Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#131 Guest_Jadi_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 June 2005 - 09:27 AM

Zdraveite

Blagodaria za savetite za podyrjaneto na persiiskata kotka. Vchera probvah kypaneto kakto ste go opisali, samo che ne izpolzvah balsam tyi kato ne mojah da nameria. Efekta e napravo porazitelen r) w) Ne mojah da si poznaia kotaraka nakraia.. s takava prekrasna kozina nikoga ne sym go vijdala. A i toi ponese stoicheski 2-chasovite proceduri na kypane kisnene sushene i razreshvane bez nito vednaj da me odraska r) Imam samo edin vypros, moia kotio ima kafiavi petynca na lapichkite koito se poluchavat ot tova che si mie ochite. Te ne mojaha da se otmiat pri kypaneto. Kak moga da gi premahna, ima li niakakav nachin lapichkite mu da stanat otnovo beli? Kakyv preparat da izpolzvam? Blagodaria predvaritelno

#132 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2005 - 03:46 PM

Ееее, това е новина, поне един човек да бъде доволен. Благодаря за думите, радвам се, че си доволен(а). При следващото къпане резултатите ще са още по-добри, а след 2 месеца, козината ще е по-дълга и мека като коприна. Ако котката е бяла, ще ти дам няколко съвета за жълтите петна.
1. Поръчай си в някоя аптека борова вода и ежедневно втривай на жълтите места. За около 2 седмици ще има резултат.
2. Можете сами да забъркате проста смес за избелване ( използва се само при бели котки)
1 част калциев карбонат на прах се смесва с 1 част кислородна вода
3% и внимателно се разбърква до получаването на паста. С много фин гребен козината се разресва. С помощта на четка за зъби се нанася пастата върху жълтите петна, а с клечка за зъби можете да обръщате нагоре вече намазаната козина. Когато обработите петната, слагате на шията на котка елизабиетина яка или филтър за кафе машина, така че да не може да си търка лапите в очите. Пастата не трябва да попада в очите, защото може силно да ги раздразни. Изчаквате да пълно изсъхване на пастата, тя става на прах и я изресвате с фин гребен. След това изкъпвате котката. Понякога не се получава от първия път, но една крачка напред - две назад. Не трябва да се отказвате, вашата цел и БЯЛА котка.
Тази рецепта може да се използва и за жълти петна под очите и на жабото, но за шията е добре да използвате четка за боядисване на коса.
По случай първият "нов" човек в нашата скромна група от трима - четирима ще закача нови снимки, сега ще се насладим на истински черни персийски котки!!!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#133 Guest_Jadi_*

Публикувано: 07 June 2005 - 04:31 PM

Zdravei Fantik. Otnovo ti blagodaria za pomoshtta i syvetite. Ako niamash nishto protiv shte zadam oshte niakolko vyprosa otnosno podryjkata na moia persiec. Toi ne e bial a e bikolor, kremav s bialo i e na 11 meseca.
Pyrvo me interesuva ot kyde moga da nameria kalciev karbonat, prodava li se v aptekite?
Kolko chesto triabva da go kypia, vednyj na 7 dni dostatychno li e? I kolko chesto triabva da go resha i s kakyv tip greben? Tova koeto me pritesniava e che mu pada prekaleno mnogo kozina pri vsiako resane. Vchera predi kypaneto i sled kypaneto go resah s metalen greben i puhoderka i svalih edin kup kozina ot nego. Dnes otnovo go razresah s metalnia greben i rezultata beshe syshtia. Pada osnovno puh ot korema mu i mejdu prednite i zadnite mu kraka. Strahuvam se che ako go resha vseki den s metalnia greben niama da ostane kozina po nego.

Poslednia mi vypros e za hraneneto. Dobyr izbor li e da go hrania samo sys suha hrana royal canin za kozina i koja? Tazi hrana shte pomogne li za vystanoviavane na kozinata mu? Tia e v mnogo losho systoianie, zastoto go biah ostavila na grijite na maika mi za 2 meseca, prez koeto vreme tia vyobshte ne go e resala, v rezultat na koeto toi se beshe splystil ujasno i kogato go razresah na mestata kydeto biaha splystiavaniata se poluchiha proskubani petna.
Tezi dni shte gledam da kacha negovi snimki, za da dobiesh predstava za kakvo stava vypros.

#134 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:34 PM

Избрана колекциа на черни персийски котки.
Благодарим на развъдниците Короне, Артемис, Агонситес, Скримщау за прелестните котки, които са произвели

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#135 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:37 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:39 PM

и аз благодаря ама имам въпроси. цвета при черната котка трябва да е равномерен и катранено черен. както е на първата котка. мисля че това съм го схванал добре, пък и така пише в стандарта. защо всички тези котки не отговарят на това условие? наистина имат хубав тип, но цвета на козината не е добър. все пак както при белите котки жълтите петна са дефект, и при черните кафевите нюанси. за това има много специфични грижи за тяхната козина, за това не се препоръчват голям брой кръстоски на цветовете (синя и черна, шоколадова и черна и др).
имам ли право или има нещо което не знам?

#137 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:53 PM

Калциев карбонат се продава в аптеките, които правят екстемпорални форми, ако го няма в наличност, може да се поръча.
Котката се реше всеки ден с метален гребен или с пуходерка. Сега е нормално да пада козината, защото такъв е сезонът. Ако котката се къпе веднъж седмично ще ускорите ленеенето и новата козина, която расте ще бъде по-здрава, дълга и жизнена.
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:57 PM

Всички тези котки са на 10 месеца до година и половина и все още не са сменили напълно козината си. Това са котки, от които цял свят се бори, за да се " докопа" до котенце. Ще ти напиша защо козината не е напълно черна, но не сега. Това е т.н fever coat.
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 04:57 PM

Fantik...NIE vsi4ki sme mnogo dovolni i blagodarni,i 6ta6tlivi ot vsi4ko,kazano dotuk!!!Ina4e 6te6e li da stane takav gotin razgovor za persians cats!?! b)
1.kakva o4na mas izpolzva6 li4no ti,predi kapane?
2.za 4ernite kotki---kak da se izbegne poiavata na (naprimer) 4ervenikavi petna po kozinata na "iakata"(zabeliazala sam,4e tan nai-4esto se poiaviavat)???3.Ot kakvo se polu4avat tezi petna,osven ot slantseto???
VIJ,ne moga vseki pat da go povtariam---6te go kaja sega,ti go razbirai za vseki pat,o.k.: BLAGODARIA za savetite,za otgovorite,za napatstviiata.....
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#140 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:02 PM

мерси Фантик. сега разбрах. те наистина са си още с бебешката козина. някой път наистина ще трябва повече да говорим за фивър коат-а. c)

#141 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:18 PM

ZDR,JADI!!!Moje6 li da razkaje6 malko pove4e za tvoia bikolor---ot kade e kupen,kakav klas e...?!
Moje bi ve4e si razbrala,4e VAN i BIKOLOR e v kraga na moite predpo4itaniai sega i tova,4e ti ima6 takova kote,e edna mnogo hubava novina,pone za men!!!
User's Signature

#142 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:32 PM

По принцип черните котки завършват смяната на козината си на около 2 годишна възраст, а някои и по-късно, затова съдиите при оценяването са благосклонни към неравномерния цвят при тези котки. Червените оттенъци при тях се получават при продължително облъчване с интенцивна слънчева светлина. Черните котки се отглеждат само в затворени помещения, а повреме на изложбената си кариера, дори в затъмнени.
Fever coat е състояние при персийските котки, при което поради стрес настъпва промяна в съдържането на млякото на майката. Черните котета хранени с подобно мляко имат проблеми с цветана козината, които се изразяват във сивкави нюанси на жабото, тялото и корена на опашката, но всички връхни части на тялото - глава, крайници, опашка трябва да бъдат оцветени в черно и това е разликата между този феномен и дефектното оцветяваме при неподходящи цветови комбинации.
User's Signature

#143 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:37 PM

Jadi, сега ще ти кажа едно мое лично ноблюдение, а ти ако искаш го приеми. ако някой реши че бъркам някъде да ме поправя за да не повеждаме хората r)

за персиец е важно да се храни със спициална храна. за така приемам лично аз единствено Персианата на Роял Канин. тя има освен съставките за козина и други две големи предимства-формата за по лесно поемане от екстремалните котки, и специалното рН съобразено с изискванията на породата. персийците са изключително предразположени към проблеми с бъбреците и образуване на камъни в пикучния мехур, което се избягва с правилната диета. като добавя и това че имаш котарак не ти препоръчвам да даваш само храна за козина. винаги поне 50% от храната да му е Персиана. хубаво е според мен и едното му ядене през деня ако той обича и ти имаш възможност да е консерва.

а за падането на козаната-едно мое наблюдение. колкото и да пада никога не се свършва ако става въпрос за нормална смяна на козината или както е в твоя случай след като дълго време кожата не е дишала. с добри грижи скоро мисля ще забравиш за тези проблеми и ще остане само здрава козина, която зимата като се сгъсти котарака ще стане невероятен w)

#144 Guest_Guest_trankfilina_*

Публикувано: 07 June 2005 - 05:40 PM

"При персийските котки НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПУДРИ!!! "

Не съмъгласна с това!
Мног често, преди изложбата, се налага да се използва пудра, но тя трябва да
съответства с цвета на котката

c)

#145 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:43 PM

Фантик, понеже засегна темата за fever coat, ще си позволя да ти задам няколко въпроса и за него. знам че понякога котетата така се раждат, и дори съм чувал за случаи при сребърните разцветки при които се изразява в обърната пигментация (искам да кажа с това че тъмната част се пада в основата на косъма а е бял върха) или пък при черните които изглеждат като сребърни (с бял подкосъм). чувал ли си нещо за това и имаш ли представа от какво се предизвиква? и какво се прави като се роди такова коте? подстригване помага ли? или е по-добре да се изчака естествено да се смени. и защо е толкова често (очевидно голям брой черни котки имат този "проблем") c)

ПП-май пак се унесох с въпросите, но дано не ставам досаден. ако е така пусни една ЛБ че да знам да се спра l)

#146 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:47 PM

Извинявам се, но пропуснах да отговоря на въпроса с храненето. Аз давам основно суха храна Persian 30, Kitten 34, IAMS kitten, но и сурово телешко или пилешко месо, понякога извара. В храната Persian 30 на Royal Canin има испециален коректор на киселинността на урината, защото персийската котка е единствената, която се отличава в това отношение от всички останали породи, като разбира се става въпрос и за амерканската екзотична котка, която е късокосместият вариант на персийската котка. Използвам терминът вариант, защото те всъщност са една порода, разликата е само в дължината на козината.
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:54 PM

Цитат

"При персийските котки НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПУДРИ!!! "

Не съмъгласна с това!
Мног често, преди изложбата, се налага да се използва пудра, но тя трябва да
съответства с цвета на котката

c)

Blagodaria ti,4e se vkliu4i!!!Ne smeeh da te molia za tova---znam kolko si zaeta,no se radvam,4e si tuk---ostani!!!
I az znam,4e se izpolzvat pudri--v umereni koli4estva,na opredeleni mesta ot tialoto i spored tsveta na kozinata---zatova i zadadoh tozi vapros!
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 05:56 PM

Ани, нямам нищо против , че се налага, но това са прави, за да скрият някои неща, които съдиите не трябва да забелязват, а те са възникнали, защото ние не можем да се занимаваме по цял ден с нашите любимци. Когато написах това имах предвид, че сухото къпане е противопоказно при персийските котки. Дори да се наложи повреме на изложба, котката трябва да се изкъпе веднага след това.

Котки с fever coat не се бръснат. Една обръсната козина изкарва котката от строя за много дълго време и козината не е същата. Израства много повече осилеста козина и скубането на котката при подготовка за изложба статва доста трудоемко. Един добър съдия може да разбере, че става дума това явление, ако някой ви направи забележка, отминете я без да я слагате на сърце и изчакайте да попаднете на по-добър специалист. s)
User's Signature

#149 Guest_Jadi_*

Публикувано: 07 June 2005 - 06:36 PM

Zdravei Tsveti :)

Moia kotak se kazva Leo i go kupih po obiava vyv vestnika. Za syjalenie niama rodoslovie no zatova pyk e mnogo krasiv, pone za men. Za cvetovete, az predi da vidia Leo ne haresvah vanovete i bikolorite, do togava liubimi mi biaha sivo-sinite persiiki i tricvetnite (sinio krem i bialo), no kogato vidiah Leo mi haresa glavata i izrajenieto mu i go vzeh vypreki che ne mi beshe liubimia cviat. Sega veche sviknah s cveta mu i si go haresvam, vypreki che se podyrja mnogo po trudno ot sinia persiika naprimer. Leo vse oshte e bebe po harakter vypreki che dostigna razmerite na goliam kotarak. Mnogo e igriv, po cial den tyrchi sled topcheta i hartiiki ili si igrae na gonenica s men. Poneje ne go puskam v hola toi vse me debne da zabravia otvorena vratata i se vturva sys vsichka sila, pravi edna obilolka i posle izliza na begom. Nauchil se e da igrae kato kuche, poneje v kyshti chesto ima malki kuchenca, mnogo e smeshen potupva gi s lapa po glavite posle se premiata liaga po korem, hvashta gi s lapi i gi hape. No vsichko tova go pravi mnogo vnimatelno na igra i vyobshte ne si puska noktite.
Samo s pticite mi ne moje da se razbere, proiaviava nezdrav interes kym kanarchetata mi i kym papagalite. Predi vreme imah edna pitomna amazona, koiato se razhojdashe svobodno iz kyshti i Leo reshi che moje da se zakacha s neia, a amazonata go zahapa za opashkata i triabvashe da go spasiavam ot neinia kliun l)

#150 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 07:49 PM

Mnogo interesno!6te 4akam da ni go pokaje6...A i sinia persiika se poddarja mnogo trudno-moga da ti go kaja ot opit!!!Izob6to persiikite iziskvat dosta griji...pone za sega sam sigurna v edno---niama da moga da se spravia s 4isto biala!

Fantik,ako koteto(4erno) e na 5 godini,ne izliza na slantse(absoliutno staino) i vapreki tova ima na iakata 4erveno petno...???Na kakvo moje da se dalji i kakvo moje da se napravi,za da se uednakvi tsvetat???
User's Signature

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни