Немското овчарско куче
Публикувано: 17 February 2005 - 12:51 AM
l)
Публикувано: 17 February 2005 - 12:58 AM
Значи един единствен път ми се е налагало да ходя по ветеринар със Бък. беше му се забила някаква малка треска във врата. Докато сме го четкали не сме я видяли и тя му се забила. Постепенно се поду и отидохме при един ветеринар в квартала ни казва се д-р. Попов. Та той-каза че това е флегмон и трябвало да се маже и да се правят някакви инжекции. Мъчихме го горкия 2 седмици. Обаче то все още си беше подуто и серазширяваше! Накрая отидохме във държавната ветеринарна клиника ами ужасна мизерия... Оказа се че нямат и сестри, тъй че аз асистирах...Представяте ли си !!!! Щях да повърна s). Та значи това нещо според лекаря държавната лечебница не се правят инжекции а се реже и се маха. Така и направихме, беше парче осил. Та така сложихме му дренаж на раничката, периодично му я прочиствах и това е. Това ми беше най-гадното преживяване. Ако знаете просто каква мизерия беше там... Миличкия после се събуди от упойката в колата. Та dog.bg прочетох ти историята и те разбирам много добре какво ходене по мъките е да отидеш на ветеринар в софия много жалко s)
Е сега важното е че тоя образ е добре стана на 3 години и е 45 килца w)
Публикувано: 17 February 2005 - 01:03 AM
Значи трябва да се занимаваш с него, и то много. Аз специално реших, че не искам друг да ми обучава кучето и се справях сам. Е, как съм се справил, не зная - не съм ходил никога на състезания, иначе нямах проблем с командите. Но имай предвид, че освен да го научиш, много основно е и да ги затвърждаваш. Това е много по трудно, защото овчарката учи лесно - тя е много умна, но затвърждаването идва с времето. Време и постоянство. Всеки ден тренирай. Направи си програма кой ден какво отработваш, ако си сам. Игнорирай хората в парка, които си разхождат кучетата и пият бира - ти имаш овчарка и трябва да се гордееш с това. Никога не го оставяй да не ти изпълни команда - една команда трябва да се изпълни до край. Просто време, труд и постоянство и ще имаш успех. Също така бих ти препоръчал да ходиш примерно в клуб Сириус - там куче се учи много бързо, възприема от другите кучета и просто усвоява по лесно.
Публикувано: 17 February 2005 - 01:16 AM
Публикувано: 17 February 2005 - 01:28 AM
Цитат
Разбирам перфектно.... l) Само дето аз съм платил и един скейтборд. l)
Ами дано със времето да улегне малко. А иначе за командите без глас ще трябва да го уча.
Цитат
Публикувано: 17 February 2005 - 01:37 AM
Цитат
И едни дънки r) И едно скиорско яке, след което вече не го водех на ски, че ... гонеше скиорите по пистата и ги сваляша на земята. Забелязал ли си, как като си играе захапва примерно якето или фанелката отзад и се опитава да те свали, като дърпа надолу ? Винаги съм си мислел, че това идва от някаква овчарска жилка r) А като видяхме за първи път овце на живо, така се уплаши, че се скри в краката ми ... беше на около 6 месеца, бебе още. Иначе имаше интересна игра, захапва леко и дръпва. Много ми е било трудно да обеснявам, че така си играе, особено на сестра ми, когато обект на играта е бил племенника ми ... r) В какви хубави спомени ме върна ... мога да ти говоря цяла вечер r)
Публикувано: 17 February 2005 - 01:42 AM
Публикувано: 17 February 2005 - 01:49 AM
Аз съм с куче на Искър. Като са намериха с един боксер, що игра, що чудо беше ... доста далече от нас едни рибари бяха опънали над 50 въдици. И кучетата като се разтичаха, в един момент като взеха да звънят едни звънчета - 50 и повече въдици на земята, те минали през кордата и съборили всичко. Не питайте как се разплитат, добре че имам приятели там, разплитахме два часа и купих една каса бира на хората, че ... бяха много, много, много сърдити. r)
Публикувано: 17 February 2005 - 09:27 AM
Нещо друго ми е чудно защо във форума за породата НОК повечето аватари не са свързани с нея?! Но както и да е, важното е, че обичаме породата, а лично аз доста неща научавам от форума. ;)
Публикувано: 17 February 2005 - 12:34 PM