Благодаря на Archiball и Athanna за отговорите.
Ще пробвам постепенно да мине на Belcando. Няма да му давам зор. Изчетох поста за
"Храненето - ден първи до ден последен" и имам въпрос относно тази част:
Не сменяйте рязко храната! Винаги, когато въвеждате нова марка храна или нов продукт, давайте съвсем малко през първия ден, в допълнение към обичайната храна, малко повече втория ден и т.н.
Това какво точно трябва означава:
- Дава се малкото количество с първото хранене и постепенно се увеличава следващите дни докато изцяло първото хранене за деня мине на новата храна; след това започва да се прибвавя малко от новата храна към вторто хранене и т.н.
или
- Малкото количество от новата храна за деня се разпределя по равно за всички хранения; на следващия ден се увеличава още малко и т.н. докато се заменят всички хранения едновременно с новата храна.
Надявам се да съм се изразил ясно.
Ами започваш да миксираш да речем 85% от старата 15% от новата в една купичка... Аз като сменях миналата седмица на Eukanuba- давах първия ден на всяко хранене това съотношение 85/15 и нямаше никакъв проблем. Не е зле да добавяш и оризче, като предварително накисваш гранулите във водата от него... Също така - не е хубаво да прехранваш бебето - за да не разшири стомаха, а оттам и да имате проблеми с гръбначния стълб, както и проблеми с изкривяване на костите като цяло. Гледай да даваш по-малки дози, но по-често (4-5 пъри дневно, но пак- според възрастта). На опаковката на храната би трябвало да пише каква е дневната дажба. Тя се определя според възрастта, вида порода (large breed, medium breed small breed (Хъскито е средна порода) и килограмите на животинката. Според различната храна - дажбата е различна - ако е нещо между 150 и 200 грама на ден - разделяш на 4-5 хранения въпросната дажба.