Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#131 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2007 - 05:58 PM

Цитат

djokova, не съм писал, защото и да бях писал щях да си пиша сам. Да направя нова тема и после сам да си отговарям ли. Освен това не мисля, че ми трябва още 1 форум. Този тук много ми харесва и не мисля да почвам да пиша в някой друг. НЕ РЕКЛАМИРАЙ форума си тук, не е това мястото a) . Ако искаш го качи в google или където намериш за добре, но си мисля, че много хора от този форум ще подкрепят мнението ми. А това "пълнене на форума" как можем да го приемем ние? Може би като го кажеш така и някой ще си мислят каквото и аз. На ума ми е само, че ти искаш да ти стане известен форума. И АКО ОБИЧАШ, МОЛЯ ТЕ НЕ РАЗСИПВАЙ ТОЗИ ФОРУМ a) . Не е удобно да се четат по няколко съобщения едно след друго. Аз гледам и във разделя със котките и в този. Правиш си теми за щяло и нещяло. Не ми се иска да правим и тази тема един голям сблъсък, но поне си мисля, че това съобщение беше нужно!

Като искаш недей да посещаваш.....форума е на този ,който го прави ,а не съм аз.Всеки има право да пише каквото иска стига да е свързано с конкретните животни и да не съдържа нецензурни думи ,целта ми не е била да го рекламирам ,а само да спомена ,ама карай ,явно не съм била разбрана,пак повтарям форума е към един сайт и въобще не е свързан с този.Във форума за котки записах това ,което знам аз ,сега дали е вярно е друг въпрос,всеки си има мнения ,може и аз да не съм съгласна с някой твой мнения ,но те са си твой и явно си имал причина да ги напишеш!Поздрави и успех със снясянето и мътенето на пилетата ти.....Без лоши чувства..!

djokova

#132 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:31 PM

някой може ли да ми каже каква е разликата м/у обикновен вълнист папагал и изложбен такъв? bl)

#133 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:37 PM

Е има стандартни ,а за изложбени не знам
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#134 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2007 - 07:10 PM

Отдавна търся мъжки перлен стандарт - папагалът ми почина и женската остана сама - но не мога да намеря. Човекът, който ги е развъждал моите е от Стара Загора и не продава. Някой да се сеща за друг, който да развъжда стандарти? Вече нямам претенции към цвета...
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 07:15 PM

djokova, аз нямам нищо против теб, аз си казвам мнението просто cl) . Ако във онзи форум имаше някой, който и да пише и имаше нешо различно от тук, няма проблем, но няма. Благодаря за пожеланието и да знаеш аз нямам нишо против теб, само ти казвам.

Сега си мисля, защо не пробваш твоите папагали на пролет. Рядко има някой късмет да има 2 папагала и да му смесат, поне така са ми казвали. Blinki е имала този късмет и виж какви хубави резултати са се получили. Може да си го обучиш да стои по теб дори. Но ти си решаваш.

Поздрави b)

#136 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 11:40 PM

Цитат

djokova, аз нямам нищо против теб, аз си казвам мнението просто cl) . Ако във онзи форум имаше някой, който и да пише и имаше нешо различно от тук, няма проблем, но няма. Благодаря за пожеланието и да знаеш аз нямам нишо против теб, само ти казвам.

Сега си мисля, защо не пробваш твоите папагали на пролет. Рядко има някой късмет да има 2 папагала и да му смесат, поне така са ми казвали. Blinki е имала този късмет и виж какви хубави резултати са се получили. Може да си го обучиш да стои по теб дори. Но ти си решаваш.

Поздрави b)

Това е добре, обаче немога да се оправя ,незнам какво да правя ,а и никой не ми казва s)

#137 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 10:08 AM

Еми Blinki остави един линк cl) . Всъщност и аз не знам много r) ,но мога да ти кажа горе долу каквото знам. Лесно ще се разбере дали се харесват (целуват се, не се бият), но това мисля, че не е задължително, за да имат успех. Колкото до гнездото ако провериш назад темата, може и да пише нещо, но пак ще карам на спомени b) и ще кажа, че трябва да е 15х15х12 размера на гнездото и отвора трябва да е на 3 сантиметра от дъното, за да може малкото птиче като порастне да може да излезе. Знам, че не трябва да бъдат на пряка слънчева светлина, нито на течение. Трябва им по-дълъг ден докато мътят, следователно гнездо се слага на пролет, а не през зимата.

Blinki, моля те включи се worthy , че аз повече май не знам.

Поздрави

#138 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 12:39 PM

Така, приятели, ето малко снимки на въпросното гнездо за вълнисти папагалчета. Нашата къщичка е купена, има ги в зоомагазините. Размерите й са: 18/18/22 см и върши чудесна работа. Капачето трябва да е подвижно, за да може да се наблюдава от време на време, евентуално да се махат счупени яйца или неоживели (за съжаление има и такива понякога) пиленца. На дъното се насипва слой от поне 5 см много дребни стърготини, наистина е възможно женската да ги изхвърли, но нашата си ги търпи r) . Тази гнездилка се казва вертикална, има и хоризонтални, които са по-ниски, но пък пишеше, че от тях папагалчетата могат да излязат твърде рано и да се наранят.При тази този проблем е решен и не сме имали инциденти. Къщичката се закача с двете кукички отвън на клетката, някъде, където има допълнителна вратичка. Още е рано да се поставят, денят наистина е много къс, но който е решил да се пробва в развъждането, може да си потърси оборудване. И още нещо - добре е вълнистите папагалчета да са навършили поне 1 година, преди да се пристъпи към размножаване. Тогава организмът им е достатъчно укрепнал, въпреки че са полово зрели много по-рано. Но всичко това го пише в статията, да не се повтарям. wink

Прикачени файлове

User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#139 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 12:46 PM

Ето и една снимка от вътрешността на къщичката. Папагалчетата са хралупни птици, затова гнездилката е такава, а не прилича на гнездо като някои други домашно отглеждани птички. Сложих вътре три яйчица, които женската ни снесе, след като вече бяхме махнали къщичката. И едно кокоше за мащаб wink . При вълнистите папагалчета поколенията се застъпват. Докато едните бебета отрастват и още са в гнездилката, женската вече снася следващите яйца. И понякога забравя да спре, а това е опасно, може много да се изтощи и да умре. Затова се налага някои яйца да останат неизмътени s). Такива ми ти работи, тези яйчица са от поредното снасяне на нашата красавица, запазих ги, защото много често ни питат колко са големи и всички се учудват много, че от това нещенце излиза жива душичка w) .

Прикачени файлове

User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 03:33 PM

Абе не знам дали са се харесали, но на пролет на моите им слагам гнездилка. Но имам един голям въпрос. Клетката ми има само 1 вратичка bl) . Май ако искам да слагам гнездо трябва да направя още една s) . Кажете ако имате някакви идеи. Моля worthy

Поздрави

#141 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 05:07 PM

Привет отново!
По въпроса за харесването и нехаресването: ето какво стана с нашите. Първо имахме една женска, която се казваше Ричи(защото като я купувахме беше твърде малка и не знам защо решихме, че е момченце) b) . това беше най-питомното ни папагалче, преди Лори да се появи това лято! След като живя сама една година, на наши познати им се излюпиха мънички и ни предложиха едно - зеленият Пипи. И на него полът не му личеше, като го взехме, беше буквално от гнездилката и само пиукаше Пи-пи-пи (оттам името му). Като порасна достатъчно, сложихме гнездилката. Стоя няколко месеца, преди да им се активират хормоните!!!! bl) така че, ако не се получи бързо, никой да не се отчайва! После женската снесе яйчица, но не беше допуснала мъжкия до себе си и бяха неоплодени, за което той я наказа, като зверски ги чупеше. На другия месец нещата се оправиха, имахме 5 чудесни яйчица. И два дни преди да се излюпи първото пиленце, женската буквално за 3 часа се разболя и умря cry2 . И ние се поболяхме от мъка!!! Оставихме Пипи да потъгува малко, през това време той милият се научи да чурулика като лястовичките, които чуваше през прозореца. После му взехме нова жена, с която и досега си живее чудесно wink . Е, на тях двамата гнездилката им стоя точно 1 година закачена, преди да се наканят да имат потомство, но все пак успяха!!! Това беше през лятото на 2005. А това лято вече нямаха никакви проблеми - сложихме гнездилката и след 3 седмици се появи първото яйце. Така че, пробвайте, може пък вашите да са по-бързи, да не чакате толкова. Но това си е голяма отговорност, има доста грижи по специалното хранене по време на растежа на малките, за това ще пиша друг път.
Най-вече, трябват време и търпение!
Е, този пост стана доста дълъг, така че засега спирам дотук.
Поздрави и от нашата компания!!!
А Blinki ще пише скоро, но сега има много за учене wink .
User's Signature

