Цитат
По въпроса, който постави Йона мога да кажа, че характерът е заложен генетично, това е според Кант, ако не се лъжа, но той се формира, развива и моделира от средата, в която расте и се развива индивидът. Доказателство за това е феноменът Каспер Хаузен. При котките и кучетата голяма част от условните рефлекси се изграждат от техните собственици - съзнателно или не и често те могат да бъдат променени, но за това се изисква огромно търпение и нерви. Има породи с холеричен тип нервна система и такива с флегматичен, затова всеки избира такава, която отговаря на неговите изисквания и потребности, но и това не гарантира, че всички котки от тази порода са с такъв тип нервна система, затова подходът към всеки индивид трябва да бъде индивидуален.
Moje li samo da dopalnia,ako gre6a-me popravi!?!
Strahat pri vsiako jivo sa6testvo e napalno normalna reaktsiia,izraz na instinkta za samosahranenie!Negoviiat intenzitet zavisi ot mnogo faktori!
Pri dom.jivotni,liubimtsi, tozi strah moje da bade "kultiviran"(ako moje taka da se kaje!).Ot 4oveka-sobstvenik zavisi pove4e,otkolkoto moje da predpoloji!
Ku4etata,a i kotkite use6tat intuitivno niakoi ne6ta---naprimer poka4vaneto na adrenalina---pove4e ot iasno e,4e ako edno jivotno e OSADENO da jivee sas stopanin,koito e neprekasnato iznerven,s 100% adrenalin,tova okazva vliianie neminuemo varhu haraktera i temperamenta na jivotnoto!!!Sa6testvuva6tata simbioza e dvustranna---poniakoga jivotnoto moje da uravnovesi sobstvenika si,no...za sajalenie---ne vinagi uspiava!
A persiikite po printsip sa tipi4ni predstaviteli na tipa "flegmatik".