Карлосе,
Това че само 30 поцента от кучетата са ставали в твоите кучила, говори само за качествата на твоите кучета. Сега, с на Славея кучката, резултата ще е по - добър, просто защото Окси е много по - класна кучка от онази другата.
От Бонт от две кучила, с различни кучки, няма нито едно слабо куче. Като и двете кучки са заплождани преди това в Германия, на "топ" кучето Sid vom Haus Pixner и от двете кучила са се родили около 30% слаби кучета, 30 % що годе силни и останалите някаква среда. А от Бонт кучилата са хомогенни и няма нито едно слабо куче. ;)
И сега да те светна, понеже твърдиш, че тренировките, не оказват влияние върху качеството на бъдещите кученца, да те светна за последен път специалисте. Тъй като моя кумец, е генен инженер, доктор на науките и работи като такъв във водеща белгийска фирма и е на "ти" с генетиката и знае най - големите новости в това направление. Оказва се, че средата има много по - голямо влияние, върху бъдещите поколения и еволюцията, отколкото си мислим и са си мислили биолозите и генетиците до този момент. Защото гените, имат способноста да се включват и да бъдат активни и да се проявяват в следващите поколения и да се изключват и да "изчезват" във следващите поколения също, когато тези качества не се развиват и не се използват в родителите.
Така че, кученцата на Бонт, до едни са работари, активни, смели, отлична работа по следа, отлична работа като детектори, отлично послушание и отлична защита, от спорт до полицейска работа, защото Бонт имаше тези качества, скъсвах го от работа и тренировки и ги доразвих. И тези гени, са се активирали (отключили са се) и са активни в поколението му.Това се започва да се прави, още от най - ранна възраст на кученцето и се нарича, да докоснеш тригерите (спусъците) на всички възможни видове работа (Аз не само ги докоснах, но дори стрелях).
Експериментите, направени в Русия сочат: Само за 3-4 поколения, развъждане без да се работи с кучетата (експеримента е с ГДР и западно германски работни линии НОК и с НВБК линии малиноа), работни качества отслабват и се губят значително, почти изчезват.
При експерментите с хора например, е проследено, как ако дядото е страстен пушач, бащата е страстен пушач, внука ако пуши, може да има сериозни здравословни проблеми. Предаване и "отключване" на гените по мъжка линия. Или след голямата зима и студ в Канада, когато близо месец населението е стояло без ток и са били подложени на изключителен стрес, бременните жени след това, не са родили нормални деца..
Така че Карлосе, бъди уверен, че родителите са спокойни и здрави, работи си с кучетата, обичай ги, ако искаш да имаш успехи и да вървиш напред. Ето така се прави:
http://www.youtube.c...h?v=K7LXA-vXsio
Ако си биеш кучетата, караш ги да хапят принудително и с бой, както многократно си ми казвал, че правиш и не ги водиш, навсякъде с теб, не тренираш, различни видове работа с тях, ще постигнеш едни слаби, но агресивни кучета като резултат, неспособни за никакъв вид работа. ;) Та ти дори не си докоснал "спусъците". Не говорим тук изобщо за тренировки. А да докоснеш спусъците и да видиш за какъв потенциал във всяка област кучето ти загатва. А едно да ги докоснеш, да ги натиснеш, да стреляш и съвсем друго е, да отключиш всички гени и целия потенциал, с който кучето разполага.
Аз за това спрях да контактувам с теб. Не искам, пиян мъж, да ми звъни по нощите на скайпа и всеки път да ми обяснява едни и същи глупости. Защото смислените работи се губят Карлосе и загубват смисъл, заради щуротиите и простотиите които правиш. Замисли се над себе си. Заради това и защото биеше Хема, за това те отрязах и не сме повече приятели с теб.
P.S. Дано да ти е влезнало нещо в главата и натискай и отключвай спусъците, Карлосе!