Dog.bg Форуми : ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна РОЯЛ КАНИН участва в спонсорирането на обучения на кучета с жива стръв Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 July 2013 - 03:02 PM

Статията

"Скандални разкрития за участието на производителя на храна за кучета и котки Роял Канин в спонсориране на боеве между кучета и мечки в Украйна направи международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ.

ЧЕТИРИ ЛАПИ разполага с видеоматериал от съревнование, спонсорирано от Роял Канин, което се е състояло през април 2013 г. в горите близо до гр. Виниция, Украйна. В продължение на няколко часа, през интервали от около 10 минути, две до три кучета са пускани на вързана кафява мечка. Публика наблюдава как кучетата нападат и хапят мечката, която почти не може да се защитава, тъй като е вързана с въже, ограничаващо движенията ѝ. Няколко мъже в края на въжето влачат мечката из „арената”. Рефер присъжда точки на индивидуалните кучета, а награди с логото на Роял Канин очакват собствениците на най-агресивните кучета.

Четири до шест пъти годишно се състоят такива състезания в специални лагери за обучение на ловни кучета в Украйна. ЧЕТИРИ ЛАПИ разполага с доказателства, че Роял Канин е спонсорирал няколко от тези свирепи зрелища през последните месеци. Компанията призна участието си, но отказва всякакви срещи за обсъждане на случая. ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава Роял Канин не само да преустанови спонсорирането на тези жестоки съревнования, но и да поеме отговорност за бъдещето на измъчваните мечки.

„Компанията се рекламира с мотото С уважение към природата на кучетата и котките, твърдейки, че поставя доброто на животните компаньони в центъра на фирмената си философия”, обяснява д-р Амир Халил, ветеринарен лекар и ръководител на проекти към ЧЕТИРИ ЛАПИ. „Като спонсорира боеве с мечки, Роял Канин категоризира кафявите мечки като „второкласни” животни.”
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 July 2013 - 03:14 PM

Не приканвам към бойкот :ba_025: Интересно ми е защо голям бранд като Роял канин би си позволил такава антиреклама. И без това има тенденция към отдръпване от техните храни, вместо да участват в положителни кампании се занимават с това. Във всички ли сфери на производство и търговия, когато компанията достигне до определени мащаби си прави и странични пътечки...

Другото, което се коментира е, че това са легални обучения на ловни кучета. Това разбира се също някак не ми се връзва с мисията, която са обявили Роял канин...

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 July 2013 - 03:52 PM

Не Виниция, а Виница. В Украйна ловът е разпостранен, кучета се обучават в определени бази върху живи животни, които гледачите внимават да не ги наранят. Така се обучават кучета за лов на лисици, язовци, и по-голям дивеч като мечките в случая. Мечките се връзват за да не наранят сериозно кучета.
Говорих преди години с руснаци и украинци ловци, от там имам инфо. От украинските коняри-кучкари с южноруски овчарки съм чула и за понятието "поднять волка" - да вдигнеш вълка: конна группа язди с камшици и търси сит нахранен вълк - щото гладен ще им избяга. А понеже на вълците и кучета храната им се смила доста време, търсят наял се такъв и малоподвижен. Забавляват се като му щракат с камшиците наоколо, не винаги се стига до убийство, забавата е друга... Но това е друга тема. Инак относно вързаната мечка - разпостранена практика в ловджийско обучение на кучета. Гледачите правят всичко възможно никой от животните да не пострада. След времето животното, играещо роля на стръв-примамка (в случая мечката) се пуска или се дава за резерват, защото обръгва и не се държи агресивно спрямо кучета.
Не навсякъде е така, разбира се, но това навремето разбрах от въпросните ловджии.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#4 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 July 2013 - 04:07 PM

Може би съм пристрастна, защото аз съм върла противничка на лова като спорт, за да се нахраниш- да. Ловците, които са ловували за да се хранят, познават природата, познават животните, уважават ги и гледат да има баланс... но това е друга тема.

Проблемът е начинът на отглеждане на тази "стръв" и как точно се използва... компании като Роял канин, трябва внимателно да избират събитията в които участват, за да не става грозно...

И най-интересното е, че в заглавието на статията на Четири лапи пише "незаконни боеве", а не ловни обучения?!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 July 2013 - 04:18 PM

Изобщо не им дреме на компаниите и марките. Това е положението. Индустрията не я е еня за животните, интересува се единствено и само от доходите, така че ще рекламират ако ще и на Марс... Уви. Това е като с големите концерни от рода на Проктър/Гембъл и Нивеа - ако някой човек получи алергия от продуктите им - дреме им на шайбата, важното е търговията да върви.

В случая е съща картинка.
Гадно е, но това е положението. Напълно те разбирам, но в случая нищо не може да се направи.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2013 - 06:06 PM

"ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна"

Тази новина ми се струва, че е малко като оня виц с компютрите и компотите!

1/ Едва ли са "разкрили" нещо, просто защото тези обучения и изпитания никога не са били скрити там.
2/ "боеве с мечки" - определено не става въпрос за боеве. Никой ловец не е толкова тъп, че да иска лайката му да влезе в бой с мечка, защото едва ли му трябва куче за еднократна употреба. Ловът на мечка предполага кучетата да открият мечката и да я задържат, като я облайват, докато дойде ловеца.
3/ "незаконни" боеве - едва ли има закон в Украйна, който да се нарушава с тези действия. Тази държава за жалост е много далеч от европейските ценности.

Доколко РК са ги сопнсорирали - не знам, но от заглавието остава само 1 вярно нещо - че става въпрос за Украйна.

User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#7 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 July 2013 - 06:18 PM

Чудесно забавленийце . :

"В продължение на няколко часа, през интервали от около 10 минути, две до три кучета са пускани на вързана кафява мечка. Публика наблюдава как кучетата нападат и хапят мечката, която почти не може да се защитава, тъй като е вързана с въже, ограничаващо движенията ѝ. Няколко мъже в края на въжето влачат мечката из „арената”. Рефер присъжда точки на индивидуалните кучета, а награди с логото на Роял Канин очакват собствениците на най-агресивните кучета."

Защитенн вид?дреме ти на роялканина.

п.п. Хайнекен (с извинение) също се уляха като вееха рекламите си над арена с биещи се кучета в Монголия.
Ма те не били знаели налиии.. .обаче РК са знаели ,НЕМА БЕГАНЕ . Аре фак . и бойкот.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#8 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2013 - 07:47 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 July 2013 - 02:18 PM, написа:

Изобщо не им дреме на компаниите и марките. Това е положението. Индустрията не я е еня за животните, интересува се единствено и само от доходите, така че ще рекламират ако ще и на Марс... Уви. Това е като с големите концерни от рода на Проктър/Гембъл и Нивеа - ако някой човек получи алергия от продуктите им - дреме им на шайбата, важното е търговията да върви.

В случая е съща картинка.
Гадно е, но това е положението. Напълно те разбирам, но в случая нищо не може да се направи.

Никога не съм вярвала на индустрия и монополи, както и никога не съм робувала на марки и родословия даже.....но в случая не съм съгласна, че нищо не може да се направи! Може - най-малкото аз спирам да храня кучетата си с Роял Канин от днес! Не ме интересува как е написана статията и кой какво е разбрал. Достатъчно ми беше да изгледам клипа....Това е безочие и наглост! Все едно не уважаваш този, който ти дава и изкарва хляба! Баста......без мен!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2013 - 07:56 PM

Тоест, ако точно тази храна е най-подходяща за кучето ви, ще я откажете дори отказването ще е във вреда за кучето?

Боже, колко сте елементарни.
Не казвам че РК е номер едно, но и истерията ви не ми допада. Ще храня животното си с тази храна, която му допада най-много и няма да позволя някакви истерични лелки да ме откажат във вреда на кучето да не му вземам точно тези гранули.
Сега мисля да прехвърля кучето си на Еукануба, ако тази фирма се изложи - да я бойкотирам ли и нея? Ми утре месарницата с араби, колещи агнешко, ще се изложат, и от там ли да не взимам храна за кучето ми в знак на протест?

Айде малко по-отговорно към собствените си животни, много моля.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 July 2013 - 08:03 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 July 2013 - 05:56 PM, написа:

Боже, колко сте елементарни.

Ми утре месарницата с араби, колещи агнешко, ще се изложат, и от там ли да не взимам храна за кучето ми в знак на протест?

Това (и другото) ще си го решиш сама.
Ръфането на защитен животински вид и беззащитно животно при това - за наградите на некой си и за кефа на останалите идиоти е въпрос на ценности .

п.п. И ако може -прецизирай си епитетите.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#11 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2013 - 08:08 PM

Точно така, но и в този случай аз решавам сама, нали? Ако благодарение на месарницата на агнешкото на арабите се изтипоса някаква реклама с тяхното лого - няма да им обява бойкот, защото месарницата им храни кучето ми. НЯМА ДА ЛИША КУЧЕТО МИ ОТ КАЧЕСТВЕНА ХРАНА заради измислените протести.
Това е.

А и най-гадното в случая че РК дори няма да забележат бойкота ви. Бълха ги е ухапала.
П.С.
Като те дразнят епитетите ми - не ги чети и ме сложи в игнор листа. Не е трудно. Дори мога да ти кажа как става: отиваш в профила си, избираш в падащото меню "Игнорирани" и добавяш ник-нейма ми там. И не ме четеш повече. По-умно е да направиш така, отколкото да се мъчиш тепърва да ми даваш акъл:-))))))))))) Щото е късно:-)))
Всичко най-добро.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 23 July 2013 - 08:45 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 July 2013 - 08:08 PM, написа:

А и най-гадното в случая че РК дори няма да забележат бойкота ви. Бълха ги е ухапала.
П.С.

Toчно този аргумент за абсолютно всичко е в основата на проблемите на подобни неща! И за мен е тотално погрешен.

Аз ЩЕ бойкотирам РК! Точно имах нужда от тяхна храна, сега ще взема друга марка. Слава Богу, че на пазара има достатъчно избор включително марки, които не тестват върху животни, каквато РК не е. А 4 лапи са достатъчно сериозна организация, за да си позволят да публикуват неверни неща.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2013 - 08:50 PM

Дени, донякъде те разбирам, но има и друг момент - ако опре нож до кокъл, например, и кучето ти ще зависи от продуктите на тази фирма, ти би ли я бойкотирала, наистина? Честно? Ето , представи си - НЯМА друга храна под ръка, само тази, и животното трябва да се нахрани. Ще го лишиш ли от храна? Знам че няма да го направиш. Кучето ми е с гастрит и е погълнало шпатула в клиниката, където беше на престой. Храних го с бариева каша, четири спринцовки му налях в глътката, преживя добичето 6 рентгена за 2 денонощия. Е, ако му понася вет-храната на РК в момента, вярвай ми - няма да си тормозя кучето в името на някой си бойкот.

Не мислиш ли че здравето на животното е по-важно?
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 July 2013 - 09:07 PM

Аз също няма да спра да храня,храната не е най-доброто на пазара,но се отразява добре на някои от кучетата ми.
То и Юкануба тестват върху животни и то доста садистично,но наистина в глобален смисъл 2-3 чувала,че няма да ги купя аз няма да ги трогнат много.
:dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2013 - 09:17 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 23 July 2013 - 07:07 PM, написа:

Аз също няма да спра да храня,храната не е най-доброто на пазара,но се отразява добре на някои от кучетата ми.
То и Юкануба тестват върху животни и то доста садистично,но наистина в глобален смисъл 2-3 чувала,че няма да ги купя аз няма да ги трогнат много.
:dh_188:

Знам че е гадно, знам, разбирам го, но повечето храни спонсорират какви ли не неща... Обаче приоритета ми е здравето и поносимост на кучето спрямо един продукт. Лошо е, факт, така е, неприятно е, но е по-важно, в пъти по-важно кучето да ми е живо и здраво, не го ли искаме това всички тук?

Относно мечките в ловната база и заграждзащите рекламни ленти на РК... Твоа е индустрия, хора. Не можете да преобърнете машината на индустрията, само защото някои там в Източна Европа ще спрат да купуват РК. Още повече че ловните бази с карпатските мечки и ловните лайки няма да секнат с този бойкот. Просто няма как да стане, в Украйна дори има ловен туризъм. Голяма държава, позволяват си го.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 23 July 2013 - 09:41 PM

Ами ако рк спонсорират хисбула пак ли ще ги копувате?Примерите дето давате,че един човек не може да промени нищо говорят много лошо за вас,Левски ако ви чуе.....Ако кучето може без рк аз съм за да не се копува.Като усетят яко спад в продажбите ще се замислят кого да спонсорират.Престанете да учите хората,че няма смисъл да правят нищо затова сме на това дередже българите,защото 20 и косур години нищо не правим,стига с това овчедушие.

#17 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 July 2013 - 09:48 PM

Никого на нищо не уча,просто изказвам мнението си,а то е именно такова,че няма да спра да купувам.Съжалявам ако на някой това не му допада,но не е моя вината.Мен ме устройва съотношението цена(на която взимам) и качество :ae_085:

Цитат

Престанете да учите хората,

А ти какво правиш в момента? :smile:
Нищо лично :beer:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2013 - 09:54 PM

Айде да не зачекваме темата на Левски, ако обичате, защото явно не сте били толкова по протестите срещу кабинета на триглавата ламя, колкото моето семейство. Левски ще се преобърне в гроба, ако ви чуе думите - сравнявате го с Роял Канин. Дреме му на Раяла за националния герой, който бе предаден от българин.
За родолюбие ще ми говорите на 40-ти ден на протестите и Мукадест Наблант зам-министърка, която е обявила точно Левски за национален предател едва ли не, където е рекла че османската полиция просто си е вършила работа като го е обесила.
За това ли ще си говорим сега?
Не намесвайте история и национални герои, МОЛЯ.
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2013 - 09:56 PM

Алтернативи на производителя РК има - както на нормалната им храна, така и на лечебната.
Избор колкото искате и то с не по-малко качествена стока, дори напротив! Въпрос на личен избор и решение. :ae_085:

Капка по капка, вир става....
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2013 - 10:03 PM

Бре, хора, вие сега ли се събудихте, тепърва ли прогледнахте, що ли????

Повечето индустриални кампании ги вършат тези неща, прогледнете, не знаехте ли? Мче те с хората ги вършат тези работи във фармацевтика, вие сега се сетихте че може да спонсорират при кучета някои работи. Смешка с пешка. Тепърва ли ви светна?

Повтарям. Потретвам - ако една храна, препарат или медикамент приляга на кучето ми - за мен е важно здравето и комфорта на животното и не ме интересува измисления бойкот. Честно.
User's Signature

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни