Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#852 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2008 - 12:22 PM

До amatyor / amatyorcho и всички други негови и бъдещи производни никове

Позволявам си да Ви обърна внимание, че Вашият начин на общуване създава усещането, че просто не се вписвате в нормите и изискванията на този форум.

Настоятелно Ви моля да вземете предвид горното и да "престанете да навлизате грубо във ФОРОМА", независимо от това, че Ви "КЕФИ", да оставите настрана напъните си да го "размърдате" и по-специално да не апелирате към писане на глупости!

Вярвам, че ще положите усилия и ще спазвате ЗАНАПРЕД елементарна езикова култура, включително ще проявявате необходимото уважение към останалите пишещи тук!

Мод

User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#853 Потребителят е офлайн   amatyor4o Икона

Публикувано: 10 May 2008 - 12:45 PM

Крайно време беше да ме скатри "Властелина на ДОБРИЯ тон"-ВЕЧЕ САМО ЩЕ ЧЕТА -ЦЕНЗУРА ЗА СЕЛЯЦИ КАТО МЕН :'(

#854 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 03:50 PM

Мит е, че хората които плащат хиляди долари за котките си го правят за да спечелят след това от поколението им. От котки "печелят" дребните хорица , тези които няма да видиш по изложби и форуми. Темата е изтъркана и хорицата ги знаеме кои са. Като запълнят пазарната ниша за котки на килограм, сменят породата, след това започват да "въдят" кучета  ;D каква ирония

Да поразведрим атмосферата с най-добра котка на ЦФА в шампионки клас от всички породи за сезон 2007-2008

GC, BW, NW Sunny Ridge Polar Express Of Wishes

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Най-добро коте от всички породи е GC, NW Kuorii Per Smpre Of D'eden Lover черно персийче

Най-добър кастрат на ЦФА за изминалия сезон е GP, NW Boberan Night Scout Of Koi Pond черен персийски котарак

... абе въобще само персийски котки и това е  ;D :blink:

User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#855 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 09:11 PM

наскачали? просто те попитах за какъв чешки брак говориш...
и не те карам да говориш лошо за котки, а просто да кажеш имената на котките за които говориш. ако те притеснява че "брак" е обидна дума просто не трябваше да я ползваш по начало.
и моля ти се занапред - форУм. не че точно аз пиша безгрешно ама... това специално е набиваща се грешка.

ПС: за да не остане съмнение че не допускаме външни хора и просто ги нападаме постоянно ще помоля radocats  да изясни кои са споменатите от него котки :chaika:

#856 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 09:13 PM

съвсем нарочно в отделен пост искам да изразя възхищението си от перфектното коте, което radocats ни е показал :->) хубаво е когато освен козина в една персийка  може да се види и тип, и излъчване, а това на ЦФА изложбите определено е така :palec:

#857 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 01:11 AM

Интересно е да се спомене, че както този котарак, така и миналогодишната най-добра котка на CFA GC, BW, NW Melositos White Owl Of D'eden Lover се представят от един и същ човек който не е развъдчика им. Кони Стюард е дама с изключително прецизен поглед върху породата и всички представени от нея котки достигат до тази титла. Тя самата не се занимава с развъдна дейност и е титуловала съвсем малко свои котки в миналото
User's Signature

www.radocats.com

#858 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 08:36 AM

А ето и нещо интересно  ;D GC,NW,BW Sunny Ridge Polar Express of Wishes докоснат от българска ръка на изложбата във Филдерщат, Германия. На снимката: Героят на деня, Кони Стюарт и Жана Вернер
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#859 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 08:40 PM

извинявам се че отново ще повдигна явно неприятна за обсъждане тема, но не мога да си обясня защо се говори че в България има бракувани котки от други държави, но хората които пишат за това не назовават тези котки с имената им и развъдниците които ги внасят.
не трябва ли да се казва на хората открито от какво да се пазят?

#860 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 11:44 AM

Манус, АЗ твърдя, че в някои БГ развъдници се работи с "персийски котки" плод на търговско намножение, но какво от това?! Аз не ангажирам никого с мнението си, така че ако си решил да си вземеш нова котка просто го направи. Никой тук неможе да те предпази от каквото и да е. Знанието би могло! Потърси информация за породата и генофонда й, обърни внимание аджеба поне на цветовете и правилното им комбиниране в развъдните програми, запознай се с кръвните линии и мястото на екзотите в родословието на персийската котка ... това е което ще ти помогне в избора на изложбено коте (ако това е което искаш разбира се) Хора, хорица, едни говорят, други просто си приказват
User's Signature

www.radocats.com

#861 Потребителят е офлайн   amatyor4o Икона

Публикувано: 15 May 2008 - 11:59 AM

Тая тема е много "гореща".Всичко опира до финанси.Аз съм за купуването на коте от БГ развъдник с доказани качества,и да не се завижда че със събраните средства развъдника ще докара в България "икона",на която ще се кланяме по-изложбите и ще вдигне нивото на българските "перси",и пред съдии и пред чужда конкуренция.

#862 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 12:44 PM

аз пък съм на мнение че качеството се купува и предполагам и за персийските котки е вярно ... от чужбина. ясно е че за тази порода CFA е еталона. ако искаш сравнително качествено предполагам че и от БГ може да се купи, но ако искаш най-доброто трябва да събираш парички ;) ...

... и накрая се оказва че и финасите не са решаващи в цялата работа, за да си купиш наистина елитно животно, не става само с пари ... за съжаление не е като в магазина - трябва да чакаш (може и с години), трябва да убеждаваш, че ти си човека, трябва да ти се доверят и да обещаят... и пак няма да ти дадат най-доброто коте защото от мн обещаващите котила развъдчикът си запазва най-доброто коте обикновено... с други думи никак не е лесно B)

... в един момент се стига до извода, че за да имаш шоу-уинър трябва да си купиш кръвните линии и трябва сам да си го произведеш :blink:

#863 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 01:20 PM

Цитат

в един момент се стига до извода, че за да имаш шоу-уинър трябва да си купиш кръвните линии и трябва сам да си го произведеш

абсолютно

Цитат

Всичко опира до финанси

Живеем във време на кредити и този който не го мързи и иска да постигне нещо рискува и инвестира
User's Signature

www.radocats.com

#864 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 06:30 PM

Никой тук неможе да те предпази от каквото и да е. Знанието би могло!

А защо не споделиш малко знания с нас. Обясни ни го простичко, като за хора, които не разбират ;D

Кажи защо екзотите нямат място в родословието на персийците, това важи ли и за екзотите (екзот+екзот)?

Radocats, обещал си снимки на котета (още от есента, когато котаракът караше бащинство). Дай да видим хубави БГ персийци.
Поне на сайта ти да работеше :(
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#865 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 07:35 PM

Ако знание се наливаше с фуния, щях да налея щедро  ;) но уви

Персийските котки се използват за подобряване на типа при екзотите, обратното не

Моите котки са кастрирани и подарени Офика, вече не се занимавам
User's Signature

www.radocats.com

#866 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 08:30 PM

Здравейте, сега аз искам да напиша защо аз никога ( повече ) няма да дам и пукната пара за персийска котка, в чието родословие има екзоти. Кръстосването им е позволено от всички организации, НО разликата е в това, че някои ги припознават като персийски, а други като дългокосмести екзоти. Вторите имат причини да го правят, защото това са развъдчици, които развиват и пазят породата, която СА създали, за да бъде тя наистина изчистена от примесване с други породи. За мен, а и за целия свят родината на персийската котка, такава каквато тя е по стандарт днес е Америка и по-точно ЦФА. Екзотичната късокосместа е също американска порода създадена от ЦФА развъдчици. Тези хора още помнят какво са използвали, когато са създавали екзотите. При селекцията е вливана кръв от породи, които са от трета група по ФИФе и нямат нищо общо с персийската котка, която отдавна е призната и утвърдена като порода. Така чрез кръстосване с късокосмести котки се преливат доминантните гени за къса козина, което противоречи на всички правила на селектирането и подбор на животни с рецесивен белег дължина на космената покривка, каквито са персийските котки. От друга страна използваните породи имат типична окраска на козината, която не е призната от нито една организация при персийските котки! Та в общи линии и накратко това са причините, поради които много хора не биха проявили интерес към кръстоските между персийски и екзотични котки. Тези животни се използват в много развъдници за подобряване на типа на екзотите, но не и при работа с персийски котки. Много от екзотите имат клиновидни глави, които  са насадени от късокосместите котки и това е една от причините, поради които се прелива кръв от персийски котки. В базата данни на ЦФА с родословия все още стоят тези късокосмести котки, защото присъствието им в родословията на много от днешните екзоти е факт. Това е накратко моето мнение по въпроса, но всеки може сам за себе си да прецени какво точно иска и цели да постигне, ако изобщо знае какво иска и да направи своя избор, най-важното е той (изборът) да е информиран.  :blink:
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#867 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 08:32 PM

Цитат

... в един момент се стига до извода, че за да имаш шоу-уинър трябва да си купиш кръвните линии и трябва сам да си го произведеш :blink:

да, ама когато го произведеш от линии, които не са от ЦФА някой казва че това е случайност, че генотипа не е хубав и че тези котки са брак. не казват че си постигнал нещо.... май обаче само в България е така.
дали на изложбите които посещавате в чужбина едни развъдници говорят така за други?
и въпросът ми беше конкретен, но получих доста общи отговори (както и очаквах). в интерес на истината и на общата публика ще кажа че аз много добре знам кои са визираните котки, но ми се искаше да видя малко смелост, да се изнесат малко факти, а не само твърдения. после всеки да си прави изводите сам. трудно е хората да имат знания когато липсва желание от знаещите да го споделят.
успех на всички в начинанията им :palec:

#868 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 08:37 PM

Цитат

...подбор на животни с рецесивен белег дължина на космената покривка...

това и аз до скоро не го знаех, все си мислех че дългият косъм е доминантен над късия.

интересно е, че за равитието на британци често се среща използването на ПЕР и ЕXO - какво подобрява това не знам, защото не разбирам много от персийци, но най-вероятно подобрява главата при БРИ - по-голяма и по-кръгла. най-често ползването на ПЕР и ЕXO за развъждане на БРИ е свързано и с развитието на сравнително новите цветове при БРИ: канела и фоун.

#869 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 08:45 PM

Фантик, малко ще изместим темата ама... модератора ако иска да отдели.
има една фраза, която вероятно много добре знаеш "recesives are forever". е... чудя се тогава защо след като персийската котка е изтъкана от рецесивни алели е проблем че е имало някъде в родословието й примерно късокосмести котки? доминантните алели ако не са изявени просто ги няма. е... не казвам че не разбирам какво казваш, и съм съгласен че котките които ни показваш от ЦФА ринговете са невероятни, но пък прочетохи една друга статия (мисля че пак ти я беше пускал) за намаляването на генофонда. мисля че трябва да се търси златната среда... :blink:

#870 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 08:54 PM

трябва да се има в предвид и друго... постигането на шоу-уинър винаги има цена. използването на едни и същи или близки кръвни линии водят до добри резултати от новото поколение... НО рано или късно генно котките са изгубили много и няма как да не се вкарат нови линии, не може вечно да се развъжда само с едни и същи чисти линии, в един момент вече се рискува здравето на бъдещото поколение... :blink:

има развъдчици, които постигат страхотни резултати (естествено по-трудно и по-рядко) и с котки, които са от съвсем различни кръвни линии... свеждат инбриидинга до 0%, но поне гарантират широк gene pool, което поне осигуравя нещо много важно... здравето на котката ;)

#871 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 09:03 PM

Цитат

...да, ама когато го произведеш от линии, които не са от ЦФА някой казва че това е случайност...

ами може пък и да излезе наистина мн добро коте и от не толкова добри родители (неносители на чистите ЦФА линии), но дали това коте ще предаде качествата си на бъдещето поколение? ако има сериозно родословие назад е по-вериятно да даде хубаво поколение, отколкото ако е излязло просто сполучливо по стечение на обстоятелствата - то ще е само шоу уинър и толкова. може и аз да греша, да ме поправите все пак съм още в началото ;)

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни