Немското овчарско куче
Публикувано: 27 July 2005 - 07:57 PM
Здравейте, искам да ви помогна да се оправите с машинариите)))) когато натискате "Цитирай", то в горното поле за текст пишете вашето съобщение, а в долното излиза целият предишен постинг на този, когото цитирате. така съобщението ви става много голямо. Ще е по-лесно за четящите, ако просто пишете ника на човека на който отговаряте))))
някои със слаба връзка "увисват" за дълго време при големи съобщения, лесно ми е на мен с кабелната)))
поздрави!)

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 28 July 2005 - 09:24 AM
кучетата са минали изпит sch1 по правилника . и имат задължителното изследвани за дисплазия за да бъдат допуснати до развъдна дейност - както обесних и по горе r) , бебетата бяха 5 , но майката смачка 2 още първия ден s) а не дава да и се помага или нещо друго ,като орлица ги пази
Публикувано: 28 July 2005 - 10:45 AM
Цитат
кучетата са минали изпит sch1 по правилника . и имат задължителното изследвани за дисплазия за да бъдат допуснати до развъдна дейност - както обесних и по горе r) , бебетата бяха 5 , но майката смачка 2 още първия ден s) а не дава да и се помага или нещо друго ,като орлица ги пази
Здравей Таня,
Uzo (таткото) и Ivet (майката) не са ли развъждане на Камен Литов? Узо изглежда отлично, жалко, че не видях снимка на Ивет.
Кой провежда Шутцхунда на Узо и Ивет? Имат ли защитен Кьорунг?
Извинявай за всички тези въпроси, но ми е интересно, защото виждам, че подхождаш много професионално в работата си с НОК.
Членуваш ли в някои от Обединенията за НОК и ако да, в кое.
Поздрадви,
Николай Атанасов
Публикувано: 28 July 2005 - 03:10 PM
останалите кучета минават изпит,оцинка при немски съдии и кьорунг към онок
Публикувано: 28 July 2005 - 03:19 PM
Цитат
останалите кучета минават изпит,оцинка при немски съдии и кьорунг към онок
Таня,
Благодаря за информацията. Желая ти късмет и по-нататъшни успехи.
С уважение,
Николай Атанасов
Публикувано: 28 July 2005 - 05:47 PM
надявам се да мога да разчитам и на вашия опит .
с уважение д-р Т. Гетова ;)
Публикувано: 28 July 2005 - 06:08 PM
Цитат
надявам се да мога да разчитам и на вашия опит .
с уважение д-р Т. Гетова ;)
Ако мога да Ви бъда от полза, винаги с удоволствие !!!
С много уважение,
Николай Атанасов
Публикувано: 30 July 2005 - 12:48 PM
Публикувано: 30 July 2005 - 05:34 PM
Цитат
Здравей Таня,
Разгледах снимките. Прекрасни животинчета! Да са живи и здрави, да те радват и да те подтикват да вървиш само напред.
С уважение,
Николай Атанасов
Публикувано: 31 July 2005 - 07:52 AM
Публикувано: 06 August 2005 - 02:58 PM
Цитат
Здравейте,
Съветвам Ви да се свържете с Таня (trenertg). Доколкото зная, тя има малки в момента, а личните ми впечатления са, че подхожда изключително професионално в работата си с тази порода.
Поздрави,
Николай Атанасов
Публикувано: 07 August 2005 - 07:09 AM
Цитат
Здравейте,
Много ми е трудно да дам някакво издържано мнение относно Вашето кученце. Причината е, че на нито една снимка то не е в спокойно състояние, а още по-малко да е поставено в екстериорна позиция.
Разгледах внимателно снимките. На всякъде то е играещо, търкалящо се или заемащо нетипична поза. Единствено на снимка Дъко (5) е застанал долу-горе в екстериорна позиция и трябва да Ви кажа, че изглежда много добре. В същото време на снимка Duk (3) главата му е извита по такъв начин, че ушите по-скоро имат форма на равностранен, а не на равнобедрен триъгълник- нещо, което е типично са северните породи кучета от групата на шпицовете.
За да се направи точна екстериорна преценка на куче по снимка са необходими ред изисквания. И в същото време това е много трудно, защото и най-малкото мръдване на кучето по време на фотографирането може да доведе до заблуждение, този, който преценява екстериора.
Що се отнася до мнението Ви по отношение на състезанията, може би мненията ни съвпадат, защото аз също имам някои резерви за начина, по който се провеждат, но така или иначе Вашето куче трябва да изпълнява поне командите от общия курс на дресировка, ако не за друго, поне да умеете да го владеете и контролирате в обикновените житейски ситуации.
Поздрави,
Николай Атанасов
Публикувано: 07 August 2005 - 05:52 PM
Публикувано: 07 August 2005 - 06:49 PM
Цитат
Разбира се, че не може само да се изисква от кучето, без да де даде всичко, каквото е необходимо от страна на водача (собственика).
Ще се радвам да видя нови снимки на кучето Ви. Желая Ви успех, всичко най-добро и оставам с уважение,
Николай Атанасов