#142 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 05:11 PM

Леле, какъв съм заплес! Не отговорих на въпроса на Malcolm! Да, ще се наложи да направиш още една дупка на клетката. И нашата нямаше подходяща втора вратичка, отрязахме и огънахме две от пръчките на тази, достатъчно е отворът да е колкото дупката на гнездилката. После, като се махне гнездилката, пръчките се огъват обратно, това е нашето решение за момента. r)
User's Signature

#143 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 06:02 PM

Определено е добро решение. А аз си мислих да си направя нацяло нова вратичка bl) . Добре че го има този форум и най-вече вас да ми казвате такива работи. Днес гледам папагалите ми. Мъжкия (синия) седи на синята пръчица, а женската (жълтата) си стои на жълтата. Много ми стана забавно l) . Може би беше случайно, но изглеждаше много хубаво l) .

Поздрави wink

#144 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 10:26 PM

Здравейте!Аз на моята клетка си имам втора вратичка super best ,та това не е проблем bravoS ,обаче аз единствените гнездилки ,които съм виждала бяха ,като малък кафез bl) (нали знаете обло отгоре) ,и долу има като гнезденце направено от сухи треви bl) ,ама направено толкова неспокопсано a) на това прилича (о) a) и нагоре е празно ,само металните пръчки bl) ,та затова попитах ,дали сами ще си позаградят ,защото е много голо.Иначе лятото ще ги пробвам ,те по колко бройки b) горе-долу снасят l) .Харесват се мойте ,ама ще видим отвреме на време женската малко bash мъжкия ,ама не с човка ми със звуци ,обаче забелязах r) ,че още от първия ден женската се върви след мъжкия ,на една пръчка седят и ядат от хранилката мн смешно мъжкия с надолу главата b) ,а женската на хранилката,вие на вашите какви играчки им взимате bl) ,аз на моите съм им взела кракери , люлки ,стълбичка ,минерално чадърче огледалце и една специала пръчка ,която в единия край е тънка bl) ,а в другия много дебела b) ,та се занимават там w) .И исках да питам вашите много ли кряскат?Моите ДА ,пък и аз им давам перли за глас oleeee така че...... drink - купонче и чуролик чуролик

Малколм измътиха ли твоите b)

Поздрави! victoryVVV

#145 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 10:15 AM

За 1f40 да знаеш разликата е много голяма.

#146 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 10:19 AM

Ето го и моят красавец.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  poli5.JPG (14.67K)
    Брой сваляния: 280

#147 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 03:01 PM

До Вълничка и все пак може ли да ми кажеш каква е тя :)

#148 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 07:28 PM

djokova, ако имаш предвид папагалите, не съм ги пробвал, че да измътят bl) b) , а ако имаш предвид амадините днес имаше едни яйчице в гнездото им ;) .

Поздрави wink

#149 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:52 PM

А ,мътилника какъв трябва да е ?Вижте аз изписах цял роман пък вие ....нищо не ми отговаряте! s)

#150 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 11:02 PM

Леле, djokova, аз се предавам!!! Вчера не само изписах сама почти цялата страница, ами съм сложила и две снимки, ако и това не е достатъчно, не знам...Повече от това, което съм показала и разказала за гнездилката на вълнистите папагалчета наистина не знам bl) Мисля обаче, че не е лошо да попрочиташ постовете, преди да правиш такива глобални заключения. cl)
1f40, ето малко инфо за стандартните вълнисти папагалчета, преписвам буквално от книжката на Светлозар Манасиев (ако случайно чете, благодаря искрено за ценните съвети, от него съм научила най-много за отглеждането на тези красиви птички!!!):
"Чрез дългогодишен селекционен подбор, запазване и развиване на определени признаци, днес съществуват вълнисти папагалчета, наричани "изложбен (немски) стандарт". Те са видимо по-едри и по-перести, с издути напред гърди, широк разкрач, 60 градуса стойка на тялото, много голямо чело и не на последно място - разкошна глава с разперени и гъсти, подобни на качулка перца. Тези папагалчета се отглеждат от любители-селекционери и обикновено не се продават в магазините.....Разлики в поведението и държанието им: в сравнение с обикновените вълнисти папагалчета "стандартите" са определено по-спокойни и по-тихи - по-лесно се привързват, не са толкова страхливи, по-рядко издават характерните крясъци на вълнистите папагали. Много по-очарователни!"
Това е, имам някъде един линк, ще опитам да го сложа, имаше много снимки на такива "стандарти".
Поздрави!
User's Signature

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни