Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 16 September 2007 - 11:17 PM
И при iorito гледам, че нещата са напреднали - честито и на вас!
Иначе малките се излюпват през ден - по реда на снасяне на яйцата, които също се появяват през ден.
Ех, че хубави новини! Помогнахте ми да се усмихна след тежък ден, благодаря! r)
Иначе при нас нещата нямат някаква промяна - чакаме родителски тела да вземат съдбоносно решение дали ще допуснат в дома си перушинковци wink .Последните две от малките ни днес излизаха, да поразузнаят какъв е този шарен свят, опитват се да се хранят, но още им се "опъва" хлъзгавото просено зрънце b) , очаквам до 2 дни да се научат да се хранят сами. Нямам време да си играя с тях, но все пак не са плашливи, свикнаха от мънички да ги галим и не кълват.
Поздрави на всички! И още веднъж - честити бебета!!! victoryVVV

Публикувано: 18 September 2007 - 05:28 AM
Имам една папагалка, казва се Кики, но вече от много време и викаме Кривундела. Така ми хареса като я видях в магазина - мъничка, яркозелена, а то излезе едно ужасно проклето създание. Обичам си я много, но тя досега е живяла с трима мъжкари, и тримата умряха. Като я пуснах в ятото, биеше всеки който дръзне да се доближи до нея. Такива бяха отношенията й с другите, че като кацне на някой клон, всички се изнасят. Но най-лошото беше че постоянно безпокоеше тази която сега е майка. Така че принудих се пак да я върна в малкото кафезче, и за да не е сама, пуснах при нея един мъжки, много красив, но той пък незнайно зашо не успя да си намери приятелка. До онзи ден нямаше нищо необичайно в отношенията им - тя го бие, той търпи...вчера обаче наблюдавам как той я храни, а после тя нежно го чеше по главичката...много се зарадвах за нея. Направо ми стоплиха душата. Според вас мога ли да ги върна пак при другите?? Дали най-сетне тя се е променила??А ако сложа снесилка в кафеза, дали ще стане нещо, защото кафеза е до волиерата и птиците все пак се виждат???
snowy, дано твоите бебета да намерят подходящ дом където да се грижат за тях с любов.
iorito, твоите сладури приключиха ли вече с излюпването???
Публикувано: 19 September 2007 - 02:23 PM
Публикувано: 22 September 2007 - 09:15 PM
Snowy, iorito, благодаря за отговора. На Кики ще и сложа снесилка извън кафеза, има странична вратичка.
За съжаление май последните две яйца няма да се излюпят...запъртъчета :) Нищо, здраве да е, другия път повече...ама сега като гледам сякаш има още минимален шанс, при положение че първото пиленце се е излюпило на 16.09. То вече има наболи перца :) би трябвало скоро и да прогледне.
Sky, радвам се че те виждам пак. Поздрави на всички ! Дано оправят форума.
Публикувано: 23 September 2007 - 03:38 PM
Прикачени файлове
-
collage1.jpg (42.28K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 23 September 2007 - 03:57 PM
Прикачени файлове
-
collage5.jpg (32.93K)
Брой сваляния: 84
Публикувано: 23 September 2007 - 09:13 PM
iorito, само аз ли не виждам снимките? Предполагам, че до няколко дни всичко ще се успокои и ще тръгне нормално. Колкото до мъничките, които са били стъпкани - не ми идва никаква идея, при мен също се е случвало някое от най-малките да го намеря мъртво и аз така съм си мислела - че са го стъпкали. Последният път обаче след като едно мъниче пострада по този начин, се излюпиха още 2 (те си бяха съвсем изтърсачета) и оживяха, дори по-големите ги топлеха, накрая и ги хранеха даже. Птичи истории, какво да кажа :(.
Поздрави на всички!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 24 September 2007 - 06:00 AM
Снимките са изчезнали, а снощи бяха тук, успях да ги мярна. Явно някой се забавлява. Много сладки са станали бебетата :) Да са ти живи и здрави :)
Snowy, къде е този форум "Новини, събития, коментар", че аз не го виждам (то като се замисля много от предишните форуми не ги виждам)??
Поздрави от Варна :)
Публикувано: 24 September 2007 - 09:21 AM
Колко станаха твоите пиленца всъщност? Аз с тези изчезващи и появяващи се отвреме на време страници съвсем се оплетох хронологично :( . Колкото и да са - да са живи и здрави, за радост на всички и за още по-голямо ято във волиерата! :)

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 24 September 2007 - 07:38 PM
Втората майка още лежи, даже не знам колко яйца мъти, крие ги под себе си :) Милата, кой знае какъв ужас изпитва като отворя капака, но не си напуска гнездото :)
Това е засега от мен и моите питомци, чакам новини и от вас. iorito, пострадалите пиленца ще се оправят ли???