Dog.bg Форуми : гранулите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

гранулите

#101 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2007 - 06:05 PM

Цитат

А някой да знае откъде мога да купя роял канин (пакетиран 15 кг или по-малко). за дребно куче в София?

ето един сайт където може да се пазарува и онлайн кликни тук
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#102 Потребителят е офлайн   DIAN72 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 11:28 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Интересувам се в гранолираната храна има ли консерванти и овкусители например в ROYAL CANIN  w)  w)  w)

Има и консерванти и овкусители a)

А доказателствата къде са Ви?

на сайта на производителя. във всички храни произведени в европа има, къде повече, къде по-малко. s)

#103 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 January 2007 - 10:34 AM

На самата опаковка на продукта пише какъв е консерванта, както казах той е само един и е абсолютно безвреден /да не кажа полезен/. Не разбрах защо, когато казахте, че има и консерванти и овкусители се намръщихте. Разликата между консерванта в Роял Канин /например/ и някоя храна нисък клас е качеството и количеството на въпросните консерванти. То без консерванти трудно ще е качествена и трайна която и да е храна, защото на третия ден вече няма да става за консумация. А ако толкова много се мръщите на консервантите тогава значи трябва да спрете да ядете и сирене, например.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#104 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 08:17 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Интересувам се в гранолираната храна има ли консерванти и овкусители например в ROYAL CANIN  w)  w)  w)

Има и консерванти и овкусители a)

А доказателствата къде са Ви?

на сайта на производителя. във всички храни произведени в европа има, къде повече, къде по-малко. s)

Напълно вярно. В момента съм сигурен, че няма консервнти и атрактанти в холистичните храни. Бих казал и повече по въпроса, но се опасявам от цензуриране. Ако модератор разреши ще пусна линк.

п.п. Всъщност може би е по-добре обратното. ето линка, а ако нарушава правилата може да го модерирате.
holistic
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   dgb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 02:25 AM

Тук може много хора да ми се нахвърлят за подобно мнение....
Кучето ми е на 7.5 години, през по-голямата част от живота му е бил на диети заради проблеми със стомаха. Последните ми години преминаха в почти ежедневни цапотения с ориз, пилешки меса и т.н. Вмирисахме се, превърнахме се в кочина, навсякъде се разнасяше ориз. Периодично съм му взимал различни храни от ниския клас - Дарлинг, Фрисказ, Педигри и подобни комерсиални боклуци, както и доста, на които не помня имената но 4-5лв/кг никога не съм ги превишавал, все пак говорим за куче 35кг т.е. около 500гр ден. Дарлинга не струва всички го знаят, след един Фрисказ купен от Билла започна да повръща кръв и замалко да го изтървем, от Педигри се чувстваше сравнително добре но не му харесваше особено, останалите или не ги ядеше, или отслабваше от тях, някои от тях дори повръщаше.
От една година храня кучето си с нова храна, няма да пиша име защото ще прозвучи като реклама. На чувал от склад ми идва 29лв/15кг, за куче с тегло 35кг пише да се дават към 450гр аз давам 500.
Ако ви кажа, че след толкова много години чак сега усещам, че имам куче и не се чувствам като негов слуга, сигурно няма да ми повярвате. Не казвам, че това е храната чудо или че е по-добра от Р.К. за по 10-тина лв/кг, просто искам да кажа, че не всяка евтина храна е боклук и е малко извратено в страна като България да те обвиняват, че едва ли не си тормозиш животното защото не му купуваш Роял Канин.
Е кучето ми се чувства добре, не лази по земята и не повръща през ден, единственото му повръщане за последните 6-7 месеца беше преди 2 седмици след като му сложих Адвантикс (може да е било съвпадение незнам), козината му е лъскава и не се скуби, какво беше досега не ми се говори. Най-важното - енергичен и весел е и изяжда храната си до последната гранула. От какво да не съм доволен? И при това говорим за болно куче, ако му дам парче салам или нещо друго мазно или с подправки ще си изповръща червата. Колебая се само дали не е време да му сменя храната след като 1 год само с нея се храни, но ако се чувства добре и я харесва има ли смисъл да го правя. Последното го питам сериозно. Препоръчват ми разни Испански храни, за които сега след като сме в ЕС не се плащало мито и били много изгодни. Не ми се иска да рискувам защото ефекта едва ли ще си проличи в първите 2-3 седмици а за куче в такова състояние е трудно да се каже от къде са му дошли проблемите. Та това ме интересува, пречи ли му еднообразното хранене и има ли смисъл да му сменям храната ако се чувства добре с нея за момента.

#106 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 March 2007 - 08:09 AM

dgb ще цитирам по памет една наша съфорумка ,която беше казала че кучето се нуждае от пълноценна,а не разнообразна храна.след като си установил ,че кучо се чувства добре от тази храна и си доволен от нея няма смисъл да я сменяш.още повече при тези проблеми със стомаха които имате няма смисъл от излишни експерименти.

#107 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 08:54 AM

Цитат

А някой да знае откъде мога да купя роял канин (пакетиран 15 кг или по-малко). за дребно куче в София?

жк. Илинден бл.124 има зоомагазин в последния вход. Ще ти поръчат чувал, и ще го вземеш на перфектна цена. Магазичнето е много свежо, във самия вход на блока, от задната му страна. Боядисано е отвън в жълто. Отиваш, поръчваш и след 1-2 дена имаш чувала.

http://bgmaps.com/se...f97200ab7975fa5

Намира се зад кино Арена, до 3та градска болница.

#108 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 09:20 AM

dgb, и аз съм на мнение, че няма смисъл да експериментирате и да сменяте марката, след като кучето харесва тази храна, и е в добра кондиция !
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни