- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна РОЯЛ КАНИН участва в спонсорирането на обучения на кучета с жива стръв
Публикувано: 23 July 2013 - 03:02 PM
"Скандални разкрития за участието на производителя на храна за кучета и котки Роял Канин в спонсориране на боеве между кучета и мечки в Украйна направи международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ.
ЧЕТИРИ ЛАПИ разполага с видеоматериал от съревнование, спонсорирано от Роял Канин, което се е състояло през април 2013 г. в горите близо до гр. Виниция, Украйна. В продължение на няколко часа, през интервали от около 10 минути, две до три кучета са пускани на вързана кафява мечка. Публика наблюдава как кучетата нападат и хапят мечката, която почти не може да се защитава, тъй като е вързана с въже, ограничаващо движенията ѝ. Няколко мъже в края на въжето влачат мечката из „арената”. Рефер присъжда точки на индивидуалните кучета, а награди с логото на Роял Канин очакват собствениците на най-агресивните кучета.
Четири до шест пъти годишно се състоят такива състезания в специални лагери за обучение на ловни кучета в Украйна. ЧЕТИРИ ЛАПИ разполага с доказателства, че Роял Канин е спонсорирал няколко от тези свирепи зрелища през последните месеци. Компанията призна участието си, но отказва всякакви срещи за обсъждане на случая. ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава Роял Канин не само да преустанови спонсорирането на тези жестоки съревнования, но и да поеме отговорност за бъдещето на измъчваните мечки.
„Компанията се рекламира с мотото С уважение към природата на кучетата и котките, твърдейки, че поставя доброто на животните компаньони в центъра на фирмената си философия”, обяснява д-р Амир Халил, ветеринарен лекар и ръководител на проекти към ЧЕТИРИ ЛАПИ. „Като спонсорира боеве с мечки, Роял Канин категоризира кафявите мечки като „второкласни” животни.”
Публикувано: 23 July 2013 - 03:14 PM

Другото, което се коментира е, че това са легални обучения на ловни кучета. Това разбира се също някак не ми се връзва с мисията, която са обявили Роял канин...
Публикувано: 23 July 2013 - 03:52 PM
Говорих преди години с руснаци и украинци ловци, от там имам инфо. От украинските коняри-кучкари с южноруски овчарки съм чула и за понятието "поднять волка" - да вдигнеш вълка: конна группа язди с камшици и търси сит нахранен вълк - щото гладен ще им избяга. А понеже на вълците и кучета храната им се смила доста време, търсят наял се такъв и малоподвижен. Забавляват се като му щракат с камшиците наоколо, не винаги се стига до убийство, забавата е друга... Но това е друга тема. Инак относно вързаната мечка - разпостранена практика в ловджийско обучение на кучета. Гледачите правят всичко възможно никой от животните да не пострада. След времето животното, играещо роля на стръв-примамка (в случая мечката) се пуска или се дава за резерват, защото обръгва и не се държи агресивно спрямо кучета.
Не навсякъде е така, разбира се, но това навремето разбрах от въпросните ловджии.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 23 July 2013 - 04:07 PM
Проблемът е начинът на отглеждане на тази "стръв" и как точно се използва... компании като Роял канин, трябва внимателно да избират събитията в които участват, за да не става грозно...
И най-интересното е, че в заглавието на статията на Четири лапи пише "незаконни боеве", а не ловни обучения?!
Публикувано: 23 July 2013 - 04:18 PM
В случая е съща картинка.
Гадно е, но това е положението. Напълно те разбирам, но в случая нищо не може да се направи.

Публикувано: 23 July 2013 - 06:06 PM
Тази новина ми се струва, че е малко като оня виц с компютрите и компотите!
1/ Едва ли са "разкрили" нещо, просто защото тези обучения и изпитания никога не са били скрити там.
2/ "боеве с мечки" - определено не става въпрос за боеве. Никой ловец не е толкова тъп, че да иска лайката му да влезе в бой с мечка, защото едва ли му трябва куче за еднократна употреба. Ловът на мечка предполага кучетата да открият мечката и да я задържат, като я облайват, докато дойде ловеца.
3/ "незаконни" боеве - едва ли има закон в Украйна, който да се нарушава с тези действия. Тази държава за жалост е много далеч от европейските ценности.
Доколко РК са ги сопнсорирали - не знам, но от заглавието остава само 1 вярно нещо - че става въпрос за Украйна.
Публикувано: 23 July 2013 - 06:18 PM
"В продължение на няколко часа, през интервали от около 10 минути, две до три кучета са пускани на вързана кафява мечка. Публика наблюдава как кучетата нападат и хапят мечката, която почти не може да се защитава, тъй като е вързана с въже, ограничаващо движенията ѝ. Няколко мъже в края на въжето влачат мечката из „арената”. Рефер присъжда точки на индивидуалните кучета, а награди с логото на Роял Канин очакват собствениците на най-агресивните кучета."
Защитенн вид?дреме ти на роялканина.
п.п. Хайнекен (с извинение) също се уляха като вееха рекламите си над арена с биещи се кучета в Монголия.
Ма те не били знаели налиии.. .обаче РК са знаели ,НЕМА БЕГАНЕ . Аре фак . и бойкот.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 23 July 2013 - 07:47 PM
Furia_S, в 23 July 2013 - 02:18 PM, написа:
В случая е съща картинка.
Гадно е, но това е положението. Напълно те разбирам, но в случая нищо не може да се направи.
Никога не съм вярвала на индустрия и монополи, както и никога не съм робувала на марки и родословия даже.....но в случая не съм съгласна, че нищо не може да се направи! Може - най-малкото аз спирам да храня кучетата си с Роял Канин от днес! Не ме интересува как е написана статията и кой какво е разбрал. Достатъчно ми беше да изгледам клипа....Това е безочие и наглост! Все едно не уважаваш този, който ти дава и изкарва хляба! Баста......без мен!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 23 July 2013 - 07:56 PM
Боже, колко сте елементарни.
Не казвам че РК е номер едно, но и истерията ви не ми допада. Ще храня животното си с тази храна, която му допада най-много и няма да позволя някакви истерични лелки да ме откажат във вреда на кучето да не му вземам точно тези гранули.
Сега мисля да прехвърля кучето си на Еукануба, ако тази фирма се изложи - да я бойкотирам ли и нея? Ми утре месарницата с араби, колещи агнешко, ще се изложат, и от там ли да не взимам храна за кучето ми в знак на протест?
Айде малко по-отговорно към собствените си животни, много моля.

Публикувано: 23 July 2013 - 08:03 PM
Furia_S, в 23 July 2013 - 05:56 PM, написа:
Ми утре месарницата с араби, колещи агнешко, ще се изложат, и от там ли да не взимам храна за кучето ми в знак на протест?
Това (и другото) ще си го решиш сама.
Ръфането на защитен животински вид и беззащитно животно при това - за наградите на некой си и за кефа на останалите идиоти е въпрос на ценности .
п.п. И ако може -прецизирай си епитетите.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 23 July 2013 - 08:08 PM
Това е.
А и най-гадното в случая че РК дори няма да забележат бойкота ви. Бълха ги е ухапала.
П.С.
Като те дразнят епитетите ми - не ги чети и ме сложи в игнор листа. Не е трудно. Дори мога да ти кажа как става: отиваш в профила си, избираш в падащото меню "Игнорирани" и добавяш ник-нейма ми там. И не ме четеш повече. По-умно е да направиш така, отколкото да се мъчиш тепърва да ми даваш акъл:-))))))))))) Щото е късно:-)))
Всичко най-добро.

Публикувано: 23 July 2013 - 08:45 PM
Furia_S, в 23 July 2013 - 08:08 PM, написа:
А и най-гадното в случая че РК дори няма да забележат бойкота ви. Бълха ги е ухапала.
П.С.
Toчно този аргумент за абсолютно всичко е в основата на проблемите на подобни неща! И за мен е тотално погрешен.
Аз ЩЕ бойкотирам РК! Точно имах нужда от тяхна храна, сега ще взема друга марка. Слава Богу, че на пазара има достатъчно избор включително марки, които не тестват върху животни, каквато РК не е. А 4 лапи са достатъчно сериозна организация, за да си позволят да публикуват неверни неща.

Публикувано: 23 July 2013 - 08:50 PM
Не мислиш ли че здравето на животното е по-важно?

Публикувано: 23 July 2013 - 09:07 PM
То и Юкануба тестват върху животни и то доста садистично,но наистина в глобален смисъл 2-3 чувала,че няма да ги купя аз няма да ги трогнат много.

Публикувано: 23 July 2013 - 09:17 PM
ShiBumi_GirL, в 23 July 2013 - 07:07 PM, написа:
То и Юкануба тестват върху животни и то доста садистично,но наистина в глобален смисъл 2-3 чувала,че няма да ги купя аз няма да ги трогнат много.

Знам че е гадно, знам, разбирам го, но повечето храни спонсорират какви ли не неща... Обаче приоритета ми е здравето и поносимост на кучето спрямо един продукт. Лошо е, факт, така е, неприятно е, но е по-важно, в пъти по-важно кучето да ми е живо и здраво, не го ли искаме това всички тук?
Относно мечките в ловната база и заграждзащите рекламни ленти на РК... Твоа е индустрия, хора. Не можете да преобърнете машината на индустрията, само защото някои там в Източна Европа ще спрат да купуват РК. Още повече че ловните бази с карпатските мечки и ловните лайки няма да секнат с този бойкот. Просто няма как да стане, в Украйна дори има ловен туризъм. Голяма държава, позволяват си го.

Публикувано: 23 July 2013 - 09:41 PM
Публикувано: 23 July 2013 - 09:48 PM

Цитат
А ти какво правиш в момента?

Нищо лично

Публикувано: 23 July 2013 - 09:54 PM
За родолюбие ще ми говорите на 40-ти ден на протестите и Мукадест Наблант зам-министърка, която е обявила точно Левски за национален предател едва ли не, където е рекла че османската полиция просто си е вършила работа като го е обесила.
За това ли ще си говорим сега?
Не намесвайте история и национални герои, МОЛЯ.

Публикувано: 23 July 2013 - 10:03 PM
Повечето индустриални кампании ги вършат тези неща, прогледнете, не знаехте ли? Мче те с хората ги вършат тези работи във фармацевтика, вие сега се сетихте че може да спонсорират при кучета някои работи. Смешка с пешка. Тепърва ли ви светна?
Повтарям. Потретвам - ако една храна, препарат или медикамент приляга на кучето ми - за мен е важно здравето и комфорта на животното и не ме интересува измисления бойкот. Честно.

- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »