Персийска котка
Публикувано: 10 May 2008 - 12:22 PM
Позволявам си да Ви обърна внимание, че Вашият начин на общуване създава усещането, че просто не се вписвате в нормите и изискванията на този форум.
Настоятелно Ви моля да вземете предвид горното и да "престанете да навлизате грубо във ФОРОМА", независимо от това, че Ви "КЕФИ", да оставите настрана напъните си да го "размърдате" и по-специално да не апелирате към писане на глупости!
Вярвам, че ще положите усилия и ще спазвате ЗАНАПРЕД елементарна езикова култура, включително ще проявявате необходимото уважение към останалите пишещи тук!
Мод

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 10 May 2008 - 03:50 PM
GC, BW, NW Sunny Ridge Polar Express Of Wishes

Най-добро коте от всички породи е GC, NW Kuorii Per Smpre Of D'eden Lover черно персийче
Най-добър кастрат на ЦФА за изминалия сезон е GP, NW Boberan Night Scout Of Koi Pond черен персийски котарак
... абе въобще само персийски котки и това е ;D :blink:
Публикувано: 10 May 2008 - 09:11 PM
и не те карам да говориш лошо за котки, а просто да кажеш имената на котките за които говориш. ако те притеснява че "брак" е обидна дума просто не трябваше да я ползваш по начало.
и моля ти се занапред - форУм. не че точно аз пиша безгрешно ама... това специално е набиваща се грешка.
ПС: за да не остане съмнение че не допускаме външни хора и просто ги нападаме постоянно ще помоля radocats да изясни кои са споменатите от него котки :chaika:
Публикувано: 10 May 2008 - 09:13 PM
Публикувано: 11 May 2008 - 01:11 AM
Публикувано: 11 May 2008 - 08:36 AM
Публикувано: 13 May 2008 - 08:40 PM
не трябва ли да се казва на хората открито от какво да се пазят?
Публикувано: 15 May 2008 - 11:44 AM
Публикувано: 15 May 2008 - 11:59 AM
Публикувано: 15 May 2008 - 12:44 PM
... и накрая се оказва че и финасите не са решаващи в цялата работа, за да си купиш наистина елитно животно, не става само с пари ... за съжаление не е като в магазина - трябва да чакаш (може и с години), трябва да убеждаваш, че ти си човека, трябва да ти се доверят и да обещаят... и пак няма да ти дадат най-доброто коте защото от мн обещаващите котила развъдчикът си запазва най-доброто коте обикновено... с други думи никак не е лесно B)
... в един момент се стига до извода, че за да имаш шоу-уинър трябва да си купиш кръвните линии и трябва сам да си го произведеш :blink:
Публикувано: 15 May 2008 - 01:20 PM
Цитат
абсолютно
Цитат
Живеем във време на кредити и този който не го мързи и иска да постигне нещо рискува и инвестира
Публикувано: 15 May 2008 - 06:30 PM
А защо не споделиш малко знания с нас. Обясни ни го простичко, като за хора, които не разбират ;D
Кажи защо екзотите нямат място в родословието на персийците, това важи ли и за екзотите (екзот+екзот)?
Radocats, обещал си снимки на котета (още от есента, когато котаракът караше бащинство). Дай да видим хубави БГ персийци.
Поне на сайта ти да работеше :(
Публикувано: 15 May 2008 - 07:35 PM
Персийските котки се използват за подобряване на типа при екзотите, обратното не
Моите котки са кастрирани и подарени Офика, вече не се занимавам
Публикувано: 15 May 2008 - 08:30 PM
Публикувано: 15 May 2008 - 08:32 PM
Цитат
да, ама когато го произведеш от линии, които не са от ЦФА някой казва че това е случайност, че генотипа не е хубав и че тези котки са брак. не казват че си постигнал нещо.... май обаче само в България е така.
дали на изложбите които посещавате в чужбина едни развъдници говорят така за други?
и въпросът ми беше конкретен, но получих доста общи отговори (както и очаквах). в интерес на истината и на общата публика ще кажа че аз много добре знам кои са визираните котки, но ми се искаше да видя малко смелост, да се изнесат малко факти, а не само твърдения. после всеки да си прави изводите сам. трудно е хората да имат знания когато липсва желание от знаещите да го споделят.
успех на всички в начинанията им :palec:
Публикувано: 15 May 2008 - 08:37 PM
Цитат
това и аз до скоро не го знаех, все си мислех че дългият косъм е доминантен над късия.
интересно е, че за равитието на британци често се среща използването на ПЕР и ЕXO - какво подобрява това не знам, защото не разбирам много от персийци, но най-вероятно подобрява главата при БРИ - по-голяма и по-кръгла. най-често ползването на ПЕР и ЕXO за развъждане на БРИ е свързано и с развитието на сравнително новите цветове при БРИ: канела и фоун.
Публикувано: 15 May 2008 - 08:45 PM
има една фраза, която вероятно много добре знаеш "recesives are forever". е... чудя се тогава защо след като персийската котка е изтъкана от рецесивни алели е проблем че е имало някъде в родословието й примерно късокосмести котки? доминантните алели ако не са изявени просто ги няма. е... не казвам че не разбирам какво казваш, и съм съгласен че котките които ни показваш от ЦФА ринговете са невероятни, но пък прочетохи една друга статия (мисля че пак ти я беше пускал) за намаляването на генофонда. мисля че трябва да се търси златната среда... :blink:
Публикувано: 15 May 2008 - 08:54 PM
има развъдчици, които постигат страхотни резултати (естествено по-трудно и по-рядко) и с котки, които са от съвсем различни кръвни линии... свеждат инбриидинга до 0%, но поне гарантират широк gene pool, което поне осигуравя нещо много важно... здравето на котката ;)
Публикувано: 15 May 2008 - 09:03 PM
Цитат
ами може пък и да излезе наистина мн добро коте и от не толкова добри родители (неносители на чистите ЦФА линии), но дали това коте ще предаде качествата си на бъдещето поколение? ако има сериозно родословие назад е по-вериятно да даде хубаво поколение, отколкото ако е излязло просто сполучливо по стечение на обстоятелствата - то ще е само шоу уинър и толкова. може и аз да греша, да ме поправите все пак съм още в началото ;)