Персийска котка
Публикувано: 07 June 2005 - 11:09 PM
Публикувано: 07 June 2005 - 11:27 PM
Цитат
Thank's!No pak 6te pitam---ti kakva kozmetika prepora4va6 v tozi slu4ai,za da ia pora4am!?

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 08 June 2005 - 06:57 AM
Публикувано: 09 June 2005 - 01:34 AM
Fantik,
На мен ми е пределно ясно кога, как и защо се използват пудрите...- знаеш това... b) ,
но като си се захванал да обучаваш желаещите, наблегни и за пудрите, защото е доста
важна и тази точка/така мисля поне!/.
Понякога от незнанието, вместо да се"изпишат вежди, се вадят очи", което води до много разочаровани собственици, на които е много трудно да се обясни, че точно това не се прави така при неговата котка/ напр. на не добре изкъпан черен мъжки котарак, обилно е посипан НЯКАКЪВ талк, който полепва по всяко косъмче и ... резултатът е - смачкана, като посипана с грис, почти сива персийка". Иди обяснявай после, защо е дисквалифицирана или с много ниска оценка котката../
... и не всички пудри се използват само за т.нар. "сухо къпане"...има пудри, които просто подобряват качеството на козината, ако тя не е добра генетично, дори това подобряване да е само от къпане до къпане... /предимно се използват преди изложби/
В крайна сметка, никой не може да е сигурен 100%, с каква козина ще бъде котето, което е купил, след като стане полово зряла котка- и тогава на помощ идва козметиката r), но основното правило при използването й е, че тя трябва да е съобразена с цвета на котката!
Наистина, съжалявам, че нямам достатъчно време, за да съм по-активна тук ...w)
Публикувано: 09 June 2005 - 08:02 AM
Моля, използвай ник-овете на събеседниците, не е нужно да разкриваш самоличността им. Благодаря. n)
Добре дошла, trankfilina
Нека чуя и твоето мнение: използването на пудра преди и по време на изложба, невъзможността между двата дни са изкъпеш котето, води ли до поява на пърхут? Какво става когато с пудра е "замаскирана" мазна опашка и пудрата остане там 2-3 или повече дни. Относно втория случай, аз преди близо година имах страхотен проблем с опашката на Бенджи, от който едва се отървахме с много процедури, мъки при вет-овете, противоалергични инжекции и сълзи в очите ми...

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 09 June 2005 - 10:56 AM
Когато писах по темата за къпането, ставаше въпрос за рутинно ежеседмично къпане, а не за подготовка на котката за изложба. Когато иде реч за това, пудрите воъбще не са приложими при персийските котки. Ако дискутираме темата за подготовка и представяне на изложба ще стане въпрос за използване на дегизировъчни пудри и други трикове при различните цветове котки, но дори и тогава използването на пудри трябва да става доста внимателно и да се обработват само определени участъци, защото ако става въпрос за сериозно съдийство и пренапудрена котка, съдията може да отсъди във вреда на котката.
Относно обема и мекотата на козината най-добре е да се използват спрейове или кондиционери с антистатично действие.
И ако ми позволите, "Мазната опашка" е проблем, който се решава лесно и не е актуален, ако животното се къпе редовно.
Публикувано: 09 June 2005 - 05:10 PM
мисля, че сте се отървали от излишната козина и ако животното се храни добре след 2-3 месеца ще бъде във върхова форма, стига да се къпете редовно b) Ако споделиш откъде е котката, може и да разплетем случая и ако е възможно да ти съдействаме за родословие. Виждам, че у вас сте голяма компания. Поздравление за прекрасните папагали. Какадуто алба ли е или така ми се струва?
Публикувано: 09 June 2005 - 05:42 PM
Моля, Jadi да се регистрира... и да ползва кирилица, ако обича c)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 09 June 2005 - 06:40 PM

Публикувано: 09 June 2005 - 07:17 PM
За козината, още сме в процес на отърваване, и днес като го ресах свалих топка косми. За документите, за съжаление не знам нищо за родителите на Лео, купих го по обява и не попитах за родословие, нито за имената на майката и бащата. В последствие загубих телефона на хората от които го купих, така че сега и да искам да науча нещо повече за родословието му, няма как да се свържа с тях. Това не е толкова важно, и предишната ми персийка беше без родословие, но пак беше много красива и даже веднъж стана първа на изложба в клас без родословие. Надявам се че и сега на изложбите да могат да участват котки без документи, но дори и да не може ще го преживея.
За папагалите, тези двата не са мои, само ги продавам. Какадуто е портокалово качулато и е доста по-дребно от алба-та. Моя папагал е кралско жако, Жади се казва. Гледам я от 3 месеца и вече се опитва да проговори w) За мен жакото е номер 1 и го предпочитам пред какадуто и амазоната.
Публикувано: 09 June 2005 - 07:37 PM
Радвам се че Лео ти е харесал r) И аз като го видях за първи път много си го харесах, когато го купувах имах клиент за него и идеята ми беше да го продам, тогава нямах никакво намерение да си взимам отново пресийка, още по малко мъжки биколор.. Но нещо ме впечатли в него, главата му, сладурското му изражение и това че беше много игрив. И реших да си го оставя за мен. После забелязах че захапката му не е наред (горните му резци бяха малко по-напред от долните) питах няколко човека занимаващи се с персийки за това и те започнаха да ме убеждават да го продам.. Аз обаче не ги послушах и Леонид си остана при мен. Оказа се че те не са били прави, при растежа долните му резци се доближиха до горните и сега той си има съвсем нормална захапка.
За родословието, повярвай ми, знам колко е важно то, преди време имах развъдник за немски овчарки и се бях вманиачила в това, но сега целта ми не е да се занимавам с развъждане или да ходя по изложби, ако имах такива идеи нямаше да взема Лео, а щях да избера по-качествено и по-елитно коте.
Публикувано: 09 June 2005 - 09:50 PM
не съм съгласна с това, че мазната опашка не е актуален проблем... вероятно да, би могло да се приеме така, ако съдиш от позицията на персийките, но иначе за полудългокосмести и късокосмести си е проблем и то какъв!!! За тях, особено за последните не се препоръчва често къпане, какво остава пък веднъж седмично.

Публикувано: 09 June 2005 - 10:42 PM
I ote ne6to---sega iskam da kupia kote ot USA,nai-perfektnoto po vazmojnost,samo poradi edna-edinstvena pri4ina---nadiavam se,4e kolkoto e po-perfektno,tolkova po-goliama e veroiatnostta da si pretapia makata i nostalgiiata po moeto sinio momi4e,koeto koi-znae koga 6te vidia pak...Koito ne go e izjivial---toi ne znae kakvo e! s)

Публикувано: 09 June 2005 - 11:03 PM
Всякакви такива ще бъдат изтривани без предупреждение.
Същото се отнася и до некоректни забележки, адресирани към други участници във форума. Това ще важи с пълна сила и за анонимните постинги, особено тези, които се публикуват по искане на цвети.
Модераторът за ПОСЛЕДЕН ПЪТ се обръща специално към цвети с молба да спазва добрия тон и всички правила за етичност, обективност и комуникативност, без изключение!!
Аз ще се постарая да проявявам огромно търпение, но ... то има граници.
Модераторът ще трие без предупреждение всички постинги, които представляват лични нападки и ще премества тези, които не касаят темата.
Моля, съобразявайте се с горното, тъй както и всички ние се съобразяваме... и разбира се, спазвайте добрия тон.
Благодаря.

Публикувано: 10 June 2005 - 09:54 AM
Публикувано: 10 June 2005 - 01:15 PM
За модератора триабва да важат са6тите правила,които тои настоиава да се спазват и от другите--1.да не допуска и тои некоректни забележки,които са ли4на нападка кам други форумнитси,пак били те и на ли4на по6та!
2.и когато е о4евадно,4е се води нормален и прииатен диалог между ниаколко от форумнитсите,да не се намесва,за да опоро4ава и измениа темата в посока и изван това,за което става вапрос!