jenni1989, в 13 October 2013 - 07:40 AM, написа:
Да,значи правилно ми изглежда на 5-6 седмици малката.
jenni1989, в 13 October 2013 - 07:42 AM, написа:
Значи Лукас и на каишка се води

Той май е от евтопейски тип, т.е като моята г-ца без определена порода, не е ли твърде палав, аз само за персийки съм чувала и виждала на каишка,но те са си и доста кротки...

Много ми хареса това европейски тип, вместо улична превъзходна
Да, европейци сме и ние

Ами какво да ти кажа, той е кротък попринцип, но не е като персийка примерно като го гушнеш и да не мърда. Обича да си лежи,но не се задържа в теб дълго ако не иска. Вкъщи на моменти прави бели и беснее (галопира из коридора и прави едни звуци като на сова), съсипа ковертюрата на фотьойла (тотално разпрана), драска понякога по мокета, но като цяло е добро възпитано коте. А навън е много кротък - по-нисък от тревата. Най-много да побегне да ни следва или да се скрие в някой храст или зад нещо,иначе не. Това е защото от малък си е апартаментска котка и го е страх от външния свят. Гледа през прозореца и хем иска да излезе,хем не му стиска.
Сега,като го казах това с фотьойла искам да уточня,че това стана по моя грешка. Котката като порасне има нужда освен да извършва самото драскане за точене на нокти, и да се протяга нависоко докато го прави и така се изтяга и си поддържа мускулите. Аз имах по-ниска драскалка и затова фотьойла го отнесе. Т.е. имай предвид котето като порасне да му намериш и нещо по-височко и му остави и това,да има няколко варианта. Като драска където не бива му се карай,а като драска на драскалката всеки път като го видиш го награждавай след като приключи и го прави докато е малко.
Аз в момента ползвам този похват и това

и това
СНЕЖАНКА, в 13 October 2013 - 10:09 AM, написа:
За дезинфекция използвам хлорхексидин или казано другояче
Живахекс. След всяко миене на легените за тоалетна ги напръсквам с хлорхексидин и оставям така да изсъхнат. От време на време с него пръскам подовете, кухненските плотове и изобщо всички повърхности, по които се разхождат котките. Клетката след като е "излизала" от вкъщи (сиреч сме били във вет кабинет), или съм я давала назаем някому, я поливам яко с белина отвътре и отвън, оставям така половин час и след това я мия обилно с вода. Но белината става само за пластмасови повърхности, не и за мека чанта.
Твоето котенце е още малко и тепърва ти ще му изграждаш навиците - кога и как да яде, дали ще заобича да влиза в пътна чанта/клетка, дали ще се страхува от пътуване и т.н. Пожелавам ви успех в бъдещия ви съвместен живот.
Ама тя jenni89 питаше как да дезинфекцира
за котката, не
след нея за себе си
Но аз все пак мисля че съвета ти за дезинфекция за хора е полезен.
Само искам да кажа,че когато мия нещо с белина моя котарак полудява, започва да го души, да се търка и въргаля, абе друса се! После е неутрализиран с часове...
Затова вече гледам да минавам без много препарати,само със спирт и алкохол като се налага, и повечето неща се чистят с пара, да не тровя животните с излишни химикали.