Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#551 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 May 2007 - 08:32 PM

Моята женска много често седи на едно краче,а другото е скрито.Мисля,че това си е нещо съвсем нормално за птиците,особено когато спят.

#552 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 08:33 PM

Благодаря Snufy

#553 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 08:35 PM

Когато купувах женската ми казаха,че е на 6 месеца,но пък опашката и е доста дълга,а и самото папагалче е едро.Възможно ли е да са ме излъгали и да е по-голяма

#554 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2007 - 09:07 PM

По принцип те на 2 месеца вече са напълно пораснали, включително опашката. Така че ако е било на 6 - нормално е да му е вече дълга опашката. Колкото до големината, май и при тях има някои по-едри, други са по-лекички и дребни, това донякъде зависи и от размерите на клетката, в която се гледат. Ако имат възможност за свободен полет, няма опасност да затлъстеят и оттам да се разболеят от други разни неща. А има и генетичен момент.
Колкото до ноктите, режат се, когато израстнат прекомерно. Но ако за кацалки използвате клонки от дървета, с различен диаметър, ноктите се изтъпяват сами и няма нужда от подрязване. Ако обаче са тъничките фабрични кацалки - ножица, но ако има нужда, тогава ще обяснявам по-подробно как точно r) .
sky, много се радвам, че пилето изглежда много по-весело! w)
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#555 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2007 - 10:50 PM

Благодаря за информацията, Snowy.Незнаех,че толкова бързо достигат размерите на възрастните .А птичето ми днес изглежда съвсем здраво,доста по-жизнено е и се интересува от всичко в клетката.Дано да е оздравяло напълно.Сега се чудя дали наистина е женско,защото прочетох,че до 12мес. възраст не е съвсем ясен пола.А и восковицата и е розоов-лилава,а не кафява.Но в крайна сметка ще си проличи някой ден.А най важното е ,че с мъжкия се разбират много добре-непрекъснато се пощят и хранят един друг, и не се бият.
.

#556 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 07:27 AM

Според мен си е 100 %-ва госпожица. По принцип до 3-я месец става ясен полът на пилето, на 12 вече са достатъчно зрели, за да се размножават. (Стига да не е като пилето на Малкълм, което най-неочаквано си "хвърли" цвета на восковицата и отдолу излезе белег за противоположния пол b) ). За съжаление сайтът, към който бях дала линк за подробна информация, нещо не ми се отваря s) , ще се наложи някой ден да седна и да препиша статията (имам я на книжка). Дотогава - ще си помагаме взаимно кой с каквото знае и е пробвал. А че се пощят и харесват е чудесно! Браво на тях и само добри новини да има! super best
User's Signature

#557 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 11:39 AM

Sikeiros,относно крастата при птиците-заразна ли е?Предава ли се на другите птици?В нашите зоомагазини имаше много болни птички и по твоите описания мисля ,че е краста.Добре ,че не купихме пиленцата от там.

#558 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 12:39 PM

Sky, да ти кажа много добре сте направили че не сте ги взели оттам, да заразно е, болестта се причинява от миниатюрни акари, които съответно доста лесно се предават и плъзват по птиците които са в контакт с болното папагалче. Отвратително е според мен да се продават така горките птички и се получава че почти насила ги разболяват като ги държат заедно. За съжаление явно така е в България, като няма една свястна организация да ги окастри тия идиоти. Оказа се че моята женска освен крастата човката и расте накриво и след време ако не се изпили няма да може да яде s) сега чакам да порасне още малко и ще я водя на ветеринар да и я изпили.

#559 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 12:43 PM

a da vi popitam edna moq pritelka si kupi papagal i kluna mu e oranjev i az mu dadox da me uxape.Tq-papagalkata me uxapa i taka me zabolq a za6to pak namoite kat ima davat da me kluckat i na moite vob6te ne boli

#560 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 06:22 PM

Еми нензам явно доста силно е стиснала.И моите не ме хапят силно.Сигорно познават кои им е стопанин. l)

#561 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 06:25 PM

Beti94, много те моля, използвай родната азбука, така е кошмарно за четене, а предполагам и че няма да се изкушаваш да пишеш като в чат. Разбирам, че навиците в чатовете са сериозно нещо, но тук все пак е форум, помисли за факта, че написаното от теб ще остане доста дълго r) .
Стига толкова ОFF, сега по същество - този папагал с оранжевия клюн вълнист ли е? Да не би скоро да е гризал морков, тогава човките стават оранжеви за известно време. А че твоите не те хапят силно, само се радвай, защото има такива гадинки, които "месо късат" b) .
Поздрави на всички! 1super
User's Signature

#562 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 08:24 PM

Ами извинявам се!Не този папагаг го купихме от зоомагазина и си беше с такава човка!

#563 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 09:50 AM

Зравейте !Някой знае ли къде в Бургас има хубав зоомагазин откъдето могат да се купят хубави и здрави вълнисти папагалчета.Една приятелка иска да си купи,а в нашия комплекс(М.рудник) изборът е ограничен до 5 много изтормозени и зле изглеждащи птички.

#564 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 06:17 PM

Ох, вече какви ли чудеса не стават! Прибирам се днес и клетката на папагала ми е покрита с черен найлон! Попитах мама какво е станало и тя ми каза, че Бобо умрял! Махнах найлона и гледам, че той е на земята с разперени криле и понечих да ги извадя, но не успях! Пода на клетката е с решетка - както е клетката отстрани, и двете му криле бяха отдолу, все едно е окован! Много ми е тъжно за него, ама какво да направя s) ! Успях да ги извадя и утре ще го почета.

#565 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 06:44 PM

Ох, Malcolm, съболезнования! cry2 А какво стана с момиченцето, което му беше взел, след като предишната "девойка" се оказа "младеж"?! bl) Много жалко за Бобо, но това е - много са малки и не знаеш кога от какво се разболяват и angelpik ...
А, и не бързай, ако решиш да си вземеш нов, имам предложение, може да ти хареса wink .
User's Signature

#566 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 07:47 PM

Еми той беше на 6 години и сега беше самичък горкия, ама наще не та не, първо да видим дали ще мърсят много, че после да вземаме и женско, защото той онази женска не я обичаше много и се биеха и 1 ден се прибирам пак от училище и гледам витамините, не знам как се казват, но са едни такива с форма на различни плодове, та имам 1 такова и е изгризала 1/4 и тя е починала, ама това беше няколко дена след като я купих, аммм да искам да видя предложението r) !

#567 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 10:34 AM

Мойте саболезнования за Бобо s)

#568 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 07:07 PM

Ей сега майка ми каза, че аз решавам дали да си взема папагали, но трябвало да им измисля място, защото като го били обзавели нямало да може на това място и аз се чудя какво да правя сега!

#569 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 08:20 PM

Malcolm, ами то моето предложение е малко в стил "Рибата в морето...." b) Но нашите папагали ще си имат съвсем скоро яйца, понеже утре съм решила да им слагам къщичката. Така че тъкмо като свърши учебната година (ако всичко е наред), ще имаме малки сладки пиленца, които ще си търсят дом и ще се подаряват. w) И тъй като горе-долу тогава се очаква да имаме и път към твоя край - мога да ти доставя един пернат приятел на място (ако искаш да си опитомиш папагалче, вече сме говорили, че е добре да се вземе едно, съвсем малко и т.н.) wink . Това ми хрумна вчера, когато четох за нерадостната съдба на Бобо s) .Лек опит да те разсея, нали знаеш... А колкото за мястото - има един вариант, когато се пуска верига от тавана и на нея се закача клетката, ако нямаш подходящи мебели, върху които да се постави. Това се сещам засега.
Поздрави!
User's Signature

#570 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 09:46 AM

Snowy колко струва 1 папагалче дето вие ги продавате!

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни