Priton, в 26 February 2014 - 07:43 PM, написа:
Furia_S, в 26 February 2014 - 07:03 PM, написа:
Глупости на търкалета, евнусите никога не са били СТРАЖИ.
Ev.Mink,
Ще се уверите ли сега, че според вашите думи за „
разбиване на невежеството” е абсолютно безсмислено да се водят такива битки.
Невежият не може да бъде оборен с аргументи
Имах в предвид разбиване на
моите невежество и съмнения, защото направихте критична забележка към по-предишния ми постинг, че съм попрочела оттук-оттам и съм поадаптирала знания от преди 11-13 години. Когато човек критикува (градивно, а не тролски, с цел привличане на внимание), дава освен аргументи/доказателства и алтернативни решения, подкрепени със статистически научни изследвания... или поне нещо като алгоритъма, който написах като принципно решение на този род проблеми, които са по темата на автора. Същото винаги съм очаквала, когато чета коментари на
starkopt, но в повечето случаи задава загадъчни въпроси и отговаря с недомлъвки на незнаещите или неинформираните, уж да се замислят и сами да открият отговора. И ако проявят неразбиране, следва конфликт, скандал, тюхкане "какво да правя, като не ме разбират" Каква тук, във форума е целта? Да споделяме познания и опит или да се оплакваме колко сме неразбрани, защото сме много умни?! А добрите учители говорят
просто, така че да ги разбират учениците. Иначе, хората разбират, че и на самите учители не са им ясни нещата.
Какво толкова има да се крие знанието, да се влиза в тайни затворени форуми/общества, като именно разкриването на знание, подкрепено с практични демонстративни уроци за
разрешаване на даден проблем е най-добрия начин за убеждаване на истинността на съветите и привличане на клиенти/ученици, ако щете. А преводите на водещи автори в кинологията каква заслуга е?!... ама, моля ви се, сега младите се раждат многоезично знаещи. Друго щеше да е вашата "задруга" или тайно общество да сте признати автори от тези същите по света и да четем ваши статии, патентни методики и практики, които се ползват от съответните международно и професионално признати източници. Да, да, не се засягайте, знаем за учебниците, теориите/статиите в печата и книгите на нашия пазар. А прилагат ли се някъде в практиката на активно работещи кинолози и колко са актуални? Не зная защо в този подфорум няма списък с легитимни тренери-кинолози във важните теми, така както е във ветеринарния подфорум с легитимните ветеринарни лекари.
И макар, че разбрах, че не сте ме разбрали в този контекст, не се изясних до този момент, защото
всеки има право на втори шанс да покаже добрата си страна и да бъде полезен на другите със знанията си и/или информацията, т.е. да бъде ощастливен
И да, убедих се, че ...

всички са невежи, само че по различни теми. Ако човек не умее да води диалог с по-незнаещи и/или по-скоро по-неинформирани от него, то става самия той невежа по комуникация. И страшно
самодоволен, че е изпреварил по-образованите по комуникация.
Нищо, няма страшно. Може да погледнем оптимистично на съществуването на невежеството, мое, ваше, на всеки с една мисъл на Алберт Айнщайн:
"Когато всички знаят, че нещо е невъзможно, идва невежа, който не знае това…и прави откритие."
Нека освен този offtopic да включа и по темата на Rijo една
антистресова програма:
Tellington TTouch-Ear Strokes Helps Respiration, Digestion, Calming
What is TTouch®?
Tellington TTouch - Sarah Fisher - Discover Dogs
Кучето на Rijo е щастливо, че не е попаднало на този форум да "чете" толкова философии.