Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1221 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 02 February 2010 - 11:35 PM

Цитат(North face @ Feb 2 2010, 10:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако говорим за хранителен режим от бебета до 12м. се хранят с храна предназначена за млади кучета " Junior " след това преминават към храна за пораснали а накрая за ветерани.

Съгласен! Но от горното се подразбира това нещо. ae_085.gif
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1222 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 February 2010 - 10:09 AM

Съжелявам но горното е определение е за възрастовите граници, по които човек може да се ориентра в кой клас да си запише кучето за изложба не как да го храни.
Но в края на крайщата всеки сам си определя как ще си храни кучето.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1223 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 February 2010 - 11:37 AM

Съгласен с това но

Класове: 0 1 Клас Бебе ( 3 - 6 месеца)
0 2 Клас Подрастващи (6 9 месеца)
0 3 Клас Млади (9 18 месеца)

въпросът беше какво се води кучето. Е то се вижда подрастващо до къде се води по тази схема. То друг е въпроса, че може да му се даде още бебешка храна и т.н. Както каза ти всеки сам си решава с какво и как да си храни куч tb_195.gif
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1224 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 February 2010 - 03:13 PM

Мето.....значи има една основна разлика и тя е ,че хранината за бебе - куче, подрастващо - куче, и младо куче е една и тя се казва Junior независимо дали кучето е на 3м. или на 9м. съответно основно е разпределена в 3 групи за дребни,средни и едри породи кучета! И точно поради този факт смятам за неточно сравнението с таблицата на БРФК,която се отнася само за това в какъв клас да си запишем кучето да участва на изложба а не как да го храним.
Все пак ти самия копираш заявка за участие в CAC /CACIB а не схема за хранене нали ?
Meto
Цитат
Забележка: информацията е от сайта на БРФК - от Заявка за участие в CACIB /CAC

User's Signature

Качена снимка

#1225 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 February 2010 - 04:56 PM

Точно от там го копирам но не мислиш ли, че за нас простосмъртните, които не са много на вътре в нещата това дава (или поне за мен) някаква представа че куч се води "подрастващо" до дадена възраст. И от там аз простосмъртния си правя извода, че куч на година у кусур не е подрастващо респективно храната трябва да е за възрастни отгвор на въпроса на Цоко. Друг е въпросът, че на почти всяка храна е отбелязано за колко месечно/годишно куче е то. Но той явно е пропуснал това нещо или пък е отрил храна в която няма този надпис, което е доста странно за мен. Но както и да е. Не бива от муха да правим слон :). Все пак ти имаш къде къде по богат опит от мен и в теория и в практика :)
User's Signature

#1226 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 03 February 2010 - 05:14 PM

QUOTE (Meto @ Feb 3 2010, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Точно от там го копирам но не мислиш ли, че за нас простосмъртните, които не са много на вътре в нещата това дава (или поне за мен) някаква представа че куч се води "подрастващо" до дадена възраст. И от там аз простосмъртния си правя извода, че куч на година у кусур не е подрастващо респективно храната трябва да е за възрастни отгвор на въпроса на Цоко. Друг е въпросът, че на почти всяка храна е отбелязано за колко месечно/годишно куче е то. Но той явно е пропуснал това нещо или пък е отрил храна в която няма този надпис, което е доста странно за мен. Но както и да е. Не бива от муха да правим слон :). Все пак ти имаш къде къде по богат опит от мен и в теория и в практика :)

Я го гледай ти, как се занася с кака си. wb_052.gif Метине, не те ли е срам ea_103.gif
Стига па ти с тези простосмъртни и безсмъртни, да не сме в Шотландия ab_041.gif
От всичко, което прочетох, сега така се обърках, че не знам с какво се храни три месечно бебе, ама че сте! Някой може ли наново да каже ab_041.gif
Шегувам се. Пих повечко кафе и сега трудно се озъбтявам ab_041.gif ...

Тааа, бях тръгнала да се хваля- че при нас диарията премина. Но се чудих, визможно ли е да я е направила заради храната (въпреки плавния преход, който беше от доста време и досега не е правила проблем). Забелязах, че като яде храната, примесена с ориз, всичко е наред. Но, ако ли й дам наградка, "работата" се разваля. А доста време мина от смяната и преди (допреди 2 дни) не даваше проблеми ab_041.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#1227 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2010 - 06:10 PM

Meto ab_041.gif вярно се оляхме с тази храна. Аз също съм простосмъртна ab_041.gifтака,че няма нужда от подобни квалификации. Аз поучителните и назидателни мнения съм ги оставила на други потребители x_194.gif и ако си направиш труда да прегледаш малко хронологията на темите ще видиш,че изключително рядко се включвам в каквито и да писаници от тип спор но храненето е нещо от ,което наистина съм си препатила с моите кучета и знам колко може да коства една грешна интерпретация затова се опитах максимално подробно да изложа моето мнение.

Athanna Мога ли да те помоля да не ме слагаш в разни квалификации кака ли съм, леля ли съм... все пак не се познаваме и не сме си близки.
Пий по малко кафе щом не ти действа добре oj_088.gif
User's Signature

Качена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 03 February 2010 - 08:29 PM

QUOTE (North face @ Feb 3 2010, 06:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Meto ab_041.gif вярно се оляхме с тази храна. Аз също съм простосмъртна ab_041.gif така,че няма нужда от подобни квалификации. Аз поучителните и назидателни мнения съм ги оставила на други потребители x_194.gif и ако си направиш труда да прегледаш малко хронологията на темите ще видиш,че изключително рядко се включвам в каквито и да писаници от тип спор но храненето е нещо от ,което наистина съм си препатила с моите кучета и знам колко може да коства една грешна интерпретация затова се опитах максимално подробно да изложа моето мнение.

Athanna Мога ли да те помоля да не ме слагаш в разни квалификации кака ли съм, леля ли съм... все пак не се познаваме и не сме си близки.
Пий по малко кафе щом не ти действа добре oj_088.gif

Скъпа, аз не се интересувам от професионалтите или човешките ти качества, за да ти давам каквато и да е квалификация, както каза ти- не се познаваме и не сме близки. Грешно си ме разбрала. Съжалявам, ако това те е обидило, жегнало или засегнало по някакъв начин, не е било умишлено. Исках да те накарам да се усмихнеш, но май накарах само Мето да го направи :)
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#1229 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2010 - 08:40 PM

Athanna Явно ти е трудно да разбереш за какво те помолих но какво да се прави ...такъв е живота ab_041.gif Аз няма как да се жегна,обида и т.н. от теб, не си ми никаква просто една потребителка с хъски в дог.бг в общи линии непозната и отново именно поради тази причина обръщенията ти към мен ме изненадват. Не се познаваме за да съм ти " скъпа или кака и т.н. "
Иначе благодаря за опита за усмивка, беше успешен smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1230 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 February 2010 - 08:54 PM

QUOTE (North face @ Feb 3 2010, 08:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Athanna Явно ти е трудно да разбереш за какво те помолих но какво да се прави ...такъв е живота ab_041.gif Аз няма как да се жегна,обида и т.н. от теб, не си ми никаква просто една потребителка с хъски в дог.бг в общи линии непозната и отново именно поради тази причина обръщенията ти към мен ме изненадват. Не се познаваме за да съм ти " скъпа или кака и т.н. "
Иначе благодаря за опита за усмивка, беше успешен smile.gif

Не ми е трудно да разбера, аз съм просто такава - отворена към хората. Видя ли се с колегите ти- прегръщам ги, какво като не ги познавам, усмихвам им се, говоря си с тях, шегуваме се заедно. Досега нито един от тях (около 10 човека, защото аз не се движа само в България) не ми е казвал такова нещо, напротив - комуникираме си много добре. Може да ти е налудничево и странно, но се отнасям към хората с искреност. Както казах, явно по природа ме разбираш много накриво и "говорим различни езици". Но така е, права си - ние сме просто потребители в един форум и всички сме много различни. Лека вечер smile.gif
User's Signature

~Athanna

#1231 Потребителят е офлайн   gonzo Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 04 February 2010 - 10:36 AM

Я да прекъсна малко посоката на дискусията, че не тръгна на добре.

Та аз като човек без никакъв опит, искащ всичко да му стане ясно изведнъж, продължавам да се ровя в дебрите на кучешките храни. Моето куче мина окончателно на Belcando и аз продължавам да се притеснявам, че не му давам достатъчно. По съвет на Athanna се зарових да видя съдържанието на тази храна за да разбера защо дажбата от Pedigree е 250 грама, а на Belcando 150. Според сайта на Belcando в храната, разбира се, има най-доброто - рибата била изсушена няколко часа след улова, месото било такова дето и на мен не ми се полага да го ям и т.н... перфектно.

Обаче попаднах на един сайт за анализ на кучешка храна: Dog Food Analysis, в който пише същите неща, но по-малко по-друг начин - например, че рибата не е ясно кога е изсушена, произхода на месото не е доказан и вероятно е с ниско качество и т.н. Този сайт прави класация на хиляди кучешки храни и им дава оценка от 1 до 6 звезди. Това, което всъщност ми направи впечатление е, че всички храни, които аз досега срещнах във форума да ги споменавате като висок клас храни са с 2 звезди. И Royal Canin и Eukanuba и т.н. (вкл. и Belcando). Ето анализа за Royal Canin Indoor Puppy 27 . Вярно, че Royal Canin имат няколко продукта с 3*, но и за тях анализа завършва с изречението, че храната е по-близо до 2*.

Та въпросът ми е какво смятате вие за този анализ? От 2 до 6 звезди има много звездички и дори и сайта да е пристрастен към американските производители ако храната наистина е качествена би трябвало да има поне 4 или 5 звезди според мен. Аз останах с впечатление, че качествената храна, продавана в България, всъщност е доста надлу в класацията. До някъде анализа е смислен ако се съди по този за Pedigree - убийствен е и явно има 1 звезда защото нямат категория с 0 smile.gif

#1232 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 11:05 AM

имай предвид, че всички тия с 1 или 6 звезди се опитват да ти вземат парите и цялото им производство и пазар не го .......... за твоето куче! Купувай това което имаш възможност, стига кучето ти да го яде с желание и няма видимо негативно влиание в/у него(разтройство, унилост, загуба на апетит и тн)

коментара е редактиран от мод.

#1233 Потребителят е офлайн   gonzo Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 04 February 2010 - 11:25 AM

Цитат(jorji @ Feb 4 2010, 11:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
имай предвид, че всички тия с 1 или 6 звезди се опитват да ти вземат парите и цялото им производство и пазар не го ...... за твоето куче! Купувай това което имаш възможност, стига кучето ти да го яде с желание и няма видимо негативно влиание в/у него(разтройство, унилост, загуба на апетит и тн)

То това е ясно smile.gif Аз до скоро си мислех, че производителите и търговците на детски стоки са най-големите използвачи. Само като видя рекламите по ТВ за детски играчки и храни и почвам да се чуствам виновен, че не съм най-добрия родител. Но сега като вляза в зоомагазина се изумявам още повече. Проблемът е, че докато все пак имам някаква представа за храната, която ние консумираме то нямам абсолютно никаква представа за това, което давам на кучето. И трябва да съдя за качеството й по самото куче - един вид да си правя експерименти с него. А пък и аз все още не съм сигурен дали ще хвана навреме признаците, че това което му давам не е добро за него. Затова ми се искаше да намеря някакъв реален анализ на кучешката храна и този сайт изглежда такъв.

#1234 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 12:01 PM

Недей задълбава толкова. Пък и си длъжен да се задоволиш с това което ти предлага нашия пазар,
или да почнеш да му готвиш - но този вариант иска много повече време и средства. Иначе гранулите "висок клас" които тука купуваме, може и да не са перфектни и най-вероятно плащаме повече за марката отколкото за качеството, но все пак песовете ги харесват...ако не даваш откровенни бълвочи като аро напримерно, едва ли може да му навредиш. Ако не харесва даден модел гранули, взимаш малки дажбички от различни други и тестваш - то кучето само ще си покаже.

За децата, аз не помня какво съм ял като малък или какви играчки съм имал, но помня че баща ми редовно ме водеше за риба и по лодки и обичах това време, още от много малък! (: наблегни на тези работи според мен, да се чувстваш виновен заради някави фалшиви реклами и маркетингови послания няма смисъл

#1235 Потребителят е офлайн   elena19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 February 2010 - 08:24 PM

Искам да се похваля:Намерихме храна,която Лара яде с удоволствие и дори си иска още(невероятен за мен факт,откакто станна на 7 месеца ab_041.gif )Хилс са пуснали нова серия храни light и тя много я хареса.Така че ние оставаме на тази марка,тъй като самата Лара си я избра.
User's Signature

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.

#1236 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 09:32 PM

От ветеринар знам , че не е хубаво малко кученце да се храни с храни тип light , защото няма да получава необходимите му съставки , които трябва да са около два пъти повече от обикновената храна която е за след като навършни една годинка , да не говорим за Light...
User's Signature

Качена снимка

#1237 Потребителят е офлайн   elena19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 February 2010 - 05:14 PM

Цитат(plamenko @ Feb 4 2010, 09:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От ветеринар знам , че не е хубаво малко кученце да се храни с храни тип light , защото няма да получава необходимите му съставки , които трябва да са около два пъти повече от обикновената храна която е за след като навършни една годинка , да не говорим за Light...

Само да уточня-Лара е на 1 година и 3 месеца.За малки кучета не е подходяща,но за нея е супер wb_052.gif
User's Signature

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.

#1238 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2010 - 12:07 PM

А защо я храниш с light , здравословен проблем ли има?
User's Signature

Качена снимка

#1239 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2010 - 01:09 PM

Немаога да разбера Чара ! Дели гледам да яде най-хубавото което мога да си позвола,дели тя не го яде ! Итака вчера и взех 500 гр. Чапи и направо я омете ud_009.gif ! Защо е винаги така,май трябва Чапи да е към 100 лв.а не някой други храни,направо нз.! Като и харесва,кво да я правя ! tb_195.gif

#1240 Потребителят е офлайн   venci_pm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 11:17 PM

А аз храня моето куче с Brekkies и съм много доволен.

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни