Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 02 November 2008 - 03:40 PM
хора.. ;D мн сте ми забавни ;D ;D специални условия.. нали гледате темата виждате как става.. или им се *** или не..а ако са мъжко и женско все някога ще им се пре"размножава" просто малко търпение трябва ;) между другото неска ми се излюпи първото пипи за есента :yahoo:
song bird по принцип не им трябват отделни,но ако се дразнят мн и за двата ще е по-добре да си имат отделни :blink: а за заболяване незнам..
song bird по принцип не им трябват отделни,но ако се дразнят мн и за двата ще е по-добре да си имат отделни :blink: а за заболяване незнам..
Публикувано: 11 November 2008 - 11:43 PM
Здравейте :blink: аз досега само си чета обаче реших да пиша :blink: имам си две папагалчета от около година. то е дълга история с мъжкия :rolleyes: той колко женски смени...предишната го биеше ;Dбеше някаква истеричка и я сменихме. със сегашната си дружка си живеят доста добре, тя е много сладичка ще кача и снимки утре,че сега ме мързи.... от скоро реших, че ги искам питомни и като ги пускам и си ги гушкам :wub: по-точно женската, че мъжкия се прави на недостъпен, а тя си ми се катери по главата и врата, обаче само ако си я сложа, още сама не идва... за малки не съм помисляла досега, ще кача снимки и на клетката да ми кажете малка ли е. може да опитам за малки сладки бебенца, но първо ще почета повечко :blink:
утре ше кача снимки да видите мойте убавци :wub:
утре ше кача снимки да видите мойте убавци :wub:
Публикувано: 12 November 2008 - 10:04 PM
Здравейте! Да се похваля - имаме си едно яйчице... :yahoo: засега.... Това ни е първото рамножаване и имам един голям проблем. Моите пилета си живеят през деня на открито, нещо като голяма клетка под прозореца на хола, а вечер ги прибираме вкъщи.Май сбъркахме като поставяхме гнездилката,защото тя е във външната клетка. И сега женската си стои в нея, но искаме да я приберем,защото нощем става мн. хладно.Опитах да я прикачим към малката клетка, но женската отказва да влезне в нея,постоянно си я търси на старото място...И не знам как да се справим с този проблем.. :sos: А трябва да са вкъщи, защото пък мъжкият стои един такъв накокошинен,пък и тепърва ще става все по-студено. Мислих си да я преместим с гнездилката,както си е вътре,пък дано така се "съгласи" да мъти , ама ме е страх да не я стресираме... Моля ви за съвет, какво да правя ,за да се излюпят малките /предполагам, че ще има още яйца/????

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 13 November 2008 - 12:45 AM
sheni_6, според мен единственото, което можеш да направиш, е да й осигуриш възможно най-много изолация и топлина на мястото, на което вече е гнездилката.
Аз също имам проблем със зимата. Те моите си седят в хола, ама той е голям, със стъклени витрини... Въобще - студ! Като пуснат парното, ще е добре, ама сега дори на мен ми е студено, а не съм зиморничава. Чудя се дали да не им пускам една печка от време на време или повече ще им навредя с това?
Аз също имам проблем със зимата. Те моите си седят в хола, ама той е голям, със стъклени витрини... Въобще - студ! Като пуснат парното, ще е добре, ама сега дори на мен ми е студено, а не съм зиморничава. Чудя се дали да не им пускам една печка от време на време или повече ще им навредя с това?

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn
Публикувано: 13 November 2008 - 12:06 PM
sheni_6,ще трябва да рискуваш и да преместиш женската с гнездилката(щом не можеш да преместиш голямата клетка ,пробвай така).Когато малките се излюпят(на 21-вия ден ) вече ще е много студено навън и се съмнявам че ще оживеят.Рискуваш и със женската ,защото ще е изтощена от дългото мътене,затова трябва да са на топло.Други яйца със сигурност ще имаш.При нас бяха 5,но само 3 се излюпиха.Мъниците са на 3 седмици и вече започват да им се разтварят перцата.Големи сладурковци са и всички вкъщи им се радваме.
Дано не се притесни женската ти от местенето ,но според мен не можеш да я оставиш навън.Желая ти късмет.Чао !
Дано не се притесни женската ти от местенето ,но според мен не можеш да я оставиш навън.Желая ти късмет.Чао !
Публикувано: 13 November 2008 - 10:46 PM
Благодаря,че се отзовахте! Sky, много са хубави малките!!! При мен нещата стоят така- преместих женската с гнездилката,но тя усети , че е на друго място, излезна и повече не искаше да влезе . До такава степен не искаше, че явно помисли яйцето за чуждо и го проби :'( и сега си нямаме ни яйце, ни дявол..... Най- вероятно си мисли ,че нейното е на старото място. Много глупаво- уж излезе от гнездилката,а не иска да влезе в нея.......

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 14 November 2008 - 10:09 PM
Папагала ще влезне в гнездилката когато е готов и опознае новото место до тогава не хранете напразни надежди :)

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!
.gif)
Цитат
Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 14 November 2008 - 10:11 PM
Привет! Ето какво стана- с категоричното отказване на женската да влезне на новото място, се принудихме да я върнем/ гнездилката/ на старото :rolleyes: Много е дива и упорита нашата папагалка!!!! И сега умуваме и мислим да сложим 1-2 лампи/ от ония за отглеждане на малки пиленца/ и малко изолация около клетката и така.....Тя вече снесе 2-ро яйце,мн. му се радва като я гледам , и мъжкият също- нали е грижовен съпруг ;D Горкият, и той се пощури покрай нея и нейните протести срещу местенето.....Дивечи!

Публикувано: 15 November 2008 - 12:16 AM
sheni_6 :o добре ли сте спрете да ги местите птичките тя щеше да свикне..кви са тея глупости дето ги прайте ако не снесе на часа ай другаде .. все пак тва ли е най-важното?? от толкова рязко сменяне на температурите може и на женската нещо да и стане :huh: ама ти си знаеш..
ninok мн ти е хубав кокчо ;) щом три години го имаш..значи е свикнал с теб нали? :blink: а за женска незнам ти решаваш ;)
ninok мн ти е хубав кокчо ;) щом три години го имаш..значи е свикнал с теб нали? :blink: а за женска незнам ти решаваш ;)