С какво храните хъскито си?
Публикувано: 14 January 2010 - 03:48 PM
http://www.nutranugg...rmula_for_dogs/
Разграфеното на чашата са грамове.
П.п. И аз дъъълго време се чудех с тоя сайт, докато хранех с тази марка.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 14 January 2010 - 04:07 PM
Публикувано: 21 January 2010 - 06:04 PM
Ако има праз лук не е страшно.

Публикувано: 21 January 2010 - 09:49 PM

Стига с тази сланина бре.Ще умориш кучето,ако имаш в повече сланина я дай да я метнем на скарата

Публикувано: 22 January 2010 - 12:34 PM

Публикувано: 22 January 2010 - 01:11 PM
Малката е на 3 месеца и яде само "Virbac Junior" (7 лв/кг),а майката е на едни немски....(3 лв/кг) забравих им името,но ветеринарят ни ми ги препоръча и на нея и се отразяват добре.Горещо препоръчвам хранене с гранули,като отвреме-навреме може да давате и консерви за разнообразие,но пак е по-добре да са някоя хубава марка защото българските се правят от ужасни неща!Здравето на кучето зависи ужасно много от храната!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 22 January 2010 - 05:18 PM
Публикувано: 22 January 2010 - 08:16 PM
Бош достатъчно висок клас ли е?Питам защото давам и допълнително калции и да не объркам нещо.
Публикувано: 22 January 2010 - 10:03 PM
Нуше,без да имам претенциите за особено компетентен отговор,мисля,че даването на допълнителен калций,ако не е по лекарско предписание,може да бъде доста опасно.Има риск от прекалциране,което никак не е хубаво.Пуснете кръвни изследвания на Зина и ще разберете дали има нужда от допълнителен калций.Мисля,че бяха около 20-тина лв.Примо беше хранен само с Роял Канин,когато му пуснахме изследванията(по други причини) и излезе,че калцият е нисък.
Публикувано: 22 January 2010 - 10:33 PM
Публикувано: 22 January 2010 - 11:05 PM
Както и да е, аз също давам допълнителен калций в определен период.

JulyVell Siberians
Публикувано: 23 January 2010 - 09:53 AM

Аз в момента и давам като за 10кг куче, а тя е поне 15-17 може и повече!Зъбките и се смениха и пораснаха много бързо без проблеми.Просто може да разредя даването.Последния път вета каза че трябва да давам, но пък тогава и давах по-лоша храна от Бош.
Публикувано: 27 January 2010 - 01:24 PM

В интерес на истината кучето омита гранулите за отрицателно време и иска още. Изходния материал не е твърд, но не е й каша. Обаче постовете ви в тази тема, така да се каже, "леко" ме разколебаха. И днес се замъкнах до магазин Zoomania в Пловдив с идеята да купя Роял Канин. Исках да взема малка опаковка - 1 кг. за да видя как ще тръгне, че ме наплашихте с тези злояди кучета. Обаче малка опаковка имаше само за възрастни. И докато се пулех консултанта ме светна, че Belcando била супер храна с животински протеин, а не соев и т.н.... а аз вече бях стигнал в четенето до там, че хъскито понеже било северно куче не било добре да яде соя... та събрах 2 и 2 и излязох от магазина с 1 кг. Belcando Puppy... доволен, че съм взел най-доброто за кучето... немска храна... животински протеин... Прибрах се в офиса, попитах google... и о ужас. Belcando-то не било нищо особено.
Толкова предисторията. Сега въпроса ми... как да мине кучето на новата храна? Четох, че за малки кучета не трябва да се сменя рязко храната... но като се има предвид, че преди 4 дена съвсем рязко мина на Pedigree има ли смисъл да го захранвам сега 2 седмици като му мешам двете храни или по-набързо да мине на новата? А пък тия 4 кг. Pedigree освен да ги изям аз

Публикувано: 27 January 2010 - 01:45 PM
Публикувано: 27 January 2010 - 02:28 PM
Прав си - и аз така, докато схвана какво трябва да яде (имах списък с маса препоръчани храни) - единствено и само създадох проблем с "изходния материал"

Е, златна храна срещу диарията... След известно време ядене - гадинката се оправи.
Наскоро минахме на Eukanuba Puppy & Junior Medium Breed и засега сме доволни...
Иначе, не правете моята грешка, а ако сменяте от една храна на друга, правете плавно смяната - в рамките на няколко дни, като смесвате храните докато постепенно не преминете изцяло на новата храна... Иначе кученцето ще е с нарушена микрофлора на стомаха и ще прави проблемчета. North Face посъветва даже, това да се прави с добавяне на ориз, защото водата от него "стяга стомахчето".
Иначе, ако забелязвате, че иска още храна, не е зле да проверите дали случайно няма глисти в "изходния материал", като вземете под внимание факта, че не всички видове ендопаразити се забелязват лесно

По-високият клас храни са Royal Canin, Eukanuba, Hill's Puppy, Acana Puppy, Purina Pro Plan Puppy, Eagle Pack Puppy... Де да знам - може и да пропускам нещо.
Ето и една темичка, която касае храненето от 1-вия ден, когато сте заедно - цък
Общо - взето, минахме през всичко, казано по-горе... През диарията, а и след същия тоя глад, дори след хранене искаше още, се оказа, че има ендопаразити... След като я обезпаразитихме, сега всичко е наред, тя се храни нормално, не прави и диария и край. Тая гадна страница я затворихме! Успех с малкото съкровище от Испания, много Ви е сладко