Dog.bg Форуми : German Sieger Show KASSEL 2013

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

German Sieger Show KASSEL 2013

#321 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2013 - 10:01 PM

Furia не твърдахте ли с Dogi че щом не хапе не става за работно.А какво се оказва че освен зъбите си немската овчарка може да използва и други сетива.
Затова Furia немската овчарка е универсално куче използвано в широк спектър на деиности.Породата има стандарт и повече от сто години развъдчици и любители работят за усъваршенстване на неините способности.И това дали на тебе ти харесва или не немската овчарка си остава наи популярното и използвано куче в светаКачена снимка

#322 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 December 2013 - 10:14 PM

Не, не е универсална. В канис-терапия и водачеството се отказаха от тази порода именно порадия агресията й към други хора. Я да ви питам, като са ОВЧАРКИ от колко години пасат овце? Истински овчарки са САО, кангали, БОК най- малко, какви са тези глупости за универсални породи, щом вашата овчарка отдавна не смее дори овце да събере в стадо?
И тия в Зингера не работят за породата, а я съсипаха яко.

Има сума ти СЛУЖЕБНИ ПОРОДИ, но реално РАБОТНИ кучета сред тях са малцини.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#323 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 December 2013 - 10:32 PM

Овчарката си върши работата с овцете при това доста добре.Всяко лято има по два пъти състезания при нас за пастирски кучета.
Дори да не е обучена си има инстинкт.А ако е обучена е просто радост за окото.
Бих я сравнила с бордер коли,макар да са коренно различни,не че бордър коли не става за хапане на ръкав и това съм виждала и то не се справя зле.
Моите сами подбират стадото и лягат да ги дебнат без да са учени.Разбира се дотам,защото не знаят какво да правят по нататък :ab_041:
Канис терапия мога да дам пример с Алма на Таня Гетова.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 December 2013 - 10:37 PM

ShiBumi_GirL
Не говорим за изолирани случаи като Гетова, говорим за глобално НОК като порода. Е, Шибуми, масово не се приема НОК като канис-терапевт. Нашите тук местните работят с това което имат, но по света с канис-терапевти се работи с коренно други кучета (най-малко ритрийвъри), ша ма прощаваш. Ако погледнеш системата - то не се залага на породата, а на КУЧЕТО.
User's Signature

#325 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 10:40 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 December 2013 - 10:14 PM, написа:

Не, не е универсална. В канис-терапия и водачеството се отказаха от тази порода именно порадия агресията й към други хора. Я да ви питам, като са ОВЧАРКИ от колко години пасат овце? Истински овчарки са САО, кангали, БОК най- малко, какви са тези глупости за универсални породи, щом вашата овчарка отдавна не смее дори овце да събере в стадо?
И тия в Зингера не работят за породата, а я съсипаха яко.

Furia постояно си противоречиш един път да хапят друг път да не хапят.За сетен път се убеждавам че си скарана с кинологията.Имформираи се малко че ставаш смешнаКачена снимка На зигера освен всичко останало провеждат и състезание за овчарски кучета.

Коя е служебната порода че нещо не ми отговори.

#326 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2013 - 10:40 PM

За канис терапията не съм запозната толкова,просто се сетих за Алма :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 10:45 PM

Yerom
Функция, човеко Божи, ФУНКЦИЯ. Има работни кучета които трябва да са асистенти на хората в инвалидна количка и не бива да хапят, те също са работещи кучета. А има кучета които са предназначени да хапят, за защита и охрана.
Всяко едно животно трябва да се прецени дали става за определена дейност. Нарича се тестване от кинолог. Прави се на ранна възраст. И това ли не го знаеш????????????

ShiBumi_GirL
Тя и Камила на Албена е била куче водач, и кво от това? Тази порода просто не става. Ретрийвърите са по-подходящи.
User's Signature

#328 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 11:01 PM

Furia коя е служебната порода нещо не отговаряш.Не пиши глупости.Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 11:10 PM

Показване на мнениетоYerom, в 08 December 2013 - 09:01 PM, написа:

Furia коя е служебната порода нещо не отговаряш.Не пиши глупости.Качена снимка

Отговорих ти друже))))))) Ама ти не четеш.

Така и не ми каза ти къде си работил с кучетата си, на ръкав ли бе, на обект ли бе. Доги поне бе честен - призна си човека къде е ходил какво е правил.

Няма ли да спреш от сто кладеници вода да носиш?
User's Signature

#330 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 11:36 PM

Furia и аз ти отговорих ...Ама и ти не помниш.
Пак да питам коя е служебната порода(ПОВТОРЕНИЕТО Е МАИКА НА ЗНАНИЕТО)
един работен ден:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#331 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 11:37 PM

Показване на мнениетоYerom, в 08 December 2013 - 09:01 PM, написа:

Furia не твърдахте ли с Dogi че щом не хапе не става за работно.А какво се оказва че освен зъбите си немската овчарка може да използва и други сетива.
Затова Furia немската овчарка е универсално куче използвано в широк спектър на деиности.Породата има стандарт и повече от сто години развъдчици и любители работят за усъваршенстване на неините способности.И това дали на тебе ти харесва или не немската овчарка си остава наи популярното и използвано куче в светаКачена снимка

НОК придобива своята популярност именно като куче в армията(по времето на Първата и Втората световни войни), полицията и куче използвано на границата.
Yerom, защо не обясниш на Furia_S, защо са те уволнили от полицията?
Кучета за водачи на слепи, не стават за полицейски кучета, Yerom :md_064: :ab_041:
Доста полицаи-водачи се принудиха да си купуват кучета, с които да работят, като ги включиха в системата като дарение, заради некадърността на любители-кинолози, влезли в системата по втория начин. :md_064:
На полицията не и трябват "красиви изроди" от "ЕЛИТА" да дефилират пред хората, а истински работни кучета, нали така Yerom. :md_064: :ab_041:

Показване на мнениетоYerom, в 08 December 2013 - 06:53 PM, написа:

Dogi какво общо имат тези мелези от клиповете с немската овчарка и въобще с породата.Изтрещели полигони кучета което по цял ден повтарят едно и също упражнение на полигона.А като излезат в градска среда се държат като истърсациА не само съсипваш качеството ами и труда на хората които преди тебе са спазвали правилата и са произвели кучета с които да можеш да сега да се похвалиш.Качена снимка

:ab_041: Аз видях с очите си колко са полигонни :ab_041: и го и усетих...
Другото няма какво да го коментирам...личи си колко си запознат любителю-кинолог :md_064:
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#332 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 11:51 PM

DOGI_DOG
Подозирах че даден персонаж Yerom е просто искал да си поговори с някого. Ясно... Аз със моя пет-класа чау знам за жестови команди, той не знае...брех, тюх...

Цитат

Кучета за водачи на слепи, не стават за полицейски кучета,
разбира се че не стават, та те са подбирани и тествни от бебета по признак лоялност към хората. Това са две различни ФУНКЦИИ.

Цитат

Доста полицаи-водачи се принудиха да си купуват кучета, с които да работят, като ги включиха в системата като дарение, заради некадърността на любители-кинолози.

Абсолютен факт, знам го от достоверен източник. Фирата е огромна, ведомствени развъдници са с урязани доволствия, хората бачкат с това, което намират.
(позволете ми виртуално да ви стисна ръка)
User's Signature

#333 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 12:10 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 December 2013 - 10:51 PM, написа:

Цитат

Доста полицаи-водачи се принудиха да си купуват кучета, с които да работят, като ги включиха в системата като дарение, заради некадърността на любители-кинолози.

Абсолютен факт, знам го от достоверен източник. Фирата е огромна, ведомствени развъдници са с урязани доволствия, хората бачкат с това, което намират.
(позволете ми виртуално да ви стисна ръка)

Furia_S, попитайте Yerom, любителя-кинолог, защо се получава така и кой напълни полицейските развъдници в БГ с кучета от "ЕЛИТА", произвеждащи толкова голям брак.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#334 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 12:22 AM

DOGI_DOG
Добре де, но защо не се използва Черен териер или ротвайлер? Те не са толкова развалени като цяло. Има читави ротвайлери и черните териери в БГ, защо не ги използват в органите? Или всичко е въпрос на определени хора и вътрешна политика отново?
User's Signature

#335 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 12:29 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 December 2013 - 11:22 PM, написа:

DOGI_DOG
Добре де, но защо не се използва Черен териер или ротвайлер? Те не са толкова развалени като цяло. Има читави ротвайлери и черните териери в БГ, защо не ги използват в органите? Или всичко е въпрос на определени хора и вътрешна политика отново?

Furia_S, аз не мога да отговоря на този въпрос. Попитайте Yerom, той е бил "експерт-кинолог" в полицията :md_064: :ab_041:
User's Signature

#336 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 12:39 AM

Шантава работа... колко му е да се обърнеш към развъдчиците? Молиш ги за помощ, идваш с твой кинолог за оглед и тестваш кутрета, тези които стават ги купуваш дори може да ги подарят - за нормален развъдчик е чест кутренцето му с неговата приставка да е работно. Ако е е женска - пазиш генома в комбинация с добър мъжкар. Простичко е като за без пари.

Въпрос на пари ли е? То па вярно нашите граничари нямат пари за една ограда да спрат нелегалните бежанци, аз за ведомствени кучета и закупуването им разсъждавам....
User's Signature

#337 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 01:04 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 December 2013 - 11:39 PM, написа:

Шантава работа... колко му е да се обърнеш към развъдчиците? Молиш ги за помощ, идваш с твой кинолог за оглед и тестваш кутрета, тези които стават ги купуваш дори може да ги подарят - за нормален развъдчик е чест кутренцето му с неговата приставка да е работно. Ако е е женска - пазиш генома в комбинация с добър мъжкар. Простичко е като за без пари.

Въпрос на пари ли е? То па вярно нашите граничари нямат пари за една ограда да спрат нелегалните бежанци, аз за ведомствени кучета и закупуването им разсъждавам....

Furia_S, в Белгия и Холандия, кучета за полицията се набират от любители. И полицията си плаща кучето на цена, определена от развъдчика или треньора.
User's Signature

#338 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 01:24 AM

DOGI_DOG
Значи тази система работи? А при нас защо не е така? Властите ли нареждат кой бюджет как да се разпределя?
User's Signature

#339 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2013 - 01:36 AM

Има ротове в полицията как да няма,за ЧРТ не съм чувала,но ротове си има :db_046:е не са преобладаващи :wb_052:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2013 - 01:40 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 09 December 2013 - 12:24 AM, написа:

DOGI_DOG
Значи тази система работи? А при нас защо не е така? Властите ли нареждат кой бюджет как да се разпределя?

Тази система работи деситилетия, само че при нас хората, които са оторизирани от полицията са любители-кинолози като Yerom. :md_064: И както винаги, искат да врътнат далаверка, като закупят кучета на по-ниска цена, а развъдчика да им даде документ с по-висока цена, за пред полицията.
И мен искаха да ме врътнат наши полицаи, като исках да си купя кучета от чужбина, но не успяха. :md_064:
User's Signature

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема