С какво храните хъскито си?
Публикувано: 08 January 2010 - 12:42 PM
Публикувано: 08 January 2010 - 06:34 PM
Ако намериш, дай моля те насам... Аз направих една проверка за Intestinal на Роял в онлайн магазин и се оказва, че ако си купя цял увал оттук и то от MALL-а, излиза с около 50 лева по-ефтино ... А съм сигурна на каква цена я купувам тук, понеже вече два пъти взимам по няколко килограма и то от две различни места ... Беше на една и съща цена ... Ужасно странно!
Ще проверя пак, но доколкото видях в zoomagazin.eu е 199 лева 14 кг... тук е 21 леи (10.5 лева) един килограм. Недоумявам.
Защо ти е интестина тя се дава само за болни кучета ( стомашни проблеми ) кучето има ли такива ? Тя е по скъпа защото е лечебна храна. Иначе тук сега Мера дог има промоции, Еукануба също а за зкупуването на чували, то всичко зависи от това колко чувала ще искаш, колко често ще взимаш дали ще ти ги карат ти ли ще си ги взимаш и т.н.
п.с. Попитай Густи да ти даде съвет за марка храна а и борса някоя в Букурещ примерно. Попитай каква храна е яло докато е било при него и продължи със същата ( ако не си го питала де )
Ами имаме проблеми със стомахчето и храната е по нареждане на Густи. Първата храна, която ядохме, ни беше дадена от него. Докато я ядохме, нямаше никакъв проблем. За съжаление, тя е вносна храна от Испания и не може да се намери лесно тук.
Иначе, да, имаме абсолютно подробно разпечатан лист с препоръчителни храни, който лист той ни даде. Там си пише всичко - как се храни, какво не трябва да яде, какво може и какво не. Включва и разни методи какво да се прави, при положение, че отказва храна. Хубаво се е постарал човекът. Имам план да го питам за борси, когато ходим при него идните дни, но за съжаление не е в страната за пореден път и е трудно да се свържем. Идеята ми е да сравня принципно как са цените в двете страни. Затова зададох въпроса

П.С. Иначе знам, че е по-скъпа храна, защото е лечебна. Имах предвид че 14 килограма от същата храна тук, закупена от mall, излизат с над 50 лева по-ефтино, отколкото 14 килограма от нея, в зоомагазин.еу - където пише, че е 199 лева. Т.е. разликата в цените е очудващо голяма. В Букурещ = 147 лева

Надали ще продължим дълго на тази храна, не възнамерявам да си купя 5 чувала от нея...Но все пак питам, за да знам къде мога да намеря като цяло храни на едро в София, а оттам и да си вадя бележка.
Публикувано: 08 January 2010 - 09:58 PM

В момента тече промоция на лечебната храна на Мера дог ,която по мой спомен май беше 15кг + 3 гратис = 108лв.
Проблемите със стомахчето често се срещат при малките бебета при смяна на дома, храната и т.н. но кучето неможе да яде основно лечебна храна затова ако искаш и не си пробвала още опитай да преминеш плавно от едната храна към другата с ориз смесено.
Публикувано: 08 January 2010 - 10:28 PM

В момента тече промоция на лечебната храна на Мера дог ,която по мой спомен май беше 15кг + 3 гратис = 108лв.
Проблемите със стомахчето често се срещат при малките бебета при смяна на дома, храната и т.н. но кучето неможе да яде основно лечебна храна затова ако искаш и не си пробвала още опитай да преминеш плавно от едната храна към другата с ориз смесено.
Ама то е хубаво да поучаваш, даже трябва да го правиш при условие, че имаш време, защото имаш опит с бая такива дребосъци и, защото е полезно

Иначе, точно това си мислих и днес - че трябва най-накрая да започне да яде нормална храна... Но ме е страх ако сменя рязко, да не се започне пак същата одисея

Публикувано: 08 January 2010 - 11:03 PM

Публикувано: 09 January 2010 - 12:44 PM

Съвет от мен не се ръководи от марки а от стомаха на кучето! Спомням си преди време така бяхме взели за Тото чувал от една марка храна ( нарочно не пиша марката ) и аз зор...това куче ще яде тази храна обаче кучето не я прие никак добре каквото и да правихме само разтройство имаше. След което купихме по 500 гр от всички марки по висок клас и така след една седмица открихме каква храна му понася най - добре.

Успех със стомаха

Публикувано: 09 January 2010 - 01:33 PM
Публикувано: 09 January 2010 - 02:27 PM

Съвет от мен не се ръководи от марки а от стомаха на кучето! Спомням си преди време така бяхме взели за Тото чувал от една марка храна ( нарочно не пиша марката ) и аз зор...това куче ще яде тази храна обаче кучето не я прие никак добре каквото и да правихме само разтройство имаше. След което купихме по 500 гр от всички марки по висок клас и така след една седмица открихме каква храна му понася най - добре.

Успех със стомаха

Еее North Face :) - мерси много за изчерпателния отговор

Публикувано: 09 January 2010 - 02:34 PM
Бела категорично отказа да хапне Белкандо. Подуши я и я подмина, пък я водят висок клас. Роял канин го гризе с удоволствие, действа й добре. Май само Роял Канин ядем с удоволствие, като се замисля...
Публикувано: 12 January 2010 - 09:12 AM

Публикувано: 12 January 2010 - 06:28 PM
Като реално яде както трябва първите 2-3 дни, после си зяпа храната тъпо, докато не му я дигна и не му я пльосна същата на другото ядене...в крайна сметка я яде, ама по тоя начин изяжда дажбата си за цял ден в рамките на два дни(в по-добрия случай). Почнах и да му сипвам пълната дажба, да вземе случайно да се излъже и да я изяде, ама пак се цигани и като яде не я изяжда цялата.
Публикувано: 13 January 2010 - 12:59 AM
От храната "Belcando" започваме трети чувал и сме много доволни.Брандо прилича вече на най-лъскавата плюшена играчка

Публикувано: 13 January 2010 - 11:32 AM
Като реално яде както трябва първите 2-3 дни, после си зяпа храната тъпо, докато не му я дигна и не му я пльосна същата на другото ядене...в крайна сметка я яде, ама по тоя начин изяжда дажбата си за цял ден в рамките на два дни(в по-добрия случай). Почнах и да му сипвам пълната дажба, да вземе случайно да се излъже и да я изяде, ама пак се цигани и като яде не я изяжда цялата.
Така поне намаляваш рзходите на половина

Публикувано: 13 January 2010 - 08:26 PM
Публикувано: 13 January 2010 - 10:59 PM
Публикувано: 14 January 2010 - 11:12 AM
ама съм доста глуповат и не мога да разбера колко трябва да давам на 27 кгмово псе (о:
скалата на чашката е разграфена от 40 до 180(грама предполагам) за profesional dogs
Публикувано: 14 January 2010 - 12:44 PM
Това ми стига . . .благодаря!
Публикувано: 14 January 2010 - 03:40 PM
ама съм доста глуповат и не мога да разбера колко трябва да давам на 27 кгмово псе (о:
скалата на чашката е разграфена от 40 до 180(грама предполагам) за profesional dogs
а, открих че google имат много яка функция да пресмята мерни единици и валута,
като напишеш примерно 40 lbs to kg и ми пресмята на колко кг отговарят 40, така табличката в сайта става по-лесно разбираема ((:
само дето на сайта пише 3 чашки, ама не е ясно от кои (: те фирмените чашки се менят, пък и имат някакви разделения, дали чашката която имам аз е същата като тази за която говорят в сайта ... ебана раота (: