Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 06 May 2007 - 11:32 AM
Цитат
Snowy колко струва 1 папагалче дето вие ги продавате!
Ами аз изрично съм писала, че се опитвам да ги ПОДАРЯ, когато се излюпят, най-вече на приятели! Ако пък някой толкова иска да си го плати - мисля, че 5 лв. би била разумна цена ( при положение, че при нас в зоомагазина са по 12). А защо имам чувството, че в петък слушах от дъщеря ми за същия папагал с оранжевата човка ?!Казва се Кики... Да не би да се познаваме? bl)
Malcolm, само да "хванем рибата" и го имаш! l)

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 06 May 2007 - 06:43 PM
Beti94, здравей! И как можах аз на съгражданка да правя забележки за латиницата oleeee ... Не беше лично - правила на форума wink . Много се радвам, че някой все пак се престраши да се регистрира тук, иначе знам, че сте доста тези с вълнистите папагалчета... Сега чакам собственичката на Кики b)
Колкото до тези точици - не знам, когато си сменят перата, става почти незабележимо. Само има повече перца по дъното на клетката и новите, които поникват, в началото са обвити в кожичка, изглеждат като бодлички. После тази обвивка се пука и се вижда новото перце. Вариантите са няколко - или са се скубали един друг "до кръв", или се е закачил на нещо и се е наранил, или е болест, от която почина един папагал тук, мисля че беше на Malcolm първата женска. Ако можеш да пуснеш снимка, ще е добре. Виж дали и на други места по тялото липсват перца. И разгледай началото на темата, ще намериш описанието на онзи, който почина. С какво ги храниш?! Пълноценното хранене е много важно, особено когато линеят (сменят си перата). Поздрави!
Колкото до тези точици - не знам, когато си сменят перата, става почти незабележимо. Само има повече перца по дъното на клетката и новите, които поникват, в началото са обвити в кожичка, изглеждат като бодлички. После тази обвивка се пука и се вижда новото перце. Вариантите са няколко - или са се скубали един друг "до кръв", или се е закачил на нещо и се е наранил, или е болест, от която почина един папагал тук, мисля че беше на Malcolm първата женска. Ако можеш да пуснеш снимка, ще е добре. Виж дали и на други места по тялото липсват перца. И разгледай началото на темата, ще намериш описанието на онзи, който почина. С какво ги храниш?! Пълноценното хранене е много важно, особено когато линеят (сменят си перата). Поздрави!

Публикувано: 06 May 2007 - 07:03 PM
Snowy не се притеснявяй за забележката!Ами те тез черни точици са като бодлички!За сажаление все още нямам снимки!А от тези дни гледам че когато женската ходи до таолетна и около самото ...... има нещо като вода!Ами аз за храна им давам специалната храна за папагали и сащо така им давам кракери!Поздрави! b)
Публикувано: 06 May 2007 - 07:42 PM
Така, за храненето - излизаш и им набираш малко листа от глухарче (по възможност от някъде, където не се разхождат кучета b) ). Може и парче морков или ябълка да им пъхнеш между пречките на клетката - обожават да гризят. Има една тема за покълнали семена в раздел "Орнитология", виж там какво пише (никак не е сложно за приготвяне)
Колкото до снимките - назад в темата има доста на двойката ни, в момента не искам да ги притеснявам, защото днес им сложихме гнездилката и са в еуфория. Обаче ето двечки на Лори (синът им от миналото лято), които са ми любими. По този повод се сещам, че някой беше споменал, че ще ни разказва истории с 3-те си папагалчета, чакам с нетърпение!!!
Първата се казва : "Ау, от глад умирам!" В главната роля на гладния вълк - Лори! w) l)
Колкото до снимките - назад в темата има доста на двойката ни, в момента не искам да ги притеснявам, защото днес им сложихме гнездилката и са в еуфория. Обаче ето двечки на Лори (синът им от миналото лято), които са ми любими. По този повод се сещам, че някой беше споменал, че ще ни разказва истории с 3-те си папагалчета, чакам с нетърпение!!!
Първата се казва : "Ау, от глад умирам!" В главната роля на гладния вълк - Лори! w) l)
Прикачени файлове
-
S5000953m.jpg (17.18K)
Брой сваляния: 69

Публикувано: 06 May 2007 - 07:44 PM
А тази е "Три минути по-късно"! l) Снимките са любезно предоставени от Блинки wink
Прикачени файлове
-
S5000957m.jpg (25.21K)
Брой сваляния: 73

Публикувано: 07 May 2007 - 01:26 PM
Поздрави на всички!Malkolm ,много съжалявам за папагалчето ти.Много е тъжно когато загубиш едно от тези малки приятелчета,но ... в крайна сметка такъв е живота.Моето птиче и то за малко да умре,но го излекувахме навреме и сега е много жизнено и си хапва добре.Мъжкият направо е полудял -непрекъснато я преследва,храни я,пощи я и и пее тихичко,а главата му ще се откачи от клатушкане.
Публикувано: 07 May 2007 - 02:07 PM
Здрасти пак от мен, искам да ви питам има ли шанс папагалчетата да се ... b) w) без да имат направено гнездо където женската да снася, защото мъжкия въпреки че още не са оправили напълно много сериозно и налита на секс напоследък и да знам трябва ли да се притеснявам че ще направят работата и без да имат гнездо