Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1161 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2010 - 12:42 PM

Здравейте!Относно гранулите,моето е на почти 4 мес.и отказва всякакъв вид гранули.Пробвахме почти всички от висок клас-накиснати,ненакиснати-НЕ.Той като цяло е много капризен и храненето ни е голям проблем.Готвех му, но и това не му хареса особенно.Сега сме на вариант-сварено месо, но и то взе да му омръзва.Абе в чудо сме се видели.Иначе е 15кг-смятам че е добре.Знаете ли нещо за капризни малчовци?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1162 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 08 January 2010 - 06:34 PM

QUOTE (North face @ Jan 8 2010, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE (Athanna @ Jan 8 2010, 01:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE (neznainata @ Jan 6 2010, 12:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
В кв. Хаджи Димитър има борса с Роял Канин за 100 лв. 15 кг. чувал за куче над 1 година. Ако намеря визитка, мога да ти кажа адрес и телефон.

Ако намериш, дай моля те насам... Аз направих една проверка за Intestinal на Роял в онлайн магазин и се оказва, че ако си купя цял увал оттук и то от MALL-а, излиза с около 50 лева по-ефтино ... А съм сигурна на каква цена я купувам тук, понеже вече два пъти взимам по няколко килограма и то от две различни места ... Беше на една и съща цена ... Ужасно странно!
Ще проверя пак, но доколкото видях в zoomagazin.eu е 199 лева 14 кг... тук е 21 леи (10.5 лева) един килограм. Недоумявам.

Защо ти е интестина тя се дава само за болни кучета ( стомашни проблеми ) кучето има ли такива ? Тя е по скъпа защото е лечебна храна. Иначе тук сега Мера дог има промоции, Еукануба също а за зкупуването на чували, то всичко зависи от това колко чувала ще искаш, колко често ще взимаш дали ще ти ги карат ти ли ще си ги взимаш и т.н.

п.с. Попитай Густи да ти даде съвет за марка храна а и борса някоя в Букурещ примерно. Попитай каква храна е яло докато е било при него и продължи със същата ( ако не си го питала де )

Ами имаме проблеми със стомахчето и храната е по нареждане на Густи. Първата храна, която ядохме, ни беше дадена от него. Докато я ядохме, нямаше никакъв проблем. За съжаление, тя е вносна храна от Испания и не може да се намери лесно тук.

Иначе, да, имаме абсолютно подробно разпечатан лист с препоръчителни храни, който лист той ни даде. Там си пише всичко - как се храни, какво не трябва да яде, какво може и какво не. Включва и разни методи какво да се прави, при положение, че отказва храна. Хубаво се е постарал човекът. Имам план да го питам за борси, когато ходим при него идните дни, но за съжаление не е в страната за пореден път и е трудно да се свържем. Идеята ми е да сравня принципно как са цените в двете страни. Затова зададох въпроса ab_041.gif

П.С. Иначе знам, че е по-скъпа храна, защото е лечебна. Имах предвид че 14 килограма от същата храна тук, закупена от mall, излизат с над 50 лева по-ефтино, отколкото 14 килограма от нея, в зоомагазин.еу - където пише, че е 199 лева. Т.е. разликата в цените е очудващо голяма. В Букурещ = 147 лева wb_052.gif
Надали ще продължим дълго на тази храна, не възнамерявам да си купя 5 чувала от нея...Но все пак питам, за да знам къде мога да намеря като цяло храни на едро в София, а оттам и да си вадя бележка.
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#1163 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 08 January 2010 - 09:58 PM

Athanna за да не става объркване някъде из редовете на горния ми пост той не целеше да те поучавам или нещо подобно ab_041.gif от 10.г роботя с твоя развъдчик и знам,че е точен. Както и по горе ти бях написала в скобите това е само в случай,че не си го попитала wb_052.gif Но както и да е тук правят по осезаеми отстъпки за развъдниците с оглед на по голямата брйока чували взимани.
В момента тече промоция на лечебната храна на Мера дог ,която по мой спомен май беше 15кг + 3 гратис = 108лв.
Проблемите със стомахчето често се срещат при малките бебета при смяна на дома, храната и т.н. но кучето неможе да яде основно лечебна храна затова ако искаш и не си пробвала още опитай да преминеш плавно от едната храна към другата с ориз смесено.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1164 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 08 January 2010 - 10:28 PM

QUOTE (North face @ Jan 8 2010, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Athanna за да не става объркване някъде из редовете на горния ми пост той не целеше да те поучавам или нещо подобно ab_041.gif от 10.г роботя с твоя развъдчик и знам,че е точен. Както и по горе ти бях написала в скобите това е само в случай,че не си го попитала wb_052.gif Но както и да е тук правят по осезаеми отстъпки за развъдниците с оглед на по голямата брйока чували взимани.
В момента тече промоция на лечебната храна на Мера дог ,която по мой спомен май беше 15кг + 3 гратис = 108лв.
Проблемите със стомахчето често се срещат при малките бебета при смяна на дома, храната и т.н. но кучето неможе да яде основно лечебна храна затова ако искаш и не си пробвала още опитай да преминеш плавно от едната храна към другата с ориз смесено.

Ама то е хубаво да поучаваш, даже трябва да го правиш при условие, че имаш време, защото имаш опит с бая такива дребосъци и, защото е полезно ab_041.gif Иначе аз не пиша много описателно и нищо чудно някой да реши, че си лекувам Дракона на моя глава. Густи, освен развъдчик, ни е и ветеринар и... бая грижи хвърля по нас напоследък... А просто се чудих защо има такива разминавания в цените и дадох това, което сега яде за пример ud_009.gif
Иначе, точно това си мислих и днес - че трябва най-накрая да започне да яде нормална храна... Но ме е страх ако сменя рязко, да не се започне пак същата одисея cd_045.gif Затова и чаках да се върне дай Боже този "скитник по света", че да се консултирам отново с него... Понякога ми е почти невъзможно да го намеря. Та мислих за някакъв вариант на хранене, чрез който да си мине на нормалната храна. Под постепенно имаш предвид примерно, че - първия ден - слагам 80% лечебна, 10% или повече ориз и 10% другата храна. И така постепенно, докато другата храна не стане 100% ? Нещо такова? ab_041.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#1165 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 11:03 PM

Аз мога да кажа ,че моя го храня с гранули и понякога като остане манджа да не я хвърляме пък нито е рзвалена нито нищо , но не винаги му давам защото има подправкии и знам ,че е хубаво.Или когато сваршат гранулите и трябва по режим д аму се дава даваме квото има и отиваме да копуваме. И за сга е здрав и пълен с енергия за игри re_037.gif db_046.gif smile.gif af_089.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#1166 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 January 2010 - 12:44 PM

Athanna Схемата ти за преминаване е добра точно това имам в предвид, Густи и на мен много ми е помагал с лекарства,които ги нямаше тук и куп други неща но да той е много зает...както и аз напоследък zz_031.gif и нямам много време за писане но каквото мога ще помогна от опит. Та да се върнем на темата smile.gif предлагам ти ако не сте взели проба от изпражненията да го направиш понякога има мн. гадни бактериики,които са мн. упорити и си трябва специално лечение. Има и едно лекарство на прах " Диарфорте " се казва може да и даваш поне 3 дни а пък ориза като го свариш го направи да е почти като супа защото най - вече оризовата вода помага при затягането на стомаха. Та така цялата тази мешаница от лекарството , ориза и храната трябва да помогне а и по важното после да откриеш коя бебешка храна най - добре се понася от стомаха на твоето куче.
Съвет от мен не се ръководи от марки а от стомаха на кучето! Спомням си преди време така бяхме взели за Тото чувал от една марка храна ( нарочно не пиша марката ) и аз зор...това куче ще яде тази храна обаче кучето не я прие никак добре каквото и да правихме само разтройство имаше. След което купихме по 500 гр от всички марки по висок клас и така след една седмица открихме каква храна му понася най - добре. ab_041.gif Всичката друга храна дадох на две - три от моите,които нямат ама никакви проблеми със стомаха и камъни да ядът но за мое съжаление те са единици у нас.

Успех със стомаха ae_085.gif
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1167 Потребителят е офлайн   FRM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 01:33 PM

Здравейте, имам въпрос относно марката гранулирана храна. Знам, че е важно, кое понася най-добре на кучето, но моят яде всичко и досега (дано и занапред да е така) няма проблеми със стомаха. Въпросът ми е конкретно към "Royal Canin" и "Belcando" - ако някой е хранил кучето си с такава храна или просто е запознат нека даде мнение за двете. Благодаря!

#1168 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 09 January 2010 - 02:27 PM

QUOTE (North face @ Jan 9 2010, 12:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Athanna Схемата ти за преминаване е добра точно това имам в предвид, Густи и на мен много ми е помагал с лекарства,които ги нямаше тук и куп други неща но да той е много зает...както и аз напоследък zz_031.gif и нямам много време за писане но каквото мога ще помогна от опит. Та да се върнем на темата smile.gif предлагам ти ако не сте взели проба от изпражненията да го направиш понякога има мн. гадни бактериики,които са мн. упорити и си трябва специално лечение. Има и едно лекарство на прах " Диарфорте " се казва може да и даваш поне 3 дни а пък ориза като го свариш го направи да е почти като супа защото най - вече оризовата вода помага при затягането на стомаха. Та така цялата тази мешаница от лекарството , ориза и храната трябва да помогне а и по важното после да откриеш коя бебешка храна най - добре се понася от стомаха на твоето куче.
Съвет от мен не се ръководи от марки а от стомаха на кучето! Спомням си преди време така бяхме взели за Тото чувал от една марка храна ( нарочно не пиша марката ) и аз зор...това куче ще яде тази храна обаче кучето не я прие никак добре каквото и да правихме само разтройство имаше. След което купихме по 500 гр от всички марки по висок клас и така след една седмица открихме каква храна му понася най - добре. ab_041.gif Всичката друга храна дадох на две - три от моите,които нямат ама никакви проблеми със стомаха и камъни да ядът но за мое съжаление те са единици у нас.

Успех със стомаха ae_085.gif

Еее North Face :) - мерси много за изчерпателния отговор ab_041.gif af_089.gif При първа възможност ще се изследваме за бактерии (трябва да говоря с него къде може да се направи това, че все още трудно се ориентирам в тоя град). Мерси още веднъж!
User's Signature

~Athanna

#1169 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 02:34 PM

Цитат(FRM @ Jan 9 2010, 01:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, имам въпрос относно марката гранулирана храна. Знам, че е важно, кое понася най-добре на кучето, но моят яде всичко и досега (дано и занапред да е така) няма проблеми със стомаха. Въпросът ми е конкретно към "Royal Canin" и "Belcando" - ако някой е хранил кучето си с такава храна или просто е запознат нека даде мнение за двете. Благодаря!

Бела категорично отказа да хапне Белкандо. Подуши я и я подмина, пък я водят висок клас. Роял канин го гризе с удоволствие, действа й добре. Май само Роял Канин ядем с удоволствие, като се замисля...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#1170 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2010 - 09:12 AM

а ние въртим чувалчета по 4кг на Хилс и Роял,защото на последния половин кг от чувала започва да си прави оглушки и отказва да яде ... не знам,може и да му обърквам стомаха с постоянното сменяне на храната ( макар,че преминаваме плавно от едната към другата),но иначе просто не става. dry.gif

#1171 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 06:28 PM

4 кила поне изкарвате, ние на една седмица въртим храните.
Като реално яде както трябва първите 2-3 дни, после си зяпа храната тъпо, докато не му я дигна и не му я пльосна същата на другото ядене...в крайна сметка я яде, ама по тоя начин изяжда дажбата си за цял ден в рамките на два дни(в по-добрия случай). Почнах и да му сипвам пълната дажба, да вземе случайно да се излъже и да я изяде, ама пак се цигани и като яде не я изяжда цялата.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1172 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2010 - 12:59 AM

Цитат(FRM @ Jan 9 2010, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>

От храната "Belcando" започваме трети чувал и сме много доволни.Брандо прилича вече на най-лъскавата плюшена играчка ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#1173 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 13 January 2010 - 11:32 AM

Цитат(xael @ Jan 12 2010, 06:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
4 кила поне изкарвате, ние на една седмица въртим храните.
Като реално яде както трябва първите 2-3 дни, после си зяпа храната тъпо, докато не му я дигна и не му я пльосна същата на другото ядене...в крайна сметка я яде, ама по тоя начин изяжда дажбата си за цял ден в рамките на два дни(в по-добрия случай). Почнах и да му сипвам пълната дажба, да вземе случайно да се излъже и да я изяде, ама пак се цигани и като яде не я изяжда цялата.

Така поне намаляваш рзходите на половина ab_041.gif .Зина пък си яде Бош с кеф даже облизва паницата и скимти за още горката лакомница.Имам чувството че и Любимец да и дам пак ще си го хапва...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1174 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 January 2010 - 06:47 PM

Ще,ще ... като сме на село,Примо няколко пъти изяде няколко от гранулите на Ида - Дарлинг ... какво да ти кажа,на всичко,което му е в купичката се цупондри,но всичко,което е извън е невероятно вкусно eg_033.gif

#1175 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2010 - 08:26 PM

Надявам се моя дивак да не ги гледа след два дни ! Че ми е писнало кво ли не сменихме ! Няма месец с месец да е яла една храна,а да освен ПроПлан,но сега нема кинити ! Сега взехме това Bento Kronen колко е мал,един Господ знае,поне я намерихме на 60 лв :) ! Ще видим :) !

#1176 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2010 - 09:01 PM

Печеното месо (без подправки и тн) може ли да се дава? И могат ли да му се дават големи свински кокали да се забавлява с тях или кръгли от таза или пък свински ребра?
User's Signature

Качена снимка

#1177 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 January 2010 - 10:59 PM

Пак аз ... относно свинските ребра.По принцип до сега Примо кокали не беше опитвал въобще(няма и да опита повече),но снощи вечеряхме ребърца и решихме да му дадем кокал да го подъвче.Еми той не дъвче,а гълта директно.Тази сутрин в 05.00 повърна целия кокал ... НИКОГА ПОВЕЧЕ!

#1178 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2010 - 11:12 AM

взех 15кг от http://www.nutranugg...rmula_for_dogs/
ама съм доста глуповат и не мога да разбера колко трябва да давам на 27 кгмово псе (о:

скалата на чашката е разграфена от 40 до 180(грама предполагам) за profesional dogs

#1179 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2010 - 12:44 PM

Цитат(MickeyYP @ Jan 13 2010, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пак аз ... относно свинските ребра.По принцип до сега Примо кокали не беше опитвал въобще(няма и да опита повече),но снощи вечеряхме ребърца и решихме да му дадем кокал да го подъвче.Еми той не дъвче,а гълта директно.Тази сутрин в 05.00 повърна целия кокал ... НИКОГА ПОВЕЧЕ!

Това ми стига . . .благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#1180 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2010 - 03:40 PM

Цитат
взех 15кг от http://www.nutranugg...rmula_for_dogs/
ама съм доста глуповат и не мога да разбера колко трябва да давам на 27 кгмово псе (о:

скалата на чашката е разграфена от 40 до 180(грама предполагам) за profesional dogs

а, открих че google имат много яка функция да пресмята мерни единици и валута,
като напишеш примерно 40 lbs to kg и ми пресмята на колко кг отговарят 40, така табличката в сайта става по-лесно разбираема ((:

само дето на сайта пише 3 чашки, ама не е ясно от кои (: те фирмените чашки се менят, пък и имат някакви разделения, дали чашката която имам аз е същата като тази за която говорят в сайта ... ебана раота (:

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни