Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#1641 Потребителят е офлайн   NOK_amg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2009 - 07:44 PM

Здравейте. От два дни вкъщи имаме едно сиво персииче на 45 дни. пишкаме в тоалетната /ама малко се дебнем де :af_089: /, яде само прясно мляко и по мъничко риба /филе/. Лошото е, че идея си нямам как стоят нещата при тях с ваксини, хранене и така нататъ /да беше куче съм много наясно, но котко/. В понеделник отиваме на ветеринар, то е ясно но ще бъда благодаран ако споделите опита си и дадете някой съвет. Чувам некви страшни мачения, които се препоръчват за домашни котки- вадене на нокти на предните лапи, кастриране........ наложително ли е това, ваксини? Благодаря предварително.

#1642 Потребителят е офлайн   NOK_amg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 07:48 PM

Здравейте. От два дни вкъщи имаме едно мъжко сиво персииче на 45 дни. Пишкаме в тоалетната /ама малко се дебнем още де :af_089: /, яде само прясно мляко и по мъничко риба /филе/. Лошото е, че идея си нямам как стоят нещата при тях с ваксини, хранене и така нататък /да беше куче съм наясно, но котка/. В понеделник отиваме на ветеринар, това е неизбежно, но ще бъда благодаран ако споделите опита си и дадете някой съвет. Чувам некви страшни мъчения, които се препоръчват за домашни котки- вадене на нокти на предните лапи, кастриране........ наложително ли е това, ваксини? Благодаря предварително.

#1643 Потребителят е офлайн   Animat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 10:20 AM

Много рано са ви дали котето, но...бързат да се оттърват, да не коментирам сега. Затова и не е приучено да яде друго, а може би нищо друго не му е давано в предишния дом.
За ваксините - не е задължителна, но е добре да се ваксинира срещу 3-те смъртоносни за котките заразни болести като навърши 2 месеца, преди това трябва да се обезпаразити с паста или хапче - ветът ще ви каже. След това ежегодно се ваксинират.
За ноктите - отстраняването на нокти е забранено. Подрязването на връхчетата на предните лапи/котките дерат само с предните/ няма да спаси диваните и килима - желанието за маркиране с дране си остава, както и възможността
Съвет - купете му котешка драскалка - най-добре с хралупа - не са скъпи, а и ще се научи къде да дере и ще има къде да се крие:) Ако нямате фин. възможност - парче мокет закачено на стената или някаква рогозка-изтривалка от виетнамските на пода също върши работа.
Дългокосместите котки изискват ежедневно ресане - свиквайте го още отсега.
За кастрацията - нека да навърши годинка.За мъжките котки операцията е много лека, на 3-я час след нея вече си играят. Ще си спестите неприятното маркиране и нагона за търсене на котка, който води до бягство от дома/скачане от тераса/прозорец - все опасности, на които не бива да се излага едно домашно коте.
Обезопасете прозорците , които отваряте, не го оставяйте само на терасата.

Тъй като нямате познания за гледането на коте, съветвам ви да четете - в нета има много упътвания, освен това книжката на д-р Брус Фогъл "Всичко за котката" е чудесно помагало за начинаещи. Рекламните книжки на Purina също вършат работа. Самата книжка на Пурина я има в сайта им в pdf формат http://www.purina.bg...ur+New+Pet+Cat/
User's Signature

www.sibirela.bravehost.com

#1644 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 10:39 AM

Изчерпателен и точен отговор на Анимат. Само да подчертая, NOK_amg, хигиената при тези котки е много важна за здравословното им състояние. Ежедневно разресване и почистване на очите както и къпане веднъж в месеца от най-ранна детска възраст - всички процедури много нежно и с любов. Късмет
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#1645 Потребителят е офлайн   NOK_amg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 12:05 PM

Благодаря много за съветите. Относно ресането ясно, но в момента самия косъм му е един бебшки, някак си мъхест и се чудя как и с какво да го реша.Дадоха ми съвет да го реша в началото с четка за зъби- удачно ли е.Инъче живея в къща с двар на първия етаж и не е страшно за него да се разхожда и по терасата като порасне, освен ако не иде в клетката на овчарката :ab_041:
Ше му взема котешка драскалка, не е проблем, а за кастрацията явно има време да помисля. Мерси отново и ето една снимка на Фъч :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1646 Потребителят е офлайн   NOK_amg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 12:12 PM

Много ми е интересно как вечерта му стават едни широки зениците- като човешки, а деним са му котишки, всмисъл свиват се в линия.
И сигурно ставам банален, но ад питам нормално ли е да спи много, ама много, защото нашето коте се сцепва от спане!

#1647 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 06:30 PM

[Продава се женско персийско коте, родено на 8-ми март, средно муцунесто, цена 300 лв.]

Здравейте,
Когато попаднах на цитираната по-горе обява в dalavera.net буквално се втрещих. :ud_009:
Досега бях чувал и чел за "екстремални", "полуекстремални" и "калсически" персийски котки, но за такова животно като "средно муцунесто" персийско коте, ей Богу, не бях чувал и чел...
User's Signature

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.

#1648 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 06:54 PM

ооо и аз съм срещал от типа "чипоноса персийка", "баща персийец златен медалист, майка ангорка", "полуперсийка", както и цветовете "крем-карамел", "крем-какао", "шампанско", "пепел от рози" :ns22:
User's Signature

www.radocats.com

#1649 Потребителят е офлайн   NOK_amg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 12:26 PM

Къде може да видя стандарта на породата?

#1650 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2009 - 04:19 PM

Здравейте не всички. Казвам се Пламена Каръкова и съм от град Бурас. Нова съм във форума и се надявам на вашата подкрепа. :ae_085:
User's Signature

Развъдник за персийски котки Royal UniCats (FFE registered)

Качена снимка

#1651 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2009 - 10:23 PM

Печатна грешка :zz_223: имах предвид : здравейте НА всички :d
User's Signature

Качена снимка

#1652 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 04:20 PM

Здравей! Разкажи ни повече за котките си - как се казват, от къде идват, какво те привлече в породата, цели ... и т.н.
User's Signature

www.radocats.com

#1653 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2009 - 07:27 PM

Здравейте :))) котките са ми Mercedes Persy de Gal i Neron Persy de Gal. Подарък са ми за 14 февруари от моя мил съпруг. Имам котки от 7 години, но за първи път чистопородни. Имаме и 2 други котки, пак персийки, но те са кастрирани. Имаме амбиций да ходим по изложби и повече хора да видят нашите красиви рожби. Много са обичливи, къпем се, решем се и сме едно малко котешко царство в къщи...
User's Signature

Качена снимка

#1654 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2009 - 10:26 PM

Форума е доста празен...няма ли начин да живне малко :zz_223:
User's Signature

Качена снимка

#1655 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 07:16 PM

Ще се радваме да ги видим по изложбите. :smile: Обичам пухкави котки. :wb_052:
А кои са родителите им?
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#1656 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 04:12 PM

Ето две снимки и от мен на моята Дива, в очакване да отлети за новия си дом :smile: .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#1657 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 10:34 PM

сладурана.... сигурно е особено чувството точно преди да се разделиш с някое коте... а тя изглежда сякаш очаква това пътуване... искрено се надявам да е много щастлива!

#1658 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 June 2009 - 04:46 PM

Ето ни и нас след баня :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#1659 Потребителят е офлайн   xsxboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 04:08 PM

Здравейте приатели.
Нов съм в този форум и се нуждая от съвет понеже съм повече от скаран с нещата..
Искам много да си закупя котенце персийско и съм се спрял на нещо което ме е грабнало тотално но ме е страх да не бъда излъган.
Значи котето е на около 2 месеца и до сега няма нито една ваксина допитах се с ветеринарен лекар и той каза че не е късно обикновенно първата се слагала на около 8-9 седмица.
Човека който го продава казва че е внос от Словакия и имало печат в едното ушенце.
Самото коте е:Персийска полуекстремал какво ще рече полуекстремал? Има евро-паспорт.
Така като го гледате прилича ли на персийска и какво Ви е мнението да го грабвам ли този красавец или нещо Ви съмнява ?
Цената която ми искат за него е 250лв
Благодаря много на всички решили да помогнат.

Качена снимка

#1660 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 06:33 PM

Здравей xsxboy,
Такова нещо като "полуекстремална" персийска котка битува само в главите на неинформираните потребители и в обявите на недобросъвестните търговци. Пиша съзнателно недобросъвестни, защото предполагам, че ковекът, който ви продава котето е много добре запознат със стандарта на персийскат котка а той е един и в него няма полуекстремални, екстремални или калсически персийки.
Можете да прегледате стандарта на страницата на FIFe или на страницата на CFA. Нама значение на коя от двете станици, защото няма разлики в стандартите на двете организации, за разлика от други породи, като например руска синя.
На въпроса ви дали котето ви е породисто - такова е само ако има родословие, но при тази цена се съмнявам... Доколкото виждам от снимката, малкият юнак е пет клас - т.е. не става за развъждане и изложбена дейност - нослето му е длъжко, а и ушите биха молги да бъдат по ниско поставени и да са по-къси и заоблени.
Колкото до татуировката, отдавна вече не се правят такива - имплантира се чип с данни за котето и собственика му. Задължителна предпоставка при вноса на коте от чужбина е то да е ваксинирано, вкл. срещу бяс, да има ветеринарен паспорт и да му е поставен микрочип.
Сами разбирате, че за толкова пари е невъзможно да получите породисто коте от чуждина. Но котето ми се струва симпатично - вижте да няма секреция около носа, ануса, ушите и очите, да е игриво и адекватно и може да го вземете.
Още нещо, много важно при белите котки със сини очи(те са генетично предразположени към глухота) - плеснете с ръце, повикайте го и ако се обръща, значи няма проблем.
Също така следва да знаете, че персийските котки са генетично предразположени към поликистоза - тежко заболяване на бъбреците с летален край за котката. Единствената гаранция и превенция срещу това заболяване е да си вземете коте от реномиран развъдник, който ще ви даде копие от тестовете на родителите на котето - като доказателство, че не са носители на това тежко заболяване.
Ами, това е общо-взето.
Ако си вземете котето - веднага го заведете на ветеринар,, за да го прегледа и да назначи ваксини ако са необходими такива.
User's Signature

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85