Dog.bg Форуми : Наследствени заболявания

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Наследствени заболявания Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 November 2006 - 03:16 PM

Цитат

danny,
Както виждаш доста време не бях писал нищо , но все пак е важно да се знае , че само с две ръце нищо не се постига!
В твоята работа , ако нямаш клавиатура - нищо няма да напишеш , в моята ако нямам кучета няма да направя никакво развъждане , в тази на шофьора , ако няма какво да кара - значи не е шофьор ......................

Аз се извинявам , че отново се намесвам , но не смятам , че за снимка за дисплазия се изисква толкова сложна апаратура!
Рентгена на ветр. факултет в студентския град е значително нов и модерен , а очния кабинет на др. Борисов е оборудван с най модерната техника и скоро той ще бъде лицензиран за издаване на сертификати за очи!

#102 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 03:30 PM

Цитат

Рентгена на ветр. факултет в студентския град е значително нов и модерен , а очния кабинет на др. Борисов е оборудван с най модерната техника и скоро той ще бъде лицензиран за издаване на сертификати за очи!

Ами ето,значи можело 1super
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#103 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 03:40 PM

Цитат

Цитат

Ами ето,значи можело 1super

http://www.vet-center.hit.bg/

Това е сайта , ако модератора сметне , че е реклама нека го изтрие.

#104 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2006 - 12:08 PM

КАСТРО, ти до каква степен, смяташ че можеш да ограниш дисплазията, с правенето на изледвания? Коя степен приема за нормална(може да се допусне доразплод)
Ако допускаш до разплод кучета с дипалзия, ти няма дасе отървеш от нея, остава тогава да се допускат само кучета без дисплазия, да има някакъш шанс тя да намелее значително.
Интересно ми е за Чехия, какви мерки са взели и за кой породи и какво точно са постигнали. Нещо статистичестко искам имало е 20% сега има 15%.

#105 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 01:16 PM

Цитат

КАСТРО, ти до каква степен, смяташ че можеш да ограниш дисплазията, с правенето на изледвания? Коя степен приема за нормална(може да се допусне доразплод)
Ако допускаш до разплод кучета с дипалзия, ти няма дасе отървеш от нея, остава тогава да се допускат само кучета без дисплазия, да има някакъш шанс тя да намелее значително.
Интересно ми е за Чехия, какви мерки са взели и за кой породи и какво точно са постигнали. Нещо статистичестко искам имало е 20% сега има 15%.

Не е редно да ме псуваш в един форум , а в друг да ми задаваш любезни въпроси нали ! bash bash

#106 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2006 - 01:27 PM

Въпросите ми хич не са любезни, съжелявам че са прозвучали така.
Иначе си прави каквото си искаш в другия форум, ама това тук не е другия форум.
Но понеже имахте големи претенции кък дисплазии и т.н. ми е интересна методиката която сте приели за неиното премахване или ограничаване. Щом имаш претенци иза нещо, значи имаш и решение и или предложение за решение.

#107 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 01:46 PM

Цитат

Въпросите ми хич не са любезни, съжелявам че са прозвучали така.
Иначе си прави каквото си искаш в другия форум, ама това тук не е другия форум.
Но понеже имахте големи претенции кък дисплазии и т.н. ми е интересна методиката която сте приели за неиното премахване или ограничаване. Щом имаш претенци иза нещо, значи имаш и решение и или предложение за решение.

Може ли да не ти отговарям на не-любезните въпроси?Още повече , като съм отговорил на въпросите ти в предишни постове тук, прочети внимателно и ще намериш отговорите dribble

Мился , че е излишно да се повтаряме!!

А , ако имаш още по голямо желание да ти отговарям на въпросите, може като се видим да ме изпиташ (приготви тес) сега е модерно ;)

#108 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2006 - 02:03 PM

Ако смятам че си отговорил, нямаше да те питам.
Иначе аз тестове не правя и няма за какво да те тествам. Ако развъждаше далматини щеше да има две положения или работим заедно (в смисъл и двамта имаме кучета който са ни полезни в работа) или не работим заедно.
Понеже диспазията стана много модерна през последните години и всеки говори първо за дисплазия сякаш тя е единсвения и основен проблем, ме интересуват и конкретните решения на проблема, а не само чесане на езици. Аз съм казвал преди че дисплазията ми убягва като цяло и досега не съм видял ефктивна схема. Единсвената инофрмация която всеки повтаря че тя се предава, че трява дасе пазим, че тряват изледвания и т.н., само че нещо схемата за предпазване липсва.
Точно и затова питам, какво и как вие правите, понеже вие най много повдигате въпроса за нея.
Аз дадох един пример за порода далматин и взети конкретни мерки и решения който показват, че въпреки взетите мерки не са постигнали намаляване първопначалния процент който са имали, преди да бъдат взети мерки и са развъждали всички кучета, без да знаят да има или нямат дисплазия. Говорим за период от 25 години, който не е голям но не и малък.

#109 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 02:21 PM

Цитат

Ако смятам че си отговорил, нямаше да те питам.
Иначе аз тестове не правя и няма за какво да те тествам. .............

Ох , отдъхнах си b) ми до момента единствената превенция доколкото съм запознат , е изследването на кучетата за дизплазия преди да бъдат заплодени , също до колкото знам различни развъдчици имат различни правила за степените на дисплазия , може би A и B , са допустимите форми на дисплазия за заплождане , естествено е , че гаранция нама за 100% здраво поколение , но всеки клуб и всеки развъдчик сам трябва да реши до коя степен е допустимо да запложда!
Колкото до Чехия , (писал съм) преди година четох статистика , че единствено там процента е намалял , (четох също , че имали методи за ранна диагностика , 30-40 дни ) и може на това се дължи ниския процент , търся материяла и щом го намеря (ако го намеря ) ще го публикувам !

#110 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2006 - 03:32 PM

Сега е нашия ни правилник има заложено допустими степени A i B. Имаше един доцент който тряваше да ни внесе разяснения по темата като специалист, той ни обясняваше разни неща но като цяло нещо тези обяснения не доведоха нещо конкретно. Извадиха правилници правила по други клубове и т.н. и по скоро се взе решение база на опита другите, колко обаче е сполучлив техния опит е вече друго. r) Други клубове са писали разни неща, вадят разни статистики, но ни къде няма заключение че на база взетите мерки, са постигнали упес с намаляване. (има няколко изключения, но те са същесвени).
Всъщност от всички статистики всеки си вади различни изводи, но в тези статистики липсва анализа, при кой кучета какво и как се е получило, защото в крайна сметка се вади някаъв среден резултат. Нямаме точно описание при дадено куче за дадено нещо кое как се е предало, дали при негови потомци има някакво подобрени или се запазва същото съотношение или нещата се влошават. С една дума картината не е ясна. Като най-отявлени изследователи са американците, но и при тях се пускат средните резултати, пак липсана подробен анализ. Досега явно се казат всичко изводи са на база на средни резултати, което е ялова история. Същата е историята и с глухтата, общо взето при различни мерки резултатите са пак еднакви, няма промяна (говоря за Еворпа, САЩ сами са си направили големия процент). В Германия имат едини от най-строгите правилници за допускане до разплод и въпреки всички им изисквания, глухота си я имат, дисплазията си я имат, липсата на зъби си я имат, вродените петна и трикльора също. Въпреки че вече има тестове за определяна дали ще има лимоновите точни в кучилото.
И какво се получава накрая? - колко са ефективни всички ограничения който се налагат, всички изследвания и те сколко помагат реално? - според мен това е оснвния въпрос, на който трябва да се търси отговор.

#111 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2006 - 03:54 PM

Това за ранното диагностициране на дисплазията го имаше някъде по списанията, моя прияте кучето, или някой от другите който имаше преди време.

#112 Потребителят е офлайн   Неси Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 03:56 PM

Цитат

И какво се получава накрая? - колко да ефективни всички ограничения който се налагат, всички изследвания и те се колко помагат реално? - според мен това е оснвния въпрос, на който трява дасе търси отговор.

Много точно си го казал 1super

#113 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 05:45 PM

Цитат

Много точно си го казал 1super

Неси , трябва ли да се разбере от от това твое изказване , че си против изследванията при заплождане?

Би ли споделила твоето мнение по въпроса , щот от постовете ти , не става ясно (поне на мен) b)

Благодаря ти предварително b)

#114 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 11:54 PM

Тук никой не е против изследванията за наследствени заболявания !!! Но никой не иска да разбере , че без техника НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#115 Потребителят е офлайн   Неси Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 09:30 AM

Цитат

Неси , трябва ли да се разбере от от това твое изказване , че си против изследванията при заплождане?

е хайде, хайде b)
не така на дребно

Знаеш отговора, но щом държиш : изследванията са задължителни!

Въпроса ДАЛИ да се правят изследвания изобщо не стои.
Това не пречи човек да се замисля за някои неща.

#116 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 05:55 PM

Здравейте, търсих тема в която да напиша това, дано е подходящата!

Оважавам храната на Eukanuba, много била вкусна и полезна ми каза моето кученце, но имам много противоречиви мнения за организаторите на рекламните материали.
Има промоция в бг сайта на храната, регистрираш си кученцето ако е под 1г. и получаваш, както и получих наистина талона за безплатна храна 2 или 3кг и талон за бъдещи отстъпки с някакви проценти. Озадачи ме факта, че на талоните за отстъпки пише, че важат само ако си закупил кученцето си от точно определени около 6-7 магазина в София и по един - два за други градове!
Не е ли това насърчаване да си закупуваш кученце с неясен произход от магазин? Много пъти съм виждала в магазин да се продават кученца, които са им продадени от стопани, на които им са се родили примерно "кокечета", на безбожни цени!
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 September 2010 - 11:42 PM

Показване на мнениетоcrime, в 24 September 2010 - 06:00 PM, написа:

Озадачи ме факта, че на талоните за отстъпки пише, че важат само ако си закупил кученцето си от точно определени около 6-7 магазина в София и по един - два за други градове!

:ud_009:
Можеш ли да сканираш талоните?
Не че е необяснимо де... Все пак всичко се прави за пари. И само за пари.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#118 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2010 - 10:41 AM

Бързам да кажа, снощи бях до един от магазините, и попитах как е възможно това с талоните. Те ми казаха, че е имало много недоволни хора и са решили това да отпадне! Отстъпките са от 10,20 и 30%, не са малки ... естествено нямат наличност от храните ама това са други ядове, изобщо от Еукануба много се изложиха!
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 September 2010 - 11:15 PM

Показване на мнениетоcrime, в 25 September 2010 - 10:46 AM, написа:

изобщо от Еукануба много се изложиха!

Абсолютно!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#120 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2010 - 04:48 PM

Пакети за малки породи кученца щяло да има след 20 дни, но можели да ми дадат насипно .... като знам че в магазините поливат насипните храни с олио... не мерси !!
User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни