С какво храните хъскито си?
Публикувано: 04 February 2008 - 03:50 PM
Цитат
Не знам за чукчите, но при гренландските ескимоси средната продължителност на живота на едно впрегатно куче е 3-4 години. На Север не всичко опира до храненето. Кокали едва ли са яли много, защото основната им храна е била замразена риба, китово и тюленово месо, както и остатъци.
Публикувано: 04 February 2008 - 10:31 PM
Цитат
Цитат
Не знам за чукчите, но при гренландските ескимоси средната продължителност на живота на едно впрегатно куче е 3-4 години. На Север не всичко опира до храненето. Кокали едва ли са яли много, защото основната им храна е била замразена риба, китово и тюленово месо, както и остатъци.
Е в рибата няма ли кости?Кажи къде си чел,че са живяли 3-4 години та и аз да го прочета?!А според теб хъскито не яде ли птици(или на тях се налага кучето старателно да отстранява месото от костите) :-?Яко се впихте с тези кости всякаш са динозаварски и се налага да ги режем с трион за да ги напъхаме в гарлата на любимците си ;D ;D ;D!
Публикувано: 04 February 2008 - 11:30 PM
Цитат
Цитат
Цитат
сигурно и ти незнаеш колко кучета в природата за загинали от някои кост прорязала някои орган или заседнала някаде.....но лично аз не бих рискувал моето куче да е сред тези.....замисли се че и когато в природата едно хъски да речем убие една птица и почне да я яде след като е изяло цялото месо и стигне до кокалите то не е чак толкова кръвожадно докато ти като му дадеш кокал с малко месо на него то яде като лудо.....и все пак основната причина да не се дават само кокали и месо е че немогат да осигурят всички витамини
Е в рибата няма ли кости?Кажи къде си чел,че са живяли 3-4 години та и аз да го прочета?!А според теб хъскито не яде ли птици(или на тях се налага кучето старателно да отстранява месото от костите) :-?Яко се впихте с тези кости всякаш са динозаварски и се налага да ги режем с трион за да ги напъхаме в гарлата на любимците си ;D ;D ;D!
Публикувано: 04 February 2008 - 11:53 PM
Публикувано: 04 February 2008 - 11:56 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 February 2008 - 12:19 AM
Цитат
А вашите аргументи какви са? :blink:Както казах вапрос на личен избор. ;)
Публикувано: 05 February 2008 - 12:53 AM
Публикувано: 05 February 2008 - 01:11 AM
Цитат
Кучетата на дядо ми бяха БОК,най-кратко живяло куче умря на 11 години а най-много живя Горан 16 години.Горан можеше да живее още,но едно от по младите кучета го нападна и му прекъсна нерв на гръбнака и се наложи да го застрелят.Зъбките и бяха добре е малко поизпилени,но все пак след 10 година е така!Косъма и бе дълъг и лъскав ;)...без да ядът гранули и витамини!
(абе ти на колко години си ?!! )Това,твое обръщение говори,че ти не си много голям приятелю.Ако попиташ по любезно може и да ти отговоря! ;)
Публикувано: 05 February 2008 - 01:46 AM
Публикувано: 05 February 2008 - 07:55 AM
...месото не осигурява всички нужни хранителни продукти...от утре тръгвам по гората да търся Кумчо Вълчо да му дам гранула ;D...и витамини ;D
Е ,хора мили не мисля,че съм твърдоглав :blink:...просто стига сме изтъквали,ТАЗИ ГРАНУЛА!Някой плаща ли ви за реклама??? ;)
Публикувано: 05 February 2008 - 08:29 AM
Естествено че гранулите не са достатъчни. На кучетата след време им омръзват и какво да правиш...даваш нещо друго. Но за костите и кокалите трябва да бъдеш внимателен. Не всички кости са лесно смилаеми, а и някои са доста остри и твърди. Има много писано в нета точно за това. Грижовните стопани вече трябва да са го чели и да знаят какво трябва да се дава и какво не. С меката храна е почти същото, не може да се дава каква да е мека храна. Един ден кученцето ти може да пръщи от здраве, на другия да не може да стане. :( И какво всичко опира до качествената, разнообразна и богата на витамини храна, както и движението ;) :->)
Никой не прави реклама на гранулите. Всеки споделя мнението си. Познавам много хора, които не са давали на кучетата си и да помиришат гранула. ;D Но все пак, ако се разровят малко, ще видят че най добрата и пълноценна храна за кучето е качествената гранула.
bulldogmen и аз се замислих на колко години си, защото някои от изразите ти не са присъщи на голям човек. Казвам го с най-добри намерения ;)
И един съвет от мене: Не спорете толкова усърдно, никога не е късно да се научи нещо ново ;) :drugarche:

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 05 February 2008 - 09:07 AM
А за костите... не виждам смисъла да се храни куче с тях...те нямат хранителна стойност. Все едно да му даваш пясък -нищо няма да му стана, ще си го изака, ама каква е ползата ?!??!
Своето куче храня с Роял Канин. Минимум 2 пъти седмично вместо гранули и давам печена риба (без кости). Когато готвя нещо, което и тя обича (телешко варено или пържоли на скара нпр.) за нея отделям в друга тенджерка и не слагам подправки и сол. И двете сме доволни:)
Публикувано: 05 February 2008 - 09:17 AM
Публикувано: 05 February 2008 - 09:29 AM
Освен това тук никой не се дуе с това, че ползва качествени гранули. А и ти през цялото време твърдеше, че гранулите не са полезни и че нищо не може да замени суровото месо. Сега пък били скъпи...
Публикувано: 05 February 2008 - 09:32 AM
Предполагам това си писал.
Цитат
Ами прочети отговорите след това и ще разбереш защо всички ти дават съвети ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 05 February 2008 - 09:36 AM
Цитат
Освен това тук никой не се дуе с това, че ползва качествени гранули. А и ти през цялото време твърдеше, че гранулите не са полезни и че нищо не може да замени суровото месо. Сега пък били скъпи...
май,май спора е излишен...отивам да търся кости от одавна измрели животни!нещо не можем да се разберем,кой какво иска да каже!и не крещя мила,просто подчертавам да прочете с какво храня кучето си...чети,моля те!
Публикувано: 05 February 2008 - 09:40 AM
Цитат
Чета, чета...
За втори път те приканвам да спазваш нетикета. Не съм "мила", "душко" или каквото друго там ти хрумне.
Публикувано: 05 February 2008 - 10:13 AM
Цитат
...месото не осигурява всички нужни хранителни продукти...от утре тръгвам по гората да търся Кумчо Вълчо да му дам гранула ;D...и витамини ;D
Е ,хора мили не мисля,че съм твърдоглав :blink:...просто стига сме изтъквали,ТАЗИ ГРАНУЛА!Някой плаща ли ви за реклама??? ;)
За кумчо вълчо в природата ти казах какво яде, както и всички знаят колко живее. Ако си мислиш, че кучето е кумчо вълчо... много приказки си чел май ;)
И да попитам още веднъж,че май не си забелязал въпроса ми - даде ли си труда да прочетеш линка, който ти дадоха? Иначе не спираш да говориш и все същото. А реклама на храни тук още не съм видяла. Говорим за кучетата и храните които е добре да ядат, не коя от гранулираните храни трябва да даваш.

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 February 2008 - 10:15 AM
Цитат
Естествено че гранулите не са достатъчни. На кучетата след време им омръзват и какво да правиш...даваш нещо друго.
А защо мислиш, че не са достатъчни? :rolleyes:
Какво значи пълноценна храна и какво значи тя да "им омръзва"?

JulyVell Siberians