Я да прекъсна малко посоката на дискусията, че не тръгна на добре.
Та аз като човек без никакъв опит, искащ всичко да му стане ясно изведнъж, продължавам да се ровя в дебрите на кучешките храни. Моето куче мина окончателно на Belcando и аз продължавам да се притеснявам, че не му давам достатъчно. По съвет на Athanna се зарових да видя съдържанието на тази храна за да разбера защо дажбата от Pedigree е 250 грама, а на Belcando 150. Според сайта на Belcando в храната, разбира се, има най-доброто - рибата била изсушена няколко часа след улова, месото било такова дето и на мен не ми се полага да го ям и т.н... перфектно.
Обаче попаднах на един сайт за анализ на кучешка храна:
Dog Food Analysis, в който пише същите неща, но по-малко по-друг начин - например, че рибата не е ясно кога е изсушена, произхода на месото не е доказан и вероятно е с ниско качество и т.н. Този сайт прави класация на хиляди кучешки храни и им дава оценка от 1 до 6 звезди. Това, което всъщност ми направи впечатление е, че всички храни, които аз досега срещнах във форума да ги споменавате като висок клас храни са с 2 звезди. И Royal Canin и Eukanuba и т.н. (вкл. и Belcando). Ето анализа за
Royal Canin Indoor Puppy 27 . Вярно, че Royal Canin имат няколко продукта с 3*, но и за тях анализа завършва с изречението, че храната е по-близо до 2*.
Та въпросът ми е какво смятате вие за този анализ? От 2 до 6 звезди има много звездички и дори и сайта да е пристрастен към американските производители ако храната наистина е качествена би трябвало да има поне 4 или 5 звезди според мен. Аз останах с впечатление, че качествената храна, продавана в България, всъщност е доста надлу в класацията. До някъде анализа е смислен ако се съди по този за Pedigree - убийствен е и явно има 1 звезда защото нямат категория с 0