Dog.bg Форуми : Коя храна е за злояди и капризни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя храна е за злояди и капризни кучета Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 November 2006 - 04:11 PM

Моля ви да споделите опита си с реномираните марки храни коя е най- подходяща за супер капризни ,злояди ,глезльовци ,които ядът 1 с.л. на ден NNN . Знам ,че не е разрешено да се прави реклама и за това ако може ми пишете само на лични. Търся храна ,която с малко количество,че много не бих могла да ги накарам да хапнат, да е достатъчно калорична и витаминозна.
Спряла съм се на някой храни ,но там дават като дажба 40г ,а моите изяждат по 30 и започват да си оставят a) . Моля ви помогнете ми в избора.

Ако пък темата е прекалено против правилата ,моля да бъде изтрита.

#2 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 04:44 PM

Анче, Лола като не искаше да яде развъдчика, от който я взехме ми препоръча една паста /ще ти пратя лично с името и /, която съдържа абсолютно всички необходими за кучето вещества и в същото време стомасите са им празни и те си хапват. В смисъл не се чувстват сити от нея. Ние лично я търсихме в 5 ветеринарни клиники /в Люлин, ако това има значение/ и няколко зоомагазини и не успяхме да я открием /Лола започна да се храни нормално още същата вечер след като обикаляхме като луди да я намерим/. Само в една клиника бяха чували за нея, но я няма ли. Струва около 15лв, но за твоите малчовци ще стигне за доста време.
Пускам ти лично!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 05:01 PM

Не разбрах, намерихте ли я все пак и след нея Лола прояде или просто по съвпадение е прояла същата вечер?
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 05:54 PM

По съвпадение прояде същата вечер. Както казах и в другия пост, през същия ден /събота/ беше мъжът ми обиколи всичко живо в Люлин /от 1 до 8 успя/ само на едно място бяха чували за този гел. След като прояде същата вечер, а и на сутринта си хапна се отказахме да я търсим.
А сега Лола като си види купата и започва да яде без подкани както преди. Просто забива муцуна и всичко се унищожава w) bravoS
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 05:56 PM

Цитат

По съвпадение прояде същата вечер. Както казах и в другия пост, през същия ден /събота/ беше мъжът ми обиколи всичко живо в Люлин /от 1 до 8 успя/ само на едно място бяха чували за този гел. След като прояде същата вечер, а и на сутринта си хапна се отказахме да я търсим.
А сега Лола като си види купата и започва да яде без подкани както преди. Просто забива муцуна и всичко се унищожава w) bravoS

Направи едно клипче докато се храни. l)
На леля ми кучето тя нали има ЧРТ като беше малко и като се хранеше и то лакомо иииии по муцунката му се заплитаха гранулки много сладко беше. l) l)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#6 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 06:20 PM

аз имам изключително злоядо чихуа хуа,като му купя гранули за него не ги яде ,ама тези на питбулката ми които му заемат цялата уста не ги отказва,явно трябва някой да го подяжда

П.С.
злояд е само за кучешка храна иначе всичко което не е за кучета ,а за хора с най-голямо удоволствие го яде
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 06:24 PM

А възможно ли е това да е същата паста ,с която захранваха моя питбул след коремна операция,
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 08:03 PM

и аз имам проблем с яденето на гранули/писала съм в хранене от ден 1 до ден последен/тъй,че ако неможе да се пишат марки храни тук-пишете и на мен на лични!! 1super
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#9 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 November 2006 - 09:44 PM

Цитат

злояд е само за кучешка храна иначе всичко което не е за кучета ,а за хора с най-голямо удоволствие го яде

Същият проблем ouu Дъщеря ми отвори гризки -всички отгоре и, изшомоли станиол на шоколад и кючек ще дъпнат за трохица дето пада от устата и. Като си правят конкуренция понякога си хапват.Но излезем ли и да намерят пуканки...сякъш на месо са попаднали ,лапат а у нас купичките пълни и трябва от ръка да давам a) ouu
Лошото е , че колкото повече се опитвам да им угодя ,ядът един ден с желание ,а после е с кандърми.

За още една такава паста прочетох преди малко ,но я препоръчваха за котка.

#10 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 02 November 2006 - 10:49 PM

От моят опит.
1. Ако на упаковка пише че трябва да давате 100 грамма на ваше куче, това не е задължително. По разни причини вашето куче може да яде значително по малко от това. Махараджа яде 50% от доза препоричена на упаковка!
2. Капризни и разглезени....а ми това е проблем на воспитание. Ти го направила такъв! Имаш возможност да направиш не капризен. Махараджа отказвал от своята храна цел дян в ожидание на нещо по-хубаво. С ред и дисциплина станал нормално куче.

За това аз толкова пропагандирам фристайл! С помоща на танци направих от този Император, нормално послушно куче victoryVVV
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#11 Потребителят е офлайн   bib Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 10:50 PM

Ооо, Anche, ние сме абсолютно същите, всеки ден готвя пилешка супа специално за госпожицата, само така си яде гранулите-накиснати в супа и то така по погрешка ако лапне някоя.... d)

#12 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 November 2006 - 10:59 PM

Apso , не съм аз виновна за всичко s) Когато взех моя Арчо си помислих ,че до два дни и е умрял. Тои се люлееше от слабост. Дадох му чисто месо и едвам го захранвах. Не можех да си позволя да давам каквото и да е или да чакам да изгладнее. После започна съвсем да отказва . За сега е добре ,но знам ли пак какво ще му щукне и искам добре да си ги поохраня всички(де да можеше oleeee )
Спряла съм се на две марки храна ,но се чудя дали е по-добра тази , от която дават да яде по -малко на грамаж. За мен такава е по-удобна ,че ако десет гранули хапне поне да е нещо. Те си заслужават добра храна.

#13 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2006 - 10:34 AM

Цитат

А възможно ли е това да е същата паста ,с която захранваха моя питбул след коремна операция,

Най-вероятно е същата или е на същия принцип.
Анче, не се ядосвай за глупости. Аз знаеш ли как прикотках Лолита да яде? От начало и заливах гранулите с хладка вода и изчаквах да станат меки, а след това ги пасирах и с лъжичка и давах да яде ouu Така изкара една седмица и една сутрин беше толкова гладна, а аз не и бях накиснала гранули и нямаше как да и ги пасирам и дадох "натурални" гранули. Изяде си ги без капризи.И така вече от доста време си яде гранулите без киснене и без пасиране. Аз се бях подготвила да си я храня с бебешка лъжичка докато стане баба, ама тя пък взе, че прояде и без това r)
Друг вариант предложи мъжът ми, но защото ни бяха казали само с гранули да я храним и да не я учим да яде други храни преди да е прояла аз не се съгласих. Според него трябваше да и дадем 300-400 гр телешко месо и след като веднъж и се е напълнил търбуха ще усети глада с пълна сила и ще прояде. Може и вие да пробвате така. При вас обаче не знам как ще е при условие, че не са толкова малки /на възраст - не са бебета/ вече!
Успех ви желая от сърце! 1super
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2006 - 09:52 PM

Да се оплача и аз Сара изобщо не иска да яде чудя се как живее сигурно на фотосинтеза bash Купувала съм 5-6 вида гранули включително и за особено капризни кучета като и дам дори и от ръка върти глава настрани и не иска да хапне нито едничка . Като види че някой яде салам или кренвирш си проси но подадеш ли и не го хапва яде с апетит морков а за кисела краставичка и на масата ще се качи Кучето на село разбира най много от цялата работа като си отидем и му нося гранулите които Сара не яде .Когато беше бебе ядеше с апетит гранулките не мога да си обясня защо сега не яде вече е на една година .Казвайте с какво да ги храним нашите капризни d)

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2006 - 10:38 PM

Хора, направо не мога да повярвам. Толкова хора, които са от мнооого време във форума, пък... s)
Има теми за храненето. Слагаш паничката, кучето яде (във вашия случай - не яде) - вдигаш паничката. След 24 часа (ако кучето е порастнало, ако е по-малко - на по-малък интервал, но не през половин час) - отново: слагаш - чакаш, яде не яде - след 15 минути - вдигаш паничката. И никакви лакомства междинно, никакво даване на хапчици от масата или каквото и да е. Гранция, че всичките ви злояди кучета ще проядат.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#16 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 November 2006 - 02:02 AM

bushkata , гранулата с която сега пробвах да ги храня я давам точно по този начин ,защото иначе котката ще мине и изобщо няма да се налага да я моля да яде b) Аз исках главно мнението на всеки ,който храни с по-реномирана марка и да ми пише от коя е по-доволен . Понеже съм пред купуване на по голямо количество и искам да взема от тази с по -добри качества. Нали ще ми я ядът няколко месеца b)

#17 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 10:22 AM

Цитат

Хора, направо не мога да повярвам. Толкова хора, които са от мнооого време във форума, пък... s)
Има теми за храненето. Слагаш паничката, кучето яде (във вашия случай - не яде) - вдигаш паничката. След 24 часа (ако кучето е порастнало, ако е по-малко - на по-малък интервал, но не през половин час) - отново: слагаш - чакаш, яде не яде - след 15 минути - вдигаш паничката. И никакви лакомства междинно, никакво даване на хапчици от масата или каквото и да е. Гранция, че всичките ви злояди кучета ще проядат.

Моето чихуа хуа точно така си изяде цялото чувалче с храна ,която изобщо н ехаресваше,въпреки че пак беше истинско мъчение
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 10:38 AM

Моята кокерка няма никакви проблеми с храненето- яде всичко, АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, но гранулите въобще не ги обича. Яде ги само в случай, че няма нищо друго или е много гладна. Така е свикнала от малка- ние я взехме на 5 години. Иначе обича макаронени изделия, а за картофи и ориз дава всичко. Яде всички плодове и заланчуци, а за награди при обучението й давам...слънчогледови семки. r)
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 November 2006 - 10:43 AM

Цитат

Моята кокерка няма никакви проблеми с храненето- яде всичко, АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, но гранулите въобще не ги обича. Яде ги само в случай, че няма нищо друго или е много гладна. Така е свикнала от малка- ние я взехме на 5 години. Иначе обича макаронени изделия, а за картофи и ориз дава всичко. Яде всички плодове и заланчуци, а за награди при обучението й давам...слънчогледови семки. r)

То хубаво така е свикнала, ама да ти кажа честно, точно макароните и картофите са много неподходящи, да не кажа ненужни за куче. Нямат никаква хранителна стойност, кучетата дебелеят от тях, а от картофите, доколкото си спомням - кучето не усвоява почти нищо. Ако си я храните с готвена храна, по-добре е да е ориз с някакви зеленчуци - от рода на моркови, някакво месце, малко безсолна извара. 1super
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#20 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 10:47 AM

Благодаря за съветите, относно морковите, месцето и изварата- няма проблеми, много ги обича! b)
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни