Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#181 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2008 - 04:24 PM

ами аз предполагам че ще върши работа..не съм пробвала ма и това е идея

#182 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2008 - 04:28 PM

Цитат

А заливка с бульон не върши ли работа? Ако върши, не ми е ясно, дали няма да иска повече вода, тъй като е солен...

Хели пък изобщо не обича такъв бульон.Ако е от самото месо естествен много обича,но тези синтетичните започва да си ръмжи храната.Пък и ми се струва много солен за кучетата
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 04:34 PM

Цитат

..но тези синтетичните започва да си ръмжи храната.

Хаха ;D , умница е тя. Знае кое е истинско и кое е полу-готово.

#184 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2008 - 04:38 PM

Цитат

Цитат

..но тези синтетичните започва да си ръмжи храната.

Хаха ;D , умница е тя. Знае кое е истинско и кое е полу-готово.

Даааа хитрушата B)Тя много обича спагети и като си правя за нас оставям малко и за нея и й ги смесвам с гранулите.Винаги минава номера,но повече от един път не яде.След една седмица пак мога да пробвам и така...
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2008 - 04:41 PM

Цитат

А заливка с бульон не върши ли работа? Ако върши, не ми е ясно, дали няма да иска повече вода, тъй като е солен...

Кучетата не трябва да се хранят със солено. Даже, когато се правят готвени манджи не трябва да се слага сол.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 02:30 PM

А да ви попитам Darling хубава ли е ?? защото от зоомагазина ми казаха че е хубава

#187 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 02:31 PM

НЕ! На зад в темата доста пъти е споменато, че тази храна не е хубава както и кои храни са хубави. ;)

#188 Потребителят е офлайн   bubbles22 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 03:55 PM

аз моето го храня само със гранули(и то гледам да са качествени) понеже има много чувствителен стомах и неможе да яде друго.давам и от време на време малко и човешка храна но мн рядко и то без никакви подправки.също така  обожава да хрупка моркови и ябълки.

#189 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 10:24 PM

Няма по-добра храна от суровото месо и кокали!Аз лично на мойто му давам смляни кости с месо,но го обезпаразитявам стриктно и нямам никакъв проблем.За гранулите мога да кажа,че повечето за боклук и от нея кучетата само се продрисват.Просто си му давам допълнително витамини и всичко е тип-топ.Личния ми лекар,каза че нищо не може да замени суровото месо за едно куче,все пак то си е хищник!Ако го оставиш само в природата няма да яде боровинки и малини,нали така!?Но всеки си има мнение и сам избира с какво да храни любимеца си. ;)
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2008 - 10:54 PM

Кучетата отдавна н живеят в природата, тва е ясно като ден! Месото е крайно недостатъчно като храна, защото в така наречената от теб природа хищниците поглъщат още мнооого неща, стомашно съдържание, дробове,  жлъчка, кжзшна и т.н да не говорим че си хапват и растителни нещица. А кокалите в природата извинете но никой не ги яде!!! Седят оглозгани скелети. Най-лошата "услуга", която можеш да направиш на кучето си е да му даваш кокали... смляни или каквито ще да са  :huh: :huh: :huh:
Би било добре да научиш повече за пълноценното хранене изобщо и да не съдиш по това как реагира кучето ти на миризми и прочее вредни за ядене неща.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 12:56 AM

Цитат

Кучетата отдавна н живеят в природата, тва е ясно като ден! Месото е крайно недостатъчно като храна, защото в така наречената от теб природа хищниците поглъщат още мнооого неща, стомашно съдържание, дробове,  жлъчка, кжзшна и т.н да не говорим че си хапват и растителни нещица. А кокалите в природата извинете но никой не ги яде!!! Седят оглозгани скелети. Най-лошата "услуга", която можеш да направиш на кучето си е да му даваш кокали... смляни или каквито ще да са  :huh: :huh: :huh:
Би било добре да научиш повече за пълноценното хранене изобщо и да не съдиш по това как реагира кучето ти на миризми и прочее вредни за ядене неща.

А ти с какво храниш,твойте любимци?Нахока ме,иронизираш ме а в дейсвителност не даде ясна представа с какво трябва да се храни едно куче!И какво е според теб пълноцено хранене?Мисля,че чукчите не са имали гранула и витамини,но все пак са имали силни и здрави кучета!Нали,така?А и на куче да не му се дават кокали ми звучи малко смешно ;D.А според теб спагети по ли е полезно да яде едно куче?Може пък аз да греша някаде,знае ли човек.Щом изтезавам кучето си с месо и кокали :blink:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   Marmelada Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 01:09 AM

Мда бе да бе да.Хаха,какви глупости за гранули и само гранули.Имах си куче 16 години,ирландски сетер,миличката ми обаче имаше проблеми с матката.Хранили сме я цял живот с човешка храна,всичко-месо,кокали...много кокали,пилешки крака като беше млада,свински,телешки,кренвирши,супички,хляб,недоволстваше за хляба,но все пак...Всякакви зелечуци имаше в супите,манджите,оризове,мусака ,риби,всичко каквото съм яла аз е яла и тя.Нито веднъж не се разболя,здрава като бик,естествено старостта си каза думата за такова големичко куче...гранули не е помирисвала,а се опитвахме да й даваме.Лично моите приятели...не точно мои,съседи,познати храниха си кучетата само с гранули и после някакви проблеми,горките животинки умираха на по 7 години до 10.Нямам идея дали гранулите са имали нещо общо,във всеки случай да се яде някаква суха храна с мирис на еди какво си с някакви смляни боклуци...това си е садизъм.Моето куче много добре знаеше какво е вкусно и какво не,имаше предпочитания.Сега утре май ще си имам хъски и ще го тъпча с хубави нещица както векове назад ,като едно нормално месоядно животно,а не като някой папагал да му давам зрънца.Мисля и това да го отгледам до дълбоки старини и с гранулки не ми се рискува  :(

#193 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 01:06 PM

Цитат

Цитат

А ти с какво храниш,твойте любимци?Нахока ме,иронизираш ме а в дейсвителност не даде ясна представа с какво трябва да се храни едно куче!И какво е според теб пълноцено хранене?Мисля,че чукчите не са имали гранула и витамини,но все пак са имали силни и здрави кучета!Нали,така?А и на куче да не му се дават кокали ми звучи малко смешно ;D.А според теб спагети по ли е полезно да яде едно куче?Може пък аз да греша някаде,знае ли човек.Щом изтезавам кучето си с месо и кокали :blink:

ти имаш ли представа в природата едно куче как се храни...какво си мислиш че се хранят само с месо и след това изяждат и кокалите...особено ако кучето е малко е много вредно да се дават кокали дори и смляни на един приятел кученцето от такива смляни кокали имал един по остър които му беше причинил доста проблеми едва спасиха кученцето....и ти сега няма да разбереш че не го храниш правилно ще го разбереш като стане баба/дядо :) аз лично моето куче хо храня 2 пъти на ден като едното хранене е с гранули...а другото със месо без кокали...ако имах възможности и финансово не бях затруднен щях да го храня само с Proplan или Роял Канин хем аз да не се занимавам да му готвя хем то да се храни на 100% както трябва :) но за съжеление едно кило от тези гранули е колкото 1.5кг пиле или свинско месо което си е доста :) мафия ко да праиш реалната цена на тези храни е сигурно на половина или поне в Украйна е толкова ;)

#194 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2008 - 03:11 PM

Цитат

Цитат

Изобщо не те иронизирам, съжалявам ако така е прозвучало. Надявах се да се замислиш над това което написах, но в замяна получих ирония.
Не е уместно да даваш чукчите и живота на техните кучета за пример. Ако искаш да осигуриш подобни условия на живот на твоето куче, ще трябва доста да се потрудиш за да живее техния суров живот, да мизерства с оскъдна храна и да гладува и да се върнеш поне 100 години /че и повече/ назад в цивилизацията. Знаеш ли колко е била продължитебността на живота на кучетата тогава и каква е била смъртността?
Ако ти е смешно за кокалите "Тома неверни", дай си труда да научиш поне как се разграждат в стомаха на кучето, за колко време става това, какви поражения нанасят и не на последно място, какво хранително има в тях.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 08:35 PM

Стана ми интересно колко време са живяли и каква е била смъртността..и там за кокалите.Ако може да обясниш или да дадеш каде е описано да прочета :)

#196 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 February 2008 - 09:04 PM

.... и какво им е лошото на пилешките фенери?! Писала съм многократно, че най-добрият вариант е този, в който храната е балансирана- нито едната крайност /само гранула или само кокали/ не е добра! храната трябва да се редува, така че кучето да получава всичко, което му е необходимо!  :kuchence: А, като се замисля, в семейството ми е имало различни породи кучета /преди да се появи гранулата  ;D/ и се чудя, дядо с какво ли е хранил Мечо, че си отиде на заветна възраст ^_^. Мога да дам още стотици примери за кучета хранени с какво ли не и доживели старини. Аз нямам нищо против гранулата и аз храня кучовците с гранула, но не мога да се съглася, че месото и кокалите били вредни :rolleyes:! Наистина трябва да се внимава какви кокали се дават, защото някои могат да нанесат непоправими вреди! Освен това, както казва моя ветеринар, ако месото е проверено, хубаво е да се дава и по малко сурово месо- всички знаем какво се случва при термичната обработка и колко важни елементи си 'заминават'!
Уважавам всяко мнение, макар че не с всяко мога да се съглася! Всеки сам трябва да открие кое е най-добро за него и неговия любимец и когато се опари- 'сам да си сърба кашичката'! Така е по-добре, отколкото да повтаряме чужди грешки и после да обвиняваме някого за собственото си нехайство  :namigam: Докато пиша ми разказват за Горан /БОК/, който е умрял на 16 години! А, дали някога е ял гранула.....? ;)?  Определено тази темичка ще излезе като въпроса 'за яйцето и кокошката' :P!

#197 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 10:07 PM

Здравей,Huskypower!
  Целта ми бе не да те иронизирам или да те обидя.Просто сме тук да обсъждаме разни теми за нашите любимци.А на практика спорим и си мислим,че ние сме открили топлата вода!Е аз гледам кучета от има-няма 15 години и до сега не сам имал проблеми с любимците си свързани с дадената им от мен храна.Но не отричам,че някои кости могат да причинят разкъсване на стомаха и червата,просто би било глупаво да го кажа!Каймата с която храня в момента кучетата си е съставена от месо,хрущяли и много ситно натрошени кости.Също така им давам и гранула,но не повече от една шепа на ядене.А добавките към храната са СА-37,ТОП-10 и калций на ТРИКСИ.Мисля,че любимците ми се радват на добро здраве и дай Боже все да е така.Пожелавам ви само хубави мигове и здраве за вашите мили любимци :drugarche: :palec:
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 February 2008 - 12:27 AM

Може ли някой да ми каже къде мога да видя някакви рецепти за готвена храна за кучета (възрастни), че от както се разболя мойта само на варено пиле я караме. Отказа всякакъв тип кучешка храна, а мисля, че да яде само месо е крайно недостатъчно. 
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 February 2008 - 12:47 AM

Цитат

Може ли някой да ми каже къде мога да видя някакви рецепти за готвена храна за кучета (възрастни), че от както се разболя мойта само на варено пиле я караме. Отказа всякакъв тип кучешка храна, а мисля, че да яде само месо е крайно недостатъчно. 

Виж тук.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#200 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 08:15 AM

Цитат

Цитат

Виж тук.

ооо bushkata това ще влезе в употреба ;D  ;) Бленика и тя отказва гранулите :- Яде ги, ама по мнооого малко. Сменихме около 3-4 вида гранули и на...пак неще. Накрая и взех и аз пилешко, защото всички го хвалят, и резултатът беше смайващ :o Така не съм я виждала да лапа.  :o Иначе готвено и гранули няма никакъв проблем, ама само гранули... :rolleyes: :-
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни