виждал...
Дора беше достатъчно искрена да сподели случката,знаейки,че може да бъде критикувана и го е направила,защото е изумена и объркана от реакцията на нейното куче,но от сега нататък тя най-вероятно ще е нащрек. Не е лесно с тази порода ,а случая ни припомня за ловния нрав на нашите д'зверчета, а едновременно-толкова сладки и любвеобилни към хората.
Успех ,както на мен,така и на всички във възпитанието на "неукротимите" :))

#4073 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 11:17 PM

Показване на мнениетоBoevi, в 28 November 2011 - 10:49 PM, написа:

Наблюдавам и нашия ДРТ и се възхищавам на ловните му инстинкти.Това обаче маалко ме и плаши,защото ще живее в домашни условия. От малък съм живял с над 10-на кучета -различни породи и повечето съм ги възпитавал,но двумесечен бебок с такива рефлекси не бях виждал.
Дора беше достатъчно искрена да сподели случката,знаейки,че може да бъде критикувана и го е направила,защото е изумена и объркана от реакцията на нейното куче,но от сега нататък тя най-вероятно ще е нащрек. Не е лесно с тази порода ,а случая с Дора ни припомня за ловния нрав на нашите д'зверчета, а едновременно-толкова сладки и любвеобилни към хората.
Успех ,както на мен,така и на всички във възпитанието на "неукротимите" :))

...и нашият разбойник си живее царски в къщи,но смятам да го водя и в гората...сигурен съм,че там ще е в стихията си и не искам да му отнемам това удоволствие...,въпреки че най-вероятно с тая моя гора скоро ще ми намерят място до гончето ми в двора;)

#4074 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 09:41 AM

Показване на мнениетоnerkata, в 28 November 2011 - 07:56 PM, написа:

...не ме засягате с Вашето мнение...според мен обаче никъде не споменах,че Вие говорите глупости...само от уважение към тук пишещите...без значение дали съм си го помислил...изказах мнение като ловец и ценител на чистопородните кучета...и пак казвам въпрос на интерпретация...бих Ви препоръчал да запазим добрия тон на общуване и приемате мнение различно от Вашето...Поздрави и късмет!

Кучето,което се използва за лов е едно-куче,което не се изполва за лов и убива котки съвсем друго!И не няма да поощря котката си да убива мишки.За това си има капани.Хващам мишока и го пускам някъде далеч да си живее.Няма да споря с Вас на тема лов,защото съм против лова.Но не можете да ме убедите,че макар и ловно куче видите ли намирате за нормално,че утрепало котката.И моята овчарка има инстикт за охрана ама не убива всеки човек минал покрай мен или здрависал се с мен.Контрол и възпитание!Не вярвам Дора да е стояла и да е гледала с кеф как кучето й,приятелят на децата й убива друго беззащитно същество.
Затова и не харесвам ловци-хора гледащи с кеф как умира животно-беззащитно.
Ето Ви и една стара тема за лова и жестокостта:
http://forum.dog.bg/...BE%D1%81%D1%82/
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4075 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 29 November 2011 - 02:24 PM

Показване на мнениетоdora, в 26 November 2011 - 06:39 PM, написа:

Прекрасна снимка на красиво куче.
Аз да ви се оплача от нашето диване отново - днес за пореден път ме уплаши .Подгони една котка , хвана я и докато не я уби не спря.Зная ,че сигурно е инстинкт ,но ми стана страховито и направо се разтреперих.Толкова мила душица е , от устата можеш да му вземеш храната , децата го мачкотят като играчка , а ....
Какво мислите?

Мисля си че това че се е настървило на котки не е здравословно и за самото куче. вземете мерки ако все още можете да постигнете някакъв резултат

#4076 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 04:34 PM

В случая аз нямах желание да коментирам случката, защото естествено ще осъдя поведението на кучето на Дора и сътветно нейното, като негов стопанин. За мен е непремливо и ужасно да се убиват животни. Убедена съм, че се е случило без умисъл или поощрение от нейна страна, но е факт, че кучето й е убило котка и поведението му трябва да се коригира. Нямах желание за коментар, защото мисля, че няма нужда да се нападаме и обвиняваме в този форум, надявайки се, че Дора няма да допусне това да се повтори. Убедена съм, че повечето пишещи тук са на това мнение и за това не виждаме десетки страници с обвинителни коментари.
nerkata, имам усещането че сте се регистрирали само за да кажете колко добре се е получило, че кучето упражнява ловния си инстинкт и да предизвиквате спорове от една доста неприятна случка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4077 Потребителят е офлайн   Diversia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 08:01 PM

Толкова се радвам, че моето зверче още го страх и от котки и не проявява никакъв интерес към тях :smile:
Аз също съм много против убиването на животни и не бих позволила на моето куче да нападне каквото и да е животно!!
User's Signature

Качена снимка

#4078 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 08:53 PM

[ Убедена съм, че повечето пишещи тук са на това мнение и за това не виждаме десетки страници с обвинителни коментари.
nerkata, имам усещането че сте се регистрирали само за да кажете колко добре се е получило, че кучето упражнява ловния си инстинкт и да предизвиквате спорове от една доста неприятна случка.
[/quote]
...регистрирах се за да няма десетки обвинителни коментари...не предизвиквам спорове...четете внимателно,а не подборно...за мен случката е забравена...минало...темата е Джак Ръсел Териер,а не ''да си запалим ли къщата да изгори на комшията плевника''...странно какви хора има...ако Ви липсва комуникация,според мен не бива да се съсредоточавате точно върху моето мнение...човека го направихме на нищо...Дора,извинете ме ако съм причинил неудобство на Вас и близките по темата хора и джакове...

#4079 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 10:39 AM

Хайде спрете да я дъвчете тази тема с котката.. Случилото се е много неприятно да, предполагам и Дора не е стояла безучастно, но за съжаление такива неща са се случвали и ще продължават да се случват... нека не драматизираме излишно нещата. Ако котката е домашна и някой стопанин си е изгубил животинчето, то той има не по-малко вина за това, че я е пуснал безпризорно по улиците!
Казвала съм го преди, казвам го и сега.. нашите кучета не трябва да се движат в населените места без повод.... честно казано аз на моите диванета доверие им нямам и въпрки, че сме работили доста смятам, че не са достатъчно послушни за да ги пусна да си припкат волно около мен, освен ако не сме из гората!

#4080 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 10:42 AM

Бях решила да не пиша повече , но така или иначе вече го правя.
Майло не за пръв път гони котки ,но нещата обичайно са приключвали бързо с пискливото му лаене под някое дърво и после обратно при мен.Даже в къщата на мамини има една и ...не бих казала ,че го дразни толкова ,а по-скоро някак на игра-тя съска ,той лае и ...край.
Никога не съм и мислила ,че ще се стигне до това.Пускам го без повод буквално в горите тилилейски- далеч от блоковете на една гола поляна на която няма никой и има видимост.Мислех си ,че е добър избор.От къде и как се е появила котката и да го умувам за съжаление се случи.Факт е ,че Майло не чуваше , а аз....
Вчера го водих на летището - поредния пущинак.След като се натича и надуши е няма по-послушно куче от него.Идва при команда и изпълнява каквото кажа.Ако дори за миг съм си мислила ,че ще пощурее така никога нямаше да го пусна.Благодаря на всички за мненията.
Какво ще го правя този дивак?

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема