Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#531 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 April 2007 - 08:54 PM

Аз все още им давам антибиотик, ще го пият 7 дена, то е на прах и им го разтварям във водата за пиене казва се Дор Нов, това ми даде ветеринаря и освен това им мажа човките всеки ден по 1 път с 1 разтвор от ампула, пак от същия вет., не мога да ти кажа какъв е точно тоя разтвор ама мирише на газ n). Иначе 1 мой колега има опит с папагалчета и ми каза че им минавало много бързо като се мажат човките с олио, но аз мисля да направя 10 дена откакто ги мажа с това от вет-а и ако няма подобрение ще пробвам и с олио bl). Та за симптомите - още като ги взех и ми направи впечатление че женската има нещо като налеп по човката ама мислех че се е изцапала с нещо защото то малко наподобява все едно птичето се е търкало в креда. Лекаря ми каза че е краста, аз после прочетох че се причинява от някакъв вид микроскопични кърлежи, така че има логика да ги мажа и с това дето мирише на газ, и с олио. Тази болест поразявала и крачетата но за щастие при моите не се е стигнало дотам, сега се лекуваме и дано да се оправят нацяло. Ако искаш да питаш още нещо за крастата, питай - струва ми се че скоро ще се превърна в експерт l)

#532 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 09:20 PM

Привет, привет. Аз обикновено само чета, защото си мисля, че нямам кой знае какъв опит и няма какво да кажа, пък и си падам малко срамежливо "духче". Но пък тази тема много ми харесва. Аз много обичам папагалите. Имах си 3. За съжаление не успях да ги отгледам. И сега ужасно ме е страх, че ако си взема нови пак няма да се справя. Но ако проявите интерес мога да ви разкажа за тях, краткото ни съжителство беше изпълнено с весели моменти. Те и трите бяха страхотни индивидуалисти! Но всъщност се включих за да дам съвет за папагалчето с разтройство, ако не е късно. Първата ми женска мисля че умря точно заради това. Когато купих втората, помолих продавачката (тя беше и вет)да ми каже как да се справям с такъв проблем и тя ми препоръча при разтройство да давам на пилето витамин ц от ампула. С пипетка направо в човката. Да ви кажа при мен подийства. А в случай на най-лошото... моите пиленца почиват в една забравена градинка зад блока. Погребани с почести.
Желая здраве и дълъг живот на пернатковците и техните стопани! super best

#533 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 09:35 PM

Благодаря ви за бързите отговори и за съветите.Птичето все още е живо ,но незнам докога .Ако не е късно утре ще пробвам с витаминС.

#534 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 08:14 AM

Купих си книга за вълнистите папагалчета, много е интересна и има много полезна информация вътре, ако някой се интересува : www.helikon.bg, няма описание тук за съжаление но книгата е доста описателна и изчерпателна.

#535 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 08:55 PM

Моето папагалче здраво се е вкопчило в живота.Все още изглежда болно,но се храни.Вече 7 дни пие антибиотици и му давам вит.С.Прекарва голяма част от деня спейки,но се надявам ,че ще оздравее,понеже преди 3 дни беше много по- зле(мислех,че няма да изкарам нощта).

#536 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 08:07 AM

sky,това е обнадеждаваща новина, дано наистина се оправи напълно!!! super best Ще чакаме още новини от вас!
sikeiros, в твоята книга има ли нещо повече за обучаване на опитомен вълнист папагал? Защото едното от нашите е много питомно, но освен да ни каца по глави и ръце и да търкаля разни топчета, май не може нищо друго, а ще е интересно да го научим на разни номера. Но досега май не съм виждала нищо за опитомяване на вълнисти, за по-големите има маса изписани неща, а тези някак остават по-незабелязани, макар че са си супер сладури и умници!
Поздрави!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#537 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 12:07 PM

Книгата е по-скоро за поведението им, за навиците, защо реагират по даден начин а не по друг и че това идва от поведението им в природата, за болести, развъждане, грижи, има много малко информация за обучаване, иначе и аз искам да намеря отнякъде такава информация от хора с опит, но в книгата има доста интересни неща и си заслужава да се купи, още повече че не е и скъпа.

#538 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 12:50 PM

Някой може ли да ми помогне , като ми каже на коя страница от темата горе-долу се намира това за покълналите семена...Клоко време търся и нищо не намирам bl)
User's Signature

Качена снимка

#539 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 09:28 PM

Много съжалявам, в мен е грешката s) . Забравила съм в коя тема точно съм публикувала това за покълналите, още веднъж се извинявам, виж във "Въпроси за финки", на 26 стр. има нещо. Обаче не си откривам моите "писания", утре ще видя къде са точно... ouu
User's Signature

#540 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 05:37 PM

Няма нищо Snowy , видях в тази новата тема само не разбрах има ли някакво значение какви са семената и от кои е най - добре да давам на папагалите ми b)
User's Signature

Качена снимка

#541 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 08:31 AM

Ами аз им правя кълнове от смеската, която хапват суха, в нея има много видове семена. Иначе може само от просо, само овес или каквото там искаш, но основно от видовете, които са в храната за вълнисти папагали. Не знам дали ще им стане нещо, ако им сложа покълнала леща например, но не смея да пробвам.
User's Signature

#542 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 01:19 PM

Цитат

Цитат

П.С.- Е сега тези семки дето са седяли 24 часа да ги давам ли или да седят ощт 48 без вода само с изплакване?

Ето нагледна картинка как и по колко се прави.
А за къпането, да, вълнистите също обичат да се къпят, сега през зимата - по-рядко, но през лятото може и всеки ден. Единственото условие е да няма течение. Отговарям тук, за да не преплитаме темите, все пак някои имат само вълнисти, някои само амадини, а някои щастливци - от всичко по много b) .
А, да! За малко птички е най-удобно цялата процедура да се направи в бурканчета от детско пюре, да не ви заема много място. Всъщност като се сложат 3 бурканчета в 3 последователни дни, става застъпване и когато първите кълнове са готови и изядени, слагате отново, а на другия ден второто бурканче бива изядено и заредено и така се завъртат... 1super

ето за покълналите семена от Snowy

#543 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 01:20 PM

картинката е на стр.22

#544 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 01:24 PM

Моята Бела е жива.Все още много спи,но пък доста често се храни,а и винаги се качва на най-високата кацалка.Това ме ме кара да мисля,че ще се оправи .

#545 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 01:52 PM

Цитат

При мен стария се научи да ми каца на ръката r) .А за говоренето - всички могат b) ,но при едни е важно щом след като се измътят и позакрепнат веднага да се отделят от родителите и да не чуват птичи "говор" , само човешки.Иначе при други става от самосебе си. l) Между другото днес забелязах в магазина докато купувах,че имаше бременна женска bl) bl) ,почудих се дали да взема - получавам бонус -още пиленца ,но как ще се оправям ,как ще мътят???Пълна скръб съм в това отношение .....не взех cl) и между др беше доста едра женската и имах чувство ,че всеки момент ще ги снесе bl) bl) ,а там нямаше място къде ,нито мътилник ,нито нищо dribble ,само още няколко папагала единият от които е вече мой другият е от друга клетка w) drink

Ще има снимки и ВЪПРОСИ :) bgflag
ПОЗДРАВИ! victoryVVV victoryVVV

по какво се разбира,че женската е бременна.Нещо не мога да схвана

#546 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 04:10 PM

ето така изглеждаше папагалката преди няколко дни

Прикачени файлове

#547 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 04:12 PM

тоав е снимка от днес

Прикачени файлове

#548 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 08:19 PM

leleeee sky mnogo qko izglejda qvno se upravq a da vi pitam rejat li se noktite na papagalite?

#549 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 08:21 PM

da vi pitam tva problem li e 4e dvata mi papagala ponqkoga si mu6kat ednoto kra4e tam nqkade si i ne im se vijda kade e qvno pod peru6inata i ostavat na edno kra4e ako nqkoi znae po toz vapros molq da mi otgovori

#550 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 08:29 PM

Beti,
За ноктите-да режат се,но и да не ги режеш нищо няма да им стане.
А това за кра4ето и мойте папита така стоят с 4асове дори така заспиват понякога-напално нормално е. l)
sky твойте папагал4ета са много красиви. r)

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни