Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 15 November 2008 - 01:33 AM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 15 November 2008 - 11:25 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 16 November 2008 - 05:09 PM
P.S.Яйцата станаха две.

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 16 November 2008 - 06:14 PM
Публикувано: 17 November 2008 - 08:38 AM
п.п.Ако може някой да сложи снимка с папагалчето и клетката изцяло за да ми стане по-видно съотношението между тях.
Публикувано: 17 November 2008 - 06:59 PM

Публикувано: 17 November 2008 - 11:42 PM

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.
Публикувано: 18 November 2008 - 12:12 AM

Публикувано: 19 November 2008 - 09:05 PM

Публикувано: 20 November 2008 - 03:22 PM
Жълтото ти папагалче мисля, че е лутино - те са жълти с червени очички :)
И на каква възраст са? На снимката изглеждат доста младички, а за да се стигне до пилета трябва да са навършили 1, даже много хора казват 2 години ;)
Публикувано: 20 November 2008 - 08:56 PM
за жилтото- май да :blink:
а за възрастта- мъжкия е по-голям-около 2 години, а женската не съм сигурна на колко точно е, но е около една...
ще опитам все пак :blink: от опит глава не боли...
и още едно въпросче, на което така и не намерих отговор- плодовете настъргани ли да им ги давам в хранилките или на парчета? аз давам на парченца, но те не ги закачат...колкото и пъти да съм слагала си остават така :(
а, и банан може да им давам? :blink: и как?
Публикувано: 21 November 2008 - 09:49 AM
За плодовете, ами аз не им слагам плодове в хранилата. Вземам парче ябълка например и я закрепям за решетките на клетката. Някои папагалчета веднага започват да ядат, а други ги е страх и по сума ти време не се и приближават до плодовете. Други просто не обичат някои плодове. Аз съм давала банан - две от папагалчетата ми хапват, а другите не го поглеждат. Иначе повечето плодове стават, без цитрусите. Внимавай само, че са доста нитратни и е опасно. Най-добре е ако имаш от къде да вземеш домашни плодове и зеленчуци.
Публикувано: 21 November 2008 - 10:35 AM

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn
Публикувано: 21 November 2008 - 02:34 PM
иначе аз четох че им трябва седмица г/д да се поинтересуват от гнездилката и когато вече женската не излиза от там значи има нещо ;D доста изчетох за размножаването, но както казваш нищо не е сигурно...
аз пак имам въпрос :izcherven: черупките на яйцата трябва ли да им ги стривам или може на много малки парченца?
а, и дали и на вълнистите може да се дават кълнове и колко често(1,2 пъти в седмицата...) ? от какви семена и от къде да си купя :izcherven: ?
когато имат креда, трябва ли пясък? защото аз само креда им слагам...
п.с. май съм нахална :izcherven:
Публикувано: 21 November 2008 - 04:01 PM
Черупките може и на малки парченца, те са достатъчно разбойнически настроени, за да стрият всичко на прах с човките /особено моите ръце......често са обект на тяхната атака/.
Кълнове могат да се дават, но по-добре си ги прави сама. А, една идея ми хрумна сега......аз понеже нямам село или друго място, от което мога да си вземам чисти плодове и зеленчуци....си насадих сама ;D Е, в саксията на една палма на майка ми :izcherven:
Та пуснах в саксията малко от просото им и започнах всеки ден да го поливам. След няколко дни почнаха да израстват зелени стръкчета и папагалите полудяха по тях - явно са много вкусни, жалко, че не мога да ги оценя по достойнство.
Пясъкът не е задължителен - моите си чоплят кредата, но пясък и кост от сепия въобще не близват.
И май е това :)
Ако мислиш, че си нахална грешиш.....ще видиш когато някой ден си осъществя мечтата за рот-че, какво разпитване ще падне, всички ще побъркам :P