Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#81 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2005 - 12:51 AM

Така значи Бъкчо го взех от братовчед ми той има мъжки и се казва хектор. От там имам и родословието. Сега ще поспестя детските моменти беше добро бебче не правеше поразий само на 2 пъти изгриза маркуча на тоалетното казанче ама нищо. Значи на 3 месеца му се изправиха ушичките и до 7 месеца го обучих на основните команди. После като стана на 2 го заведохме при въпросната Благинка Тодорова ветеринарка и специалистка само по немски овчарки и ротвайлери към развъдника на МВР. И тя ни свърза със един човек дресьор и един фигурант и в продължение на около 2 месеца се обучавахме на "дръж", "пусни", "търси", "пази" и т.н. Та тази част е добре. Само не знам дали му е от възрастта или от мой пропуск но не е много послушен навън не винаги се отзовава което е доста кофти... Та така много обича да играе с пръчки това му е любимо!
l)

#82 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 17 February 2005 - 12:56 AM

А ти го имаш родословието, а заверил ли си г в БРФК и има ли нужните колена запълнени?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#83 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 12:58 AM

Така за да не прекаля с дължината ето и втората част...
Значи един единствен път ми се е налагало да ходя по ветеринар със Бък. беше му се забила някаква малка треска във врата. Докато сме го четкали не сме я видяли и тя му се забила. Постепенно се поду и отидохме при един ветеринар в квартала ни казва се д-р. Попов. Та той-каза че това е флегмон и трябвало да се маже и да се правят някакви инжекции. Мъчихме го горкия 2 седмици. Обаче то все още си беше подуто и серазширяваше! Накрая отидохме във държавната ветеринарна клиника ами ужасна мизерия... Оказа се че нямат и сестри, тъй че аз асистирах...Представяте ли си !!!! Щях да повърна s). Та значи това нещо според лекаря държавната лечебница не се правят инжекции а се реже и се маха. Така и направихме, беше парче осил. Та така сложихме му дренаж на раничката, периодично му я прочиствах и това е. Това ми беше най-гадното преживяване. Ако знаете просто каква мизерия беше там... Миличкия после се събуди от упойката в колата. Та dog.bg прочетох ти историята и те разбирам много добре какво ходене по мъките е да отидеш на ветеринар в софия много жалко s)
Е сега важното е че тоя образ е добре стана на 3 години и е 45 килца w)

#84 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:03 AM

Привет ! dogman=dog.bg r)
Значи трябва да се занимаваш с него, и то много. Аз специално реших, че не искам друг да ми обучава кучето и се справях сам. Е, как съм се справил, не зная - не съм ходил никога на състезания, иначе нямах проблем с командите. Но имай предвид, че освен да го научиш, много основно е и да ги затвърждаваш. Това е много по трудно, защото овчарката учи лесно - тя е много умна, но затвърждаването идва с времето. Време и постоянство. Всеки ден тренирай. Направи си програма кой ден какво отработваш, ако си сам. Игнорирай хората в парка, които си разхождат кучетата и пият бира - ти имаш овчарка и трябва да се гордееш с това. Никога не го оставяй да не ти изпълни команда - една команда трябва да се изпълни до край. Просто време, труд и постоянство и ще имаш успех. Също така бих ти препоръчал да ходиш примерно в клуб Сириус - там куче се учи много бързо, възприема от другите кучета и просто усвоява по лесно.

#85 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:07 AM

Eми и аз така реших, така май е най-добреи основното си го научих аз. Само проблем е отзоваването. А за специалното обучение ами нямаше как да го науча сам. Иначе във къщи е супер дисциплиниран, просто навън не знам какво го прихваща. r)

#86 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:16 AM

Навън ... повечето кучета слушат в къщи, а проблема е навън. От опит - значи и Чанук не искаш да слуша, когато излезем веднага от нас. Трябваше му малко да потича, да се изпишка и други работи и после нямаше проблем. Е, сега да ти кажа, че е бил автомат, ще те излъжа, но бях сигурен, че ще изпълни всичко, въпреки че се опитваше да се прави отвреме на време на луд. Доста тренирахме с него и команди с ръка, без глас - това също е много полезно за възпитанието. Честно, с това куче се разбирах без да говоря, само с ръце и направо съм учудвал хора - "ама вашето куче е много възпитано". Е, имахме и проблеми, то без проблеми не може ... леле, докато го отуча да гони тичащи хора ... доста случки съм имал. Що топки съм платил, не е истина ... r)

#87 Потребителят е офлайн   gabi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:24 AM

Леле! s) Горкия Бък! s) s)

#88 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:28 AM

Цитат

Що топки съм платил, не е истина ... 

Разбирам перфектно.... l) Само дето аз съм платил и един скейтборд. l)
Ами дано със времето да улегне малко. А иначе за командите без глас ще трябва да го уча.

Цитат

Леле!  Горкия Бък! 
Оф аз се разминах сравнително лесно, ти прочети във нощния как са разкарвали инчето. Честно им завиждам на тия от анимъл планет какви клиники имат n)

#89 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:37 AM

Цитат

Разбирам перфектно.... l) Само дето аз съм платил и един скейтборд. l)

И едни дънки r) И едно скиорско яке, след което вече не го водех на ски, че ... гонеше скиорите по пистата и ги сваляша на земята. Забелязал ли си, как като си играе захапва примерно якето или фанелката отзад и се опитава да те свали, като дърпа надолу ? Винаги съм си мислел, че това идва от някаква овчарска жилка r) А като видяхме за първи път овце на живо, така се уплаши, че се скри в краката ми ... беше на около 6 месеца, бебе още. Иначе имаше интересна игра, захапва леко и дръпва. Много ми е било трудно да обеснявам, че така си играе, особено на сестра ми, когато обект на играта е бил племенника ми ... r) В какви хубави спомени ме върна ... мога да ти говоря цяла вечер r)

#90 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:40 AM

Цитат

В какви хубави спомени ме върна ... мога да ти говоря цяла вечер r)

А аз,с удоволствие мога да чета тези неща цяла вечер.....
Извинявам се,че се намесвам така r)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#91 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:42 AM

Да много странно винаги ме дърпа така а на два пъти ме смъкна не беше много приятно l) l) l) . Иначе като беше бебе го подгони един петел бяхме на симеоново. Беше много смешен. А после като по-голям се сдружи с една крава обикаляше я и я миришеше, а тя само го погледна и му измуча. l)

#92 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:49 AM

Няма проблем, даже е приятно ... още една случка ...
Аз съм с куче на Искър. Като са намериха с един боксер, що игра, що чудо беше ... доста далече от нас едни рибари бяха опънали над 50 въдици. И кучетата като се разтичаха, в един момент като взеха да звънят едни звънчета - 50 и повече въдици на земята, те минали през кордата и съборили всичко. Не питайте как се разплитат, добре че имам приятели там, разплитахме два часа и купих една каса бира на хората, че ... бяха много, много, много сърдити. r)

#93 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 17 February 2005 - 01:52 AM

Добре, че поне не се е закачила някоя кука на някое куче, защото това е много неприятно. Много приключения имате с кучетата си b) Интересни са ;)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#94 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 01:53 AM

И другото което мога да те посъветвам - много, много разходки. Полянката и играта не стигат. Учиш ли го на следа ? Търси ли ?

#95 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 17 February 2005 - 09:27 AM

Благодаря за линка с командите на немски, а също така и подробното описание за отработването им!
Нещо друго ми е чудно защо във форума за породата НОК повечето аватари не са свързани с нея?! Но както и да е, важното е, че обичаме породата, а лично аз доста неща научавам от форума. ;)
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#96 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 11:35 AM

Сори за забавянето ама сега си пуснах компа. Ами за следата това е интересното той търси по визуална следа. r) r)

#97 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 February 2005 - 12:34 PM

Следа - част 1. Тази вечер ще пусна и втората част. Прочети и можеш да пробваш.

#98 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 06:12 PM

Мреси много непременно ще пробвам. r) r)

#99 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 10:13 PM

А само едно въпросче това за хапките така кучето не се ли научава да яде от земята? r) r)

#100 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 10:22 PM

Най-сетне и аз да схвана как се слагат снимки ето още една
Качена снимка

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5