Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#151 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2007 - 11:06 PM

Вижте тук снимки на вълнисти "стандарти"
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#152 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 11:50 AM

Цитат

Леле, djokova, аз се предавам!!! Вчера не само изписах сама почти цялата страница, ами съм сложила и две снимки, ако и това не е достатъчно, не знам...Повече от това, което съм показала и разказала за гнездилката на вълнистите папагалчета наистина не знам  bl)

Аз питам такива мътилници ,дали стават ,пък аз твоя коментар го прочетох и точно това ме накара да попитам ....... ,защото ти показа вид мътилник ,а аз съм виждала друг и затова питам кой е по-добре да се ползва?Питах и за играчките....

Поздрави!

П.С. - А за тези папагалчета от линка ,май моя мъжкия е такъв ,така ми се стори.Ще публикъвам и снимка cheers

#153 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 08:13 PM

ОК, djokova, няма да се караме сега. Ето още веднъж за гнездилките. Това, което съм снимала, то е за вълнисти папагалчета. Има и друг вариант, просто същата къщичка е сложена не по височина, а настрани, става по-ниска и има опасност малките пилета да изпаднат по-рано. Но това е, гнездилката е като къщичка, не е гнездо. Мисля, че във всеки уважаващ себе си зоомагазин ще ти обяснят кое гнездо за какво е. Доколкото разбирам от обяснението ти, видяла си гнездо за канарчета може би, не знам, но не е било за папагалчета. Те са хралупни и на свобода снасят в хралупи по дърветата, не строят гнезда.
За играчките: нашият Лори има една люлка с миниатюрно звънче (най-любимата му играчка), още една люлка с две звънчета и шарена стълбичка. А като лети из стаята си има любими места, много обича да гони топче за тенис на маса или гумено топче с неговия цвят wink . Бяхме му сглобили и катерушка от един интересен конструктор, но му омръзна и в момента е разглобена. А родителите му най-много обичат да се занимават с чоплене на кацалките (от брезови пръчки) и взаимно почистване на перцата w) . Хубаво е,че твоите се харесват, не знам само дали няма да са много млади това лято, доколкото си спомням на единия восковицата още не беше добре оцветена, което означава, че е на по-малко от 3 месеца. А е добре да са навършили година, преди да пристъпят към гнездене, за да са укрепнали.
Сега видях, че си питала за крясъците. Нашият мъжки много хубаво пее. Женската понякога също се включва. Но става лудница, когато някой звънне по Скайпа, тогава и двамата започват да чуруликат с пълен глас! bl) Дори се налага понякога да завиваме клетката, за да млъкнат. Но обичайните за вълнистите папагалчета крясъци се чуват много рядко.
Това е от мен засега. r)
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 08:19 PM

За врявата, както казва и Snowy много трудно се спира, а на моите е непапагалешка l) . Имам чувство, че някой ги гони да ги коли. Но като извикам "Млък" понякога спират, а понякога не, но във втория случай след това не обелвам и дума и като няма на кой да правят на яд и млъкват. А в първия случай, предполагам че млъкват за да чуят какво става и като е гробна тишина и млъкват bl) .

Уф, пак забравих! От стандартите, всички ми харесаха, но имаше 2 уникални - единия със сиво тяло, а другия със жълта глава и синьо тяло. Невероятно красиви животни w) .

Поздрави wink

#155 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 09:05 PM

Snowy ,благодаря!Аз ходих в магазина ,за да взема една и защото ми казаха ,като пренесям папагалите по-добре да ползвам мътилник и като отидох се опитаха да ми пробутат тази (казах ,че търся за вълнисти папагали).Да женския е много мъничък ,но и на двамата восковиците са им леко оцветени.За играчките ,и аз се старая да им взимам ,та да се забавляват докато са сами.Твоя папагал ,като гони тази топка за тенис тя не го ли премазва bl) ,ако се заиграе много и.....Бладодаря за информацията! 1super

Поздрави!

П.С.-Снимка по-нататък ,но и на моя му е някаква такава широка главата и има по дълги перца и изглежда пухкав (преди не изглеждаше така) ,може и да бъркам ,но просто видях прилика.Какво ще стане ,ако ги "пробвам" преди да имат 1год.?

#156 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 10:09 PM

Еми то топчето май беше за тенис НА МАСА, а те са толкова леки, че и муха не могат да премажат l) ! Като гледам, май вече и ти много искаш малки папагалчета b) ? Само така 1super

Поздрави

#157 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 10:35 PM

Цитат

Еми то топчето май беше за тенис НА МАСА, а те са толкова леки, че и муха не могат да премажат l) ! Като гледам, май вече и ти много искаш малки папагалчета b) ? Само така 1super

Поздрави

Много ясно! b) Аз като видях ,за какво става съпрос и викам айде да се стопля по-бързо ,не че е било студено ,ама да им дойде времето за размножаване.О,топката за тенис на маса ли е била,ох не съм дочела b).Искам и аз да ги науча така да си летят ,ама ще трябва да освободя къщата и ......ги пускам да летят ,пък ще видим как се държат ,ще взема да ги обуча .чееееееее......!Да знаете сайт за вълнички? l) w)

#158 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 09:14 PM

Специално до insult!!! Свързах се с човек, развъждащ стандарти, но за съжаление в момента няма, просто сега не е сезонът за размножаване. Но обещава да съдейства лятото, като се излюпят малките. Но цените там са много различни от тези на обикновените папагалчета, обаче ти това сигурно го знаеш, щом си имаш такова съкровище w) .
Колкото до сайтове за вълнисти, как сте с руския? bl)
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 09:55 PM

Цитат

Специално до insult!!! Свързах се с човек, развъждащ стандарти, но за съжаление в момента няма, просто сега не е сезонът за размножаване. Но обещава да съдейства лятото, като се излюпят малките. Но цените там са много различни от тези на обикновените папагалчета, обаче ти това сигурно го знаеш, щом си имаш такова съкровище w) .
Колкото до сайтове за вълнисти, как сте с руския? bl)

Бива.Пък какъвто намериш ,аз намерих един САЙТ ЗА ВЪЛНИСТИ ПАПАГАЛИ

#160 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 05:48 PM

Този сайт съм го гледал, същото, което е написано там имаше и във един форум. Ама не знам дали някой си е присвоявал текста или са на един и същ човек.

#161 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 08:58 PM

Ами незнам дали е копнато или не.Не познавам този ,който е правил сайта сори! worthy worthy Как са ти пилците......измътиха ли другите

Прикачени файлове

#162 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 09:49 PM

Нищо не казвам, просто може би човека има 2 сайта bl) . Няма нищо чудно в това! Не са измътили още, има още 10 дена ;) .

#163 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2007 - 12:04 AM

Има ли ново яйчице? bl)

Прикачени файлове

#164 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2007 - 10:07 AM

Нем, няма! Даже по добре да няма защото това ще е с 1 седмица по голямо от другото n) !

#165 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2007 - 03:28 PM

Някои птици снасят последователно яйцата ,майката снася едно след друго яйцата прес определено време ,понякога се случва едни да се излюпят по-късно ,други - по-рано ,но това има и положителни страни ,първото ще порасне и ще помага на родителите си за другите пиленца! l)

Поздрави!

#166 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2007 - 04:40 PM

Аааа тук вече не знам. Май това още не сме го учили, но може и да сме просто Биологията ми е малко чужда r) !

#167 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2007 - 09:08 PM

Аз само това се сещам ,но пти кои птици беше - не помня oleeee То толкова отдавна беше ,че........... b)

Поздрави!

#168 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2007 - 09:49 PM

Цитат

Отдавна търся мъжки перлен стандарт - папагалът ми почина и женската остана сама - но не мога да намеря. Човекът, който ги е развъждал моите е от Стара Загора и не продава. Някой да се сеща за друг, който да развъжда стандарти? Вече нямам претенции към цвета...

Insult,този линк може да ти е от полза.Там има един номер на мобилен телефон и човека ще ти помогне:
http://www.dalavera....d.php?72,473419
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#169 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2007 - 07:20 PM

Нещо изчезнахте, хей, любители на папагалчета!!! Чакайте да раздвижа духовете малко wink . Нашият Лори май се опитва да говори! Издава едни странни звуци в гърлото, все едно се чува телефонна (лоша) връзка, не знам точно как да ги определя. Съвсем различни са от обичайното му чуруликане. И аз не знам да се радвам ли, или да изпадам в паника bl) . Щом се учи сам, кой знае какво ще се научи да говори!!! Разказваха ми за един човек, чийто папагал се научил да юрка кучето с гласа на собственика: "Еди кой си, марш на място!" и горкото животинче се хващало всеки път(обаче не му помня името). oleeee Или да се научи да имитира телефонен звън, или звънец...Леле, леле, дано да му мине, че нямам никакво време да се занимавам да го уча да изговаря специални фрази . А и той е в детската стая, ще научи това, което чува най-често ;) .Е, поне няма скука с тези перушинковци! b)
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2007 - 08:54 PM

Еми ако се научи да говори най много да ви побърка по цял ден, но какво лошо има l) ! Все пак сте го отделили от други папагалчета и е нормално като е винаги с вас да не чурулика, а да говори малко или много.

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни