Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#941 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 31 December 2005 - 09:08 AM

обади ми се имам нещо за теб 0886 55 24 19 b)

#942 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 31 December 2005 - 09:46 AM

какво по хубаво от това цялата компания да се натича на снега b) е или поне част от компанията
Качена снимка

ето и моята любимка b) victoryVVV w) drink -
НАЙС
Качена снимка

#943 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 10:20 AM

cheers victoryVVV ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !!!! BEER BEER victoryVVV
User's Signature

Качена снимка

#944 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 11:35 AM

Цитат

Цитат

Кучето на един млад ентусиаст

Качена снимка

Иzвинявам се zа коментарът,но това куче е с прибран като на Хрътка стомах,това според стандартът е голям недостатък n) ,ако греша нека бъда поправена със снимков материал.

Ако съотнесем извивката на гръбната линия особено в последната третина, спрямо долната линия на гръдния кош и вземем под внимание факта, че се касае за куче, което все още не е навършило 1 година, тепърва има да расте и се развива и в крайна сметка коментираме снимка, а не жив обект, мисля че е нередно да се стига до крайни констатации.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#945 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 02:06 PM

Да съживим темата в края на годината

Качена снимка

Американско развъждане. Мон Ами, вписана на 24. 04. 1986 г. в книгата на рекордите Гинес, като кучето, спечелило най-много награди.

Едно куче, никога не участвало в изложби на WUSV и където никога не би взело награда.

Едно куче, пример за снобизма на своя собственик, който с цената на много финансови възможности и постоянно циркулиране из различни държави натрупа куп награди докато стигна до Гинес, но никога и до сериозната селекция на породата.
User's Signature

Качена снимка

#946 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 02:12 PM

Една снимка от методиката за обучение на кучета на Уилям Колер - обучил лично повече от 15 000 кучета, а по неговата методика са обучени повече от 500 000 кучета.

Качена снимка

Една снимка, в която се обяснява груба грешка при обучението на кучетата за охранителна дейност. Грешка, която понастоящем допускат всички, занимаващи се със спортно обучение за охранителна дейност (Шутцхунд ИПО и т.н.)
User's Signature

Качена снимка

#947 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 02:18 PM

Из живота на Кралската Планинска Полицейска Служба на Канада

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

На всички приятели и истински ценители на Немското Овчарско Куче, желая весело посрещане на Новата 2006 година. Нека тя бъде изпълнена за всички Вас само с хубави и щастливи мигове, радост и смирение.

Поздрави !!!

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
User's Signature

Качена снимка

#948 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 December 2005 - 03:14 PM

Цитат

Една снимка от методиката за обучение на кучета на Уилям Колер - обучил лично повече от 15 000 кучета, а по неговата методика са обучени повече от 500 000 кучета.

Качена снимка

Една снимка, в която се обяснява груба грешка при обучението на кучетата за охранителна дейност. Грешка, която понастоящем допускат всички, занимаващи се със спортно обучение за охранителна дейност (Шутцхунд ИПО и т.н.)

E, чак пък 15 000 кучета... лично r) ... тоя трябва да е някакъв специалист в скоростно обучение worthy (всъщност в какво ги е обучил точно - ако е обучавал всичките тези 15 000 кучета само на една команда, която евентуално те са успели да схванат и трайно да запаметят за един ден са му трябвали минимум 15 000 дни... без почивните bl) ) Сори за леката ирония, но ми стана малко странно - иначе човекът винаги е имал неподозирани възможности oleeee
По-важното, което искам да разбера е каква точно грешка допускат всички, работещи по спортните правилници, с изключение на г-н Колер разбира се - помогнете ни да се поправим моля Ви worthy oleeee bash
П.с. Каква всъщност е методиката за обучение на този човек, в какво се състои?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#949 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 03:26 PM

Цитат

Цитат

Качена снимка

E, чак пък 15 000 кучета... лично r) ... тоя трябва да е някакъв специалист в скоростно обучение worthy (всъщност в какво ги е обучил точно - ако е обучавал всичките тези 15 000 кучета само на една команда, която евентуално те са успели да схванат и трайно да запаметят за един ден са му трябвали минимум 15 000 дни... без почивните bl) ) Сори за леката ирония, но ми стана малко странно - иначе човекът винаги е имал неподозирани възможности oleeee
По-важното, което искам да разбера е каква точно грешка допускат всички, работещи по спортните правилници, с изключение на г-н Колер разбира се - помогнете ни да се поправим моля Ви worthy oleeee bash
П.с. Каква всъщност е методиката за обучение на този човек, в какво се състои?

Здравейте,

Първо, за да има последващ контак бих желал да зная кой или коя сте Вие.

А колкото до William Koehler, иронията Ви е неуместна. Неговите учебници за дресировка на кучета в момента са библиографска рядкост в САЩ и се смятат за базови в обучението на кучета.

Разбира се, вече има разработени и нови, по-съвременни методики, но никой не отрича направеното от Koehler.

Аз не съм специалист по обучение, но се занимавам с поведение (без претенции и в тази област). Разгледайте добре снимката, вижте какво прави кучето, вижте през това време къде е "престъпника" и би трябвало сам (сама) да си отговорите.

Поздрави !

П. П. Забравих да добавя нещо. в момента говоря по скайпи с приятели "Кангалисти" от чужбина, така че може би скоро не бих се отзовал. а всъщност, аз ви казах и само при какво условие, ще се отзова.
User's Signature

Качена снимка

#950 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 03:37 PM

Цитат

Цитат

Неzнам ти как практикуваш,но аz смятам доста кучета който не ми харесват и са примерно с дълъг косъм да отглеждам до 6 месец при себе си,да ги кастрирам и да ги подаря беz родословие.

Може ли да кандидатствам ? С удоволствие бих купила дългокосместо кутре. Въпреки че вероятността да се родят такива при вас е сведена до минимум, май.
От доста време издирвам приятелче за моя, но дългокосместите са или са кът, или аз съм без късмет.
Не, че не бих била повече от щастлива, ако trenertg (или някой друг) ме прецени като достатъчно добър собственик за някой от нейните бъдещи шампиони. Но, признавам си, не оценявам себе си като човек, който няма да опропасти нейният труд. Не притежавам нито нужните познания, нито необходимото време, за да развия способностите на някой мъник от нейният развъдник достатъчно добре, за да и бъда реклама. А ще е жалко да се превърнат подобни кучета в домашни любимци.
Та ако по случайност се роди дългокосместо кутре, надявам се да си спомните за моята молба . Гарантирам, че ако не ви притеснява потомък на ваши кучета да е с няколко килограма в повече, доста разглезен и да изпълнява команди само след като се увери, че има достатъчно количество вкусни награди, то смело можете да ми го поверите! Ако е необходимо, ще представя нотариално заверени клетвени декларации от всички мои приятели, които са изявили желание да са на мястото на Арон.

Весело изкарване на празника довечера на всички! Желая ви много усмивки и сбъднати мечти през новата година!

Не се тревожи,при поява на кученце което не е годно zа селекция дали поради наличие на дълъг косъм,пети пръсти на zадни крайници или какъвто и да били друг дефект иzключващ го от правото му на употреба в селекция ще се търсят нови стопани.Хора способни да го дарят с обич и внимание,добра храна и ветеринар когато е нужно,а до каква степен ще е обучено това не ме интересува.Всеки прави каквото може по въпросът с обучението.
Следи внимателно постингите тук и съвсем скоро можеш да се сдобиеш с малък рошко super

Грешиш в едно нещо обаче,точно поради чистокръвността и инбридигът все по~често в кучилата на НОК от две кучета с нормално дълъд косъм ще има и рошавки,но това си е било винаги така и не смятам,че е болка zа умиране.
Обаче явно,че много български раzвъдчици се страхуват да обявят такива кученца в обява zа продажба или подаряване,zащото смятат,че това е един вид недостатък който би понижил цената на другите им кученца.
Няма нищо срамно нито страшно да се роди рошко,а аz понеже съм виждала такива бебоци мога да кажа,че НОК бебета с нормален косъм РЯПА да ядът пред рошавките.Толкова са красиви,малки мечета...не може по чар да се сравняват с дргите nok

#951 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 December 2005 - 03:57 PM

Напълно възможно е г-н Колер да е бил голямо величие през 60-те години, ако не се лъжа r) Но не знам защо първите впечатления от намереното за него са меко казано негативни - не споря, че е постигнал определени резултати с кучета, но доколкото успях да разбера той е привърженик на брутално-силовия метод bash ... който вече е отживелица ouu Аз винаги съм била противник на такъв тип силови методи (не споря, че понякога са необходимост, но не и като основа за работа с кучета) и затова се отнасям иронично и скептично относно постиженията на г-на... Виждам, че има отзиви, подобни на моите и то от хора, които все пак са много по-напред в работата с кучета. За кучето на снимката мога да кажа много малко, защото е стара и с лошо качество, но това което виждам е че е спечелило плячката си и вероятно е на повод... Точно тук е разликата м/у спортното и работещото куче - спортното се научава, че целта му трябва да бъде ръкава и само той (или определени части от костюма за ринг... Работещото за борба с масовите безредици например трябва да нанесе възможно най-много поражения за най-кратко време... разликата в целите и съответно начина на работа е очевидна. В съответствие с целите, с които се взема едно куче е и работата с него - това не означава, че спортното куче е по-неспособно физически или психически да върши работата на това, което пази стадиони например... Може би по-късно ще довърша, защото трябва да излизам с кучетата...
О, забравих че държите на това - Видка Христова ;)
User's Signature

#952 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 04:16 PM

Цитат

Напълно възможно е г-н Колер да е бил голямо величие през 60-те години, ако не се лъжа r) Но не знам защо първите впечатления от намереното за него са меко казано негативни - не споря, че е постигнал определени резултати с кучета, но доколкото успях да разбера той е привърженик на брутално-силовия метод bash ... който вече е отживелица ouu Аз винаги съм била противник на такъв тип силови методи (не споря, че понякога са необходимост, но не и като основа за работа с кучета) и затова се отнасям иронично и скептично относно постиженията на г-на... Виждам, че има отзиви, подобни на моите и то от хора, които все пак са много по-напред в работата с кучета. За кучето на снимката мога да кажа много малко, защото е стара и с лошо качество, но това което виждам е че е спечелило плячката си и вероятно е на повод... Точно тук е разликата м/у спортното и работещото куче - спортното се научава, че целта му трябва да бъде ръкава и само той (или определени части от костюма за ринг... Работещото за борба с масовите безредици например трябва да нанесе възможно най-много поражения за най-кратко време... разликата в целите и съответно начина на работа е очевидна. В съответствие с целите, с които се взема едно куче е и работата с него - това не означава, че спортното куче е по-неспособно физически или психически да върши работата на това, което пази стадиони например... Може би по-късно ще довърша, защото трябва да излизам с кучетата...

Заставам zад теб в мнението ти super
Аz също съм против силовите начини на обучение именно zащото видях на какво са способни кучета обучени от строга и дисциплинирана ръка,но в същото време ласкава и мила към кучето.

#953 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 04:39 PM

Цитат

Здравейте г-жо или г-це Христова,

Анализа Ви на снимката и коментарът който сте направила е абсолютно точен. Наистина, макар и с лоши качество, вие сте забелязали същественото и много правилно сте го проанализирала.

Относно мнението на разни хора, които сте открили може би в интернет.

Колер НИКОГА не е прилагал силови методи в обучението си. Не зная на чия пропагандна информация сте попаднала. Аз имам методиките му и никъде той даже и не споменава за такъв подход. Съжалявам, че не мога да ви поместя още 2-3 снимки, които са с още по-лошо качество.

На едната има над 30 кучета от различни породи, седнали едно до друго (не в редица, а образуващи нещо като голям квадрат от седнали кучета).

Всички тези кучета са заобиколени от десетки непознати на тях хора и нито едно от кучетата не реагира, а стои спокойно и абсолютно индефирентно.

Силовият метод на обучение на кучета е въведен за пръв път в Германия, където също от десетки години е отречен (дори нещо повече - той е забранен, макар че все още се продават системите тритроникс за обучение на кучета чрез използване на токови удари).

Методът на "ласката" за пръв път е въведен от руснака Дуров и е доказано приложим при почти всички видове висши бозайници, не само кучета.

Поздрави и весело и щастливо посрещане на Новата 2006 година.
User's Signature

Качена снимка

#954 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 December 2005 - 04:56 PM

Цитат

Колер НИКОГА не е прилагал силови методи в обучението си. Не зная на чия пропагандна информация сте попаднала. Аз имам методиките му и никъде той даже и не споменава за такъв подход. Съжалявам, че не мога да ви поместя още 2-3 снимки, които са с още по-лошо качество.

Странно защо тогава останах точно с такова впечатление (да, информацията ми е от първите сайтове, които излязоха в гугъл в отговор на търсенето ми), нямах време да чета много, но определено се споменава във връзка с тези системи тритроникс (за които също не знам много)... Моля да разясните тогава в какво се състои тази методика, защото явно не мога да намеря точна информация (особено с лошия ми английски ouu )

Съжалявам, че точно в темата за овчарките задълбахме за методики на обучение, но мисля че ще е интересно за овчаркаджиите r)
Съжалявам и за разсеяността си - Весело и приятно посрещане на Новата 2006 година и много щастливи и плодотворни моменти с любимите същества drink
User's Signature

#955 Потребителят е офлайн   viktor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 04:59 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Качена снимка

Иzвинявам се zа коментарът,но това куче е с прибран като на Хрътка стомах,това според стандартът е голям недостатък n) ,ако греша нека бъда поправена със снимков материал.

Ако съотнесем извивката на гръбната линия особено в последната третина, спрямо долната линия на гръдния кош и вземем под внимание факта, че се касае за куче, което все още не е навършило 1 година, тепърва има да расте и се развива и в крайна сметка коментираме снимка, а не жив обект, мисля че е нередно да се стига до крайни констатации.

zdraveite gospojice mik ili gospojo .vie kolko nok ste proizveli ,proizveli a ne vidiali . tova ku4e e moe koto si pozvolihte da komentirate . zna4i spored vas dobre zaagleno ( 6tom nego spomenavate kato nedostatak)blagodaria super , bl) nospored vas tovae hratka a ne nok jalko ,kato doide nemskia sadia klaus gothe (ako doide pak) 6te mu kaja 4e ne razbira ot nok i 4e ku4eto koeto stana 2( samo zaradi slabata podgotovka priznavam si na4inae6t sam )a be spored nego nai dobre slojenoto kato struktora ne e nok a hratka .a otnosno va6ia kometar ---prodaljavaite v sa6tia duh (za edin 4ovek ne e vajno kade jive e a kak e vaspitan ne izbivaite kompleksi vav foruma
User's Signature

Viktor von Carlos[br]Качена снимка

#956 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 05:19 PM

Цитат

Цитат

Странно защо тогава останах точно с такова впечатление (да, информацията ми е от първите сайтове, които излязоха в гугъл в отговор на търсенето ми), нямах време да чета много, но определено се споменава във връзка с тези системи тритроникс (за които също не знам много)... Моля да разясните тогава в какво се състои тази методика, защото явно не мога да намеря точна информация (особено с лошия ми английски ouu )

Съжалявам, че точно в темата за овчарките задълбахме за методики на обучение, но мисля че ще е интересно за овчаркаджиите r)
Съжалявам и за разсеяността си - Весело и приятно посрещане на Новата 2006 година и много щастливи и плодотворни моменти с любимите същества drink

Здравейте отново!

Пратих Ви лично съобщение. Ще се радвам на реакция от Ваша страна, независимо каква ще бъде тя, но поне да съм наясно - ще стане или не.

Вижте, аз Ви казах. Аз не съм специалист по обучение на кучета. Личния ми опит е много малък и то само с някои от моите кучета, и то преди доста години. тогава бяха популярни методиките на Съветската школа.

По методика Шутцхунд съм обучавал само едно от моите кучета.

Откакто взех да изучавам и да се занимавам с поведение на кучето, подхождам по друг начин към обучението (към някои видове обучение).

така че, не мога да ви бъда особено полезен с компетентна информация. Освен това, истанах с впечатлението, че имате отношение към Сириус. Мисля, че поне за момента по-добро и компетентно отношение свързано с дресировката на спортни кучета в България няма.

Ако наистина познавате тези хора, моля ви предайте им моите поздрави и пожелания за все такива (а защо не и по-големи) успехи.

С уважение.

П. П. И едно допълнение. В инвентара, който Колер предлага да се използва при обучение на кучето дори отсъства строгият нашийник с бодли. само няколко различни типа душачи.
User's Signature

Качена снимка

#957 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 05:26 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Качена снимка

zdraveite gospojice mik ili gospojo .vie kolko nok ste proizveli ,proizveli a ne vidiali . tova ku4e e moe koto si pozvolihte da komentirate . zna4i spored vas dobre zaagleno ( 6tom nego spomenavate kato nedostatak)blagodaria super , bl) nospored vas tovae hratka a ne nok jalko ,kato doide nemskia sadia klaus gothe (ako doide pak) 6te mu kaja 4e ne razbira ot nok i 4e ku4eto koeto stana 2( samo zaradi slabata podgotovka priznavam si na4inae6t sam )a be spored nego nai dobre slojenoto kato struktora ne e nok a hratka .a otnosno va6ia kometar ---prodaljavaite v sa6tia duh (za edin 4ovek ne e vajno kade jive e a kak e vaspitan ne izbivaite kompleksi vav foruma

Пройzвела съм 27 НОК и това във въzрастова група от 16 до 18 години b)
Започнах от доста малка да са zанимавам с кучета и не се срамувам от въzрастта си,zащото смятам,че zа нея zнанията и опитът ми са доста.
Аz самата не съм се zаяждала чреz коментарът си,но явно вие се почуствахте zасегнат.Все пак това е форум zа всички и ако не желаете вашите снимки да се коментират,то не ги побликувайте.
Поzволявам си да кажа,че един добър раzвъдчик не се плаши от критики,а иzслушва и се zамисля,а понякога може и да си иzвлече иzводи.
Радвам се,че кучето ви е получило отлична оценка на иzложба в БГ,но най~много се радвам,че не сте го представили на Зигершоу zа да не иzлагаме цяла България с едно НОК.
Съжелявам,но смея да твърдя,че имам малко по~мащабен от тоzи на махленският любител поглед.
Имам реалната въzможност да поддържам контакти и да се уча от докаzали се раzвъдчици,та според тях едно такова куче не биха полzвали като повод zа хвалба zа добра работа.Далеч е вашето куче от представите zа идеално НОК,но това не е повод да се zасягате.
Много ясно,че съдията ще класира кучета на първите места в БГ според ситуацията и качеството на всички кучета на иzложбата,а не според това какви са кучетата от Световното.
Сред кучета мое пройzводство са няколко с отлични екстериорни и работни качества,едно е zаемало в клас млади 2 първи места,моя женска е отлично оценявана в Гърция,а кучката която е при мен сега и е мое пройzводство е оценена с много добър от не иден немски съдия.Като при нея всички са били единодушни,че има много добро предно и отлочно zадно zаъгляване,много добра и иzраzителна глава с подчертано твърд характер.От местаната група в която съм от около 2 месеца откаzват да работят с нея в отдел zащита,zащото качествата и надхвърлят теzи на спортно обучено куче НОК,а тук такива кучета са притежание само на служителите на полиция и др.подобни органиzаций.С две думи zа таzи женска тук ми трябва раzрешение zа да я отглеждам ако искам да продължавам да се zанимавам с обучението и.
Това са скромните ми успехи,в мом трупам опит както теоретически така и практчески и се надявам в скоро време да мога да го приложа върху кучетата ми.
Сърдечни поzдрави и се надявам да съм раzбрана правилно.

#958 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 05:33 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Качена снимка

Оффф.. oleeee
Забравих да допълня нещо което сега пак ми се наби в очите четяйки постингът ви...ама вие реаирате като дръпнато zа плитката момиченце от детската градина n)
Тука сме се събрали zа да си помагаме кой с каквото може и да се учим един от друг,но виждам,че вие не приемате критики,е не побликувайте снимки щом е така.
Аz лично не смятам да престана да пиша това което мисля беz zначение на кого е даденото куче и ако вие сте zрял няма да се zасягате,а да се опитате да оборите думите ми или да раzмислите над тях.
Но,аz zабравих в БГ сме най~великите раzвъдчици и даже Немците идват да се учат от нас,как така ще обменяме опит с други индивиди,ще ни иzядът хлябът oleeee

#959 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 05:43 PM

Цитат

Не се притеснявам,кучето е недоверчиво към хора извън семейството,дори прекалено агресивно в двора си.Със Сотир са неутрални един към друг,отначало не го харесваше и го търпеше по време на занятията,но сега е по-либерален и дори взима лакомство от него,но категорично не го допуска в двора ,който охранява-но и Сотир не иска да го репресира излишно защото е малък/ психически/,пък и не трябва да се стимулира агресивността му от която има в излишък s) и която трябва да се управлява,въпреки че аз искам да е по -малко агресивен.Скоро една кола в полето мина покрай мен,а той беше избързал напред и като видя че идва към мен се засили  и се хвърли челно върху предния капак-добре че шофьора е познат та спря , a) иначе ще го сгазят от глупост a)

bl) Внимавайте с каскадите,zащото сте още малки nok l)
Прав е Сотир,младо е кучето zа да му се zатормоzява допълнително психиката,нека работата с него е плавна и предимно на баzа поущрения zа послушание и игнориране zа неподчинение,примерно след като си на полето и се раzождаш и викаш кучето до себе си,а то не идва....Просто се обърни с гръб към него и тръгни в обратна посока бърzо,а когато то види,че се отдалечаваш и дотича подтиквано от вроденият си страх да бъде иzоставено го похвали с лакомство и погалване.Общо вzето аz работя така с кучетата си имам добър успех не само с тях,а и с други който обучавам.Ето един Мителшнауцер на 5 месеца иzпълнява отлично командите седни,легни,ред,аус и ела.Това постигнах с него zа период от 2 месеца,проблемът е,че сега навлиzа в една друга въzраст(пубертетската) и се опитва във всяко отношение да се наложи,инатлив и вироглав е толкова сигурен в себе си,че не смята zа необходимо да се прибира с мен след раzходка а си иска да си играе и сам дори навън l)

#960 Потребителят е офлайн   viktor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 05:56 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Качена снимка

Пройzвела съм 27 НОК и това във въzрастова група от 16 до 18 години b)
Започнах от доста малка да са zанимавам с кучета и не се срамувам от въzрастта си,zащото смятам,че zа нея zнанията и опитът ми са доста.
Аz самата не съм се zаяждала чреz коментарът си,но явно вие се почуствахте zасегнат.Все пак това е форум zа всички и ако не желаете вашите снимки да се коментират,то не ги побликувайте.
Поzволявам си да кажа,че един добър раzвъдчик не се плаши от критики,а иzслушва и се zамисля,а понякога може и да си иzвлече иzводи.
Радвам се,че кучето ви е получило отлична оценка на иzложба в БГ,но най~много се радвам,че не сте го представили на Зигершоу zа да не иzлагаме цяла България с едно НОК.
Съжелявам,но смея да твърдя,че имам малко по~мащабен от тоzи на махленският любител поглед.
Имам реалната въzможност да поддържам контакти и да се уча от докаzали се раzвъдчици,та според тях едно такова куче не биха полzвали като повод zа хвалба zа добра работа.Далеч е вашето куче от представите zа идеално НОК,но това не е повод да се zасягате.
Много ясно,че съдията ще класира кучета на първите места в БГ според ситуацията и качеството на всички кучета на иzложбата,а не според това какви са кучетата от Световното.
Сред кучета мое пройzводство са няколко с отлични екстериорни и работни качества,едно е zаемало в клас млади 2 първи места,моя женска е отлично оценявана в Гърция,а кучката която е при мен сега и е мое пройzводство е оценена с много добър от не иден немски съдия.Като при нея всички са били единодушни,че има много добро предно и отлочно zадно zаъгляване,много добра и иzраzителна глава с подчертано твърд характер.От местаната група в която съм от около 2 месеца откаzват да работят с нея в отдел zащита,zащото качествата и надхвърлят теzи на спортно обучено куче НОК,а тук такива кучета са притежание само на служителите на полиция и др.подобни органиzаций.С две думи zа таzи женска тук ми трябва раzрешение zа да я отглеждам ако искам да продължавам да се zанимавам с обучението и.
Това са скромните ми успехи,в мом трупам опит както теоретически така и практчески и се надявам в скоро време да мога да го приложа върху кучетата ми.
Сърдечни поzдрави и се надявам да съм раzбрана правилно.

Oshte kato pischeh pismoto si do vas i mi stana qsno, che reagiram ostro,a ne trqbva da e taka........no ne mi e qsno edno zashto kato se komentira edno kuche i po-tochno vie kato komentirate kazvate samo nedostatacite im,a za kachestvata zashto nishto ne se spomenava?Jiveete v Germaniq,no si imate absoluten Balgarski mantalitet zashtoto tuk gledame parvo da okepezim neshtoto a za kachestvoto ne govorim,ta kak da go napravim shte vzemem da padnem nisko:)E ne se pritesnqvaite i da kajete neshto hubavo za drugo kuche nqma da vi stane nishto vie si imate dostatachno kolichestvo samochuvstvie taka che pohvalete vednaj pone kuche proizvedeno v BG i vie poglednato realno ste proizvedena tuk/sled kato ima tolkova kadurni hora kato vas zashto te da ne mogat da proizvedat i kuche/
Nqmam nishto protiv vas,ne badete pristrastna i ne haresvaite samo vaschite si kucheta taka sashto proqvqvate slabost.Daite snimka na vaschite kucheta vav Foruma ili te sa tolkova na visota, che nie prostoludieto ne zaslujavame da gi vidim?Oshte edin vapros, zashto vascheto kuche e stanalo purvo v Gurciq a ne v Germaniq obqsnete mi tova /ako iskate/Nqmam nishto protiv vas no imate dosta ostur ezik pod koito se prekriva nqkakva slabost i zashto se sramuvate ot BG nok ? cheers Chestita Nova Godina:)
User's Signature

Viktor von Carlos[br]Качена снимка

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена