Публикувано: 26 September 2007 - 02:05 PM
Макар и със закъснение, добре дошли на VvV и magix! (пак имах някакви проблеми с влизането и четенето, сега вече виждам всички снимки) Страхотни са ви птичките, да са живи и здрави и да ви радват дъъъълги години! "Колкото повече" любители на тези папагали, "толкова повече" ;) !
magix, нашата гнездяща двойка е със същите цветове - мъжкият е зелен, женската - синя! Всъщност синичкото ти е толкова малко, че аз в никакъв случай не бих казала отсега какъв му е полът - черното на върха на човчицата изчезва, като станат на около месец и половина, така че твоето трябва да е там някъде... А според мен в гнездилката влизат, защото още са им много пресни спомените за това, че са живяли доскоро в такова нещо :), освен това бебешорите са супер любопитни. Във всеки случай, махни я и ги остави да си пораснат и да станат здрави и красиви птички (защото наистина след първата смяна на перата ще се радваш на още по-ярки цветове (не че тези сега не са, неееее, супер са си пилетата!)). Дано излязат наистина мъжко и женско, защото щом се харесват отсега (те всички бебета са изключително дружелюбни, при по-възрастните обаче може да се получи "несъвместимост на характерите"), та щом се харесват, има огромен шанс догодина да станат истинско семейство :)! Като гледам, летят свободно из стаята - чудесно, няма по-хубаво нещо за една птичка от свободния полет.
VvV , добре,че са се успокоили нещата. Наистина при стреса в началото е нормално да не се хранят, но не случайно храната е и най-добрият начин за опитомяване - просто гладът си казва своето и е по-силен от някои страхове.
Nevi, за съжаление нищо не разбирам от болести при птичките :(. И ми се свива сърцето, като си помисля, че ако стане нужда, за кучето не мога да намеря свестен лекар тук и тичаме до София, а на птички изобщо няма кой да обърне внимание... Единственото, което се сещам, е отвара от лайка - щом се прилага безпроблемно дори при новородени, най-малкото няма да навреди. Обаче как ще го хващаш "пациента", за да му промиваш оченцето... не знам, да не му стане нещо пък от стрес :(. Само това ми идва на ум...
iorito, красиви, сладки мъничета!!! Колкото до снасянето извън гнездилка, при тебе, както и при мен се получи, защото те си снасяха В гнездилка, която за тяхно добро беше махната ;), хормоните си им работеха и им трябваше време, докато цикълът за снасяне спре. Иначе няма никакъв шанс да започнат да снасят, докато не им се осигурят "материални условия", така че спокойно, VvV, може да вземеш другарче на твоя Чико :) и няма "опасност", докато нямат гнездилка.
Malcolm, радвам се, че не си забравил нашата тема ;)! Как се развиват нещата при теб - ще има ли нови папагалчета у вас? (малко офф - за амадините се оказах права - за яйцата - за най-голямо съжаление).
Поздрави и от мен на всички!
Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!