Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#831 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2007 - 06:28 PM

Nevi, страхотна новина! victoryVVV super best Ако веднага е легнала да мъти майката и всичко с яйцата е наред, след 18-20 дни след снасянето си ще се излюпи първото дребосъче. Сигурно за тебе ще бъдат най-дългите седмици, но пък после усещането е неописуемо, особено при първите бебета! Ще чакаме новини от теб.
Моите растат, хубавеят, за съжаление има само едно синичко, всички други са зелени с жълти главички. Не че те са грозни, но на мен тези, които имат синьо, са ми любими...Ето да ги видите, каква блъсканица и криеница настава само, като отворя капака на гнездилката...

Прикачени файлове

User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#832 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 06:29 PM

Ето го и най-дребният изтърсак! l) Тази снимка ми хареса, че се виждат "бодличките", които после се разтварят и от тях се показват перцата. И това ще бъде зелено-жълто, доколкото виждам крайчетата...

Забравих да пиша, че снимките са топли-топли, от преди 10 минути b), ако това има значение...
Поздрави!

Прикачени файлове

User's Signature

#833 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 07:15 PM

bravoS Хи-хи! Какви са капии! Страшна банда! Пак браво, Snowy! И на Nevi браво и успешно излюпване на всичките!!! 1super Имам въпроси относно една клетка, ама друг път, че сега времето ме притиска.
Поздрави!

#834 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 07:40 PM

Браво Snowy, малките са големи сладури w) , а какво стана с двете по-големи? Още ли са при теб?

#835 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 06:58 AM

nono Ако мислите, че сега са капии, чакайте да видите като започнат да излизат, по-точно да се готвят да излизат и като се заподават ония ми ти главички от дупката на гнездилката - хем любопитни, хем страхливи!!! Тогава е голям смях с тях - бутане, блъскане, сякаш ей сега ще се разлетят, а после се прибират тихомълком...."не бяхме ние" l) .И това "изследване" продължава няколко дни... Ще гледам да пусна пак снимчици, щом ви забавляват!
Malcolm, да, първите две са още при мен, при това всяка сутрин са ми аларма за събуждане (другите не ги чувам, че са ми по-далече, обаче тези двамката са опасни-такива песни на разсъмване, просто нямам думи ). Май ще чакам да започне учебната година, дано има желаещи тогава от съучениците на децата, че ми е жал да ги давам в зоомагазин s) .
User's Signature

#836 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 09:51 AM

Имам 6 яйчицаа! l) за сега ;)
User's Signature

Качена снимка

#837 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 06:00 PM

Здравейте!Имам 2 вълнисти папагала,които са заедно от 4 години и още от началото много се обичат.Син мъжки и зелено-жълта женска.Но досега не съм ги развъждала,не знам как...Иначе има много целувки,прегръдки,но до съществената част не се стига bl) Какво се прави-да им осигуря ли гнездилка и да чакам,или те сами ще си покажат намеренията-ако изобщо има такива?Дали пък не са "стари" за това?! s)
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#838 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 05:23 AM

Браво, iorito, супер сте! Значи горе-долу по едно и също време ще имаме бебета с тебе :)

#839 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:41 AM

Браво iorito, дано се излюпят всички и да са живи и здрави.

sheni_6, за развъждането много е говорено и сигурно още много ще се говори в тази тема, може да попрочетеш и назад. Папагалите ти, ако са били малки, когато си ги взел/а, определено не са стари. А за развъждането, трябва да им се сложи гнездилка, но да знаеш, че по принцип им трябва известно време преди да влезнат. А за показването на намеренията, това, че се целуват си е достатъчно. На тема развъждане вече в темата има доста, които разбират, така че има кои да питаш wink .

Поздрави...

#840 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 10:17 AM

Nevi , аз на 13-ти очаквам да се излюпи първото w) само незнам дали майката ще се оправи с толкова мн маници, за сега е имала най-много 4...между другото до колко най-много може да станат яйцата?вчера станаха 7 r)
User's Signature

Качена снимка

#841 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:58 PM

Аз чакам моите след 15 септември. 7 яйца не е нещо необичайно, но все пак надали се случва често...Поздравления!!! Предполагам майката ще си ги отгледа, дай Боже.
Malcolm, радвам се че пак се включи във форума! Какво стана с плановете ти за волиера на балкона???

#842 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 09:58 PM

Nevi, знам че не е толкова необичайно , но все пак за пръв път виждам толкова яйца в гнездото и.. w) надявам се накрая всички да са добре angelpik
User's Signature

Качена снимка

#843 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 10:18 PM

Malcolm,сърдечни благодарности за отговора!Ами те си бяха малки като ги взех,но просто не знаех как да процедирам.А иначе разгледах и форума преди да се включа. Сега ще пробвам с гнездилката.А малките всъщност успяват ли да се изхранят от родителите,ако са 6 или 7 например s) ?Явно много неща не знам за папагалите,въпреки че ги обожавам oleeee Да се надяваме,че ще имам успех 1super

Поздрави
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#844 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 08:32 AM

sheni_6, родителите ще се справят с толкова маници стига да им даваш необходимата храна wink , но за първото им снасяне по скоро броят им ще е около 3-4(до колкото знам от моите ;) )
User's Signature

Качена снимка

#845 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 08:37 AM

между другото едно от папагалчетата ми в големия кафез прави странни неща.По някое време пощурява и започва да дърпа и скубе опашките на другите папагали bl) няма начин да го накарам да спре , нали?
User's Signature

Качена снимка

#846 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 09:19 PM

Цитат

Malcolm, радвам се че пак се включи във форума! Какво стана с плановете ти за волиера на балкона???

Ами не можах да измисля нищо за зимата и плановете, докато не измисля нещо отпадат.

#847 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 10:44 PM

Здравейте!Обръщам се към хората,които са имали излюпени птици.Какво става с тях,след като поотраснат-остават при вас или ги давате на някого?Аз много се привързвам към всички любимци,които имам и ще ми е много трудно да се разделя с тях.То ще е рев и тръшкане... s) Но пък да имаш десетина вълнисти папагала не е работа. Затова все още не се решавам да развъдя моите.Пишете как се справяте с този въпрос.

Благодаря предварително! r)
User's Signature

#848 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 07:56 AM

sheni_6 аз не сам ги подарявала или продавала моите до сега и 13 си ги гледам без проблем ,но след като се излюпят тези 7 ако всички оживеят ще са 20 и мисля да купувам още кафези за сега са 3..
User's Signature

Качена снимка

#849 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 02:13 PM

iorito , поздравления! bravoS Мога само да ти се възхищавам за грижите ,които полагаш!!!!А по колко са в клетка и колко двойки годишно гнездят?Моите са само два,но понякога вдигат такъв ужасен шум,че не се издържа! ouu Но пък много си ги обичам и само като ги погледна,ми става весело.И то предимно мъжкият крещи-буквално си крещи,все едно му режеш солетата,крачето имам предвид.От друга страна ми се ще да ги размножа и съм много раздвоена...А на теб умирали ли са ти новоизлюпени пилета,или всички оцеляват?
User's Signature

#850 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2007 - 08:41 AM

sheni_6 , за сега само една двойка ,но видях че и две други имат някакво намерение да се размножават и преди 3 дена им сложих гнездо..до сега няма нищо и сигурно догодина ще има вече..А малки не са ми умирали надявам се и сега да е така worthy
User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема